Путин: Израел беше брутално нападнат и има право да се защитава, но сухопътна операция в Газа е неприемлива

Путин: Израел беше брутално нападнат и има право да се защитава, но сухопътна операция в Газа е неприемлива

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Израел беше брутално нападнат, но уреждане на конфликта ще бъде възможно само чрез създаването на независима Палестина със столица Източен Йерусалим, каза руският президент Владимир Путин на срещата на върха на Общността на независимите държави (ОНД).

Русия изхожда "от постулата, че решението на палестинско-израелския конфликт чрез преговори няма алтернатива", каза руският президент, цитиран от държавните медии.

„Целта на преговорите трябва да бъде прилагането на формулата за две държави на ООН, което предполага създаването на независима палестинска държава със столица Източен Йерусалим, съжителстваща в мир и сигурност с Израел, който, разбира се, както ние видяхме, беше подложен на атака с безпрецедентна бруталност. Разбира се, Израел право да се защитава. Има право да осигури мирното си съществуване", каза Путин, подчертавайки, че "от решаващо значение е да се работи за разрешаването на този проблем чрез мирни средства“.

„Както аз го виждам, в ситуация като тази и на това конкретно място просто няма алтернатива решението за две независими държави“, заключи той.

По-рано руският президент предупреди, че очакваната сухопътна офанзива на израелските сили ще доведе до неприемливи жертви сред цивилното население и че страната му е готова да помогне с усилия за посредничество.

"Използването на тежка техника в жилищни райони е сложен въпрос, изпълнен с тежки последици", заяви Путин. "И най-важното - жертвите сред цивилното население ще бъдат абсолютно неприемливи". 

 Източници: БГНЕС, БНР

 

 

Коментари

  • подготвя се холокост на мирното население на Газа

    13 Окт 2023 18:27ч.

    Що за международна общност сме! Приготвили сме си пуканки за филма - сриване и изтребление с бомби на цял град. Много лесно е да назовеш едни хора терористи, но това не ти дава неограничени права върху живота и земите на всички техни сънародници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    13 Окт 2023 20:18ч.

    в първите 2 секунди си помислих, че В.В.Путьо е сменил резбата...но не, само използва болшевишката тактика да оглави удобната версия и да се представя за водач и спасител...За Израел най-лесното(с най-малко израелски жертви) е да бомбардира отгоре Газа без да влиза вътре, но това ще доведе до нечувани разрушения и цивилни жертви. По-смъртоносният за израелците вариант е да проведат сухопътна операция в Газа за прочистване на ХАМАС. Но и това било лошо според В.В.Путьо. "Русия изхожда "от постулата, че решението на палестинско-израелския конфликт чрез преговори няма алтернатива", каза руският президент"-ами нали израелците точно това опитаха с ХАМАС, даже решиха, че са се разбрали и тръгнаха да си оправят взаимоотношенията с арабските държави. Но това не се хареса на всички и нЕкой реши да развали договорките. Остава: израелците да си затворят очите и да почерпят ХАМАС и палестинците с локум и шербет, може пък това да има успех.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи