Путин: Имаме 10 пъти по-малко загуби от Украйна по време на контраофанзивата

Путин: Имаме 10 пъти по-малко загуби от Украйна по време на контраофанзивата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Загубите на руските военни при отблъскване на контраатаката на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са 10 пъти по-малки от тези на украинските войски. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с военни кореспонденти във вторник, 13 юни. "Русия понася 10 пъти по-малки загуби от Украйна", заяви държавният глава.

Той подчерта, че ВСУ е в "неблагоприятна ситуация" заради загубите по време на контранастъплението, което продължава от 4 юни, и "те се приближават до катастрофални". По-специално Путин посочи, че украинските въоръжени сили са понесли 50% загуби по отношение на личния си състав, за разлика от Русия.

В същото време президентът отбеляза, че загубите на личен състав на руските въоръжени сили трябва да бъдат обявени от руското министерство на отбраната. Той също така заяви, че по време на контраатаката руските сили са загубили 54 танка, някои от които е трябвало да бъдат възстановени. Загубите на ВСУ през същия период възлизат на повече от 160 танка и 25-30% от доставената от Запада техника.

По-рано, на 9 юни, руският лидер призна началото на контранастъплението на ВСУ, което според него е започнало на 4 юни. Същевременно той отбеляза, че през петте дни на настъплението противникът не е постигнал целите си в нито един от районите на бойните действия.

От своя страна украинският президент Володимир Зеленски потвърди започването на контраофанзивата. Той заяви това на 10 юни по време на пресконференция с канадския министър-председател Джъстин Трюдо в Киев. Той обаче не даде подробности за настъпателната операция.

Русия продължава специалната операция за защита на Донбас, чиито жители отказаха да признаят резултатите от държавния преврат в Украйна през 2014 г. Решението за нея е взето на 24 февруари 2022 г. на фона на влошената ситуация в региона заради обстрела от страна на украинските войски.

Източник: iz.ru

 

 

 

Коментари

  • “ на 9 юни, руският лидер призна началото на контранастъплението на ВС

    13 Юни 2023 21:22ч.

    “Призна”, това е весело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    13 Юни 2023 21:40ч.

    Мълния! РУСКИЯТ ЛИДЕР ПУТИН : Обмислям възможността Русия отново да нахлуе в Черниговска, Сумска и Харковска област!!! :(((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    13 Юни 2023 21:46ч.

    Захова ли стреляте срещу цивилни в Кривой рог ? Поне 10 села са освободени само за седмица. При това ударната групировка на Украинците не се е включила все още. А Леопардите това с пробива го могат. И ще пометат всичко пред себе си. След седмица навярно, след като позачистят отпред боклука от ДНР-ци и пр. глупендъри. Ще има бягане като под Изюм, съвсем скоро. Може би като срутят Кримския мост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече на всички е ясно становището ти

    13 Юни 2023 21:51ч.

    Едно не е ясно. Ти какво печелиш от това? Или си украинец?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До катила SIN

    13 Юни 2023 21:54ч.

    Покажете и някоя карта, за да се види как тази "офанзива" още не може да достигне същинската първа руска отбранителна линия, а се опитват да залъжат западните си куратори с някакви "освободени" фермички и паланки. Украйнците освободили, ама след то избягали от тези села които всъщност са в сивата зона и във тях даже и плъховете не живеят !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Луцифер

    13 Юни 2023 21:55ч.

    Превзели ги, ама ги върнали, след то избягали от там !!! А тези села в същност са в сивата зона и във тях даже и плъховете не живеят!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти пък

    13 Юни 2023 21:55ч.

    да не си руснак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "А Леопардите това с пробива го могат. И ще пометат всичко пред себе си."

    13 Юни 2023 22:05ч.

    Нема начин, неяма как да не го направят - дето се казва, могат си го даже и без екипажите. Това ще бъде съпътстваща част от въстание, обявено от изкуствения интелект (ИИ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шизофренията те е обхванала напълно

    13 Юни 2023 23:58ч.

    Къде ги прочете тези лъжи за освободените десет села ? Аз знам лично за седем във сивата зона и те вече са освободени от Руската армия .Макар че това не са истински села ,защото нямат нито един жител във тях . Та спри със лъжите за освободените села ,щото укрофашистките плъхове са освободили едни руини и нищо друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И друго да ти припомня

    14 Юни 2023 0:04ч.

    украйнските фашистки плъхове не са освободили нито един голям град със битки . И добре че Руската армия се от тегли от Херсон и Харковска област ,та украйнците придобиха няколко града без пушка да пукне .Но всичко по реда си Руия ще си върне всичко загубено през есента .Да се готвят Одеса ,Николаев ,Харков ,Днепропетровск и Българската Полтавска област .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днес Руснаците заловиха

    14 Юни 2023 0:07ч.

    Уккрайнски танкове със работещи двигатели .Бягащите украйнски плъхове даже не са имали време да загасят моторите . Като пшрочетох тази новина паднах от смях ,какво контра настъпление водят укрофашистите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin след Sin

    14 Юни 2023 0:30ч.

    Има едно може би обаче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    13 Юни 2023 21:50ч.

    Искам да напомня на г-н Путин, че десет пъти по-големите жертви от страна на ВСУ са основно рускоговорящи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото тези са Руско говорящи

    14 Юни 2023 0:12ч.

    Толкова и македонците са Българско говорящи .Отдавна Украйнците не са Руснаци ,също и Македонците не са истински Българи .Едните и другите са от давна мутирали наши и руски сънародници .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато освобождаваш,

    13 Юни 2023 21:54ч.

    да убиеш десет пъти повече украинци, отколкото те, това си е принос в разбирането за братството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • освобождението предстои

    13 Юни 2023 22:02ч.

    Пушечно месо, използвано от колониалистите не ти ли е ясно какво е? Уркия е гола като пушка - даже и парцалките по телесата й принадлежат на западащите куратори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Последно, кой кого освобождава?

    13 Юни 2023 22:06ч.

    Според нашите медии украинците освобождават окупирани територии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До "Когато освобождаваш":

    13 Юни 2023 22:10ч.

    По принцип не отговарям на просташки коментари, но олигофренията е надминала себе си. Първо, думите на Путин са, че "имат по-малко загуби". Второ, т.н. "контраофанзива" бе рекламирана и проведена без никакви военно-технически обосновки на базата на бъдещите избори в САЩ. Трето, огромна част от войниците на Украйна са неадекватни защото са под влияние на дрога, по-точно тъпчат ги с амфетамини. Четвърто, командирите в украинската армия са неподготвени, страхливи или садисти-нацисти, които изобщо не им пука колко ще загинат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    13 Юни 2023 22:17ч.

    Във връзка с което, Жужо също е споделил, че: Россияне, которых призвали на войну в рамках мобилизации, отправлены в Украину бессрочно, заявил президент РФ Владимир Путин на встрече с военкорами. .... «Закон не предусматривает конкретных сроков ротации мобилизованных», — подчеркнул Путин, добавив, что здесь нужно исходить «из наличия личного состава, развития ситуации на линии соприкосновения» и обстановки на войне в целом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    14 Юни 2023 2:08ч.

    Г-н щабс капитан, вие нали не сте призван на войну? Ако не сте, какво ви боли за россиянете? Па ако сте толко загрижен, за изхода на войната, не мисля, че Тагарев ще ви спре да бъдете военна помощ за Украйна, а Глиги, видният ДеБъ активист, между два призива за убиване на умствено предизвикани деца, ще ви покаже как се готви на фронта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    13 Юни 2023 22:21ч.

    Тези хиляди убити и сотици унищожени танкове и други бронирани машини за няколко дни ми се струват силно преувеличени и от двете страни...В този конфликт от 2014 до сега е имало само 3-4 пъти снимков или видео материал на който на кадрите е имало повече от десетина души...Майдана...размяна на военнопленици между двете страни и предаването на украинците от Азов стал...Всичко друго е-два-три танка се движат из полето...трима войника седят в окоп и си говорят...Други 4-5 войника ходят из празно село като на парад...Селфита пред табела на населено място...И изведнъж хиляди убити и съответно в пъти повече ранени за ден....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има организации които броят убитите

    13 Юни 2023 23:26ч.

    Правят го въз основа на погребения и некролози.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искаш ли и достоверно видео

    14 Юни 2023 0:18ч.

    Чети Руская Весна и Едаили .Там е пълно със истински видеа и то на живо . А може да ползваш и Руските телеграм канали за информация . И последно аман от глупендери които ползват само англосаксонските лъжливи медии .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И не само това

    14 Юни 2023 0:25ч.

    Явно не ги знаеш тези работи ,или неси чел че всеки войник има медалион на смърта .Това е една плочка със личен номер на войника .Той я носи или на гърдите си или във джоба си .Гледал ли си военни филми от ВСВ как германските войници са носили едни големи мадальони н гърдите си .Това на военен език се казва медалионът на смъртта . Сега разбрали от къде идват данните за убитите и ранените войници и от украйнска страна и от руската и от наемниците биеще се на страната на украйнските плъхове .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин: Имаме 10 пъти по-малко загуби от Украйна

    13 Юни 2023 22:23ч.

    Разбира се ! Това е очевидно ! Не може една армия да има загуби когато " их там нет ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin е военен експерт, той е бил на фронта и даже се е снимал до танк. Те Леопардите това го могат, да се снимат до тях заухави тъпанари

    13 Юни 2023 22:25ч.

    Sine, Sine ти си ангееел мой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    13 Юни 2023 22:48ч.

    Ексклузивно: Путин, военен лидер на Русия: Ако тръгнем отново към Киев ще се наложи нова мобилизация.ЗАСЕГА таква не се предвижда.... :((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо подобно не каза

    13 Юни 2023 23:29ч.

    Слушах цялото предаване, а сега повтарят голяма част в новините. Каза, че над 150 хиляди са доброволците от февруари, тази година, до сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путя

    14 Юни 2023 0:09ч.

    И той падна до нивото на брояч на трупове. На въжето да изгниеш дано пропаднал монглоид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    14 Юни 2023 2:23ч.

    Нещо за Викито Нюланд и Блинкен? За Байдън не питам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпа задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    14 Юни 2023 0:18ч.

    вЕрваме, всичко вЕрваме, даже вЕрваме, че се е престрашил и излязъл от бункера и че е летял с вертолет, който са го обстрелвали:-) https://meduza.io/paragraph/2023/06/13/ya-na-vertolete-letal-po-nemu-strelyali-eto-menyaet-soznanie Истински герой стана В.В. Путьо:-) А за промяната на съзнанието най-добре го е формулирал Ал Капоне: "куршум променя много неща в главата, даже когато куршумът те е ударил в задника"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    14 Юни 2023 0:20ч.

    10 хъти по-малки, 10 пъти по-големи загуби

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    14 Юни 2023 0:21ч.

    10 пъти по-малки загуби, 10 пъти по-големи загуби, все има разплакани майки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се похвалиш, че имаш 10 пъти по-малко загуби от другата страна

    14 Юни 2023 1:21ч.

    Означава, че си избил 10 пъти повече. Маските паднаха. Никакво освобождение не е това. Със сринатите градове, цивилните жертви, мародерствата и насилията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    14 Юни 2023 1:33ч.

    Путин пратил Кадировците да изнасилват жителите на Белгородска област. Ами честито им ! Манафите не знаят пощада. Това сигурно е нов вид освобождение някакво. Не ли ? Или специална военно-сексуална операция ? Знае ли човек ? Сигурно тази специална операция е благословена и от РПЦ, тъй наречена Православна !?!? Ура -а-а !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    14 Юни 2023 2:21ч.

    Изтропка ли се? Олекна ли ти? Ама ти май ще кажеш, че по време на Османското владичество, такива работи са ставали и у нас? Тц, Тц! Гледай само да не развиеш успеха в дълбочина, твърдейки, че косоварите имат или са имали бинес с човешки органи и дрога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @д-р Гилотен

    14 Юни 2023 3:18ч.

    Sin e психопат, това е видно от писанията му. По-добре го игнорирайте, иначе ще продължава да ни залива с гадости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няколко съществени неща има в Украйна

    14 Юни 2023 3:22ч.

    1. Със закон е разрешено военни командири да действат като нотариуси. От името на ранени или убити войници прехвърлят имуществото им на свои хора. 2. Още през 2014г Германия снабдява Украйна с полеви крематориуми и хирургически инструменти. С това помагат търговията с органи. Вземат органи от ранени войници и ги изгарят в крематориумите. Има сериозно разследване на италиански журналисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отшелник с цайси, с висок диоптър

    14 Юни 2023 11:33ч.

    Павел Горинов от Хисаря. Психопат графоман, прекарва по 25 часа в денонощието на домашния си компютър. Има около 50-60 никнейма - Бандерка, Син, Ауспуха на льотчика /това е за Вескината Афера/ и т.н. Стилистично лесен за идентификация. Окаяник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи