Путин и Си са обсъдили на четири очи плана на Пекин за уреждане на конфликта в Украйна

Путин и Си са обсъдили на четири очи плана на Пекин за уреждане на конфликта в Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин и китайският му колега Си Цзинпин, който е на посещение в Москва, обсъдиха снощи на четири очи плана на Пекин за уреждане на конфликта в Украйна. Това съобщи днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

"Това, че са го обсъждали, е очевидно, защото бяха казали, че ще го обсъждат", подчерта той.

Запитан има ли напредък по темата, говорителят отвърна: "Няма да давам оценка, ще изчакаме изявленията (на двамата лидери) за медиите (след днешните им преговори)".

"Очевидно е, че се е състояла много обстойна размяна на мнения, сериозен разговор в неформалната част" от преговорите, посочи Песков. В отговор на журналистически въпрос дали руският лидер е приел покана да посети Китай той отново прикани да се изчакат изявленията на Путин и на Си. Запитан дали по време на сегашната китайска президентска визита предстои да разговарят отделно министрите на отбраната на Русия и на Китай, говорителят пренасочи въпроса към министерството на отбраната в Москва.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Илия Праматар

    21 Март 2023 13:45ч.

    Ами да теглят чертата Харков-Одеса на изток за рускоговорещите към Русия, а на запад укрите да се месят с пшиките и си живеят в джендърския рай. Така ще се успокоят духовете за следващите няколко години, пък за после ще видим. За Русия Александър Невски беше дал поръка: “Укрепвайте границата на запад, а приятели търсете на изток” Това и прави сега Русия. Успех.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чертата е минимум границата на СССР към 1991 г.

    21 Март 2023 14:15ч.

    Да не отваряме дума за Силезия, Трансилвания и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма как да стане

    21 Март 2023 14:20ч.

    За 30 години Харков от кристално исконно руски град се е превърнал в бандеровска чаршия, Амбулантната столица на 404, население на 1/3 изнесено и обвързано с Полша. Те затова не искат в Русия, а руснаците се отказаха от настъплението и обсадата на Харков. Като не искаш да те освободят, и като предпочиташ живот в бандеровска клоака, ами живей в клоака ! Това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма значение какво искал някой си в Харков. И ние не искаме в ЕС и НАТО, ама ни държат насила с военна амириканска окупация

    21 Март 2023 14:47ч.

    30 години ще се работи в другата посока. Или 60. Ако трябва 100.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    21 Март 2023 15:06ч.

    необходимо е време, за да се разсее мъглата в мозъците на част от населението. същата, каято порази територията през 90-те и нулевите. като се има извнапредвид, че паралелно ще тече процес на упадък на запад от ужгород, 30 ще са достатъчни, мисля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    21 Март 2023 15:08ч.

    Има как да стане колега.Все ще се намери един като Г.К.Жуков,които за броени месеци е прочистил Одеса от бандюги,трафиканти,спекуланти и т.н.Руснаците имат опит в тези работи и мисля,че когато момента настъпи изобщо няма да се поколебаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като не искаш да те освободят

    21 Март 2023 15:22ч.

    че кой нормален човек ще иска руснаци да го "освобождават"?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    21 Март 2023 15:55ч.

    страшен рев от Блинкен и Столтенберг за посещението на Си в Москва. такова чудо не свъм виждал. наистина реват на умряло. "Светът не трябва да бъде подведен от какъвто и да е тактически ход на Русия, подкрепен от Китай или която и да е друга държава, за замразяване на войната при нейните условия. Подобна стъпка би нарушила Устава на ООН." - Блинкен. Чудно какъв е този устав на ООН, който е СРЕЩУ спиране на военни действия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи