Путин и Си Дзинпин: Твърдо заставаме на правилната страна на историята

Путин и Си Дзинпин: Твърдо заставаме на правилната страна на историята

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани текстове: Пълният текст на позицията на Китай за дипломатическо уреждане на кризата в Украйна

Много от точките на китайския мирен план за Украйна могат да бъдат взети за основа на споразумение, когато Западът и Киев са готови за него. Това заяви руският президент Владимир Путин след официалния разговор с китайския президент Си Дзинпин.

"Смятаме, че много от положенията на мирния план, представен от Китай, съответстват на подходите на Русия и могат да бъдат взети за основа на мирно уреждане, когато Западът и Киев са готови за това", заяви руският държавен глава и добави, че "засега няма такава готовност" от тяхна страна.

От своя страна китайският лидер заяви, че Пекин е за мир и диалог в Украйна. 

"Миналия месец Китай публикува позицията си относно политическото уреждане на украинската криза. Бих искал да подчертая, че по отношение на това уреждане ние неотклонно се ръководим от целите и принципите на Устава на ООН, поддържаме обективна и безпристрастна позиция и активно насърчаваме помирението и възстановяването на преговорите. Нашата позиция се основава на самата същност на въпроса и на истината. Винаги сме в подкрепа на мира и диалога, заставайки твърдо от правилната страна на историята".

Разговорите с руския президент Владимир Путин бяха откровени и приятелски, заяви още китайският президент Си Дзинпин.

"С президента Путин поддържаме тесни връзки, поддържаме контакти по стратегически въпроси. Току-що проведохме много откровени, приятелски и продуктивни разговори", заяви Си Дзинпин.

Той отбеляза, че с руския лидер е постигнато споразумение за увеличаване на търговията с електротехнически продукти и петролни продукти. Също така, по думите на китайския лидер, търговският оборот между двете страни е нараснал със 116% за 10 години.

"Ние обобщихме резултатите от развитието на двустранните отношения през последните 10 години и се съгласихме, че връзките между Китай и Русия далеч надхвърлят двустранните отношения и са от жизненоважно значение за съвременния световен ред", заяви Си Дзинпин.

Китайският президент добави, че очаква да продължи контактите си с Путин под всякаква форма.

Руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Цзинпин по време на официалната церемония в Големия Кремълски дворец днес. Снимка: АП

Президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин обсъдиха и икономическите параметри на сътрудничеството между двете държави по време на втория ден от официалното посещение на китайския държавен глава в Москва, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Пред китайския си колега Путин заяви, че до 2030 г. Русия ще доставя на Китай поне 98 милиарда куб. м природен газ годишно. Двете страни са договорили всички параметри на тръбопровода "Силата на Сибир-2", посочи още Путин.

Руският президент освен това обяви, че Русия е готова да помогне всячески на китайския бизнес за инвестира в страната и да замени западни компании, напуснали страната след началото на войната в Украйна.

От своя страна Си изтъкна, че сътрудничеството между двете държави "постоянно се разширява" и "първите плодове" на това сътрудничество вече могат да се видят. Той допълни, че двете държави ще трябва да работят съвместно, "за да постигнат новите си цели", без да уточнява за какви цели става дума.

Като цяло разговорите с китайския президент бяха успешни и протекоха конструктивно, заяви Путин. В изявление за медиите той подчерта, че Москва и Пекин категорично се противопоставят на нарушаването на интересите на други държави с цел получаване на предимства. Русия ще работи на международни платформи за формиране на по-голямо евразийско партньорство в бъдеще, заяви руският президент. Той съобщи, че има възможност за увеличаване на износа на месо и зърно от Русия за Китай.

Според Путин сътрудничеството в енергийния сектор е обсъждано подробно и бележи добър напредък. Доставките на втечнен природен газ от Русия за Китай ще се разширят, а Москва е готова да засили непрекъснатите доставки на петрол, добави руският държавен глава.

Според него отношенията между двете страни са на изключително високо ниво. Наред с останалте теми, Путин и Си Дзинпин подписаха споразумение за икономическо сътрудничество до 2030 г.

На пресконференцията, руският президент Владимир Путин коментира и плановете на Великобритания да достави на Украйна снаряди с обеднен уран. Според руския лидер, ако Киев ги получи, Москва ще бъде принудена да реагира. 

"Изглежда, че Западът наистина е решил да се бори с Русия до последния украинец вече не на думи, а на дела. В тази връзка бих искал да отбележа, че ако всичко това се случи, Русия ще бъде принудена да реагира по съответния начин", заяви Путин пред репортери.

Източници: ТАСС, РИА Новости, iz.ru

 

 

 

 

Коментари

  • smb

    21 Март 2023 18:53ч.

    Това, което десетилетия успяваха САЩ да предотвратят - съюз между технологична Германия и богата на ресурси Русия, Байдън го сколаса за две години, като съюз между Китай и Русия ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия

    21 Март 2023 19:27ч.

    продаваше газа на Германия за 1000 евро на куб. м. Днес Китай й го плаща по 200. Докато стандарта им на живот не се изравни със средния в Китай, руснаците ще продължат с простотиите. След това ще се усетят, но пак ще се окажат 50 години назад в развитието си, както в края на Студената война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1000 евро

    21 Март 2023 19:27ч.

    за 1000 куб.м., разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    21 Март 2023 20:19ч.

    270$. Благодарение на др. Шрьодер като гарант за курса на Германия който съпартиеца му завъртя на 180 градуса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    21 Март 2023 21:31ч.

    Верно е, че плаща по 200, но то и втечнения отива към тая цена. Ще ядат газ мужиците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • работна група

    21 Март 2023 21:59ч.

    В повече от 240 години история на САЩ тази страна не е участвала във войни само за 16 години, което я прави най-войнствената страна в световната история. Те са във война със света. Колко държави унищожиха ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кат Русия няма втора …

    21 Март 2023 22:13ч.

    Не съм чувал през в последно време САЩ да са нападали съседите си Канада и Мексико. Не мога да кажа същото за Русия и за нейните съседи Грузия и Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буха ха/ за _ Кат Русия няма втора

    21 Март 2023 22:31ч.

    Няма сигурно и отде да чуеш, кой подклажда точно съседите на Русия, бивши републики, да създават проблеми, с една единствена цел. Русия да я разпарчетят и да си я прилапат точно американци и англосаксонци. Отде толкова умен се взе в тоя форум, едни и същи идиотизми за някакви си центове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно руснаците са доста

    21 Март 2023 22:39ч.

    по-задръстени от американците, щом не успяват да подклаждат дори едно Мексико. Или доста по-слабички? Или май и двете. Това ги кара да са толкова злобни и ги прави толкова комплексирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламен

    22 Март 2023 1:58ч.

    Ми,като си много тъп ,какво да ти кажа......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    22 Март 2023 8:35ч.

    Млоумен си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дървен език

    21 Март 2023 18:54ч.

    На пръв поглед общи приказки и локуми. Но някои лексикални нюанси подсказват проблеми. Например, когато в дипломацията се говори за "откровени разговори" - става дума за противоречия и липса на договореност. Очевадна е надутостта на Си и високомерието с което се носи из Кремъл. "Сега сте ни паднали на дамара !" - това ли искат да кажат китайците на руските си домакини ? Ако Китай е пратен като "посредник" за примирие, и това което прдлага не устройва нито Запада/Украйна, нито Русия, значи целта е друга. Китайците просто изнудват икономически Русия ( въглеводороди и др.суровини ), на ниски цени, а не обещават нищо критично важно за Русия. Не че Русия не произвежда нещо, което не произвежда Китай ! Но количествените мащаби са различни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буха ха/ за _ дървен език

    21 Март 2023 22:33ч.

    Ако беше така, не китаецът щеше да отива в Русия, а обратното. Китайците с Тайван и американците тепърва ще има да чукат на вратата на Русия за помощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • общи приказки и локуми

    21 Март 2023 23:51ч.

    Значи изобщо нищо не си разбрал. Ниииииииищо. Зарежи я търговията. Прочети за сигурността - това е важното. Другото е пълнеж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    22 Март 2023 6:32ч.

    Инвестиции за 150 милиарда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    22 Март 2023 10:10ч.

    Ти очевидно анализираш не статията, а фантазиите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Советский патриот ( 140,2K подписчиков )

    21 Март 2023 19:13ч.

    Отношенията ни бяха братски при Сталин, освен това ние бяхме по-големият брат, помагайки на Китай да се измъкне от вековната изостаналост, докъдето стигна благодарение на усилията на враждебна среда, включително царска Русия в него. Именно Великобритания, Франция, Русия, Япония и други империалистически хищници от онова време изпомпваха суровини от Китай, без да му дават шанс за развитие. И само с помощта на СССР Китай успя да се измъкне от това робство, за което китайците все още са ни благодарни. А добрите отношения с Китай са още едно съветско наследство, което спасява сегашната РФ на Путин от катастрофа и колапс. Това трябва да се помни лично от Путин, който толкова обича да критикува СССР и неговите лидери. https://dzen.ru/a/ZBl0JHSqVWuVBLK6

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дървен език

    21 Март 2023 19:17ч.

    На пръв поглед общи приказки и локуми. Но някои лексикални нюанси подсказват проблеми. Например, когато в дипломацията се говори за "откровени разговори" - става дума за противоречия и липса на договореност. Очевадна е надутостта на Си и високомерието с което се носи из Кремъл. "Сега сте ни паднали на дамара !" - това ли искат да кажат китайците на руските си домакини ? Ако Китай е пратен като "посредник" за примирие, и това което прдлага не устройва нито Запада/Украйна, нито Русия, значи целта е друга. Китайците просто изнудват икономически Русия ( въглеводороди и др.суровини ), на ниски цени, а не обещават нищо критично важно за Русия. Не че Русия не произвежда нещо, което не произвежда Китай ! Но количествените мащаби са различни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    21 Март 2023 20:16ч.

    На това му се казва да застанеш "на правилната страна на историята"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилната страна на Историята е западната.

    21 Март 2023 19:18ч.

    Вашата е дрипавата, ръждивата, мизерната и недохранената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • the west

    21 Март 2023 19:39ч.

    Западната страна на историята в момента се проваля. Сатанистки провал - изчезване на демокрацията и замяна с либералфашизъм. Трансхуманизъм и цифров контрол. Кю ар кодове, чипиране. Джендър идеология - войнстващ АТЕИЗЪМ и борба с Природата (Бог). 666 вида извращения, обявени за благодетел. Нормалните - посочени за унищожение, псевдоваксини и псевдомедицина ! Екофашизъм и зеленизъм, закриване на западните икономики. Режим на тока. Гасене на уличното осветление нощем. Сеене на страх и паника, реална галопираща инфлация. Срив на средната класа ! Налагане за храна на насекоми и червеи, унищожение на класическото животновъдство . Информационно блато от лъжи и пропаганда ! Забрана на Чайковски и Мусоргски... Това е западната страна днес. И внимавай , тролчо. Пиша го от Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи си някакъв пропаднал мияч на чинии,

    21 Март 2023 19:42ч.

    а не високоплатен офис служител или деец на науката, техниката или медицината, и имаш непрестижна и безперспективна, нискозаплатена и непривлекателна реализация в западния свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "деец на нAуката"

    21 Март 2023 19:55ч.

    Сленг на внук на дърт реститут / огледален на сленга на БКП ! "Деец" - ха ха ха ха ха... Смотльо, работя едно от изброените от тебе и ми плащат колкото на теб - троленето за 10 години. Но това е без значение. Важното е това което написах, а то е , че за огромно съжаление Западът лети отвесно надолу. Предстои евакуация, за които можем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тогава Западът ти е подал ръка напълно незаслужено и мястото ти не е там,

    21 Март 2023 20:03ч.

    щом хапеш подадената ръка и симпатизираш на комунисти, руснаци и китайци. трябва да се сезират съответните правилни органи да вземат мерки по изгонването на такива кремълски петоколонници от обетования Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • богиня Веста

    21 Март 2023 20:10ч.

    Каква наука на Запад бе, дженди, при тях дори науката е част от идеологията. за образованието пък да не говорим - те от 70-те години нямат адекватно образование.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    21 Март 2023 20:10ч.

    Ха Ха Ха .Западът му бил подал ръка напълно незаслужено .Западът знае само да взима и няма ръце за даване .Западът знае само да унищожава чуждите държави и да им краде ресурсите и най вече евтината работна ръка .Това го прави твоят прогнил запад .Такъв му е нравът хищнически от хилядолетия насам . И последно твоят прогнил запад не дава нищо даром .Даром даваше Русия ,но и тя хлопна кепенците и не ви дава даром нищо докато не умрете от глад .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Март 2023 20:23ч.

    " трябва да се сезират съответните правилни органи да вземат мерки по изгонването" Как яко сработват доносническите рефлекси. Вари го, печи го - стукач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @тогава Западът ти е подал ръка напълно незаслужено и мястото ти не е там, 21 Март 2023 20:03ч.

    21 Март 2023 20:39ч.

    лапешки коментар... ти на колко си? 25-30? живееш в Матрицата френд

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трол плазмодий

    21 Март 2023 21:23ч.

    Ах каква ларва си , какъв плазмодий ! "Хапеш ръката!" - какво изразяване на роден да пълзи червей. А защо не приемеш че съм си предложил СВ-то на западен работодател, той ме е харесал , сключили сме договор. Аз му работя както ЗНАЯ и както съм УЧИЛ , а той ми плаща достойни пари (дори по местните стандари) - и всеки е доволен от другия ? Това е класически капитализъм, а именно такива ларви като тебе сте комунисти ! Пълзите в краката на някой сдрог господар (господарка) и чакате да ви погали по главицата червейска , да ви хвърли подаяние ! Тролска заработка например... Така че никакви ръце не хапя, нито целувам, нито ближа нечий ..z като теб. Пред никакъв "Запад" не отговарям , а само пред страната на която съм гражданин. И докато има останки от демокрация, ще се възползвам от тях, в рамките на Законите. Като я махнат напълно демокрацията, ще видим...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bravo

    21 Март 2023 23:26ч.

    ++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламен

    22 Март 2023 1:54ч.

    Столетия ,хилядолетния е България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Значи си някакъв пропаднал мияч на чинии,

    22 Март 2023 10:14ч.

    Ти пък имаш "високо-перспиктивната" работа на трол, който е протегнал ръка за милостиня от Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибреее

    21 Март 2023 19:23ч.

    Козяк е изпуснал лудите днес!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    22 Март 2023 10:20ч.

    Троловете реагират на ключови думи "Русия" и "Путин". Условен рефлекс, като кучето на Павлов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя Историята вече

    21 Март 2023 19:35ч.

    се произнесе. Запада победи Изтока в Студената война. СССР се разпадна. Русия изгуби Източна Европа. Китай се отдели навреме от Съветския блок и за него краят на Студената война не беше поражение. Днес апетитът му към ресурсите на Русия е огромен, но страхът да загуби западните пазари е още по-силен. Затова ще подкрепя на думи, но и ще използва по всякакъв начин изпадналата в изолация Русия, но без да й помага с оръжие и финанси, както Запада помага на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти си глупак, но все пак

    21 Март 2023 19:47ч.

    От Студената Война мина прекалено много време. Впрочем, ти тогава не си бил създаден, та говориш преразказ по картинка... СССР се разпадна , но Русия оцеля. Щом преживя 90-те години на пияндурника и не се разпадна, няма да се разпадне сега. Защото при Путин Русия върна част от силата си. Не е това което беше СССР. Но не е и това , което беше при Елциновия бардак. Щом Западът на върха на могъществото си (90-те и Клинтънова Америка) не успя да довърши Русия - днес упадащият в сатанизъм Запад има нулеви шансове да успее. Хладен анализ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    21 Март 2023 20:03ч.

    Я виж тук колко е изпаднала във изолация Русия . И само такива млади келеши като теб могат да ръсят тези малоумни глупшости . Лъвски дял. На запад изчислиха колко земляни подкрепят Русия Американската информационна агенция Bloomberg (един от водещите доставчици на финансова информация) се зачуди колко хора по света всъщност са на страната на Русия и колко са на страната на Запада? Отговорът, който получихме, предполага, че това е същият „златен милиард“ с малка опашка, който подкрепя антируските санкции. Към март 2023 г. населението на света е малко над 8 милиарда души. В същото време Bloomberg изчисли, че цели 85 процента от населението на света не участва в западните санкции, наложени срещу Москва. С други думи, само 15 процента от земляните подкрепят антируската политика на Запада. А един "златен милиард" е 12,5 процента от земляните. „Поражението на Русия не би било в интерес на глобалния Юг. Много страни на Юга, които все още пазят спомени за някога доминиращия Запад, знаят, че Западът отново ще стане арогантен и непоносим, ​​ако Русия бъде победена“, цитиран е Кишор Махбубани, бивш председател на Съвета за сигурност на ООН, сингапурски дипломат. Блумбърг. Авторът на статията Макс Хейстингс сподели личните си впечатления. „Току-що се върнахме от почивка в Малайзия. В нашата вила тичахме да гасим светлините, точно както у дома, тъй като британските сметки за електричество се удвоиха. Въпреки това, веднага щом напуснахме стаята, персоналът включи всичко отново. Попитахме управителя: не му ли се вдигнаха сметките за ток? Той отговори, че всъщност те са паднали, защото Малайзия не налага санкции, следователно купува петрол и газ по-евтино от миналата година. уският президент Владимир Путин също говори за конфронтацията между „златния милиард“ и останалата част от човечеството в понеделник, 20 март. За да съвпадне с посещението на китайския президент Си Дзинпин в Русия, което започва на 20 март, китайският вестник People's Daily публикува статия на руския лидер. „Заедно със съмишленици нашите страни (Русия и Китай — прибл. aif.ru) Според китайския президент хегемонията, деспотизмът и преследването нанасят сериозни щети на света. „Има много дълъг път, за да се възстанови глобалната икономика. Международната общност бие голяма тревога, повече от всякога се нуждае от начини за излизане от кризата“, подчерта Си Дзинпин. rusfact.ru

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия не фалира вече 13-ти месец

    21 Март 2023 20:16ч.

    поради натрупаните резерви, създадени не от Путин и неговата шайка, а от установената по времето на Елцин пазарна икономика. Руснаците ще осъзнаят това след 2-3 години, когато натрупаните резерви ще свършат и народонаселението ще си припомни бедните и сиви съветски времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • слаб ученик

    21 Март 2023 20:25ч.

    Глупак, отивай да си пишеш домашните, не се занимавай с това, за което не ставаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дидич

    21 Март 2023 20:32ч.

    Ти сериозно ли я пробутваш тази опорка?хНие тук да не би да нямаме други източници на информация, че се опитваш да ни заблуждаваш. Я си спомни кога изгониха оня пияндурник и колко време мина от тогава. Догорча ви от посещениет на Си и налазихте по всички сайто да дращите манипулации и отковени лъжи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако има световен играч, който успешно може да занули Русия,

    21 Март 2023 20:55ч.

    без да предизвика ядрена катастрофа и край на цивилизацията, това е Китай. Ще минат 40, 50, най-много 60 години, и боата ще погълне слона. Бавно и полека руснаците ще отстъпват огромните евразийски пространства и техните ресурси и ще бягат от дивашкия азиатски гнет, вливайки се в западната цивилизация, която от 300 години имитират. След 100 години от руската държавност и цивилизация ще остане само спомен, подобен на спомена от Златната Орда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    21 Март 2023 21:35ч.

    Абсолютно. Кагебиста сам тика Русия в устата на златната орда и плюе в сурата на всички велики руски умове, които винаги са гледали към Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буха ха / за _Ким Чен Ун и другите му никове

    21 Март 2023 22:28ч.

    И къв те ... кой кого ще погълне? Или само САЩ може да "погълва" ресурсите на света? Да се чуди човек на такъв като теб, с какво Русия ти е накривила каскета! Бах маама му, видите ли, руските умове гледали към Европа .... Само че не руските владетели са отивали на запад, а все към Русия са се вторачвали апетите на западняци, англосаксонци и американци. Пустата му Европа, с разврата си още от векове назад, с претенциите си за синя кръв до ден днешен. Ай стига, с години едни и същи ги пишете тук. Да не говорим, че в този форум си един единствен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя Историята вече се произнесе

    22 Март 2023 10:16ч.

    Така, е откакто свят светува "Ex Oriente Lux - Светлината идва от Изток."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кимчето е тотално неориентиран

    22 Март 2023 10:20ч.

    тика Русия в устата на златната орда.. Златната орда няма нищо общо с Китай , сладък..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    22 Март 2023 10:33ч.

    Киме, можеш ли да напишеш нещо по същество по статията? Досега освен безсмислени опорки, които не почиват на факти, друг коментар от теб не е имало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    21 Март 2023 20:20ч.

    Соросоидите си лаят жално, керванът си върви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е

    21 Март 2023 22:08ч.

    Както е написал един съфорумец, боата бавно, но сигурно поглъща слона. Това, в което Запада е безсилен (зануляването на Русия без ядрена катастрофа), успешно ще бъде изпълнено от Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти се готви да ядеш хлебарките

    21 Март 2023 22:47ч.

    А кой кого занулява не ти е грижа. Че ще ядеш буболечки е ясно, но какво ще сереш е интересно и откъде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Март 2023 20:33ч.

    " СССР се разпадна. Русия изгуби Източна Европа". Ся, Русия се отърси от навлеците, които бяха и си останаха в робовладелския и феодалния строй. Запази си белорусите - те са свестни, работливи и не са курви. Ако некой се е разпаднал - глейте Британската империя, Франция, Дания, Холандия, Белгия, Испания, Портокалия. Италянците не знам да ги пишем ли за нещо. Де са им колониите? Особено драматичен беше разпадът на грейтбританите - дей Индия, дей Египет, че даже и същия Китай - Хонконг - те брой нямат. Тлъстият глист Чърчил се въртя като уруспия, но не си опази империйката. Кой ги разпадна? Същият СССР. Как - ми промени съотношението на силите - военните. Ся се надяват на реванш - но, както е казал мъдрият ни народ - надеждата слепи ги ражда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам за теб, но 2 млн. други българи

    21 Март 2023 20:44ч.

    избраха да живеят и работят в разпадналите се западни империи, а я има 2 хил., я не, свързаха живота си с великата Русия, която си била запазила Беларус. Съотношението 1000 към 1 ми се струва доста убедителен отговор на въпроса кой от нас е прав. Не смяташ ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Март 2023 21:06ч.

    За мен този въпрос никога не е стоял. И за миг. За двата милиона. Преди 30 години, когато беше заминаването на голямата част от нашенците, обликът на Запада беше съвсем друг. Много по-привлекателен, Америка имаше притегателна сила не само като икономически възможности, а и като културни, ако щете и като нравствени. Всичко се провали с Югославия. Оказа се, че Америка няма нравствената сила да бъде лидер на целия свят. Пълен провал. Оня ден се мъчих да си спомня кой е последният американски филм, който си струва да се гледа. Моят спомен ме върна чак в 97-ма. После - отврат (да ме прости приятелят от Сега). Привлекателната и свободолюбива Америка се е превърнала в гнусно, отвсякъде гледано, образувание. За Русия - писал съм тук - положението никак не е розово, но тя има шанс. А Америка, Европа и ние, в частност, немаме никъв такъв. Нема и есперанца, както казваше Кирил Варийски в прекрасния филм "Йо-хо-хо".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    21 Март 2023 21:15ч.

    Ха ха ха, известно ми е как живеят повечето българи на запад. Няма да коментирам! Ха ха ха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо тези

    21 Март 2023 21:27ч.

    клетници не се върнат в България или не се преместят в руския рай, а продължават да се мъчат в този сатанински и западащ Запад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българи на запад

    21 Март 2023 21:33ч.

    Aйде айде... Живеят както българите в България. На свинско със зеле. Едни ядат свинското, а за други зелето... Въпросът е в съотношенията. В България малцинството е на свинско, а огромното мнозинство сте на зеле. На запад сътношението е дост повече в посока месцето... и не го казвам да се заяждам. Ако не беше така , досега повечето от тези 2-3 милиона да са се върнали. Ама не се връщат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българи на запад 2

    21 Март 2023 21:41ч.

    И това е един от най-тъпите въпроси - "А защо 2 милиона българи работят и живеят на Запад, а само няколко хиляди в Русия ? " Само завършен дебил може да пита такива питанки. Ами защото са ни вкарали в ЕС !!! Така са се разбрали Горбачов и Буш Старши ! Затова . Ако ни бяха оставили в ОНД , и сега ШОС и на изток - милиони българи щяха да са на гурбет в Москва, СПБ , Нижни ... и дори на Владивосток ! Така както са там таджики, узбеки, киргизи, молдавци и украинци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че кой ти пречи

    21 Март 2023 21:53ч.

    в момента да се преселиш във Владивосток. Или да пратиш там децата си. На границата ли ще ви стрелят, за невъзвращенци ли ще ви обявят или ще ви конфискуват имотите в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    21 Март 2023 22:02ч.

    Абе лумпен изрожденец, къде тикаш България в тая азиатска измет. Казахи, узбеки азери, Бохчичката и в Азия, докато още има здрави еърбуси и боинги през Белград.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая дема кой къде работи не ви ли тръсна

    21 Март 2023 22:45ч.

    Икономически емигранти, хората следват пътя на откраднатите пари. западът краде, обеднява населението и то тръгва натам, накъдето са откраднали парите. Защо на всяка крачка в Лондон са индийци? Защо от Африка бягат посока Европа? Заради стандарт на живот? А кой им осигурява на западнеците стандарт? Вижте Лувъра, всичко крадено от цял свят! Обикновени крадци са западняците! Елементарно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МНС, излъчен от 123 държави,

    21 Март 2023 20:40ч.

    издаде заповед за задържане на руския президент. Нито едно от правителствата на тези държави не обяви, че заповедта е незаконна и че няма да я изпълни. САЩ и Израел, които по принцип не признават юрисдикцията на МНС, също подкрепиха конкретната заповед. Тези обективни факти не пречат на високоинтелигентните съфорумци да отричат международната изолация на Русия и яростно да ни убеждават, че Украйна всеки момент ще капитулира, а съвсем скоро в краката на великата Русия ще падне целия Запад. Налага се да напомня, че горните тези, с които можем да се запознаем в калпави преводи от руски или в официалните руски медии, са част от пропаганда, насочена към наистина глупавите граждани на западните общества. Искрено се надявам, че споменатите по-горе съфорумци не са от тази категория, а по-скоро са част от “полезните идиоти” (по Ленин), които разпространяват кремълска пропаганда с надеждата да качат изборните резултати на русофилските партии от жалките 11 на 12%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Март 2023 21:15ч.

    "Нито едно от правителствата на тези държави не обяви, че заповедта е незаконна и че няма да я изпълни. САЩ и Израел". Нито едно от тези правителства няма свободен избор в поведението си. Натискът е гигантски. Всички мислими и немислими средства и методи. Лъжи, дезинформация, клевети, шантажи, принуда - тва е най-малкото нещо, което изпитват повечето от тези правителства. Тогава няма как да се приеме, че "изолацията" на Русия е продукт на свободната и осъзната воля. И всеки божи ден, изплува някоя отвратителна гадост сътворена от Запада. Ето и днес - снаряди с обеднен уран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А не ти ли е минавало през ума,

    21 Март 2023 21:35ч.

    че правителствата на тези 123 държави са отвратени от руската агресия, чиято единствена цел е да завладее съседната по-слаба държава. Дали правителствата на Мексико, Бразилия и останалите латиноамерикански държави не си дават сметка, че ако бъде позволено на Русия да завладее части от Украйна, никой няма да може да спре САЩ да окупира техните държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Март 2023 21:39ч.

    А на теб не ти ли е минавало на ум, че не са отвратени от руската агресия. И че са отвратени от американската агресия в собствените им държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дежурният милиционер...

    21 Март 2023 21:44ч.

    ... над Омир слънчево ридае :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • над обир ридае,

    21 Март 2023 21:46ч.

    над обир

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • правителствата на тези 123 държави са отвратени от руската агресия

    21 Март 2023 21:49ч.

    По-важно не е правителствата какво мислят, а народите ! Там нямате думата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важно е какво мислят правителствата, не народите.

    21 Март 2023 21:56ч.

    Народите са стадо за стригане, доене и месо (пушечно).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И защо си мислите, че по света

    21 Март 2023 22:00ч.

    има толкова морални сбърканяци, които да оправдават смъртта на стотици хиляди млади хора, жертвани в името на властта и парите на шепа олигарси, в сравнение с които 3/4 от американските милиардери приличат на собственици на автомивка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е сбърканост, а човешко естество и природен закон.

    21 Март 2023 22:04ч.

    Максимално високо в хранителната и властова пирамида. Неограничена власт и пари. Това е същността на битието и стремежът за 99.9999 процента от човешката гмеж. Да се твърди друго е лицемерие или глупост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минава ми през ума...

    21 Март 2023 22:13ч.

    че си тъп като гъдулка или кьорав като къртица!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    21 Март 2023 22:19ч.

    Малко не е ясно как точно някакви международни спогодби в един момент са валидни, а в друг не, щото не са удобни?! В този случай никой не приема спогодбите и действа от позицията на силата. Та кой ще излезе в директен сблъсък с Русия, подкрепена и неформално от Китай? Та кой ще арестуват?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В директен сблъсък с Русия

    21 Март 2023 22:36ч.

    никой няма да влезе. Но че китайците ще я погълнат, преди руснаците да се усетят, никой не се съмнява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хапвай си щурците и си мечтай за Запада

    21 Март 2023 22:49ч.

    А Русия не я мисли, за България мисли, че заради такива плазмодии като теб, утре кой нас ще погълне, не се знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @правителствата на тези 123 държави са отвратени от руската агресия

    22 Март 2023 0:34ч.

    LOL Отвратени били LOL Човек, ти нищо не разбираш от политика, от геополитика, от реалполитик и от икономика. Отвратени били ... LOL

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек с очи

    21 Март 2023 20:43ч.

    Виждам някои, които се радват на лошата ситуация, в която е изпаднала Руската Федерация: губи в Украйна, става зависима от Китай, продава си ресурсите на цени от 2019 г. Виждам и други, които се радват на добрата ситуация, в която се е поставила Руската Федерация: става независима от нацисткия Запад, застава заедно с други могъщи държави начело на един наистна демократичен съюз на независими държави, смила на каша всичко каквото феновете на нацизма хвърлят стрещу нея в бивша Украйна. Всички се радват, значи днес е празник ! Ура ! Ще има поне още два дни от същото. Да ви е честито !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Могъщи държави сред бантустаните няма.

    21 Март 2023 20:46ч.

    Могъщи държави са белите държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само дето, в белите държави вече

    22 Март 2023 10:25ч.

    е непрестижно да си бял.. Та съдбата ти като бял в в белите държави се очаква да бъде трайно нерадостна... Но ти не си бял, предполагам, само ти се ще да си в един отбор с могъщите..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гад бяс Америка

    21 Март 2023 20:50ч.

    До модератора: влезе ли да пише тоя бесуващ козяшки тролопитек, веднага се блокира опцията за директен отговор на пост. Което ми говори много - уредниците на сайта сътрудничат на козяшката тролопитекска гняс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той и Путин

    21 Март 2023 20:58ч.

    е най-успешният агент на Запада, ама докато се усетите, ще закрие Кочината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    21 Март 2023 21:05ч.

    Аз разбира се нямам амбиции да съм геополитик, но понеже съм се занимавал със системен анализ, позволете да ви споделя. Няма стабилни системи с повече от два полюса (в интерес на истината и с един полюс няма). Някой може да ми възрази, опирайки се на квантовите системи, но и там въпросът опира до верояно състояние а не дефинитивно такова. Та мисълта ми е, че светът се намира в състояние на намиране на двата полюса, където всеки трябва (с някяква вероятност) да се определи към кой от тях е. Китайците отдавна са осъзнали тази Ин-Ян идея. Единият полюс е ясен - САЩ. Кой мислите, че ще е втория?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак САЩ.

    21 Март 2023 21:10ч.

    Няма място за други полюции... полюси, де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къф капитан си ти редник, за къф системен анализ си позволяваш да хортуваш,

    21 Март 2023 22:01ч.

    ти знайш ли, че цървулите са чифтове - 2, 4, 6 и т.н. А знайш ли, че има и трикраки столчета и те са по стабилни от четирикраките. Скрий се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    22 Март 2023 3:46ч.

    Копейкин, не пиши за неща, от които нищо не разбираш... Нямало стабилни системи с повече от два полюса... Квантови системи с два полюа, вероятно състояние и пр. неща, дето хич и понятие си нямаш... Но звучи наукообразно, нали? Всичката ви работа е такава - пунта-мара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Могъщи държави са белите държави."

    21 Март 2023 21:16ч.

    Тавагищ, точно "белите държави" са атакувани от ордите финансирани и организирани от твойте "Икони"... Този път се преметнахте. Има само един изход от кризата, това е финал на "империалната хегемония", на безпределната хищническа наглост! ... Ако погледнем като цяло, наведнъж, определени епизоди от кардиналните промени в последните години, респ. десетилетие, ще видим как всичко се срива към зейналата пропаст пред западната цивилизация. Начело върви изпразнената от съдържание "Демокрация" - усърдно подменяна с антипода си - Диктатурата. След това, на второто място е Държавното управление, изпълнено със селектирани безволеви послушковци с манталитет на слуги. Непосредствено следващите са различните Здравеопазвания. Здравните власти съответстват, отговарят на общата щампа, следваща прилежно синекурата СЗО - изпълнител на пъклени замисли за блестящото бъдеще. В пълен унисон с всичко това е и бъдещата платформа за същността на човечеството. Доста ясна и налагана визия, как Божественото създание - човека, трябва да се превърне в безволев, извратен антипод на първоначалният Замисъл на Създателя. Виждаме как една друга "международна" организация, подобно на СЗО, бива използвана за торпилирането и на последните остатъци на международните отношения, правила и дори - най-общо: - закони. Става дума за т.нар. Съд в Хага. На краят нека да споменем и добре измисления закон за "Език на омразата". Явява се перфектен инструментариум за сподавяне на всякакъв вид нежелани критики, разкрития, опити за премахване омертата на благовъзпитаното мълчание относно намеренията, целите и методите около престъпленията на т.нар. „запад“ – колода бити карти на Колониалното им минало! 1 ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • то туй добре, яйцо, ама

    21 Март 2023 21:32ч.

    ти докъде стигна с новия форум, дето от 5364 дни и нощи го чакаме? аде, че участници и модератори не останаха живи, сал един перколес още мрда ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    21 Март 2023 21:30ч.

    Китай си купи бензиностанция на безценица. Матушката осигури монополен пазар на китайските стоки. Всичко друго са комунистически лозунги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буха ха/ за _ Ким Чен Ун

    21 Март 2023 22:42ч.

    Те и американците с пренебрежение говореха за бензиностанцият, ама ореваха орталъка за един препикан дрон. Край на хегемонията на петродолара, оттам и на центовете, заради които тук се престараваш с месеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър Велики и пътят към Европа?

    21 Март 2023 21:35ч.

    Е, свърши се. Сега е Евразия. А износът е все същият - зърно, месо, дървен материал, природни изкопаеми, е, сега и газ. А дали китайците ще дойдат и построят новата Русия, както някога? Едва ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Март 2023 21:35ч.

    " добре измисления закон за "Език на омразата". Че има ли такъв закон? И псувнята език на омразата ли е, или на любовта?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американците си ядат ноктите от бяс

    21 Март 2023 22:54ч.

    Китай им се озъби, арабите им обърнаха гръб, Латинска Америка не иска да ги чуе! Мъка, мъка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не и обръщайте внимание на тая, дето пише едно и също с месеци вече.

    21 Март 2023 22:59ч.

    Два милиона българи на запад, ами да, считайте как демокрацията ни обезлюди, като ни накара да си затрием производство, като сложи корумпирани мижитурки начело на държавата. Схемата е една и съща. Кражба на пазари, измами, кражба на кадри. Образованието на Запади в Америка е ужасяващо. Най-амбициозните в една Англия са децата на индийци и източно европейци. Месните там са на помощи, лежат и ядат. Глупостите дето ги пише тая тук от месеци насам, са едни и същи. Не и обръщайте внимание. Толкова е проста, че и за еб.не не става

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "то туй добре..."

    21 Март 2023 23:26ч.

    Приятелю, вече имаше едно две издания, а последното си работи на пълна пара. Но както навсякъде, "умните и красивите" обичат да взимат, а не да дават. Дори това да е Мнение или Участие... Та виж там, потърси "сирене/керпеден" - най-успешен и потребителски, логично изграден форум! Най-малкото като софуерен продукт е връот... Извинявам се, че бе малко извън темата. *** По нея самата, големите събития тепърва предстоят. Днес бе очертана тяхната РАМКА! За радост на едни и за ярост на други - едни известни нам дрогарета, те остават извън борда. Да се давят успешно във вълните на причиненият от тях Ураган. Защото главният им номер (не, не е на "китайката") е да ПОДМЕНЯТ ПРИЧИНИТЕ със СЛЕДСТВИЯТА. Те това е главно агендата на тролчиките и техните спонсори. Дерзайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ена торба пенции сте у керпеденчуците,

    21 Март 2023 23:31ч.

    па и форумчето ви типово и скука смртельная, добре че кептън бъди ви метна вехтото сървърче апа принца побутна малце настройките и хостинг у сеу-то... само твоят принос нещо ич се не види, освен с локуми на кило ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грантаджийски бесовник

    22 Март 2023 10:42ч.

    Аре ше те видим и тебе колко си млад. Ако и да си млад, глупав като си, какъвто се показваш, ще изглеждаш стар, сигурация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи