Путин и Раиси разговаряха за засилване на сътрудничеството между Русия и Иран

Путин и Раиси разговаряха за засилване на сътрудничеството между Русия и Иран

Руският президент Владимир Путин и иранският президент Ебрахим Раиси се ръкуват преди среща в Техеран на 19 юли. Снимка: АП

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Руският президент Владимир Путин и иранският му колега Ебрахим Раиси проведоха телефонен разговор, в който обсъдиха задълбочаване на сътрудничеството между двете страни в политиката, икономиката и търговията, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

„Обсъдени бяха редица актуални въпроси от двустранния дневен ред с акцент върху по-нататъшното засилване на взаимодействието в политическата и търговско-икономическата област, включително транспортно-логистичната сфера. Постигнато беше съгласие за активизиране на контактите между съответните руски и ирански ведомства“, съобщи днес пресслужбата на Кремъл, без да уточнява кога се е провел разговорът.

Русия увеличава усилията за изграждане на връзки с Иран и други незападни страни, откакто нахлу в Украйна през февруари. Киев и Западът обвиняват Москва, че използва ирански дронове за удари по украински енергийни обекти. Тази седмица висш руски служител по сигурността посети Техеран и се срещна с ирански ръководители, а двете държави обещаха да изграждат по-близки отношения, посочва Ройтерс.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Santana

    13 Ное 2022 9:24ч.

    Тепърва западният евроатлантически свят ще реве с горчиви сълзи- Съвсем скоро е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    13 Ное 2022 10:02ч.

    Много прозорлив излезе Бай Дън като каза, че ще превърне Русия в държава - парий. Набутаха ги в компанията на Иран, С. Корея, Куба, Сирия и Венецуела.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Допълнение

    13 Ное 2022 11:08ч.

    и на БРИКС, където повечето невасални страни се опитват да влязат :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик, даже ти ще надживееш ФАЩ

    13 Ное 2022 12:00ч.

    Вярно, че с малко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ и Европа срещу всички

    13 Ное 2022 12:04ч.

    Всъщност, разделението е САЩ и Европа срещу целия останал свят. И при това положение САЩ в момента унищожава икономиката на Европа. Когато Европа фалира, ще остане САЩ сам срещу целия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • които са против културата

    13 Ное 2022 10:13ч.

    Как да не ги наречеш фашаги укробите и техните западни куратори - в цяла Ненка започнали да разрушават паметниците на Пушкин. Какво им е крив и защо уж дивите руснаци не постъпват така със светините?! Да отговорят културтрегерите на грант, дето от 33 г. ни промиват медийно мозъците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    13 Ное 2022 12:10ч.

    Правилно премахват паметниците на Пушкин! В руската литература има твърде много дълбочина и нюанси. Тези неща карат хора да мислят, а мислещите хора са трудни за контролиране. На нас ни трябват лесно управляеми консуматори. Хората трябва да гледат само американски екшъни: има добри и лоши, ние сме винаги от добрите и бием лошите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи