Путин: Готови сме да обсъждаме евразийската сигурност с НАТО и ЕС

Путин: Готови сме да обсъждаме евразийската сигурност с НАТО и ЕС

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм 

Русия е готова да обсъди създаването на евразийска система за сигурност, включително със страните от НАТО, когато те са готови за това, заяви Владимир Путин на среща с възпитаници на военни университети.

"На срещата с ръководството на Министерството на външните работи изложих нашето виждане за работата по създаването на равноправна и неделима сигурност в Евразия. Готови сме за широка международна дискусия по тези ключови, жизненоважни въпроси, както с нашите колеги от Шанхайската организация за сътрудничество, ОНД, БРИКС, така и с други международни обединения, европейските държави и държавите от НАТО и др.", заяви държавният глава.

"Естествено, когато те са готови за това", добави Путин.

Президентът на Русия обяви още, че страната му ще продължи да развива своя най-голям на света ядрен арсенал като средство за възпиране. Същевременно Русия ще продължи да доставя на армията си, воюваща в Украйна, най-новото въоръжение и дронове, съобщи Ройтерс.

„Планираме допълнително да развием ядрената си триада като гаранция за стратегическото възпиране и за да запазим баланса на силите по света", заяви Путин по време на церемония в Кремъл, на която присъстваха випускници на военни, полицейски и разузнавателни академии, съобщи БТА.

Путин: В Евразия трябва да има нова система за сигурност без присъствието на външни сили. Това означава, че сме отворени за европейските страни от НАТО

Руската армия, нейният офицерски корпус и сплотеността на руския народ са силата, която ще победи всичко, каза още Путин пред възпитаниците на военните университети.

"Руските военни надеждно стоят на стража за суверениттта и сигурността на родината, защитавайки нашата земя и нашите граждани в Донбас и Новорусия от неонацистите. Те доказват на практика, че нашата армия и нейната крепост - офицерският корпус - вековната сплотеност и единство на нашия многонационален народ е всепобеждаваща сила", заяви Путин.

Президентът подчерта, че Русия пази страниците на военната история на страната и помни имената на всички герои, рискували живота си за бъдещето на Родината. Според държавния глава традициите на руската военна школа са легендарни и те са възпитали смелост и несравнима твърдост у всички членове на армията - от редника до маршала. Тези черти на характера, заедно с консолидацията на народа, която направи възможно единството на фронта и тила, доведоха Русия до победа над различни нашественици.

Путин припомни, че през 2024 г. се навършват 80 години от освобождението на Беларус от нацистките нашественици и че тази операция е наречена в чест на генерал Пьотр Багратион, герой от Суворовската война и Отечествената война от 1812 г. Президентът нарече тези сражения за Беларус дръзка и мащабна операция, като отбеляза, че съветските войски са действали бързо, неудържимо и професионално по време на операцията. Благодарение на това армията на СССР успява да отвори пътя към освобождението на европейските страни от нацизма.

Руският лидер подчерта, че в наши дни участниците в специалната операция продължават подвига на своите предци.

Източници: ТАСС, Риа Новости, Известия

 

 

Коментари

 • ФЪРКАТИЧКО

  21 Юни 2024 16:28ч.

  Орбан: Унгария отказа да участва в планираната мисия на НАТО в Украйна Автор: Обективно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корпоративния капитал на Пентагона

  21 Юни 2024 16:28ч.

  , още не натъркал нагона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • smb

  21 Юни 2024 16:30ч.

  Това предложение на Путин за страни като България е все едно да пускаш листовки във вражеските окопи "предайте се, обкръжени сте" 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гледам сградите по пътя, а как са събрали толкова народ, незнам

  21 Юни 2024 21:35ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=rsjpIOKwq6Y&ab_channel=TimesNowWorld

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Естествено че са готови

  21 Юни 2024 16:31ч.

  Индия, Китай, Северна Корея, Виетнам, Иран, че и Афганистан са вече на страната на Русия. Да не говорим за Африка и Латинска Америка и Близкия Иизток. А ние каръците, сме пак в таратанците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Емил Станоев

  21 Юни 2024 17:35ч.

  България винаги е на страната на губещите, от 1-вата и 2-рата световни войни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  21 Юни 2024 23:13ч.

  Чаветата ви случайно да са в тези страни ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чорапче,

  21 Юни 2024 23:20ч.

  Нещата бързо се обръщат. Да не плачеш. Справка - преди 80 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  22 Юни 2024 0:31ч.

  Ха ха. Даже не си представяш колко бързо се сменят тия неща. Геополитика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  21 Юни 2024 16:33ч.

  Приказки от Хиляда и една нощ. Преди десетки години имаше статии от анализатори, че с тези темпове на нарастване на дълговете единствено което спасява Запада е да заграбят, за предпочитане безплатни, суровинни откъдето могат. Най-добре е Русия да се разпадне а с нея ще паднат цяла Централна Азия и Африка. Путин не се уморява да повтаря, че Русия е надежден доставчик но това не помага да се променят плановете на англосаксите за завладяване на руските ресурси..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 12

  21 Юни 2024 17:54ч.

  Ако можеше да осъзнаеш колко си заблуден, вероятно щеше да се метнеш от някой мост

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Западът иска, но не може

  21 Юни 2024 23:58ч.

  Русия вече е консолидирана и изгради система за сигурност в Азия. Западът гради система за несигурност около Русия, но успя само в глупавата Източна Европа. Русия сключи изключително важен договор с КНДР за взаимна защита. Подобен договор има межди КНР и КНДР, което затваря триъгълника на новия (необявен) военно-политически съюз между Руската федерация, КНДР и КНР. При ескалация на войната на НАТО срещу Русия, КНДР ще влезе във войната в Защита на Русия. Ако САЩ ударят КНДР чрез Р. Корея, Китай ще се намеси срещу САЩ. В допълнение, Путин издърпа килимчето изпод краката на САЩ във С.Р. Виетнам. Днес е открит и Южния търговски път от Москва до Мумбай, през Азербайджан и Иран до Арабско море. Северният морски път от Китай до Европа вече се използва. САЩ е в калта. Една трета от бюджета на САЩ е само за погасяване на лихвите по 35-трилионния държавен дълг. Христо Иванов вече се преобу. Очаквам и други евроатлантици и еврогейци в България да последват примера на Христо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  22 Юни 2024 6:26ч.

  Западът иска, но не може 21 Юни 2024 23:58ч. Ваша милост говори истини но дали ще се превърнат във факти бъдещето ще покаже. Реалния враг и на Русия и Запада секрие в самите тях. Идеологията глупако, перафразирано. Не случайно Караганов ребром запита Путин на Санкт Петербургския форм не е ли време да се въведе в Русия държавна идеология. Да речем, че конституцията на една държава може да се приеме като насока за развитие но тя не стига за обединяване на обществото. Патриотизма на руснаците не е за подценяване както и примерите в тяхната история където сриват достигнатото и започват отначало. Огромна държава с мулти етническо и мулти религиозно общество е трудно да се държи в един коловоз за дълго време. А и Путин не е ве

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  22 Юни 2024 6:29ч.

  Вечен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сенатът на САЩ иска признаване на Русия за спонсор на тероризма

  21 Юни 2024 16:37ч.

  Най-голямата терористична държава в света е САЩ. Аз нямам спомен Русия някога да е спонсорирала САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Без Русия нямаше да има САЩ

  22 Юни 2024 0:06ч.

  По време на войната за независимост на САЩ от Англия, Русия поддържа САЩ с всякакви стоки, доставяни с руски кораби, като обявява въоръжен неутралитет. Англия не посмява да атакува въоръжените търговски кораби на Русия. САЩ, с помощта на Русия, печели войната срещу Англия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  21 Юни 2024 16:40ч.

  На тоя май най накрая му светна, че го зануляват с 5 % от бюджета на Пентагона.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  21 Юни 2024 16:47ч.

  Под тоя имах предвид БайПън,разбира се,развълнуван съм за гей прайда утре и не се изразявам правилно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марксист

  21 Юни 2024 18:59ч.

  Силата на САЩ е, че внушава на цял свят, че ако имат либерализъм и демокрация, ще имат голямо щастие - големи заплати и много къщи, коли и курорти, социално спокойствие. Тоест европейски ценности, като демокрацията и плурализмът и римското право.. Свобода на търговията. Фарисеите са казвали - НИЕ СМЕ НАТО, пардон: НИЕ СМЕ РИМСКАТА ИМПЕРИЯ, и това е отворен пазар и наша защита. Айн Ранд казва, че егоизмът прави демокрацията и богат народът. Славяните и народите извън Европа не са егоисти и допускат тиранията. Така мислят неоконите и техните бащи от викторианската епоха, техен човек е и Хитлер. Хитлер и Мусолини ся знаели за тези ценности, тази идеология. Те казват, че е така от незапомнени времена, дори преди основаването на Рим. АКО СЕ ЧУДИТЕ КАКВО Е ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  21 Юни 2024 19:45ч.

  Ще има среща на НАТО и това изказване на Путин е за да всява смут в редиците. Преди няколко дни Путин заяви: “Ще вървим до край”.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  21 Юни 2024 20:23ч.

  К'во общо имат НАТО и ЕС с Евразия??? Сал май Ердоган може да прояви интерес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  21 Юни 2024 21:55ч.

  Знаеш ли границите на Евразия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  21 Юни 2024 21:56ч.

  Да. От Ванкувър до Владивосток :о)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Генчо

  21 Юни 2024 22:02ч.

  Евразия включва измисленият континент Европа. С други думи, несъществуващият континент Европа е част от Евразия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  21 Юни 2024 22:54ч.

  С'я географски и културни граници са различни неща. Аз лично се чувствам много по-близък с канадци, американци, аржентинци, чилийци, отколкото с китайци, корейци, монголци и прочее пакита. Предполагам, че за обитателите на британската империя обаче, пакитата са първи дружки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  21 Юни 2024 22:54ч.

  С'я географски и културни граници са различни неща. Аз лично се чувствам много по-близък с канадци, американци, аржентинци, чилийци, отколкото с китайци, корейци, монголци и прочее пакита. Предполагам, че за обитателите на британската империя обаче, пакитата са първи дружки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  21 Юни 2024 23:15ч.

  Измислен е щото всичко там е измислено. Матушката ви е само територия за прелитане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  21 Юни 2024 23:34ч.

  Т-цъ. Откак свалиха малайския самолет, вече и за прелитане не става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  22 Юни 2024 0:46ч.

  Само да напомним. - дьо Гол отива прии Сталин декември 1944 г. И когато Кайтел при капитулацията пита за французите -"И тия ли ни победиха" се примирява че и те са ги победили щото Жуков и Конев са в Берлин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поля

  22 Юни 2024 5:52ч.

  Май воината идва , за добро и/и лошо! НЕЗНАМ , съдбата е на ход.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи