Путин: ЕС продължава да потребява нашите стоки и услуги, а спира обратните потоци

Путин: ЕС продължава да потребява нашите стоки и услуги, а спира обратните потоци

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Независимо от санкциите износът на стоки от Русия за Европейския съюз се е увеличил през първите девет месеца на годината. Това обяви руският президент Владимир Путин по време на днешното си участие по видеоконферентна връзка в Съвета по стратегическото развитие и националните проекти. 

В едночасова реч, анонсирана от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков като "обемна и съдържателна", Владимир Путин заяви:

"Съвкупният руски износ се е увеличил с 42%, а търговският излишък в наша полза - с 2,З пъти до 138 милиарда долара. Всъщност Евросъюзът продължава да потребява нашите стоки и услуги, а спира обратните потоци". 

Путин допълни, че Русия ще търси по-перспективни търговски партньори в бързо развиващите се региони. "Това са Азия, Близкият изток, Латинска Америка и Африка. Ще пренасочим доставките на руски енергийни ресурси именно към пазарите на приятелските държави". 

Президентът обяви плановете си за по-нататъшно интегриране в Русия на анексираните украински територии в Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област.

"Задължително ще постигнем поставените цели. По-нататък по всички ключови за хората въпроси - икономиката, социалната сфера и управлението, тези региони ще станат единно цяло със страната. Вече изминахме този път с Крим и Севастопол и знаем какво трябва да направим". 

Путин предложи лихва от 2% по ипотечните кредити в така наречените от него нови региони. Както и увеличение на лихвата по тези кредити в Русия от 7 на 8 на сто. 

Президентът на Русия определи рублата като една от най-силните валути на света, предава ТАСС. Такава оценка даде държавният глава в четвъртък на заседание на Съвета за стратегическо развитие и национални проекти.

"Срещу Русия започна безпрецедентна санкционна агресия. Тя имаше за цел за кратко време по същество да смаже нашата икономика чрез ограбване на нашите валутни резерви, да срине националната валута - рублата - и да провокира разрушителна инфлация", каза Путин.

"Нивото на цените в Русия, след сериозен скок през март-април, практически не се е променило от май, а руската рубла се превърна в една от най-силните валути в света от началото на годината“, заяви той.

Според руския лидер този резултат е постигнат чрез решенията за регулиране на изтичането на капитали, за прехвърляне на плащанията за газ в рубли, за активно използване на националните валути с търговските партньори и чрез отговорна финансова политика.

Източници: БНР, Агенция "Фокус"

 

 

 

 

 

Коментари

  • Ами другарю Керенски 2.0, крайно време е да спреш доставките за ЕС

    15 Дек 2022 18:25ч.

    Юрист е анти-образование за държавник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    15 Дек 2022 21:02ч.

    Доста, меко казано, неудачно сравнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин сам, в прав текст, неведнъж, по телевизията се е определял като "февруарец"

    16 Дек 2022 1:46ч.

    Така, че това не е сравнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    15 Дек 2022 18:53ч.

    Търгашът Путин е на верижката на евреи-олигарси, заграбили подземните богатства на РФ. Как антисоветская позиция Путина помогает Западу и США бороться с Россией https://dzen.ru/a/Y5arDV0iZFtdbFQZ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Отраковский

    15 Дек 2022 19:04ч.

    Гледайте „ХЕРСОН : КЪРВАВОТО ПРЕДАТЕЛСТВО" . https://youtu.be/Hq47w03pWeI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Дек 2022 19:49ч.

    Защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    15 Дек 2022 19:07ч.

    Естествено, все пак грубият и хищнически капитализъм възниква в Европа, и отново в Европа експлоатацията на детски и робски труд се ползват с особено преимущество, описани в романите на Дикенс. И Оруел описва "размазаният ботуш" върху човещкото лице, само че е имал предвид З. Европа, а не източна, работил в информационната "работилница на англосаксонската пропаганда", последно интервю BBС. Споменах ли, че ББС е официозът, както и Таймс на "блатото", така добре елегантно описано от Бродел и Ръсел?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    15 Дек 2022 19:12ч.

    Първият "Гладомор", възниква в "англосаксия", картофеният глад, господата англосакси предизвикват "картофеният глад"-взимат със сила храната на ирландците, следствие на който измира 50% от населението на Ирландия, теорията на евгениката и концлагерите отново възникват в Англосаксия, а Хитлер черпи с пълни шепи от идеите им. Но това е тема забранена за правоверните "лайени и шолцове". Какво стана с "досието Хес", засекретиха ли го за още "сто години". Просто питам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смерш

    15 Дек 2022 22:09ч.

    Англосаксонците имат още 10на гладомори и милиони избити в Индия. В Южна Африка при Бурската война с холандските колонизатори изобретяват концлагера. Няма “съюзник” в историята, който те да не са превръщали в страна от 3тия свят. А българите продължават да сънуват с широко затворени очи - демокрация и свобода. Ще завършим като всички останали техни съюзници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не им вържи на братушките с президентите!

    15 Дек 2022 19:30ч.

    "Уважаваните на Путин западни партньори: са готови с килията в съда в Хага, а този продължава да плаче, че пак са го измамили?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Дек 2022 19:48ч.

    Имаше един Саакашвили - и той се дръвчеше на Жужо. Къде е сега Мишико? А това, което наричш "плаче", се нарича "фиксиране на факти". Тези факти ще си намерят предназначението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    15 Дек 2022 19:32ч.

    Боже, колко мъка либерастка има на този свЕт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    15 Дек 2022 19:38ч.

    Когато враговете те плюят , значи си на прав път . Успех Русия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    15 Дек 2022 19:45ч.

    Ама що така бе, то от това върховенство на закона и корупция, Европа вече е хептен в сивата зона и се е устремил към черната демократична дупка, с гордост и чест, ама това е само за тази година, догодина - студ, глад, скакалци и всякакви придобивки от сорта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Дек 2022 19:46ч.

    https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/3470539/3470539_900.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин е лош

    15 Дек 2022 20:35ч.

    и заслужава да му бъде отнето правото да спазва правилата на ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    15 Дек 2022 21:47ч.

    умен е путин! взе си областите, върна си богатия донбас, евтин живот, скъпа рубла...А НИЕ? - за русия сме наприятелска страна, европа не ни ще в шенген, американците хич не ги интересуваме, скъп живот, огромна инфлация и за капак и правителство нямаме!....„хей,живот, здравей, здравей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полети до Москва има през

    15 Дек 2022 22:34ч.

    Истанбул и Белград. Ще ти помогна с резервацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сталин Й. В.

    15 Дек 2022 22:16ч.

    В кабинете главного коменданта полиции Польши Ярослава Шимчика взорвался подарок, который ему вручили в Киеве, заявили в польском МВД.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи