Путин допусна, че ген. Залужни може да е извън Украйна

Путин допусна, че ген. Залужни може да е извън Украйна

Руският президент Владимир Путин допусна, че главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни може да е в чужбина. Той заяви това по време на разговор с военноначалници, отговаряйки на въпрос на Александър Сладков. Фрагмент от предаването "Москва. Кремъл. Путин" публикува журналистът Павел Зарубин в своя канал в Телеграм, съобщава ТАСС.

"Знам. Мисля, че знам", каза руският президент, отговаряйки на въпроса къде е Залужни. Путин добави, че за това може да се попита самия главнокомандващ на украинските въоръжени сили, „но за това трябва да преминете на чужд език“. "Струва ми се, че е в чужбина. Но може и да греша", добави Путин.

През май в медиите се появи информация за тежка контузия на Залужни. Украинското министерство на отбраната отрече тази информация, но Залужни дълго време не се появяваше публично и отказа да участва в заседание на комитета на НАТО на ниво началници на генерални щабове, „дори във формат на видеоконференция“, поради „напрегната оперативна обстановка“ в Украйна.

Междувременно ръководителят на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин каза пред журналисти, че руските власти получават информация за здравословното състояние на Залужни, но не биха искали да разкриват нищо. По-късно в медиите се появи видео с украинския главнокомандващ, записано на 25 май, а на следващия ден в негово присъствие в състава на ВМС на страната беше въведен нов военен катер, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • отанския план по съветски образец нещо...

    18 Юни 2023 14:42ч.

    Излязоха първите предположения, че ген.Залужни най-после е бил чут от ръководството на щата Бандеростан и съществува вероятност зеления гном да заповяда спиране на контранастъплението поради лавинообразно натрупващи се проблеми с първоначалния замисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хлопни Дъска

    18 Юни 2023 15:11ч.

    И до къде стигна бандеровското настъпление след две седмици настъпление? Какво превзеха ? Мелитопол ? Нъц. Бердянск ? Нъц. Дори междинното градче Токмак ? Нъц. Дори стигнаха ли първата линия на руската отбрана /"Суровикин"/ ? Нъц. Колко напреднаха бандеровците ? " Между 200 - 1100 метра!" - га га га га ! Хо хо хо хо хо ! Хреновое наступление !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    18 Юни 2023 15:12ч.

    Смаян съм от готовността на РФ за пореден път да повери бъдещето си на хартията! Западът е съставен от лъжци, мошеници и грабители, на които въобще не може да се вярва. Това е добре известно и да тръгнеш да се договаряш с тях е пълен абсурд. Очевидно е, че е съзнавана алтернативата, която е безпощадна и животът вече го доказа - алтернативата е планини от трупове! Изправени пред перспективата от планини от трупове, в Москва все пак са решили да приемат хартията. Подценили са, че тази битка в по-голяма степен е на живот и смърт за Запада, отколкото за тях. След извършената работа и направената "ИНВЕСТИЦИЯ" в Украйна и на фона на перспективите - било е напълно изключено да се ПОЗВОЛИ НА УКРАЙНА ДА СЕ ДОГОВОРИ И ДА СЕ ИЗБЕГНЕ КРЪВОПРОЛИТИЕТО. КРЪВТА И ТРАГЕДИЯТА Е ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМА НЯКОМУ! Започнаха ли да увират психясалите ви, заблудени кратуни?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той Запада мъртъв е роден. От Черната чума през XIV в.

    18 Юни 2023 15:20ч.

    Не може да умре повече, от колкото вече е мъртъв, този така наречен "Запад". Русия не я мислете. Нея Бог я пази.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко се навързва логично

    18 Юни 2023 15:45ч.

    Ако просто приемем гадната мисъл, че Кремъл играе игра със Запада. Мръсният “договорняк”…?За съжаление всичко сочи на там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иначе Залужни наистина е “извън Украйна”

    18 Юни 2023 15:48ч.

    По-правилно, той е на безсрочно посещение у Степан Бандера. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възможмо ли е

    18 Юни 2023 18:51ч.

    да е някъде под Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Присаждат му

    18 Юни 2023 16:41ч.

    В чужбина е. Присаждат му половината отнесен от шрапнел мозък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    18 Юни 2023 19:51ч.

    Вероятно си правят дружинка с Буданов. Сега и Подоляк се натиска за ред. Вече му обещаха съдействие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шалом

    18 Юни 2023 22:11ч.

    Мисля, че вече е заживял като Скрипал. Невидим. Само ще публикува писма във вестниците и някоя друга снимка направена от ИИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обезпокоен съм,

    18 Юни 2023 23:07ч.

    че никой не споменава ген. Сирски. И него го няма, но на двойна степен – никой не отваря дума за него. Ужасно е да си помисли човек, че така ще стане и със Зеленски. Някои холограми може да поддържат за известно време интереса към него и после нищо – светът ще премине към следващата тема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инсайдерска информация

    18 Юни 2023 23:13ч.

    Казват, че Залужни са го предали своите. Те посочили координатите му на руснаците –Ермак и Подоляк. Братът на последния е офицер от РФ. Абе истинска гражданска война си е това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърт анонимър

    19 Юни 2023 0:01ч.

    Радвам се , че има ПИЧОВЕ с мозък в този чат! Все пак да кажа, че англосаксонците са най-големите врагове на славянството и православието. Докараха нещата до там, че руснаци да избиват руснаци. Украинците са на запад от Киев, но дойде и тяхния ред, започна и там мобилизация. За това Русия не се дава зор да настъпва настървено и искаше да уреди нещата в самото начало, но стратегията на англите не позволи на "зелената фланелка" да приеме реалноста и да се договори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко ще бъде наред. Русия няма да загуби тази война.

    19 Юни 2023 2:23ч.

    Но това е само началото. Вероятно ще има нещо като втора 30 годишна война, с тази разлика, че този път освен стара Европа ще бъдат ангажирани и Кавказ и Централна Азия. По цялата периферия на СССР 1.0, докато не бъде създаден СССР 2.0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи