Путин: Действията на САЩ ни принуждават да започнем производство на ракети със среден и малък обсег

Путин: Действията на САЩ ни принуждават да започнем производство на ракети със среден и малък обсег

Следвайте "Гласове" в Телеграм и Инстаграм 

Разполагането на ракети със среден и малък обсег на действие от страна на САЩ в различни региони на света предизвиква безпокойство у Русия и изисква отговор. Москва може да започне производство на такива ракети и евентуално да ги разположи на места, където прецени, заяви руският президент Владимир Путин на оперативна среща с постоянните членове на Съвета за сигурност.

"През 2019 г. обявихме, че тези ракети няма да ги произвеждаме и няма да ги разполагаме, докато Съединените щати не разположат тези системи в даден регион на света. Днес е известно, че Съединените щати не само произвеждат тези ракетни системи, но и вече ги придвижиха в Европа за учения - в Дания. Съвсем наскоро беше обявено, че има и във Филипините. Не е известно дали все още са там или не", каза Путин. 

"Във всеки случай трябва да реагираме на това и да вземем решения какво ще трябва да правим по-нататък в тази посока", добави той. "Очевидно е, че трябва да започнем производството на тези ударни системи и след това, въз основа на реалната ситуация, да вземем решения къде, ако е необходимо за гарантиране на нашата сигурност - да ги разположим. 

Източници: ТАСС, РИА Новости

 

Коментари

  • Ами

    28 Юни 2024 20:28ч.

    Почвайте, не се бавете! С това ръководство на ЕС, нищо добро не ви чака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАЛЯ от ПосолствоТО

    28 Юни 2024 21:12ч.

    И с това ръководство на РФ, нищо добро не чака руските народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обсебване

    28 Юни 2024 22:23ч.

    След като се разбра че световно известния сциентолог Марк де Турк е бил чест гост в стодиото на Тогедер България (а защо не "Заедно" или "Вместе", а together ?) на Ивелин Михайлов, познанстовото си с когото той потвърди вав видеото "Сциентолог ли съм?", стана известо че Марк де Турк е бил канен от кмета на Пазарджик (с чиято съпруга Михайлов е съдружник) на 27 ноември 2018 да обучава служителите му в града. Това разбираме от статията "Длъжностните лица в Пазарджик спират негомненията" придружена със снимки. Също така, става ясно че Сциентологът Марк де Турк седмица преди (20.11.2018) това е поканен като лектор във Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване в Пловдив, което разбираме от статията "Тийнейджъри въведени в емоционалната тонова скала" . " Емоционална тонова скала" е книга на Л. Р. Хъбард създателя на Сциентологията, спавка интернет. Публикациите са от страницата на Марк де Турк freeboss.bg.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    28 Юни 2024 22:16ч.

    Имам голям двор, отворен съм за предложения 😁

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    28 Юни 2024 22:27ч.

    Двора заден ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    28 Юни 2024 22:34ч.

    А самолет за граждански цели кога ще произведете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Произвеждат

    28 Юни 2024 23:13ч.

    Те произвеждат самолети както за военни, така и за граждански цели, ама ти си вухльо и незнаеш. Апропо, те и ракети с малък и среден обсег си произвеждат, ама се правят на улави, защот почти всички руски ракети могат да носят и ядрен заряд, а тези които немогат имат двойник, Х-101 Х-102.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    28 Юни 2024 23:28ч.

    Я сподели след Сухой супер разбил се какво са произвели и защо pobeda.ru я кара на империалистическите Боинг, а драскач непоръбен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    29 Юни 2024 1:07ч.

    Кмете, прекалено си задръстен, а имаш Интернет. Чети и ще научиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    29 Юни 2024 7:59ч.

    Има само приказки под шипковия храст съчетани с картонено моделиране. Ни Иркут полетя серийно, ни онова недоносче ТУ-214.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "А самолет за граждански цели кога ще произведете?"

    29 Юни 2024 8:00ч.

    Много навременно влизане в залата... Когато спреш да ревнуваш постиженията ни в която и да е област и изоставиш милиционерските и черномагьоснически похвати. Айде сега да те видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    29 Юни 2024 8:26ч.

    Вашите дърводелски постижения и за ташак на кучетата не стават, изключвам самоходно-верижни самовари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ракети със Среден Обсег

    29 Юни 2024 8:50ч.

    Това са балистически ракети с обсег от 500 - 5500 километра. Бяха голяма заплаха на Европейския театър на бойни действия през 80-те години на двадесети век. СССР беше разположил СС 20 "Пионер" , САЩ разположиха "Пършинг". Поради ограничението на обсега си тези ракети заплашваха с унищожение Европа и европейската част на СССР. Но САЩ се чувстваха в безопасност от тях, както и Сибир на СССР. В началото "Пионер" бях моноблочни, носители на една термоядрена глава, по-късно въведоха с три глави. Системата беше мобилна и над две трети от ракетите се разполагаха в европейската част на СССР. През втората половина на 80-те , около идването на власт на Горбачов, съветските военни започнаха да разгръщат SS 20 и в Азия, насочени срещу обекти на САЩ и дори ... в Чукотка ! Това последното предизвика паника в Пентагона, защото от тази локация ракетата със среден обсег фактически се превръщаше в МКБР /Междуконтинетална Балистична Ракета/, покриваше половината от територията на САЩ вкл.стратегическите им обекти в Северна и Южна Дакота. Смята се че точно тази заплаха подтикна Рейгън така упорито да иска от Горбачов съкращаването тъкмо на РСО , което в крайна сметка и стана , подписано от предателя Горбачов... Вече цяло десетилетие , в контекста на катастрофиралите отношения между САЩ и Русия, руски военни наблюдатели си задават въпроса защо Москва не напусне официално и категорично този Договор, който облагодетелстваше САЩ ,и защо не възобнови производството на РСО ? Най-после изглежда Лидерът почна да "стопля" съветите на военните си... ? Или отново само болтает ? Ще видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи