Путин бе посрещнат с почести в ОАЕ. Четири СУ-35C го охраняваха по пътя

Путин бе посрещнат с почести  в ОАЕ. Четири СУ-35C го охраняваха по пътя

Руският президент Владимир Путин пристигна днес в Абу Даби, където ще проведе преговори с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед ал Нахаян, предаде ТАСС.

Поне четири изтребителя Су-35С съпроводиха президентския самолет по целия път му до ОАЕ, съобщи Министерство на отбраната на Руската федерация, което публикува видео с полета на Путин и въздушната му охрана.

Срещата между двете делегации вече започна, а Путин беше посрещнат с почести, личи от видеата, разпространени в "известия" и други руски медии. 

Преди да се оттеглят двамата държавни глави на среща на четири очи, Путин заяви, че възнамерява да обсъди с президента на ОАЕ Мохамед Бин Зайед ал Нахаян израелско-палестинския конфликт, както и да го запознае със ситуацията в Украйна. Производството на петрол в рамките на ОПЕК+ също ще бъде тема на разговорите, предадоха Франс прес и БТА.

В началото на срещата Путин заяви, че Обединените арабски емирства са главен търговски партньор на Русия в арабския свят и благодари на домакина си за предоставянето на участък за строежа на православен храм, предава "Известия".

Руският лидер покани ал Нахайян на срещата на БРИКС в Казан през есента догодина. "Много се радвам, че ОАЕ влизат в системата БРИКС. Ще продължим контактите си и по тази линия. Ще ви чакаме в Казан през октомври догодина", каза руският президент, цитиран от медията, която публикува и видеа от срещата на двамата президенти.

След края на програмата си в Абу Даби руският президент ще замине по-късно днес за Рияд. Там са планирани преговори с престолонаследника и председател на съвета на министрите на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Чуждестранните контакти на лидера на Кремъл са ограничени заради дипломатическата изолация на Русия след инвазията в Украйна. Това е първата визита на Путин в държави, които не са близки съюзници - като Китай, Беларус или Казахстан - откакто разпореди пълномащабната руска инвазия в Украйна през февруари 2022 г., отбелязват ДПА и БТА.

Нито Саудитска Арабия, нито ОАЕ са подписали учредителния договор на Международния наказателен съд, което означава, че не са длъжни да задържат Путин заради издадената срещу него заповед за арест, обвиняваща го, че е лично отговорен за отвличането на деца от Украйна по време на войната му срещу страната, отбелязва Асошиейтед прес.

 

 

Коментари

  • отбелязва Асошиейтед прес

    06 Дек 2023 15:01ч.

    - Забравили са добавят, че закусва всяка сутрин с тези деца... Гадни плъхове, окъкани до над ушите продължават да излъчват гнъс, воня на мърша и миязми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    06 Дек 2023 16:21ч.

    Важното е еврогейците да повтарят мантрата, че земята е плоска. Така са правели и по времето на инквизицията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кубрат

    06 Дек 2023 18:55ч.

    Чета тук във форума изхождането по въпроса на еврогейските джендър клакьори и ми става жал за тях. Къде сте тръгнали да коментирате световната политика , светогледа ви стига само до края на носът ви, жалки същества ! Колко промити ПП - ейски мозъци ! Русия и Путин не са хапка за вашите ... уста !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав сте!

    06 Дек 2023 20:09ч.

    „Ти, друже, до обувките съди!“ / А. П.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко

    07 Дек 2023 15:23ч.

    И 8 су-35 да го охраняват, рано или по-късно Путин ще влезе в капана за военнопрестъпници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умните люде отдалеч си личат!

    06 Дек 2023 15:05ч.

    Както и нашите Идиоти-сглобкаджии, де! Анадънму!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    06 Дек 2023 18:23ч.

    Краставите магарета... Тъй като путлер е обявен за военен престъпник от ООН и е издадена заповед за ареста му от МНС,досега е посетил само Киргизстан през октомври и сега емирствата, които са още в средновековието. Нормална страна няма да приеме путлер, и е прекрасно, че у нас няма да стъпи никогда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва Байдън

    06 Дек 2023 18:38ч.

    Байдън и на луната да отиде е все едно. Той не е за присмех , а за сериозно лечение. Да се ръкуваш с въздуха и губиш ориентация , три стъпала да са препятствие не е леко. Бедният старец ! А за фактологията да не говорим колко е зле ! И на фона на всичко това както нашите недоразумения на природата участва в прокси война, в която всички милиарди които бяха вкарани можеха да решат толкова проблеми на хората по света ! Истински сатанисти !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    06 Дек 2023 18:42ч.

    До дяволът се казва ... Чест ще бъде Путин да дойде в България , страната в която оставиха костите си хиляди руски войници дали живота си за освобождението на нас неблагодарниците ! Путин ще дойде , а къде ще бъдеш ти тогава безроднико ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pipilota

    06 Дек 2023 20:20ч.

    Никога не казвай "никога"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как ми се иска наистина Путин да е дяволът

    06 Дек 2023 20:26ч.

    Как ми се иска! Че със Сатаната американски няма друг вариант да се справиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емирствата, които са още в средновековието.

    06 Дек 2023 22:32ч.

    Ти верно си ненормална

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко

    07 Дек 2023 15:28ч.

    Голяма част от "отсвилите костите си" са пиянгури умрели от алкохолно натравяне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    06 Дек 2023 15:08ч.

    Саудитите да позволят построяването на православен храм в страната е меко казано изумително постижение. Евала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди да коментираш,

    06 Дек 2023 15:13ч.

    Прочети статията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Преди да коментираш, 06 Дек 2023 15:13ч.

    06 Дек 2023 16:56ч.

    А ти чете ли я? "В началото на срещата Путин заяви, че Обединените арабски емирства са главен търговски партньор на Русия в арабския свят и благодари на домакина си за предоставянето на участък за строежа на православен храм"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    06 Дек 2023 17:25ч.

    Именно де, приятел! Не саудитите, а управляващите ОАЕ, които са друг управляващ арабски род, са позволили построяване на източно-правослсавен храм нейде в ОАЕ, вероятно в Абу Даби, или в Дубай. Но не бих се изненадал, ако и Саудите предоставят подобно разрешение нейде в КСА...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Но не бих се изненадал, ако и Саудите ”

    06 Дек 2023 18:28ч.

    В СА няма нито един християнски храм. Няма и да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    06 Дек 2023 19:06ч.

    "благодари на ДОМАКИНА си за предоставянето на участък за строежа...." еейй йойооо не четеееш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    06 Дек 2023 19:38ч.

    За Емиратите се касае, за Абу Даби, но е голям жест на Шейха и успех на Путин. Шейховете са голяма класа, а този специално е много интелигентен, широко скроен и достоен човек и държавник. Той размести фигурите на Световния форум за климата в Дубай, като защити смисъла и правото да се ползува не-зелена, традиционна енергия от въглища!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    06 Дек 2023 15:11ч.

    Пореден руски имперски триумф на територия на бившата британска империя.В ОАЕ Путин бе посрещнат от грандиозен ескорт от кавалерия и камили.Предполагам четирите Су-35 са носели рактическо ядрено оръжие.Ей така за всеки случай. Апропо днес Венецуела анексира 60% от територията на бивша британска Гвиана.Англосаксите са в шок.Да видим как ще реагират ? :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Восток...

    06 Дек 2023 15:32ч.

    ... дело тонкое.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа ЗИП е права!

    06 Дек 2023 15:45ч.

    Аман от този наглец Христо Стоичков! ЧЕ Плевнелиев ще бъде обявен за светец и сложен на местото на черноглавата статуя на ужаса на ЧАПКЪНОВ , оклизмените софиянци с инфекции на половите органи ще продължат да се възбуждат пред святото жълтосиньо знаме на Победителите! ... че нали видяхме до къде води това......???? Че и да .......Благодарим на Умника......????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП-е

    06 Дек 2023 16:38ч.

    както обикновено се увлече във фантазиите! Никой трезвомислещ държавник от ранга на Путин няма да разреши да се разхожда ядрено оръжие само за охрана на държавния глава... Не е необходимо, след като Су-35С носят достатъчно средства за защита на самолета на В.В. Путин... А можеш да предположиш например, че самолетът Ил-96-300 ПУ има И собствени системи за защита, които са не по-малко ефикасни от тези на Air Force One...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анексирали са сънища

    07 Дек 2023 0:24ч.

    а гаянския петрол си тече към рафинериите в САЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    06 Дек 2023 15:13ч.

    Тоа Жужо, пълен нещастник отишъл в джунглата с камилите, / по Джуджеп Борел/ .. Хапе си гъза от яд, че не го поканили в Бруксел, при Урсула..и не се видял с Мкрон, Шулц или Байдън ................нема к'во да отрича!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    06 Дек 2023 15:47ч.

    Ние с Минчо от сутринта ядеме препражена цаца в гадно гранясало украинско oлио. Изпихме и ракията на съседа краднахме я снощи,пееме и дразниме глупаците дето не знаят, че майката на бозавия Иво МОЧА Инджев е била шеф в ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ за проследяване на инакомислещите.... В нашта бара се появи нещо ще ходиме да видиме но след като си допиеме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки заслужава политиците си

    06 Дек 2023 16:50ч.

    Много сладко се пенявят българските анонимници за Русия. Няма как, забраниха им прайда в Русия и никога няма да простят това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба ви

    06 Дек 2023 18:28ч.

    Мунчо ,мунчо т.е минчо газ пикаете еврогейтаци ! Така се прави политика между достойни водачи на достойни страни. Еврогейският цирк е пред разтуряне. Никой не иска джендър куртурата на гинеколожката , скачачката на батут и изперкалия Джо. Ориентирай се на правилната страна !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо!

    06 Дек 2023 15:22ч.

    На това му викам аз Чудо! Да се вдигне от "морозилника" и с четири изтребителя да иде в Абу Даби си е направо Чудо! Христос ряпа да яде, а Байдън една стълба не може да изкачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо!

    06 Дек 2023 15:48ч.

    Живея на 8000 км от България. Но и тук осезателно се усеща хубавото, ставащо в Родината! Според Госпожа Павлова от Торонто, лятоска, млади украински герои трепели с истински гранати риба по Велека. Украинките си пийвали джинче с тоник и лимонче безплатно на плажа. Дечица цопкали на брега. Свеж ветрец лъхал откъм Странджа. Всички се радвали на българското гостоприемство. В чужбина се говори, че все повече хора в България вече се загръщат с жълтосиньото знаме на Победата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    06 Дек 2023 15:25ч.

    Очаквах да го ескортират СУ-57, но единствения летящ прототип се намира в базата на Парамаунт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    06 Дек 2023 15:34ч.

    искали и един Su-24M да включат в охраната, но вчера лошите украинци го свалили близо да Змийския остров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожо Еврокомисар,

    06 Дек 2023 15:50ч.

    В 15:25 се оказа, че ти си доказателство, че няма прошка за тези с острите метални наночастици в мозъка, не ти ли омръзна да слагаш неясен текст с едри букви? Изглеждаш леко умствено изостанал вследствие на труднозавършеното начално образование и използването на въздействащи субстанции. Застани пред огледалото и се наблюдавай внимателно. Ако имаш прекалено сериозни пристъпи на фасцикулация, ще ти бъде предписано лекарство. Това ще те облекчи, докато те приберат в психиaтрията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • допълнение

    06 Дек 2023 15:31ч.

    В статията са пропуснати и други важни моменти от посрещането на Путин: посрещнаха го с почетен караул, в небето самолети - изтребители изрисуваха руското знаме, през няколко метра, по целия път имаше руски знамена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    06 Дек 2023 15:38ч.

    какви почести, какви описания за величието на В.В.Путьо...а само преди дни Лавров го посрещна в Скопие само руския посланик в РСМ... даже и безпризорно македонско куче на посрещането нямаше за такъв веУик министЕр

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айде ходи в неккой ъгъл и

    06 Дек 2023 15:46ч.

    тихичко си поплачи ........."Когато тръгвах, българският посланик в Москва – Атанас Кръстин, беше така добър да ми даде две писма – на английски език за естонските власти, след като се разбра, че ще преминавам през руско-естонската граница, и на руски за руските митнически и гранични власти, в които любезно моли да ми бъде оказано съдействие да премина по най-бързия начин границата. За съжаление никой не обърна внимание на тази молба. В Русия процедурата е доста дълга и неприятна – колата с изпразва, Вие можете да си представите как е изглеждал моят автомобил след 6 години работа, всичко това се вади, колата се оглежда и след това започва едно безкрайно ровене по куфари, пликчета, пакетчета”, обясни Григоров. Той разказа, че никой от граничните власти не е обърнал внимание на молбата на българския посланик, което явно е показателно за отношението в момента. „При руснаците разбирам, но и естонската страна, страна от нашия, Европейски съюз, също не се съобрази с това, което за мен беше разочароващо”, каза Григоров........"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    06 Дек 2023 15:53ч.

    урсула им каза на германците да си ремонтират тръбите от северен поток, взривени от украинските бандити, и ще се греят евтино през зимата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 06 Дек 2023 15:38ч. ...а само преди дни Лавров го посрещна в Скопие само руския посланик в РСМ...

    06 Дек 2023 15:58ч.

    Каква ли образователна пустота трябва да те е обзела, за да сравняваш БЮРМ с ОАЕ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце 15:38, Идиот си и идиот ще си останеш, кавото и да ръсиш тука!

    06 Дек 2023 16:01ч.

    Опорките, опорките???? галя, козяк, незачет! Дайте на туй бацко нещо по-така, че бактън от идиотизмите му и несвързани глупотевини! И, нещо си, беше ти казано, и не веднъж, че не си ти за сий форум! Ти си за дневник, капитал, медиапул, etc.! Идиотите са там, ще сте си лика-прилика, па и общ езичец, това-онова! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • допълнение

    06 Дек 2023 16:06ч.

    Абе, къде изчезна демократката Репуц и оня мънкащ царист Минчо Христов Куминев "ние със Стела Банкова...". А и зам.министър Султанка със смъртния случай в "партийния" дом?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До : русский "освободитель" 06 Дек 2023 15:38ч.

    06 Дек 2023 15:57ч.

    Много добре съпостави Великата РСМ и някакви си емирства. Ти си направо гений. Новия Кирчо Т. или Иво+Ицо корсарите. С този умствен капацитет си готов за почетен симпатизант на корсарите от ДеБъ или "капацитетите" от ПуПу. Те и затова ви събират по улиците и ви казват какво да плещите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпа задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    06 Дек 2023 17:42ч.

    именно, някаква си нещастна РСМ( която В.В.Путьо може да превземе с половин дивизия), извика Лавров в Скопие за да му обяснят за пореден път, че РФ е окупатор(ако не ви мързи, прочетете встъпителната реч на техния мин. на външните работи).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честно казано, Лавров удостои за кратко сбирщината от дърти хиени и смрадливи чакали

    06 Дек 2023 22:41ч.

    в която е превърната Европа. Посети ги, колкото да им каже истината в муцуните - че без Русия няма европейска безопасност - и си тръгна, без да си губи времето с представители на територии без суверенитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • (ако не ви мързи, прочетете встъпителната реч на техния мин. на външните работи).

    06 Дек 2023 22:43ч.

    На тебе явно ти плащат в някоя редакция да четеш на македонеца глупостите, докато ти изтръпне задника от мисловна дейност. Нас ни мързи да четем бисерите на най-антибългарската клика, на която не се уморихте да лижете

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    06 Дек 2023 16:00ч.

    Апокалипсис и в Офринио! Плажът е опустошен, стотина български престъпници (магистрати, банкери, застрахователи) реват, къщите им са надупчени от едра градушка. Прокълнато място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арни

    06 Дек 2023 16:03ч.

    а патриция-габриел ще се появи ли на зеления килим? дузпаджийка а и наперено налита да се бие с "опонента"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    06 Дек 2023 16:09ч.

    Следващия път германският президент няма да чака в самолета 30 минути, а три часа или три дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След ОАЕ - СА

    06 Дек 2023 16:09ч.

    Следващото посещение на Путин е Риад. Препикаване на територии, напук на “свободният свят”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    06 Дек 2023 16:20ч.

    Остават Судан и Чад и субсахарска Африка е тяхна. Алжир, Мали, Нигер и ЦАР са с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ротация,дерогация и идиотизация

    06 Дек 2023 16:16ч.

    Има идея бъдещият Международен наказателен съд който ще се установи от над 110 суверенни - независими държави ,да бъде със седалище Шанхай.Там да бъдат съдени справедливо военопрестъпниците от нато , техните помагачи , нацисти, колонизатори,расисти , както и други терористи и международни престъпници осъществяващи геноцид и изтребление над цели народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дедо

    06 Дек 2023 17:46ч.

    Су35 ескортира,аF16 посреща с Руския флаг -поразително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    06 Дек 2023 18:01ч.

    Стига политика с нек'во Жуже Намиг намиг намиг.. Поздравям Никола от Варна, с Именен Ден, помошник портиер у Варненския Уневрситет ... Пак намиг!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санитар

    06 Дек 2023 20:04ч.

    Бедний ми Минчо ! Пий ги тия лекарства бе чадо ! И се върни доброволно в психиатрията , че обиколихме цяла Варна да те търсим и Никола портиерчето питахме за теб ! Ела с добро да не видиш дърво !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя

    06 Дек 2023 18:15ч.

    Все пак посрещат най-великия политик на нашето време. -

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    06 Дек 2023 18:24ч.

    По случайност гледах посрещането от самолета, пътуването с автомобила до двореца и вътре.Потресен съм от вниманието към Русия.Шпалирът от традиционните конници и водачи на камили през 10 метра с отдаване на чест бе за мен впечатлителен. Искам хюмнето Денков да отиде там ама няма кой да покани хюмне. И обръщението на принца-" скъпи приятелю" към руският президент.....такова нещо към български президент е имало само при др. Тодор Живков.Никога повече.Никой не уважава хюмнета и педали. Слава на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алжир, Мали, Нигер и ЦАР са с Русия.

    06 Дек 2023 19:05ч.

    последните три са изключителна придобивка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    07 Дек 2023 9:48ч.

    Алжир, Мали, Нигер и ЦАР са с Русия. 06 Дек 2023 19:05ч. Да, това е така щото се касае за уран и злато. От холандците след като в Китай почнаха да правят чипове под 5 нм остават само лалетата и пластмасови домати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    06 Дек 2023 19:56ч.

    Пак трошляка ИЛ с който е летял ботоксовия сурогат, е успял да се добере до Дубай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян

    06 Дек 2023 20:18ч.

    Еврокомисарю , той и вашия президент на Германия отиде с най - хубавия самолет , ама чака като прани гащи на простор да благоволят да го посрещнат. Подобен случай има и с Аналена дето я посрещнаха двама обикновени служители и то със закъснение . Арабският свят е мъдър и знае добре към кого как да се отнася. Само нашите подлоги затънали до шия в магнитските изпражнения се кланят на евроатлантическия сатана. Ще увесят нос като зеления и като Аристович тъжно ще констатират , че са заели грешната страна ! Само ,че жестоко ще си платят !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    06 Дек 2023 20:14ч.

    Предишният път 2019 г. е по-интересно. Освен днешните салтаната шейховета са пребоядисали няколко техни полицейски машини в цветовете на руското ГАИ на които на кирилица пише ДПС( това не е Шиши и Ахмед Доган а Дорожная Постовая Служба). Това му е моторизирания почетен ескорт на Жужо освен конниците и камиларите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    06 Дек 2023 21:16ч.

    Оказва се че предишното посещение е било държавно/официално, а днешното е работно. Който знае да ги разтълкува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахах

    06 Дек 2023 21:18ч.

    Ами камиларите знаят пред кого да свалят чалмите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MbS

    06 Дек 2023 21:12ч.

    Мохамед бин Салман, така е известен в света, като MbS. Престолонаследникът, дето много суверенно управлява саудитите от името и с разрешението на татко. Да видим, докъде ще го докара, или ще му спретнат поредната цветна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    06 Дек 2023 21:34ч.

    Това е следващата дестинация. Не слагай каруцата пред магарето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как един човек може да преобърне света!

    06 Дек 2023 21:30ч.

    Дано Господи повече такива лидери като Путин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • omega

    06 Дек 2023 21:51ч.

    "Чуждестранните контакти на лидера на Кремъл са ограничени заради дипломатическата изолация на Русия ... " Голяма изолация. Гендърите изолирали нормалните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поразен

    06 Дек 2023 22:28ч.

    Абе как така Путин отново е възкръснал от гробищата и либералните хладилници и го посрещат с почести, американски изтребители, камили и какво ли не щеш?!? От Хага си дъвчат тогите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    06 Дек 2023 22:33ч.

    От преди една седмица: "Президентът на Германия чака половин час в жегата за посрещането си в Катар, емирът го посъветва "да пие чай"".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За СУ-35

    06 Дек 2023 23:23ч.

    Няма друг изтребител в Света, който без допълнителни резервоари да прелети това разстояние. Допускане на чужди бойни самолети, дори и да екскортират президент, е прецедент. Обикновено изтребители на приемащата държава се заемат с екскортирането.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    06 Дек 2023 23:39ч.

    Зависи откъде са излетяли. Но най-вероятно Моздок-Каспийско море-Иран-ОАЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    07 Дек 2023 1:01ч.

    М-да. Владимира Владимировича вызвали на ковер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъжният зрител между двете агитки

    07 Дек 2023 8:29ч.

    Да нахвърля скромните си впечатления. Дипломатическият "пробив" на Москва с посещението на Путин в страна извън ОНД е безспорен. По-впечатляващи обаче са салтанатите с които е посрещнат Путин в Емиратите. Те са голям ЗНАК и този знак е насочен на Запад ! Явно неприязънта на арабите в този район към Запада е по-голяма отколкото сме мислили. Традиционните десетилетни връзки между американския политически елит и милиардери от една страна / и заливните монарси и бизнесмени от другата страна, явно са поставени на дълбоко изпитание. Какво ни говори това ? Отново и отново - Светът се тласка към РЕГИОНАЛИЗАЦИЯ и границите вече са видими. Русия се поставя в Източния регион - с Китай, азиатските тигри, заливните монархии с въглеводородите... Безспорно като човешки и природни ресурси за Русия това е по-добре. Но като цивилизационен избор /ако това е "избор"/ - за Русия това е катастрофа. И го казвам с огромната тъга на обичащ Русия. Руснаците са в демографска дупка. Най-голямата страна в света като територия и като природни богатства има население по-малко от това на Бразилия, Индонезия, Пакистан, Нигерия и дори Бангладеш !! Това е огромна диспропорция, която е от десетилетия /от ВСВ насам/ и вместо да се подобрява, демографията на Русия се влошава на фона на изброените и другите страни от Азия и т.н. "глобален Юг" . Образно казано - Русия е една огромна, почти НЕнаселена страна , чиито богатства няма кой да охранява освен наследството на Курчатов и Берия - нюковете. Военните се шегуват. Какво би станало ако Китайската армия нахлуе в Сибир, кой ще е основният проблем за китайските военни ? Основният проблем щял да бъде - а къде са руските военни ? ... Майтап, майтап но е истина. Русия се регионализира в един противоестествен за нея регион. Тя не е в своя "цивилизационен център" по Хънтигтон. Всяка страна , която се постави извън своя цивилизационен център - страда. или дори изчезва, претопява се сред чуждите. Разбира се обичащите Русия ще възкликнат ! Ама Русия може да бъде САМА цивилизационен център - САМОДОСТАТЪЧНАТА РУСИЯ ! Може и трябва. Проблемът е че това изисква /пак да се опрем на Самюъл Хънтигтон/ - Русия да има центрична приобщаваща политика към себе си ! "Трети Рим" , или Православен център, или панславянски обединител , и в този дух. Но тогава главният вектор на Москва трябваше да бъде не Персийския Залив, не Пекин или Делхи - а БРАТЯТА - Източна Европа ! Да, да - да не се зарязват славяните, особено южните /православните/. Арменци, грузинци, да не говорим за белорусите и ... украинците. Всичко това е отдавна изпуснато от Русия. Русия "успя" да съсипе вековните си връзки със всички изброени ЕСТЕСТВЕНИ СЪЮЗНИЦИ . И днес гони химери, гони вятъра. Търси съюзници там , където никога няма да има нещо повече от партньори за алъш-вериш. Анкара, Пекин, Дубай, Делхи... Алъш веришът е до време. Роднините /братята/ са до живот. Род рода не храни, но тежкому който го няма - казваше баба ми. В Кремъл тази поговорка не им е позната, там познават само блясъка на парите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи