Путин: Байдън е по-добрият вариант за Русия

Путин: Байдън е по-добрият вариант за Русия

Русия не е започнала войната в Донбас, а се опитва да я спре, заяви в интервю за журналиста Павел Зарубин руският президент Владимир Путин. Той също така отбеляза, че Русия защитава народните републики на Донбас в съответствие с Устава на ООН. Страната ги призна, виждайки безполезността на изпълнението на Минските споразумения от Украйна. В интервюто Путин каза, че Джо Байдън е предпочитаният от Русия президент на САЩ, държавният секретар Антъни Блинкен е „наш човек“, а също така сподели впечатленията си от интервю с американския журналист Тъкър Карлсън.

Важно е, че западните лидери се запознаха с интервюто на Путин с американски журналист: "Хубаво е, че те гледат и слушат какво говоря. Ако днес по някаква причина, свързана с тях, ние не можем да водим пряк диалог, тогава трябва да сме благодарни на г-н Карлсън за факта, че можем да направим това чрез него като посредник", каза руският президент. Той добави, че не се е насладил напълно това интервю, тъй като се е готвел да отговаря на остри въпроси, а Карлсън „избра друга тактика“ - „изненадващо за западен журналист, той се оказа търпелив“. Путин смята, че е възможно Карлсън да бъде арестуван в Съединените щати. "От гледна точка на самия Карлсън това би било тъжно (...). Но от гледна точка на това да накараме хората по целия свят да разберат какво е съвременна либерално-демократична диктатура (...), това вероятно не би било лошо. Тогава ще покажат истинското си лице", каза Путин.

Според него западните лидери изкривяват думите му за причините за специалната военна операция в Украйна. „Не съм казвал, че началото на нашата специална военна операция в Украйна е свързано със заплахата от нападение на НАТО срещу Русия“, каза той. „Ние, разбира се, бяхме и сме притеснени от възможността Украйна да бъде привлечена в НАТО, тъй като това застрашава нашата сигурност", добави Путин. Непосредственият повод беше пълният отказ на днешните украински власти да изпълнят Минските споразумения и непрекъснатите атаки с многобройни жертви срещу републиките на Донбас в продължение на осем години, обясни той. Президентът припомни, че ДНР и ЛНР са се обърнали към Москва с молба за признаване, „виждайки безполезността на решаването на въпроса в рамките на Минските споразумения“. "Ние ги признахме, след това сключихме споразумение с тях, добави държавният глава. Ние изпълнихме нашите задължения в съответствие с Устава на ООН".

Байдън като президент на Съединените щати е за предпочитане пред Русия за Русия: "Той е по-опитен, предсказуем човек, той е политик от старата школа. Но ние ще работим с всеки американски лидер, който ще се ползва с доверието на американския народ", каза руският президент.

Путин отказа да коментира дебатите в САЩ за възрастта на Байдън. Той отбеляза само, че при срещата му с Байдън в Швейцария преди три години вече се е говорело, че Байдън има затруднения, но "не видях нищо такова". Путин разказа, че при лична среща с Байдън не е забелязал никакви признаци на недееспособност: „Е, да, той погледна своя лист хартия. Честно казано, аз погледнах моя. (...) Но фактът, че той се е ударил някъде, докато е излизал от хеликоптер, че си е ударил главата - добре, кой от нас не си е удрял главата някъде? Нека той пръв да хвърли камък по него", добави Путин. Това, което трябва да гледаме е, че политическата му позиция и позицията на сегашната (американска) администрация е изключително погрешна и вредна", добави президентът.

Истанбулските споразумения между Москва и Киев можеха отдавна да сложат край на конфликта, ако не бяха провалени. подчертава още Путин в интервюто. Той се позова на изказване на Давид Арахамия, ръководител на фракцията на президентската партия "Слуга на народа" в украинския парламент. "Самият Арахамия го каза", посочи Путин, според когото споразуменията са били прекратени от Запада. "Той каза това, което мисли. Защо го каза, не знам, но такъв откровен човек. Той каза, че ако бяхме тръгнали към пълно изпълнение на споразуменията, които възникнаха в Истанбул, войната щеше да спре преди година и половина".

Единственото, за което руският президент съжалява по отношение конфликта в Украйна е, че не е започнала "активни действия по-рано". Първоначално Москва се опитваше да реши конфликта с мирни средства, с помощта на споразуменията от Минск, но Западът не е имал намерение да ги изпълнява, отбеляза Путин.

 Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, говорейки за еврейските погроми в Руската империя, всъщност признава "Киев и околните територии" за изконно руски: "Явно г-н Блинкен е наш човек. Напразно той прави такива публични изявления. Това може да доведе до провал."

"На няколко пъти той говори за това, за това, че неговите роднини, неговият прадядо са избягали от Русия заради еврейските погроми. И в различни страни по света, в Европа, в Щатите, тази тема постоянно се повдига, повдига се с цел да се демонизира Русия - да се покаже какви варвари, какви мошеници и разбойници живеят тук", каза руският лидер. "Всъщност, ако погледнете какво каза днешният държавен секретар, погледнете не политическите лозунги, а същността на проблемите, които се случиха, тук много неща стават ясни", посочи Путин. "Например, всичко това го имаме в нашите архиви: прадядото на Блинкън наистина е напуснал Руската империя, той е роден, мисля, някъде в Полтавска губерния, след това е живял в и е напуснал Киев", каза руският президент. Следователно "Блинкън смята, че това е изначално руска територия - Киев и прилежащите му територии", отбеляза Путин.

И ако държавният секретар казва, че прадядо му е избягал от Русия, значи смята, че през 1904 г. "не е имало никаква Украйна", добави руският президент. "По всичко личи, че Блинкън е наш човек. Само че напразно прави такива публични изявления. Това може да доведе до провал", предупреди Путин.

Владимир Путин призова за изграждане на антинацистка пропаганда на световно ниво, за да се противодейства на идеите за изключителна важност на определени нации. Руският лидер със съжаление отбеляза, че в много страни се чува политически лайтмотив като "изключителността на едни нации спрямо други, някаква избраност и т.н.". "Ами вижте, оттам е тръгнал нацизмът", посочи руският президент. Следователно, трябва да се помисли и "за изграждането на тази антифашистка, антинацистка пропаганда и да работим на такова - глобално - ниво. Повтарям, на глобално ниво", подчерта Путин. Според него подобни мерки не могат да са ефективни на държавно ниво. "Това ще бъде ефективно само ако се прави на ниво обществено съзнание и обществена инициатива. И ако няма значение в коя държава по света ще се случи", подчерта държавният глава.

Източник: ТАСС, БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • baba Pena

    15 Фев 2024 8:12ч.

    Една потресаваща (според мен) статия, която обяснява поведението на западните "елити": https://teletype.in/@ruswar/6XfgkZuynWh Преводът на руски е автоматичен, но е добър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сатрап. Кърваво жуже (ботоксно).

    15 Фев 2024 8:14ч.

    уууууууу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къш

    15 Фев 2024 10:47ч.

    Ама ти май,уууууу, не можеш да се усетиш , че си жалък и много досаден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    15 Фев 2024 8:23ч.

    Да, такава е истината. Путин за пореден път говори ясно и откровено, назовава нещата с истинските им имена и само този, който не може самостоятелно да мисли не го разбира. В такива случаи и изкуствен интелект няма да помогне, защото той е надстройка на естествения, а когато няма естествен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оня ден вашия Путин

    15 Фев 2024 8:40ч.

    Подписа закона за конфискация на имущество за разпространение на фейк новини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за празен лист на Червения площад

    15 Фев 2024 8:44ч.

    каторга доживот

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    15 Фев 2024 9:09ч.

    Фейк новините са престъпление. Трябва да се носи, ако е нужно, и наказателна отговорност за използване на словото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • килъри рогатата

    15 Фев 2024 9:19ч.

    Аз бих го убила тайно, но все пак явно, ако ми се изпречи такъв на пътя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блъфира,

    15 Фев 2024 8:39ч.

    според мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    15 Фев 2024 8:40ч.

    Още ли има наивни "русофили" които си мислят, че Путин иска мир.Не мир ще донесе той а меч! Путин: "Съжалявам единствено, че не започнах войната по-рано!" Путин: "Дори Блинкен призна, че такова образувание, като Украйна не е съшествувало до 1917г!" Който не стопля, че целта на Путин е заличаването на Украйна от географската карта значи нищо не отбира . Апропо реднеците почват да се страхуват и тва е полезно. САЩ: Русия качва ядрени оръжия в Космоса! Тва е адски опасно!!! :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти си прекалено заблуден

    15 Фев 2024 8:50ч.

    Да си мислиш, че Запада не знае как да се оправя с държави като Русия. Никога на бойното поле, а с революции - и при царя и при Горбачов беше така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за цвят

    15 Фев 2024 9:10ч.

    А ти не мислиш ли, че с това си изкаазване Путин подготвя почвата за цветна кървава революция в самите САЩ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    15 Фев 2024 9:08ч.

    В текста на новината никъде не става дума, че Путин е предпочел Бойдън пред Тръмп. Оправете си текста, защото е изпъстрен и с други грешки и пропуски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живял като човек в България

    15 Фев 2024 10:22ч.

    Напротив, вчера Император Владимир - Влад Мира ТОЧНО ТОВА КАЗА !!!Лично го видях по КАНАЛ 5 !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    15 Фев 2024 9:09ч.

    Тва е минало. Чак такива"дауни" руснаците не са въпреки "хромозомата в повече" според Медински. :)) Трети път нема да се хванат.Сега са тотално ЦИНИЧНИ.Доста повече от англосаксите. Пък и англосаксите не са тва което бяха.Много "латинос" много нещо. :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    15 Фев 2024 9:13ч.

    Всички помним как САЩ и специално демократите обвиняваха Русия в намеса в президентските им избори. Е, Путин реши да се застрахова предварително. А че изказването таи в себе си дълбок цинизъм и даже непукизъм, е ясно даже и на малоумните жълтопаветни тролове. Това, разбира се, няма да ги стресне. Те са тъпи до възбог, но за сметка на това ентусиазирано месиански настроени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    15 Фев 2024 9:57ч.

    То си е пак намеса. Просто закла Байдън. Ако го чуят в Америка, де... Путин си прави гаргара с американската администрация. Намигащият бил негов човек... Хехе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко, което съкращава живота на масонския тумор САЩ е добро за света

    15 Фев 2024 9:14ч.

    Дедо Джо е особено ефекасен в това отношение ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде

    15 Фев 2024 10:01ч.

    Северокорееца изпълзя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скоро ще има само една Корея и нейната столица ще бъде Пхенян

    15 Фев 2024 15:20ч.

    А жълтопаветните южнокорейци ще го духат :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Фев 2024 9:31ч.

    Жужо троли. Ако някой си мисли, че всеки ден ще прави фундаментални изказвания, е в заблуда. Макар че, с тролинга, той подава една лека топка към Доналд Джонович.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илия

    15 Фев 2024 9:51ч.

    Само аз ли схващам, че горната статия е фейкнюз, бе?! Путин никога не би изговорил такива небивалици. Фалшификат, съшит с бели конци. "Гласове", не ви прави чест да качвате подобни небивалици. Четете ли ги тия глупости преди да ги публикувате?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настолен указател за напреднали

    15 Фев 2024 10:28ч.

    Напротив, вчера Император Владимир - Влад Мира ТОЧНО ТОВА КАЗА !!!Лично го видях по КАНАЛ 5 !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илия

    15 Фев 2024 11:32ч.

    Аз пък "лично" изобщо "не го видях" по канал 5, троле. Това е фейк новина, като цяла дузина други през последните дни. Западните тролски централи пак се разбушуваха след феноменалното интервю на Путин с Тъкър Карлсън. Ний трева не пасем, амеро-еничаре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заповядай,

    15 Фев 2024 12:20ч.

    почти от извора: https://www.rt.com/russia/592463-putin-carlson-blinken-biden/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    15 Фев 2024 13:19ч.

    Хапчетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това се очакваше, малката разлика бе стопена

    15 Фев 2024 10:01ч.

    Според нов доклад на Световната банка, Русия е вече четвърта световна икономика, изпреварвайки вече не само Германия, но и Япония. Повече подробности: https://ilyavaliev.livejournal.com/9401767.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво Илийка

    15 Фев 2024 10:02ч.

    Так держать. Другата седмица да е трета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много си прост, ама айде ще ти обърнем внимание

    15 Фев 2024 10:09ч.

    Ако питаш мене, САЩ изобщо не трябва да е сред първите четири, ама айде, ще им оставим още малко гратис, докато се спихнат от самосебе си. Тогава няма да има нужда от изричното обявяване на трета. То си е ясно още сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    15 Фев 2024 10:02ч.

    Съмнявам се Путин да е казал такива работи,особено за чучулото. Цял свят вижда,че то е малoyмно. Да, от една страна това е по-добре за Русия, защото няма как малoyмен да играе умно такава сложна игра, но е и много по-опасно, защото малoyмен с такава огромна власт, може да извърши безумие, които никой умен враг, дори да е безкомпромисен,няма да направи. Чучулото може и ядрена война да започне - за него е все тая, то и без това е с един крак и половина в гроба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    15 Фев 2024 10:07ч.

    Съществуването на Украйна е екзистенциална заплаха за Русия. Това е според Бжежински. Втора държава с враждебно население наред с Полша за Русия е неприемливо. Тази война ще свърши или когато Украйна или Русия изчезнат от картата. Това го знаят на Запад и затова се мъчат бавно да душат като анаконда руснаците, малки доставки на оръжие колкото руснаците да не пробият фронта. Войната на изтощение е в полза на Русия само в кратък период от 2-3 години след което руското общество ще се огъне, гарантирано. Започват 1СВ с музика и патриотични речи и точно когато печелят руската душа се проявява с революция. Лидера трябва да реши до края на тази година за ескалация с всички налични средства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без разум

    15 Фев 2024 10:11ч.

    Нали знаеш какъв ще е отговорът? САЩ и Британия просто ще изчезнат от картата. Те сами си избраха тая съдба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С техните камъни, по техните глави!

    15 Фев 2024 10:16ч.

    Щото на всички им писна, аман се каза от хвърляне на камъни и мръсотия в чуждите дворове. Затова Блинкен е казал истината за съществуващата руска "по крайнина"/ "у краине" - за западната територия в края, в покрайнината от държавата Русия... И да, Байдън е от старата школа, в която за жалост в последните години интервенират нечисти сили, лишени от човеколюбие към всичкия Живот на Планетата ни. И затова, е разбираемо Владимир Владимирович да казва, че е трябвало по-рано да започне СВО - щеше да спаси хиляди човешки животи на руската нация в територията "покрайнина".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Позитивните промени в света стават с промяна на общественото съзнание!

    15 Фев 2024 10:29ч.

    Руският лидер със съжаление отбеляза, че в много страни се чува политически лайтмотив като "изключителността на едни нации спрямо други, някаква избраност и т.н.". "Ами вижте, оттам е тръгнал нацизмът", посочи руският президент. Следователно, трябва да се помисли и "за изграждането на тази антифашистка, антинацистка пропаганда и да работим на такова - глобално - ниво. Повтарям, на глобално ниво", подчерта Путин. Според него подобни мерки не могат да са ефективни на държавно ниво. "Това ще бъде ефективно само ако се прави на ниво обществено съзнание и обществена инициатива", подчертава президента на РФ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    15 Фев 2024 10:39ч.

    Тук Путин прилага тва за което цял живот е учиш -МАНИПУЛАЦИЯ! Квинтесенцията ба всяка спецслужба. Опитва се да посее съмнения при демократите.В момента целия западен печат коментира какво всъщност цели ? Синът на Тръмп веднага пое топката за воле и каза, че "ако беше Тръмп нямало да има война" и "че Байдън е лък за цигулката на Путин"... Каква метафора какво нещо а... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Х*й

    15 Фев 2024 10:57ч.

    Не съм гласувал нито за членство в ЕС, нито за членство в НАТО. Както и всички българи. Долу евроатлантическата окупация! Свобода за българите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сметката

    15 Фев 2024 11:13ч.

    Путин си е направил сметката . Още един мандат на деменцията и САЩ ще го докарат до гражданска война - протестантите срещу събудените либераст-джендъри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сметката

    15 Фев 2024 11:13ч.

    Путин си е направил сметката . Още един мандат на деменцията и САЩ ще го докарат до гражданска война - протестантите срещу събудените либераст-джендъри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    15 Фев 2024 11:58ч.

    Путин започна да се подиграва. Говори това, което никой не очаква, за да разлайва кучетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първи диванен полк

    15 Фев 2024 12:12ч.

    От началото на февруари братушките смениха играта от катеначо на тики-така. Направо удоволствие да се наблюдава играта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не става ясно само гражданската война в Пиндостан ще изчака ли поне изборите или ще се подпукат още преди тях

    15 Фев 2024 12:42ч.

    Всъщност има и още едно неясно нещо - колко държави от днешните САЩ ще членуват в бъдещия наследник на ООН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    15 Фев 2024 12:53ч.

    Естествено, че Байдън е по-добрият вариант за Русия - дава възможност на руснаците да си вземат цяла Новорусия и левобрежна Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Фев 2024 13:05ч.

    Взел ги е за мезе американците наред, от карлсон, през блинкен, до байден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    15 Фев 2024 13:17ч.

    На Супер бола в Канзас стрелба от въоръшена група. Не е за първи път въоръжени групи да извършват терористични актове. Дали са градски партизани или банди на които е платено не е ясно. Путин отговаря на Зарубин, че Байден е любимеца им. Усмивката му беше гадна. Тръмп веднага пое топката като в реч заяви, че това е така- Байден е удобен за руснаците. СНН и останалите могат да започнат да говорят за руска намеса в изборите в полза на Байден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    15 Фев 2024 13:17ч.

    На Супер бола в Канзас стрелба от въоръшена група. Не е за първи път въоръжени групи да извършват терористични актове. Дали са градски партизани или банди на които е платено не е ясно. Путин отговаря на Зарубин, че Байден е любимеца им. Усмивката му беше гадна. Тръмп веднага пое топката като в реч заяви, че това е така- Байден е удобен за руснаците. СНН и останалите могат да започнат да говорят за руска намеса в изборите в полза на Байден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    15 Фев 2024 13:22ч.

    Удар под пояса на Путин от Китай. Китайски фактор е заявил. че в никакъв случай и със всички средства Китай няма да допусне прокси война в която китайци воюват с китайци. Ся, какво искат, какво могат и какво ще направят накрая е друга бира но е факт, че Путин е либерална душа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откъде произлиза нацизмът? - От "избрания народ", от юдаизма

    15 Фев 2024 14:16ч.

    "... изключителността на едни нации спрямо други, някаква избраност и т.н.". "Ами вижте, оттам е тръгнал нацизмът", посочи руският президент. Путин ги разбира тези неща. Има баба от юдейски произход. Оттам е тръгнал нацизмът - от Тора (Вехт завет), от Талмуда, от юдаизма. Хитлер е имало от кого да се учи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    15 Фев 2024 14:20ч.

    Да не се забравя,че руснаците са шахматисти,по амепиканското определение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    15 Фев 2024 14:21ч.

    Руските войски отстъпват към Часов яр и вече са в покрайнините. Оттам нататък имат възможност да бягат към няколко посоки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Величко

    15 Фев 2024 14:35ч.

    Дааа ... , Бог си е дедя Вова , истински Бог ! Жалко , че има толкова много атеисти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кочо

    15 Фев 2024 15:05ч.

    Жужо кат героя от еврейски виц.. - Моше, отиваш на пазар, нали? - Да Авраме... - Да бе да, отива при Роза.мисли Аврам..Нали на пазар, Моше ? - И до обущаря , Авраме. -- Ахааа, при Роза иска.. Моше отишъл при Роза , ама след година..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи