Путин: Атентатът може да е част от войната срещу Русия, която се води от 2014-а година чрез неонацисткия режим в Киев

Путин: Атентатът може да е част от войната срещу Русия, която се води от 2014-а година чрез неонацисткия режим в Киев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Атентатът край Москва може да е част от войната срещу Русия, която се води от 2014-а година чрез ръцете на режима в Киев. Това каза Владимир Путин на съвещание със службите за сигурност. Ще търсим поръчителите, обяви руският президент.

В началото на срещата руският президент изрази съболезнованията си към семействата и близките на жертвите на терористичния акт в зала "Крокус" край Москва. Той пожела бързо възстановяване на ранените.

"На първо място бих искал още веднъж да изразя дълбоките си съболезнования на семействата и приятелите на загиналите в кървавия, варварски терористичен акт на 22 март и да пожелая бързо възстановяване на ранените", заяви руският лидер по време на заседание относно мерките, предприети след терористичния акт в Крокус.

САЩ по различни канали се опитват да убедят всички, че в кървавия терористичен акт в кметството на Крокус уж няма следа от Киев и че той е извършен от групировката ИДИЛ. Нападението е извършено от ръцете на радикални ислямисти, но Русия се интересува от възложителя на престъплението, заяви Путин.

"Знаем от чии ръце е извършено това зверство срещу Русия и нейния народ. Интересуваме се - кой е поръчителят", заяви държавният глава.

Според него руските специални служби и правоохранителни органи ще трябва да получат отговори на редица въпроси.

"Как радикални ислямисти, обявяващи се за вярващи мюсюлмани, изповядващи т.нар. чист ислям, отиват да извършват тежки зверства и престъпления през свещения за всички мюсюлмани месец Рамазан?", попита президентът.

Освен това е необходимо да се отговори на въпроса защо терористите са се опитали да се скрият в Украйна, кой ги е чакал там.

"Разбира се, необходимо е да се отговори и на въпроса защо терористите, след като са извършили престъплението, са се опитали да отидат в Украйна, кой ги е чакал там", продължи той.

Според Путин терористичното нападение е било акт на сплашване, което повдига въпроса кой има полза от него.

"Това зверство може да е само звено от цяла поредица опити на онези, които воюват с нашата страна от 2014 г. насам с ръцете на неонацисткия киевски режим", каза президентът.

Според него организаторите на терористичния акт са искали да посеят паника и да внесат раздор в руското общество, но са срещнали единството на хората.

"Тези, които планираха тази терористична атака, се надяваха да посеят паника и раздор в нашето общество, но срещнаха единство и решимост да се противопоставят на това зло", каза Путин.

Путин посочи, че разследването трябва да бъде обективно.

"Въпреки всеобщата ни болка и скръб, състраданието и законното желание да бъдат наказани всички извършители на това злодеяние, разследването трябва да бъде проведено с най-висока степен на професионализъм, обективност, без никакви политически пристрастия", заключи президентът.

Путин благодари на тези, които са спасили хората и са помогнали на ранените.

Източници: iz.ru, ТАСС

 

 

Коментари

  • Не "може", а "е".

    25 Март 2024 20:34ч.

    Не слизайте до нивото на мис Хайли Лайкли. Слава на Россията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    25 Март 2024 20:50ч.

    https://bntnews.bg/bg/a/dzhikhad-po-vreme-na-ramazana Просто пример

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    25 Март 2024 20:53ч.

    Друг пример https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2012/07/23/1871772_vulna_ot_terorizum_beliaza_nachaloto_na_ramazana_v_irak/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онгъла

    25 Март 2024 21:04ч.

    Не само в Ирак - в Кандахар, Афганистан, уж тамошен клон на ИДИЛ оня ден са гръмнали банка, имало страшно много убити. Според мен това са били подгряващи операции за умело пренасочване на вниманието към отново възобновеното включване на митичния ИДИЛ, ака съвкупен терористичен арсенал на западните спецслужби, работещи с оръдието си в лицето на радикалния сунитски ислям. Те само такава подла война могат да водят, за друго не ги търси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    25 Март 2024 21:12ч.

    ИДИЛ традиционно си гърми по Рамазана. Башка че още от създаването си зоват за Джихад в Русия.Това бе и една от причините да се подкрепи Асад-джихадистите от Кавказ и бившите азиатски републики. Като прибавим и Вагнер в Африка днес да се търси причина, че и "поръчител" извън джихадистите е прекалено усложнено. Разбирам и Путин, трудно е да обясниш как зает да мачкаш украинците си проспал джихадисти в Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    25 Март 2024 21:51ч.

    На др. Путин целия Евразийски съюз му анихилира, та някакъв атентат проспал. В Русийката вървят мощни процеси на разложение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Центов, идиото!

    25 Март 2024 23:15ч.

    Прекалил си с белото! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    25 Март 2024 21:24ч.

    По пътя на логикга катилите са вербувани от украинските мекерета по идея на МИ6 със знанието на краварника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    25 Март 2024 21:48ч.

    А може и тов. Патрушев да е поръчителя. За да те свали от власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъп гъзолизец на САЩ

    25 Март 2024 23:06ч.

    Скрий се и не разнасяй смрад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пантелей Я.

    25 Март 2024 21:49ч.

    Какви джихадисти в Москва бе Господа? Истинските религиозно-зомбирани се мятат с бомбените пояси и се гръмват в масата от хора. Тези са гъщари от постсъветска Азия, купени за жълти стотинки на борсата за атентати. И си са целички и невредими. Поръчителят е явно от Киев, а подбудителят от Вашингтон. Те затова уж са предупредили Москва, че се готви нещо голямо, а и Нуланд по-рано яко се закани на Путин. Но веднага след като се случи атентата, ама веднага казаха, че Киев не е замесен. И с това се издадоха. Киев явно е замесен. Будинов, украинската диаспора в Таджикистан, американските контакти с терористичната мрежа, която те десетки години са градили и ето ти резултата в Крокус Хол. В мрежата дори се пише, че укрите са излезли извън контрола на амитата. Ученикът надминава учителя си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    25 Март 2024 22:21ч.

    Всичко в обора е copy/paste.. Всички знаят кой е порчителят, само той се прави на приятно ощипан. Казус СП нумеро дуо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Партений

    25 Март 2024 22:24ч.

    Понеже България държи шифъра към много разгадки, особено на тези идващи от Албиона и понеже случайности няма, в деня на атентата 22 март, почина авторът на пародията Мисия Лондон, българинът Алек Попов. Повтарям Попов! Не Грозев, а Попов. Та питаме се , каква е подсказката в него ден. За каква лондонска мисия иде реч? Помните ли, че точно в деня на атентата британците изведнъж разбраха къде е изчезналата им принцеса Кейт, а нашите Босфор ТВ-та правиха преки драматични включвания от мъгливия остров?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дкфк

    25 Март 2024 22:31ч.

    Който знае кой не е, логиката подсказва че знае кой е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    25 Март 2024 23:03ч.

    Ако Лидерът иска да свърже атентата с Украйна задължително трябва да се намеси ЦАРИЦАТА НА ДОКАЗАТЕЛСТВОТО - САМОПРИЗНАНИЕТО!!! В праймтайма в 20 часа МСК някой от терористите трябва да посочи "украинска фамилия" за поръчител! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    25 Март 2024 23:11ч.

    На думи няма да вярват. Ще проследят парите, телефонни обаждания и много друго. Преди повече от СТО години, след атентата в Сараево когато е убит престонаследника на Австрия, ВСИЧКИ съпричастни са открити и арестувани. И това е по времето когато липсва съвременната технология.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    25 Март 2024 23:21ч.

    Ясно е кой е поръчал убийството. Наскоро Нуланд заяви, че Путин го очакват неприятни изненади. Наскоро Обама посети английските тайни служби в Лондон. И най-важното, САЩ предупреди гражданите си, които са в Москва, да избягват многолюдни места.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    25 Март 2024 23:27ч.

    Русия е безмислено да обвинява англосаксите. Защото ако ги обвини ще трябва да действа.А не може и ще заприлича на Китай с неговите "стотици" последни предупреждения! Русия трябва да обвини някой срещу когото има инструментариум за въздействие! Путин все още няма топките на Кукурузника.... :((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    26 Март 2024 0:21ч.

    “ Кукурузника” съществува благодарение на долара. И Русия и Китай ги удрят точно в това. Когато долара престане да е световна валута, тогава “Кукурузника” ще си остане само с кукуруза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    26 Март 2024 7:27ч.

    Под '' кукурузник'' се има предвид другарят Никита Хрушчов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    26 Март 2024 0:26ч.

    Жужо далеч не е изчерпателен. Има още редица въпроси, които си е спестил. Например защо с лека ръка се отхвърлиха, и дори обявиха от него самия за провокация, предупрежденията на западните служби. Или защо силовиците пристигнаха с един час закъснение на мястото на атентата и после се подмотваха още 30 мин, преди да се задействат. Или каква е ролята на белоруските граничари, с която се тупа в гърдите батко Лукашенко, при залавянето на уж бягащите в Украйна извършители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този който пише за Съраево хубаво да знай че тези хорица сърбити тогава сговниха живота на целия свят

    26 Март 2024 4:22ч.

    Този изрод Принцип застреля една влюбена съпружеска двойка, Фердинанд беше минал през огън и вода да се ожени за тази жена, защото тя беше само придворна дама , и подписа документ че се отказва от короната за децата си, а 45 година руснаците намериха гробовете на аристократите и ги разровиха да търсят скъпоцености. Те свалиха и Малайзийския самолет за да се сдобият с таблети, защото нямат в Русия, там имат таблед руско производство, който е голям като куфар и тежи 54 килограма, и няма БЛУ ТУТ, а КРАСНИЙ ЗУБ. ХАХАХАХА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мика

    26 Март 2024 4:38ч.

    https://www.mk.ru/amp/incident/2024/03/24/polkovnik-fsb-nazval-vozmozhnogo-organizatora-terakta-v-krokuse-odna-iz-zapadnykh-razvedok.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    26 Март 2024 7:23ч.

    Самият Путин признава че са джихадисти. Точно заради надъханата агитка продължава да търси митични тайни служби организирали през СБУ атентата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи