Пуснаха марка с украински войник, който показва среден пръст на крайцера "Москва"

Пуснаха марка с украински войник, който показва среден пръст на крайцера "Москва"

Украинските пощи пуснаха марка, представяща украински войник, който показва среден пръст на руския крайцер "Москва". Днес марката буквално бе разграбена от пощенските служби на страната, превръщайки се за украинците в колекционерски обект и символ на победата, отбелязва Франс прес.

В централната поща на Киев стотици украинци на всякаква възраст чакаха на опашка дълги часове, за да се сдобият с марката, отпечатана в милиони екземпляри. 

В първите дни на конфликта в Украйна украински граничари на малък остров отправиха обидни коментари по адрес на екипажа на крайцера "Москва", който ги призоваваше да се предадат. Записът от този разговор между двете страни се озова в интернет и обиколи света. В началото на март украинските пощи обявиха конкурс за марка, която да илюстрира този епизод. Представени са били над 500 приложения и е победило това на художника от Лвов Борис Грох. Марката е била отпечатана преди "Москва" да потъне в Черно море вчера.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • дефекти в мъчителното порастване

    15 Апр 2022 23:37ч.

    Поредните украински простотии, които издават предпуберт. психолог. ниво на развитие. Има някаква особена закачка, специфична проява на културни особености (казаци и султан). Все пак с подобни етюдчета война не се печели. А този несретник от 22.53 е подходящо да бъде отведен от двама яки санитари в Св. Наум, където д а бъде подложен на ледена баня. Компрометираш тезата, за която се застъпваш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чуди ли се вече някой,

    16 Апр 2022 0:11ч.

    че Z. настоява и изисква финансова подкрепа от ЕС, по 7 милиарда евро / МЕСЕЦ? Като свикне човек с лесни парички, като протежето на Коломойский, няма как да е доволен от някакво си гостоприемство (безплатно гориво, медицинска (субстандартна?!?) помощ, плюс 40 лв на ден на човек)... Това са трохи от сухарите на българските пенсионери, които в болшинството си харесват т.н. "ватники" и "москали"....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    16 Апр 2022 1:37ч.

    Украинската власт в лицето на Зеленски и т. п. е с промит мозък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марката символизира храбростта и патриотизма на Украйна да не предава земята си на рашистките окупатори

    16 Апр 2022 2:03ч.

    Думите на граничарят Роман Грибов, един от всичките на изследователски "Змийският" остров олицетворяват духа Давид срещу Голиат, който показа още от първите дни на инвазията ожесточена съпротива на Украйна срещу руската военна машина. Враждебното послание на Роман дори предизвика кампания за патриотични плакати в цялата нация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Роман Грибов отвърна по високоговорител на рашистките нашественици от крайслера "Москва" (вече потопен): "Руски военен кораб, върви на майната си!"

    16 Апр 2022 2:07ч.

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10719627/Putins-navy-run-Russian-warships-away-Ukrainian-coast.html#v-1838627343327905336

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересното е, че Бог не е опазил крайслера "Москва", а е решил наистина да отиде на дъното

    16 Апр 2022 2:14ч.

    Историята разказва Ал. Невзоров за специално закупен къс от Христовия кръст за 40 млн. от ГРУ агент да пази ракетния кораб "Москва" като недосегаем, което е само по себе си безумие желанието Христос да пази убийци и затова Бог накрая въздаде справедливост и го потопи на дъното. -> https://www.ploshtadslaveikov.com/valshebnata-treschitsa-v-krajtsera-moskva-ne-opazi-koraba/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гениалната отбранителна хитрост на Украйна, която взриви флагмана на Русия "Москва"

    16 Апр 2022 2:24ч.

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10722619/To-sailors-Relatives-doomed-Moskva-crew-defy-Russian-censors-unofficial-memorial.html?ito=link_share_article-factbox

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има една българска поговорка: "Който нож вади, от нож загива."

    16 Апр 2022 2:32ч.

    А в библейски стих Исус укорява Петър: Повърни ножа си на мястото му, защото всички, които се залавят за нож, от нож ще загинат. В царството на Христос победите не се печелят със средствата на плътта. Да използваш въоръжена сила при воденето на духовна война е все едно да използваш злото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но такова нраствено величие в днешния свят на паднали ангели едва ли е достижимо освен за малцина духовно извисени

    16 Апр 2022 2:34ч.

    Остави ножа на враговете на царството и накрая те ще се срещнат с поражението. Оръжието на Христовия войник е молитвата, Божието слово и силата на изпълнения с Дух живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, избраните от Бога

    16 Апр 2022 3:57ч.

    ще пребъдат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    16 Апр 2022 7:30ч.

    В що за ЦИНИЧЕН и КСЕНОФОБСКИ КОКОШАРНИК, са раснали тия украинци ? Ама сега, като се разхвърча перушината, ще поръсят напоително Европа с още "ценности", не че собствените са й малко .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КСЕНОФОБСКИ КОКОШАРНИК

    16 Апр 2022 8:51ч.

    Украйна трябва гостоприемно и коленопреклонно да посрещне руските господари, като не се ограничи с прояви на почит, ами и да им осигури всичко което си пожелаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мда, БТА се оказва на нивото на махленски жълт вестник!

    16 Апр 2022 9:10ч.

    Шурналисти, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи