Пушилин заяви, че наемниците в ДНР ще бъдат разстреляни, ако жалбите им бъдат отхвърлени

Пушилин заяви, че наемниците в ДНР ще бъдат разстреляни, ако жалбите им бъдат отхвърлени

Чуждестранните наемници, осъдени на смърт в Донецката народна република (ДНР), ще бъдат разстреляни, ако жалбите им бъдат отхвърлени, заяви в сряда ръководителят на ДНР Денис Пушилин. 

"Всички чужденци са подали жалба и чакаме съдебното заседание. Ако съдът счете това наказание за подходящо делата им ще бъдат предадени на съответната служба за изпълнение на присъдата. Смъртното наказание в ДНР се предвижда чрез разстрел. Не публично", каза той по телевизионния канал Solovyov.Live.

Пушилин заяви също, че са събрани доказателства по делата на над 100 бойци от украинския националистически батальон "Азов" и техните дела ще бъдат изпратени в съда. Както по-рано съобщи Юрий Сироватко, ръководител на Министерството на правосъдието на ДНР, те са обвинени основно в терористични акции и масови убийства. "Вече има повече от 100 души от Азов - техните случаи са доказани. Те вече са преместени от местата, където са били държани като затворници, в център за задържане. За тях се подготвят всички по-нататъшни стъпки - някъде ще има пряк съдебен процес, някъде - трибунал", обясни той.

По-рано Сироватко заяви, че жалбата на тримата чуждестранни наемници, осъдени на смърт в Донецката народна република, ще бъде разгледана до края на месеца.

На 9 юни съдът на ДНР осъди на смърт Шон Пинер, Ейдън Аслин и Брахим Саадун по обвинение в участие в бойни операции като наемници в украински въоръжени формирования. Те са били заловени в Донбас. Генералната прокуратура на Донецката народна република съобщи, че получените показания са помогнали да се установи участието им в извършването на престъпления по част 2 от член 34, член 323 и член 430 "Наемническа дейност" от Наказателния кодекс на Донецката народна република. 


Източник: ТАСС

Коментари

  • Призив към Пушилин !

    13 Юли 2022 12:23ч.

    Не бъдете токова милостиви, просто разстрелвайки тези дебили, ублюдки ! Накажете ги най-сурово - доживотен затвор в изправителна колония ! Да режат дърва и да разкопават тундрата до края на дните си ! Това заслужават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що ми се струва че на тия

    13 Юли 2022 12:29ч.

    западни и африканскиси главорези ще им се размине!Отново возантийските номера на всерусийското славянство ще спаси тия а и последващи типове от заслуженото им наказание!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Старата мутра се е напушил

    13 Юли 2022 12:38ч.

    Ще разстрелва пленници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    13 Юли 2022 13:31ч.

    Те не са военнослужащи и военните конвенции не ги защитават. Като ходиш в чужбина трябва да си запознат със законодателството на станата, където отиваш. По това законодателство те са терористи. Незнанието на законите не е оправдание никъде по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, седерастията жълтопаветна и умнокрасива, още реститутска, вас да знаете какво ви очаква заради прозападното ви измяна на родината

    13 Юли 2022 15:14ч.

    Не е разстрел. Нещо бавно, в семеен кръг. Вие ще сте накрая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жеко Иванов

    13 Юли 2022 12:42ч.

    Не ги убивайте, че не е хуманно, пък и Софийска община веднага ще кръсти площад и две улици с техните имена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    13 Юли 2022 13:18ч.

    работайте...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    13 Юли 2022 15:43ч.

    „украинството“ всъщност е некрофилия и психическо заболяване (което наподобява т. нар. „македонизъм“) – там са започнали производството на торти с портрети на загинали руски войниците по време на войната...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи