Пушилин: Украйна се превърна в полигон на НАТО за отработване на кървави сценарии

Пушилин: Украйна се превърна в полигон на НАТО за отработване на кървави сценарии

Западът превърна Украйна в полигон на НАТО, изпращайки големи пратки тежко и далекобойно оръжие. Това заяви в интервю за ТАСС изпълняващият длъжността ръководител на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин.

"Виждаме как Украйна се превърна в полигон на НАТО за отработване на най-кървавите военни сценарии, как Западът ден след ден пресича собствените си червени линии, съгласявайки се да доставя на Киев все по-тежки оръжия с по-голям обсег“, каза той.

Според Пушилин Западът е поставил задача на Киев да изтрие градовете на ДНР от лицето на земята. „В самото начало на специалната военна операция ние подценихме само едно – цинизма на врага, неговата готовност на всякакви жертви за постигане на целите, наложени от западните партньори“, каза временно изпълняващият длъжността глава на ДНР. По думите му, в републиката са се убедели, че врагът използва цивилни като живи щитове. Пушилин също подчерта, че опитът от Минските споразумения показва липсата на международни норми и правила.

Киев систематично се обръща към западните страни с молби и искания за доставка на далекобойни оръжия. Британският премиер Риши Сунак, говорейки миналата седмица на конференциято по сигурността в Мюнхен, каза, че Великобритания „ще бъде първата страна, която ще прехвърли оръжия с голям обсег на Украйна“. Той призна, че Киев може да ги използва, за да принуди руските войски да напуснат загубените от Украйна територии, включително Крим. В същото време Сунак не уточни за какви оръжия става дума, посочва ТАСС.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Миро

    26 Фев 2023 10:55ч.

    Само слепите не го виждат. Украйна за ЕС и САЩ е само територия. Хората не ги интересуват. ЕС с доставкита на оръжия и танкове, както и САЩ са преки страни във военния конфликт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вместо да говореш глупости Питай който и да

    26 Фев 2023 13:22ч.

    Е украинец и той ще ти обясни, че руснаците се интересуват само от територията на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миротворческите лъжци от Сащ и сие, никога няма нищо да си признаят. Това са същества-зомбита, без морал, мозък и достойнство. Никой в това не трябва да се съмнява или заблуждава, това са им висшите ценности - юруш на изтреблението!

    26 Фев 2023 11:07ч.

    24.02.2023 г. --------Тази вечер Донецк, Харцизск, Дебалцево, Макеевка и дори Мариупол, разположени дълбоко в тила, бяха под нацисткия ракетен обстрел. Предполага се, че са били изстреляни най-малко 30 ракети, които досега не са били познати на местните жители.„Да, те разработиха нещо ново в Донецк, съдейки по звука. Но противовъздушната отбрана се застъпи за нас ”, пише военният командир Стешин.Много е вероятно нацистите да са използвали ново оръжие за Украйна, наскоро доставено в Киев - GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb) - наземни бомби с малък диаметър, оръжие, създадено от Boeing и Saab Group.Този боеприпас е модификация на авиационната "бомба с малък диаметър" (SDB) на компанията Boeing (GBU-39) и всъщност съчетава управляема авиационна бомба с ракета от наземните американски РСЗА M270 MLRS, M142 HIMARS, както и като южнокорейската система K239 Chunmoo.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    26 Фев 2023 14:12ч.

    Катарзисът е категория от древногръцката философия и естетика, обозначаваща същността и ефекта на естетическото преживяване, свързано с пречистването на душата. Съвременна Русия сега преживява катарзис - пречистване на душата. Пречистване на душата от цялата мръсотия и мухъл, нанесени в продължение на три десетилетия. Много хора, които живееха тук, избягаха от Русия, хранещи се с държавни и чужди пари и искрено я мразещи. Децата все още изучават гнусните книжки на Юда Солженицин в училищата, центърът Сахаров и центърът Елцин все още не са затворени, г-жа Ахеджакова все още получава държавни пари, но се надявам, че руското общество скоро ще реши тези проблеми. Сега в Русия е много по-чисто, отколкото беше преди година, никой не подкрепя публично гангстерите и убийците на Бандера, никой не подкрепя публично разрушителите на семейства от ЛГБТ общностите, никой не се опитва да унищожи семействата чрез въвеждане на детско правосъдие. Но освен откровените врагове на Русия, които сега са фактически изключени от основния обществен живот на страната, значителна част от руския управляващ елит също трябва да бъде прочистена. Огромен брой държавни служители от най-високо ниво и влиятелни политици все още имат огромни притежания в чужбина - замъци, имения, имоти, елитни парцели земя, елитни апартаменти, банкови сметки. Много руски лидери имат деца в чужбина, във враждебни страни – в САЩ, в Англия, във Франция и т.н., децата учат в чужбина, правят бизнес с парите на родителите си, гледат им имотите. Чиновници и политици, които публично говорят как работят за доброто на Русия, всъщност с делата си, парите си и имуществото си в чужбина доказват обратното. Страната се нуждае от реално отстраняване от властта и политиката на всички длъжностни лица от всички нива и всички политици, които имат собственост в чужбина във враждебни на Русия страни и имат близки роднини, които постоянно живеят там.rusvesna.su.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи