Пушилин обяви спиране на мобилизационната кампания в Донецк

Пушилин обяви спиране на мобилизационната кампания в Донецк

Мобилизацията на граждани на Донецката народна република (ДНР) в Народната милиция е преустановена. Това обяви в понеделник ръководителят на ДНР Денис Пушилин, съобщава ТАСС.

„Що се отнася до мобилизацията, тя се преустановява, тъй като вече са запълнени необходимия брой райони, към които е насочена мобилизационната кампания“, отговори той на съответния въпрос в телевизионния канал „Россия-24“.

Според Пушилин, сега републиката е по-фокусирана върху гражданските дела „Днес трябва да мислим какво ще правим утре, вдругиден“, добави той.

Ситуацията на линията на съприкосновение в Донбас ескалира на 17 февруари. На 19 февруари ръководителят на ДНР подписа указ за обща мобилизация. На 21 февруари руският президент Владимир Путин обяви, че Русия признава суверенитета на ДНР и ЛНР. С техните ръководители бяха подписани договори за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ. На 24 февруари той обяви специална военна операция в Украйна в отговор на призива на лидерите на републиките на Донбас за помощ, посочва ТАСС.

 

 

 

Коментари

  • Някой знае ли

    28 Фев 2022 10:05ч.

    как е на руски мутра? Морда? За бандитите питам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    28 Фев 2022 10:11ч.

    Следователите в Донбас разследват масови гробове на мирни граждани разстреляни в тила, подло, отзад. Търсят се свидетели и очевидци и всичко се документира старателно от прокурори. Възмездието е неотменимо и предстои! Денацификацията е процес, но той ще се състои. Неибежно е убийствата, гаврите с мирни жители ,геноцида да остане ненаказан. Делото на РФ е справедливо, дори твърде меко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи