Пушилин обяви прехвърлянето на подкрепления за руските сили в Артемовск

Пушилин обяви прехвърлянето на подкрепления за руските сили в Артемовск

Ситуацията в Артемовск (украинско име - Бахмут) е напрегната, но руските сили продължават да настъпват, там са прехвърлени подкрепления. Това съобщи изпълняващият длъжността лидер на ДНР Денис Пушилин, цитиран от ТАСС.

„Артемовск, ние също виждаме, че ситуацията е напрегната, но има все по-малко и по-малко от тези височини, които сега са контролирани от въоръжените формирования на Украйна“, каза Пушилин в ефира на телевизионния канал "Соловьев Live".

Пушилин уточни, че ситуацията по фланговете не е лека, там се водят най-активните действия, Въоръжените сили на Украйна са прехвърлили резервите си. "Но ние също подсилихме нашите момчета, така че мисля, че ситуацията там трябва да се изравни. Определено не е необходимо да говорим за някаква повратна точка сега. Трудно е, разбира се, но това не са единствените участъци", добави той.

В същото време, по думите на Пушилин, руските сили "се придвижват напред, въпреки всички трудности".

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Truman

    16 Май 2023 12:06ч.

    Най-странната СВО в цялата история - предателствата са и от двете страни.... ще надделел този, в който предателите са с един по-малко.... целия генералитет е прогнил - вили и яхти на френската ривиера.. генералски любовници с деца живетя в Ница и Монако.. и ние познаваме един генерал .. ама барЦилонски ... прогнила история.. и путин се чуди КАК да обяснява.. в чудо се е видял - лъган е до последно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А той др.

    16 Май 2023 13:00ч.

    Путин щото е целия в бяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    16 Май 2023 13:02ч.

    в чудо се е видял - лъган е до последно === Сериозно? Стар кагебист и толкова доверчив и наивен? Много ме съмнява. Много по-просто е обяснението, че Дед е част от този пейзаж и да очакваме сериозни промени отвътре е нереално. Единствено под външни въздействия това може да започне да се осъществява. Но както обикновено, Русия отново ще даде неоправдано големи жертви и загуби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атаката срещу Украйна в нощта на 16 май струва на Русия най-малко 119 милиона долара

    16 Май 2023 15:02ч.

    Около 3:30 ч. на 16 май рашистите изстреляха 6 „Кинжали“, 9 „Калибър“ и 3 балистични ракети в Украйна. Всички те са унищожени от украинските ВВС! Общо нашествениците са изстреляли 18 ракети от различни видове ракети с въздушно, морско и наземно базиране през Украйна от северна, южна и източна посока. Така шест самолета МиГ-31К изстреляха 6 ракети Х-47М2 "Кинжал", 9 ракети "Калибър" бяха изстреляни от кораби в Черно море и 3 ракети - с наземно базиране "Искандер-М". Всички цели са унищожени от ПВО на ВВС!!! Най-важното е, че няма човешки жертви, вкл. сред животните в Киевския зоопарк, има само материални щети от отломките. Освен това през нощта на 16 май окупаторите също изстреляха шахиди и проведоха разузнаване с помощта на три БЛА Орлан-10 и SuperCam. Дроновете претърпяха същата съдба и всички бяха унищожени. Сега да направим сметката. ?Хиперзвуковите ракети "Кинжал" струват повече - от 10 милиона долара , а като се има предвид, че РФ изстреля цели 6 от тях - 60 милиона долара бяха свалени в небето над Украйна. ?Една ракета "Калибър" струва около 6,5 милиона долара . Следователно 9 ракети, изстреляни в Украйна, струват 58,5 милиона долара. ?Ударните дронове Shahed-136/131, според открити източници, струват между 20 000 и 50 000 долара за единица . Тоест общата сума беше 280 хиляди долара. ?Руските UAV Orlan-10 , според оценките на Генералния щаб, струват около $100 000, но цените на SuperCum не са посочени, но ако приемем, че е идентична с цената на Orlan, тогава през нощта на 16 май, са хвърлили още $300 000 във въздуха. Оказва се, че само тази нощ Русия е изгубила в обстрел на Киев най-малко 119,08 милиона долара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яаа, г-н Рупор на укро-нацистка пропаганда!

    16 Май 2023 15:17ч.

    Колко сме щастливи за мозъчните промивки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • малко помисли, преди да се кефиш на укронацистката пропаганда

    16 Май 2023 16:32ч.

    Първо не е вярно. Има цели видеа в нета как Кинжалите унищожават ПВО в Киев, което изобщо не не може да реагира. Не празни приказки, а реално видео. Но да предположим, че има и свалени ракети. А с какво са ги свалили украинците. С оръжието, което пращат еврогейовете и САЩ, което пък плащаме ние с нашите вноски в НАТО и ЕС. Така че, руските загуби си ги плаща Русия и не ми дреме колко е похарчила. Но украинската война я плащаме НИЕ и ми дреме. Затова не бъди толкова щастлив, че ти съдират задника от мизерия и бедност, за да издържащ украинските фашисти. Освен ако не си някакъв мазохист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    16 Май 2023 16:34ч.

    Г-н Кличко, а снимахте ли се със "свалените" Кинжали и Калибри? И като се събудихте, какво стана?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа

    16 Май 2023 17:01ч.

    "Атаката срещу Украйна...." Посмали бе манго! Информация за унищожен "Пейтриът" да идва до ушите ти? Или дай да си публикуваме тука глупости щото ти плащат да тролиш ежедневно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи