Противовъздушната отбрана на Севастопол отблъсна украинско нападение с дронове

Противовъздушната отбрана на Севастопол отблъсна украинско нападение с дронове

Украйна е изпратила над десет дрона, за да поразят цели на Кримския полуостров. Засега няма данни за нанесени щети, предаде Ройтерс, като се позова на назначен от Москва представител на местните власти. Губернатор на Севастопол Михаил Развожаев написа в "Телеграм", че три от безпилотните летателни апарати са били насочени към пристанището на града. В Севастопол "няма повредени обекти", добави той. За момента няма и информация за щети на други места в Крим, посочва Ройтерс.

Експлозии са избухнали на няколко места в Крим рано тази сутрин, съобщиха по-рано медии от двете страни. Според публикации в руски социални мрежи системите за противовъздушна отбрана на полуострова са отблъснали атаки.

Канал в "Телеграм", свързан с руските правоприлагащи органи, съобщи, че Украйна е изпратила дронове към цели на Кримския полуостров и руската противовъздушна отбрана е свалила поне един от тях над пристанището на Севастопол. По негова предварителната информация няма пострадали.

Според украински канали в "Телеграм", експлозии е имало в Севастопол и Саки, където Русия има военновъздушна база, както и на няколко други места в Крим, който Русия анексира през 2014 година.

Агенция Ройтерс прави уговорката, че не е успяла да провери достоверността на информацията от независими източници.

Ударите по руски цели зачестиха през последните две седмици, особено в Крим. Украйна, без да потвърждава каквато и да било своя роля в тези атаки, твърди, че разрушаването на инфраструктура е подготовка за нейната планирана сухопътна офанзива, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • йосарян

    07 Май 2023 8:44ч.

    "като се позова на назначен от Москва представител на местните власти" -- ех, мъко зірчасто-смугаста и жовто-блакитна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    07 Май 2023 9:15ч.

    Що се чудиш, бе Мунчо ? Ще си вземат и Крим и репарации ще плащате години. Изобщо Матушката ще е като една голяма Сърбия след разпада на Югославия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще,ще ...

    07 Май 2023 9:38ч.

    И баба ти ще е спестовна касичка, ама с краката нагоре... А дядо ти ще е шадраван.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    07 Май 2023 11:53ч.

    "Що се чудиш, бе Мунчо ?" -- добре е да сме Юбезни, кимче. ако сФащаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станко

    07 Май 2023 8:51ч.

    За една година стигнахме до ежедневно бомбене на руски територии, ешелонирана отбрана, окопи пред Крим и очакване на украинско настъпление. Не мога да повярвам, че това се случва. Не мога да повярвам, че няма жестоко наказани сред планиралите операцията. Не мога да повярвам колко зле информирано е руското разузнаване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • a аз не мога да повярвам,

    07 Май 2023 9:28ч.

    че уж цивилизовани хора - европейци или не - снабдяват украинците с амуниции с обеднен уран и ги насърчават да унищожат единственото, което имат - човешкия си ресурс, и прочутия украински чернозем, в тази опустошителна БРАТОУБИЙСТВЕНА война! И с всички средства търсят нова ескалация - за да бъдат задоволени амбициите на еднo ято ястреби (групата хора "neocons" които са в състояние да изтребят до крак света доказвайки своята изключителност). Не мога да повярвам, че недалновидните ни политици допускат и България да бъде въвлечена в мелето... Сякаш сегашната ни мизерия ни е недостатъчна сама по себе си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    07 Май 2023 9:46ч.

    Една от причините е това, че украинските планове не се разработват вече в Украйна. След случая с оня бункер. Става все по-трудно да се добива информация, без да се влиза в директно противопоставяне с англоговорящите. Но ще се стигне и дотам. Не им е това целта на американците, но англичаните ще ги вкарат в беля. Обективно погледаното, нямат друг ход на развитие на събитията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    07 Май 2023 10:09ч.

    "нямат друг ход на развитие на събитията" -- и за двете страни това е било ясно отдавна... мисля, още от времето, когато ввп попита: защо ни е свят без русия? въпросът е, каква част от света ще бъде затрита. и коя. назначенците на територията се напъват тя да не бъде пропусната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми научили са си

    07 Май 2023 10:27ч.

    Урока от Всв, когато оставиха Хитлер да си разиграва коня. И още нещо, видяха, че руската армия е пълна трагедия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    07 Май 2023 10:52ч.

    Говориш, като незапознат с историята или като козяшки-соросиден трол. Точно западноевропейските държави и САЩ създадоха Хитлер и го подкрепиха икономически, като го насочваха да действа на изсток срещу Съветска Русия. Примерите от историята са неопровержими-икономическа подкрепа на Хитлер от САЩ , политическа подкрепа-дори има филмови кадри, как английската кралица още не връстна вдига ръка за поздрав (изобщо фашизма си ебил много на мода в САЩ и Англия!!), следва аншлуса(присъединяването) на Австрия, присъединяването на судетскатаа част на Чехословакия и малко по-късно пълната и окупация, (макар, че Чехосл. е имала договори за защита с Англия и Франция, а и хиената на Европа-Полша се включва, като съюзник на Хитлер и отнема територии от Чекословакия). Следващата е Полша. От западните държави няма реакция, освен, че обявяват една странна война след нападението над Полша, без да се водят военни действия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анжак, де

    07 Май 2023 11:10ч.

    Осъзнали са грешката си и са припознали новия Хитлер в Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    07 Май 2023 11:56ч.

    "Анжак, де..." -- направо не е за вярване колко много неострота има в нета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибреее

    07 Май 2023 10:35ч.

    Ей, от козя к на мира не ви оставят бре. Още от сутринта на работа за тролене по сайтовете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От последните денонощия

    07 Май 2023 15:00ч.

    Киев твърди, че е свалил руска хиперзвукова ракета "Кинжал" в района на Киев с американския ЗРК "Пейтриът" ! https://eurocom.bg/new/kiev-svalikhme-ruska-khiperzvukova-raketa-kinzhal-s-amerikanskata-sistema-za-pvo-peytrit Нещо крайно фантастично и несъответстващо на ТТ данни за двете оръжейни системи ! Пейтриът има скорост на ракетите си до 3 МАХ , докато руската хиперзвукова ракета лети почти 4-5 пъти по-бързо. Обсегът на защита на "Пейтриът" е 70 км. , разстояние което хиперзвуковата ракета покрива за 20-25 секунди. Няма как "Пейтриът" да реагира, каквато и изчислителна мощ да има комплекса , и да неутрализира "Кинжал" за няколкото секунди. "Новината" се разнася само от украинските медии и казионните в окупираните от САЩ страни. Руската страна с насмешка отхвърля твърдението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи