Протеже на министър Минеков се хвали със снимки на вечерята си в Давос

Протеже на министър Минеков се хвали със снимки на вечерята си в Давос

Автор: "Епицентър". Следвайте "Гласове" в Телеграм

Снимки на десерт със златен лист и други гурме специалитети - с това ще се запомни българското участие на Световния икономически форум в Давос, събрал политическия и икономическия елит на света.

Гурме-вечерята - от това е впечатлен българският представител  Светослав Трайков - началник на отдел „Европейски програми и проекти“ в Министерството на културата, попаднал  по незнайно какви критерии на световната сбирка в швейцарския курорт.  

Самият Трайков известен с  участието си в протестите през лятото на 2020 г, когато  геройски мяташе яйца по държавните институции и разнасяше ковчези по площадите на столицата. Той все още се води като собственик на сайта за фалшиви новини informiran.net, свързан със съратника на Минеков, Арман Бабикян.

"Сътрудничеството във фрагментиран свят" е темата на тазгодишния 53-и Световен икономически форум в Давос.

От изказването на неговия председател и основател - професора по икономика Клаус Шваб, световната общественост разбира къде я стяга чепикът международната олигархия - светът може да се превърне в "объркана мозайка от глобални сили“. Разбирай - вместо един световен хегемон, ще има много.

Всичко това обаче българската общественост няма да разбере от собствен квалифициран източник, който да й разкаже как ставащото в Давос ще се отрази на нашата страна - да разчитаме ли на повече инвестиции, да не разчитаме ли.

Защото България не изпрати там нито премиер, нито президент, нито дори министъра на икономиката. Справка - Бойко Борисов, Симеон Сакскобургготски и Иван Костов са присъствали на авторитетната конференция в ролята си на български министър-председатели.

Но днес в алпийския курорт страната ни е представена от министъра на културата проф. Велислав Минеков. И той, като министър на културата, участва в съпътстващи мероприятия, засягащи културата, а съвсем не икономиката и "дълбоката социална фрагментация" в света, която безспокои швейцарския професор от германски произход Шваб.

Оказва се, че страната ни "светва" в Давос със Светослав Трайков - началник на отдел „Европейски програми и проекти“ в Министерството на културата, който по тази линия отговаря и за осъществяването на Плана за възстановяване и устойчивост в културния сектор.

Самият План пък предвижда 46 милиона лева за дигитализация на архивите, напомня във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Тома Биков и подчертава, че до момента по темата не е направено абсолютно нищо. "Тези пари са достатъчни за дигитализацията на архивите на БНТ, БНР, БТА, Националната филмотека и всички останали архивни фондове в сферата на културата. Трайков обаче е в Давос. Вероятно разузнава нещо на разноски на... Програмата за популяризиране на българската култура в чужбина!", пише Биков в социалната мрежа.

От поста му всъщност става ясно и с какво е известен Трайков - с участието си в протестите през лятото на 2020 г, когато той геройски мяташе яйца по държавните институции и разнасяше ковчези по площадите на столицата.

Преди време министър Минеков сподели, че Трайков е един от най-ценните му служители. Бил разузнавач и разбирал от Фейсбук, припомня Биков. И сигурно затова Трайков е в Давос - да разузнава и да информира. И той информира - изпраща информация от високия форум какво е имало в чинията му на вечерята, която споделя с широката общественост във Фейсбук.

Трайков пусна снимки на десерт със златен лист и други гурме специалитети, които е имал възможността да опита докато е на посещение по време на икономическия форум, изпратен от служебния министър на културата на разноски на българския данокъплатец.

След като обаче темата доби популярност в социалните мрежи, явно не в насоката, на която е разчитал авторът, Светослав Трайков изтри давоските си публикации.

А от заповедта на министър Минеков става ясно, че Трайков е командирован с право на пътни, дневни, квартирни и медицинска застраховка за чужбина за срок от четири дни, считано от 14 януари до 17 януари в гр. Давос, Швейцария.

И сега как ще оправдае командировъчните си без публикации?!

Но да погледнем на събитието от друг ъгъл. Светослав Трайков, като истински разузнавач, е разбрал, че тазгодишният Давос е "слаба ракия" - няма го Байдън, няма го Макрон, Си Дзинпин го няма, Сорос също не дойде. Тоест, няма кой да каже нещо интересно за бъдещето на човечеството. И какво му остава освен да разузнае някоя и друга кулинарна тайна.

Източник: "Епицентър"

 

 

Коментари

  • Плюскането като главна евроатлантическа ценност

    17 Яну 2023 20:39ч.

    Кой би дапуснал ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    18 Яну 2023 7:47ч.

    Тук какво по-точно има да се плюска?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е така в Швейцария, където проституцията е законна професия

    18 Яну 2023 9:23ч.

    Екскорт бизнесите в Давос и в околностите били напълно ангажирани за периода на WEF-сбирката. Само срещу 2 500 франка на вечер гостите на 11 хилядното алпийско градче осигурява компаньони/компаньонки за всеки вкус и стил! И световните лидери които пристигат там с частните си самолети (пилотирани от НЕваксинирани пилоти!!! защо ли?) са направили резервациите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Яну 2023 20:51ч.

    Нека се порадва нещастникът, на петте си минутки слава ? кога пак ще му се отдаде възможност да си хапне с купчина психопати?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    17 Яну 2023 21:08ч.

    Съдейки по снимката, на Трайков са му сервирали за десерт деконструрано патешко аки с конфи от гватемалска тиква, декорирани с карамелизирани отпадъци от днешния обед, поднесен в давоската детска градина "Злоядо зайче". Клетият Трайков не знае, че композицията, която е снимал не е за ядене, а е предназначена за ритуално изхвърляне в кофа за биосмет номер 23.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    17 Яну 2023 21:36ч.

    Нивото на Св. Трайков, началник -отдел в Мин. на културата- бил "впечатлен" от ..., гурме -вечерята?! Можеше да е впечатлен от санитарният фаянс в Давос-сигурно щеше да качи снимки и от "онова място"/? /... Толкова елементарен човек, но с претенции... и на разноски на данъкоплатците! Какъвто министъра, такива и подчинените му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой стои зад тази марионетка?

    17 Яну 2023 21:43ч.

    Окончателно сме готови за Големия Рестарт 2030 чрез Зануляването на цивилизацията от клоуните от Давос..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бльок!

    17 Яну 2023 21:51ч.

    Повърнах

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова е разбрал от СИФ

    17 Яну 2023 22:10ч.

    Човекът, не може да надскочи определено ниво. Какво да говорили и решили- едва ли е разбрал( а и едва ли му пука), обаче че е присъствал на аванта на тузарска вечеря...еее, това вече е друга работа, как да не се изфукаш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изводи?

    17 Яну 2023 22:19ч.

    "Другари, да не изпращаме прости селянчета да ни представляват в нормалния свят!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 17 Яну 2023 22:19ч. "Другари, да не изпращаме прости селянчета да ни представляват в нормалния свят!"

    18 Яну 2023 7:19ч.

    И коя част от "изисканото" общество в Давос може да бъде определена като нормална?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dddddd

    17 Яну 2023 22:20ч.

    Ганьо па намазал от авантата, ура!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    17 Яну 2023 22:34ч.

    А имаше време и др. Путин го канеха там. А сега какво ? Сам на Коледа като куче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    17 Яну 2023 23:23ч.

    Бляскавото аристократично приключение на командирования Трайков ще има артистично продължение. То ще се състои на 23 януари от 11 часа в актовата зала на Министерството на Културата. Там Минеков, Трайков и други завърнали се от Давос ще направят пърформанс, под надслов "Фрагменти на едно реликтово излъчване от Давос'2023 към бъднините. Основната идея на артистичната проява е да се съхрани духа на 53-ия форум в Давос за бъдните поколения. Изпълнението е изключително авангардно, една синергетична амалгама от визионерски фекалопослания. Командированите публично ще изакат сервираната им в Давос вечеря. Отделеното ще бъде е фотографирано и съхранено в златно нощно гърне от времето на Севт Трети. Гърнето е намерено по време на доцент Китовите разкопки в могилата Голяма Косматка. То е богато украсено с ювелирно изработени сцени от лов на костенурки. Самите костенурки впечатляват с това, че удивително приличат на костенурките, които според вярванията на соросоидите крепят върху корубите си съвремения бизнес свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "крепят върху корубите си съвременния бизнес свят"

    18 Яну 2023 0:30ч.

    Карачибуков, нещо трябва ли да се крепи, пиши го паднало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не трябва да им се обръща внимание

    18 Яну 2023 0:21ч.

    на давоските тъпаци, не го заслужават

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    18 Яну 2023 0:53ч.

    Туризъм без ползу роду.С тия гурме да се хвали?Заобикалям ги с 200.Но човека с туй се радва.Да те купят с пътуване,с чиния манджа.Курорт.Да пукнат до един тия скакалци оглозгащи светът.Мръсна гадна колония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    18 Яну 2023 0:57ч.

    ами след като другите не са изпратили най-важните си личности, защо трябва да изпращаме и ние, да си губят времето с глупости

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ъъъъ, не се сещам

    18 Яну 2023 9:21ч.

    Припомнете, моля, кои бяха те? (Най - важните ни личности, де )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елон Мъск не е доволен от изказванията/призивите на Клаус Шваб

    18 Яну 2023 9:36ч.

    и стремежа на WEF-аджиите да контролират новините и цялата масова информация. Изобщо собственикът на Twitter не одобрява свят с глобално правителство и с напълно контролирани медии... Сигурно затова са поканили и нашия министър на културата с антуража му - все пак той е ресорният министър, от когото зависят медиите ни, и от него ще търсят резултати в борбата с алтернативните медии и "дезинформацията"... Дано да НЕ дочакаме някакви нови 'революционни' идеи от СЕМ или санкции за този форум... Кой знае?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    18 Яну 2023 11:45ч.

    и тоъ майкъ бългърскъ го е изхрачилъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    18 Яну 2023 12:05ч.

    Започва новата игра-томбола "Познай къде ще е следващата командировка на Светослав Трайков - началник на отдел "Европейски програми и проекти" в Минековото министерство. В нея нямат право да участват служители на МК,Президенството, както и техни роднини и любовници до втора съребрена линия. Ето и наградното тристепенно гурме-меню, изготвено от колектив с ръководител министър Минеков. "1. Пъстра салата с домати, пикантен нахут и розови стебла цвекло 2. Еленски стек с кадифено пюре от био грах и розова сол 3. Торта с шоколадови суфлета и бонбони маршмелоу". Обедът ще се сервира в 13.15 ч. в актовата зала на МК, бул. „Ал. Стамболийски” № 17. Победителят получава прав на придружител, жена над 18 90-60-90, но не по-възрастна от 40.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    18 Яну 2023 14:38ч.

    Не знам защо се възмущавате от тази новина и публикациите на Трайков. Човекът си е бил точно на мястото като участник в "съпътстващи мероприятия, засягащи културата". Както е известно, гурмето е висока кулинарна култура, на която масовият българин е дълбоко чужд. Кой ако не разузнавач - представител на култ. министерство има синовния дълг да приобщи бълг. простолюдие към тази култура, разбира се само със снимка, защото друго не му се полага /на простолюдието/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи