Протестиращите земеделци: Не приемаме предложението на премиера, все още искаме оставката на Вътев

Протестиращите земеделци: Не приемаме предложението на премиера, все още искаме оставката на Вътев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Всички земеделци работят и имат нужда от подкрепа“, каза в предаването „Лице в лице“ председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов.

„По-голямата част от зърнопроизводителите са на загуба. Има един тънък момент, който никой не му обръща внимание и това е, че една голяма част от тяхното зърно стои по складовете и не е продадено. Ако то бъде продадено на цените, които са в момента, тенденцията е те са се понижават и загубите веднага ще лъснат“, обясни Върбанов.

Той коментира и изявлението на премиера Николай Денков, в което се съобщава, че само зърнопроизводителите, които са на загуба ще получат средства. „Аз не виждам как ще можем да се съгласим с подобно нещо още повече след данните, които бяха изнесени за едни милиардни печалби, пришити на зърнопроизводителите. Това въобще не отговаря на истината. Тези декларирани печалби и тези милиарди са за целия земеделски бизнес. Вътре са включени и резултатите на преработвателните предприятия“, подчерта Върбанов.

„Ние продължаваме да искаме оставката на министър Кирил Вътев, защото продължаваме да смятаме, че оттам тръгнаха проблемите. Министър Вътев се опита да раздели сектора, водейки определена хора, избрани от него по определени критерии при премиера Денков и прехвърли горещия картоф от Министерството на земеделието в Министерски съвет“, добави той.

По думите му вчера 26 организации са поискали оставката на Вътев. „Ние няма лесно да се примирим и да бъдем излъгани, така както се случи през септември. Днес всички земеделски производители бяха на пунктовете за протести. Там бяха зърнопроизводителите, зеленчукопроизводителите, животновъдите и пчеларите“, посочи Върбанов.

Източник: бТВ

 

 

Коментари

  • Ghost

    06 Фев 2024 18:20ч.

    Зърното е на половин цена от тая по жътва. Но не виждам ква вина има земеделския че са го задържали. Като почна войната слънчогледа удари 2,50. Олиото мина седем лева. Един не проплака че прави свръхпечалба.Инак проблеми други-бол, но не и да му вменяват вина за собствената си спекулация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    06 Фев 2024 18:56ч.

    При цял преход калинки(включително Върбанов) имахме трима министри на земеделието в "час". Димо Узунов при Луканов, Кръстьо Трендафилов(вторият на Виденов) и тоя. Все в кофти компания . Друга тема е дали не трябва да стане мегаминистерство на продоволствието и развитието на селските райони и да се разбира ДПС от АРА, фонд Земеделие и Горите,БАБХ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запознат отвътре

    06 Фев 2024 20:21ч.

    На журналистите трябва да е ясно(а и трябваше сами да проверят), че повечето от тези 26 организации, които искали оставката на министър Вътев, нямат членска маса, която да покрие даже бройката на хората в управителните им съвети. Отделно лесно забележим факт е, че няколко човека са председатели на по няколко от въпросните протестиращи организации. И ако журналистите си бяха направили труда да анализират тази информация щяха да разберат, че всъщност наистина само "един файтон хора" свързани с ГЕРБ дуднят за протести, оставки и още субсидии. И чакат с нетърпение ротацията за да ги оправи шефа(Бойко Б.).Някои от тези хора са били съдени за измами, други наскоро бяха хванати в измами с виртуални животни и пасища. И тези безочливи наглеци сега изнудват правителството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ????

    06 Фев 2024 22:19ч.

    Един файтон хора викаш, обаче много трактори се виждат и то в цялата страна. Отделно , че някои браншове не разполагат с трактори, Явно си някакъв дезинформатор -трол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поискайте оставката на цялото правителство

    06 Фев 2024 20:24ч.

    докато не са унищожили цялата държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ххахахах

    06 Фев 2024 22:14ч.

    Дали са прави или не фермерите няма значение, щом друсат гнусната сглобка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    06 Фев 2024 22:16ч.

    Чудна държавичка си имаме ... Тоя капут от снимката даже не му хрумва да каже, че зърнопроизводителите са тежък картел отдавна. Земеделците умират от простотиите на държавата, но земеделците които са малки... тия с по 1-2 хиляди декара. Умират зеленчукопроизводителите, ние от години не ядем български домати и краставици ! Български чесън се намира с усилие по пазарите. Неговите "зърнопроизводители" могат да си позволят да задържат една реколта по складовете и да чакат цена, както са го правили повече от 3 пъти последните 10 години ... държавица на цирка, подигравката и неизбежната смърт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъп сценарий

    07 Фев 2024 0:15ч.

    Точно мегакорумпето Венци Върбанов ли е взел да иска оставки и да дава акъл от името на земеделието, което съсипа и опоска при Костов? Протежето на Мозер рекетира държавата за едни 300 млн.които той и аварите му милионери да лапнат като"компенсация", затова му е виновен министъра, че не му дава нашите пари, а ЕС не дава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    07 Фев 2024 8:46ч.

    оставката на вътев нищо няма да реши фалираите и изчезваите 30 години ядем турски чушки и домати картофи от египет ама вие стачкувате за пари за имоти и коли никакви обезщетения мен кои ме обезщетява че се храня нездравословно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    07 Фев 2024 9:40ч.

    Не е вярно. Целта ви не е оставката на Вътев. Искате да промените климата на планетата, да ни изкарате да ви копаем нивата и да ни поробите с тракторите. Питайте Урсула и Грета, те ще ви кажат. Освен това сте путинисти. ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи