Протестиращи нахлуха в Конгреса, по време на изказване на Блинкен, с искане за прекратяване на огъня в Газа (видео)

Протестиращи нахлуха в Конгреса, по време на изказване на Блинкен, с искане за прекратяване на огъня в Газа (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Протестиращи нахлуха в Конгреса на САЩ по време на изказване на Блинкен с искане за прекратяване на огъня в ивицата Газа. Държавният секретар Антъни Блинкен беше многократно прекъсван по време на свидетелски показания в Конгреса във вторник от протестиращи, настояващи администрацията на Байдън да действа за незабавно прекратяване на огъня в обсадената Ивица Газа. 

Блинкен седеше мълчаливо, докато протестиращи, настояващи за спиране на продължаващите военни действия, многократно го прекъсваха, докато той свидетелства пред комисията по бюджетните кредити на Сената. Първият извика "Спрете огъня!" и "Спасете децата на Газа!"

"Палестинците не са животни!" друг демонстрант извика, докато други казаха: "Да живее Газа!"

Броят на жертвите в Газа нарасна до 8 525 на фона на безмилостните ответни израелски бомбардировки, включително 3 542 деца и 2 187 жени, докато други 21 543 души са били ранени, според Министерството на здравеопазването на Газа.

Израел започна своята офанзива в Газа след шокиращата атака на Хамас на 7 октомври, която уби над 1400 израелци.

В допълнение към въздушните нападения и сухопътната офанзива, Израел наложи "пълна обсада" на Газа, което значително възпрепятства притока на хуманитарна помощ към крайбрежния анклав, където ресурсите от храна, вода и гориво са бързо изчерпани.

Повече от 1 милион души са разселени.

След като успя да продължи показанията си, Блинкен каза, че хуманитарната помощ трябва да бъде разрешена да влезе в Газа и "цивилните трябва да могат да стоят настрана от опасност", което според него се усложнява от използването на "цивилните като човешки щит" от Хамас.

„Трябва да се обмислят хуманитарни паузи. Подпомагането за предотвратяване на влошаваща се хуманитарна катастрофа е в съответствие с най-дълбоко утвърдените принципи на нашата нация, включително нашето убеждение, че всеки цивилен живот е еднакво ценен, еднакво достоен за защита. Без бърза и продължителна хуманитарна помощ конфликтът е много по-голям вероятно ще се разпространи", добави той.

Свидетелствайки заедно с Блинкен, министърът на отбраната Лойд Остин каза, че „многократно е дал ясно на израелските лидери, че защитата на цивилните в Газа е както морална отговорност, така и стратегически императив“.

Източник: aa.com.tr

 

 

Коментари

  • Тихомир Томов

    31 Окт 2023 18:59ч.

    Вашингтонското НСО не е реагирало както в Чалгария!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е демокрация, а сЛободия на извратеняци

    31 Окт 2023 19:36ч.

    Кой им плаща на тези истерични активисти?! На всеки от тези да го задължат да приеме у дома му по една фамилия на джихадист и да ги издържа до края на живота си. Лидерът на Хамас Абу Марзук отговори на въпроса защо в тунелите не са предвидили бомбоубежища за цивилните си съграждани, че това не е грижа на ХАМАС, а на ООН. Както и хуманитарната грижа и издръжка на живот за цивилните в Газа било задължение на ООН и Израел. Тунелите били в защита САМО на терористите от ХАМАС, не и за цивилните. Ето така, заради криворазбраната хуманност си отглеждаме паразити, които утре такива като Ердоган могат да поведат на кръстоносен поход на полумесеца срещу кръста. >>> https://www.youtube.com/watch?v=6E64LDfGf1Q

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    31 Окт 2023 20:12ч.

    Паразити ли? Какви паразити са подложените на геноцид палестинци? Каква справедливост защитава Израел, като мачка с танкове беззашитни хора и им се казва, че Газа ще бъде изравнена със земята? Защо? Защото палестинците са с отнета земя, защото палестинците издържат въпреки геноцида и нарушението на всякакви международни спогодби и разпореждания на ООН? В двете страни на конфликта палестинците са жертви. Не става въпрос за верска война, защо правите опозицията 'кръст - полумесец', като това е война на нарушителя Израел с хора, искащи си исконната земя и право на държава. В Европа и САЩ хората протестират в защита на палестиците, вкл. евреи, които се срамуват от агресията в Газа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паразити са англоезическите североамериканци

    31 Окт 2023 20:24ч.

    Те паразитират на целия останал свят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И добре паразитират

    31 Окт 2023 21:19ч.

    Измислиха ти компа, нета, социалните мрежи и даже тоалетната чиния, докато Матушката ти ни спря газта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    31 Окт 2023 21:18ч.

    Вашингтон се е напълнил с Пирин стил,синдзинписти, хомейнисти и секакви платени активисти, според форумци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    31 Окт 2023 21:22ч.

    Мамка му, със сигурност написах " путинисти" , къф го дърви Пирин горе хабер си немам ( е туй и ИИ не можа да редактира)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аноним

    31 Окт 2023 21:59ч.

    Къде го Бойчето,да се порадва на крякащите мисирки????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи