Протест в Италия заради заявено участие на Зеленски в песенния фестивал "Сан Ремо"

Протест в Италия заради заявено участие на Зеленски в песенния фестивал "Сан Ремо"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да вземе участие във фестивала на италианската песен "Сан Ремо", който започва на 7 февруари.

За желанието на Володимир Зеленски да говори на "Сан Ремо" съобщи водещият на политическото предаване "Porta a porta" на РАИ1 Бруно Веспа. Той бе в Киев, където интервюира президента на Украйна.

Артистичният директор на фестивала Амадеус изрази задоволството си от тази възможност и препоръча включването на Зеленски чрез видеовръзка да е в последната фестивална вечер на 11 февруари.

Културни дейци в Италия не са съгласни музикалният фестивал да се превръща в трибуна за политици. Според родения в Пловдив уважаван италиански актьор и писател Мони Овадия това е "обсебващо медийно отразяване на войната".

Подготвя се протест на 11 февруари. Лидерът на "Лига" Матео Салвини и министър в италианското правителство също беше скептичен относно изказване на украинския президент Володимир Зеленски на фестивала "Сан Ремо":

"Надяваме се "Сан Ремо" да остане фестивалът на италианската песен и нищо друго”. 


Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • тралала

    26 Яну 2023 19:19ч.

    Явно италианците не са наясно, че Сан Ремо е създаден от украинците и затова Володя-Волдимир иска да се прояви в целия си блясък. Май италианските музиканти в близките дни ще използват едни цветисти изрази с господ и животински видове в добавка към името на Зеленски, особено ако са от област Венето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бонети

    26 Яну 2023 20:34ч.

    Не бяха ли Македонците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    26 Яну 2023 19:23ч.

    Не си спомням в Сан Ремо да е имало циркови клоунади?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    26 Яну 2023 19:57ч.

    С каква песен ще участва в "Сан Ремо" господина от У. - може би"Искам, искам...'' ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    26 Яну 2023 19:58ч.

    И най-много протестират противниците на Путин. Въпреки всичко Санремо е фестивал на италианската песен и Зеленски чий ще го търси там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    26 Яну 2023 20:02ч.

    Скоро имаше допитване и 65% от италианците са на страната на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    26 Яну 2023 20:05ч.

    За тазгодишния HUMP фестивал на късометражните порно филми няма ли да заяви участие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    26 Яну 2023 20:06ч.

    Сан Ремо се изписва грешно. Няма в Италия светец с име Ремо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аличе е мулто феличе

    26 Яну 2023 20:43ч.

    И коя песен смята да изпълни зеленото нашмъркано човече? Всъщност няма нищо удивително във факта, че след като претендира за Нобелова награда, Хайл Зеле иска да пее и в града, в който е починал самият основател на наградата - Алфред Нобел. Може пък да е на късмет и за Зеле и за цялото украинско човечество. Колко ли динамит ще изкрънка от любителите на канцонетата? От друг страна пък, в 19 век Сан Ремо е бил любимо място за отдих на руската императрица от немски произход Виктория Алиса Елена Луиза Беатрис фон Хесен-Дармщатска, по известна като жената на Ник Втори Александра Фьодоровна, върла почитателка на Распутин. Що пък сега Сан Ремо да не стане любимо място за отдих на пани Зеленска, не толкова последователна почитателка на Путин? Що пък двамката със Зеле да не се явят в дует и да изпеят нещо от рода на "Si può dare di più". Какво нещастие за прогресивнете БГ-демократи, които навремето спряха да излъчват фестивала Сан Ремо, напук на комунистическата Балгарска Телевизия, която всяка година, до открадната 1989, го излъчваше директно. А сега можеше и sms-да се обяви за волни дарения за източния фронт, нещо като Български Коледа, ама с Украински Великден. Сега бабите ще трябва да прецъкват дълго с дистанционното, докато намерят дека е Рай-уно, а недайси Боже да попаднат на Рай-дуе или Рай-тре. Не е престижно някак си! В Рая трябва да се влиза само през парадната порта, и усмихнат като Зеле. Кажи баба, Зеле!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арлекинча

    26 Яну 2023 21:37ч.

    Жалко, че България заряза Златния Орфей. Нямаше да има по удобна трибуна за Зеля и неговото култово изпълнение, на което чак изгнаницата Ала Пугачова, по -известна като Галкина, щеше да завиди. Е няма я вече и Анито Тачева, за да обяви номера патосно, но пък все ще се намери някоя засукана гост-конферансие, която да се справи с нелеката задача. Даже може да се пробва и на мова. Как е възможно Зеля още да не е държал реч пред български форум? Не се ли провеждат вече кино и музикални фестивали в тази държава? Ален Мак го няма даже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗѝѝЗ

    26 Яну 2023 22:05ч.

    Иска да е в Сан Ремо щото си е клоун и го влече фестивала.После като марионетка се говори,че има замък в Италия,платен с кръвта на украинските войници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски пее на Сан Ремо !

    26 Яну 2023 22:55ч.

    Пълен виц ? Не - Новото Нормално...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски ще присъства и на Оскарите.

    26 Яну 2023 23:43ч.

    Вече е решено - Зеленски ще участва и на церемонията за раздаване на Оскарите. Апропо, малко известно е, че в момента той се снима в една от главните роли в порно-продукцията на MGM, "Насочи го, бебчо и го изпразни!". Филмът разказва да суровото ежедневие на един на танк Abrams, доставен на Украйна Действието ни пренася по бойните полета около Гуляй Поле, родното място на Нестор Махно. През март 2023 г. там ще се сестои най-голямото танково сражение на 21-ви век. Най-нетърпеливите зрители могат да видят трейлър от филма. Още първият кадър ни пренася зрителя в суровото батално ежедневие. Камерата се е вмъкнава в търбуха на танк M1 Abrams. Обективът наднича отвътре навън, към отворения купол. През него се промъква брадато ококорено човече. Краката му висят във въздуха - обувките - жълти, чорапите - сини, истински украинец. - По-бързо влизай, войнико и затваряй люка, ще ни простудиш! - нарежда му строг глас. Гласът е на сержант Изидор Мордохай, командир на танка. По-късно зрителят разбира, че той е бисексуален, родом от Аризона. Прадядо му е аптекар-преселник от Одеса. До Мордохай са застанали останалите членове на екипажа, до един бивши транссексеални разносвачи на пица по западното крайбрежие. Всичките са негри, голи и потни. Негри са, поради особена разпоредби на Пентагона, опредялщи начина за подбор на екипажите за танкове Abrams. Голи са, защото са съблекли запарващите защитните костюми. А са потни, защото климатикът на танка с изкуствен ителект и вдигнал температурата до 38. Екипажът освен всичко това е и еректирал. Камерата фокусира въху Кемаф - механик водачът, чийто огромен пенис е поел управлението на танка. Всички критично и похотливо оглеждат новодошлия брадатко. Той се чувства като срамежлив гост - почесва се, драпа си топките, пърди , мотка се в подкуполното простарнство, което прилича на типична украинска кухня - хладилник, украсен с магнитчета-пейзажи от знаменити танкови сражения. До хладилника - микровърнова фурна, диспенсер за горилка, мезе - нарязано сало и Хармалийски бахур- внесен тайно през Полша. - Войнико, не ти знам името, но определено не ме кефиш - ръмжи гласът на командира. Пудинг ли да ти сервирам? След минути сражението започва, а ти още не си се съблякал! Целияат екипаж е еректирал, а ти се подмайваш Събличай зеленясалия си екип, подмивай се, украинецо и нека вазелинът бъде с теб! Тук трейлърът от филма със Зеленски свършва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва

    27 Яну 2023 2:03ч.

    да му позволят да им посвири на пиано ! ?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Володимир ще се появи на сцената

    27 Яну 2023 10:52ч.

    облечен по последна дамска мода — един травестит с необръсната брада. Предвижда се вечерната рокля, която ще облече, да е решена в цветовете на дъгата. Според поверието, ако успееш да се мушнеш под една дъга, ще излезеш от другата ѝ страна момиченце (ако си бил момченце) или пък -- момченце (ако си била преди това момиченце). Всичко — в името на ЕДНОРОДНАТА сексуална игра!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи