Протест срещу бежанците в Англия прерасна в насилие, трима са арестувани

Протест срещу бежанците в Англия прерасна в насилие, трима са арестувани

Протест пред хотел в Северозападна Англия, където са настанени търсещи убежище чужденци, прерасна вчера в насилие, предаде Асошиейтед прес.

Полицията в Мърсисайд съобщи, че трима души са били арестувани за „инциденти, свързани с безредици“ близо до хотел в Ноусли, недалеч от Ливърпул.

Служителите на реда казаха, че протестът започнал мирно успоредно с контра протест в подкрепа на бежанците.

Полицията уточни, че няма сериозно пострадали, но насилието е било „напълно неприемливо“.

Според местния депутат Джордж Хауърт демонстрацията е била провокирана от „предполагаем инцидент в социалните медии“.

Жителите на  Ноусли не са фанатици и радушно приемат хора, бягащи от някои от най-опасните места в света в търсене на сигурно място, каза Хауърт. Тези демонстрации срещу бежанците на протеста тази вечер не са представителни за нашата общност, изтъкна снощи депутатът.

Великобритания приема по-малък брой търсещи убежище лица в сравнение с европейските си съседи, включително Франция и Германия, но се наблюдава рязко увеличение на броя на хората, които се опитват да достигнат страната през Ламанша с малки лодки.

По този маршрут през 2022 г. във Великобритания са пристигнали над 45 000 души. Поради политически сътресения и бюрократични забавяния системата за обработка на заявления за убежище започна да работи изключително бавно и мигрантите остават блокирани в хотели или други места за временно настаняване.

Прекосяването на Ламанша се превърна в горещ политически въпрос, а консервативното британско правителство обеща „да спре лодките“. Опоненти обвиняват кабинета в демонизиране на отчаяни хора, бягащи от война и бедност.

През октомври по център за обработка на документите на новопристигнали в пристанищния град Дувър бяха хвърлени запалителни бомби. Полицията тогава каза, че нападателят бил мотивиран от крайнодясна идеология. След атаката нападателят се самоуби.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Да, от войни!

    11 Фев 2023 10:28ч.

    Особено в Пакистан има толкова много войни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    11 Фев 2023 11:08ч.

    Що не отидат в Катар, Кувейт .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    11 Фев 2023 13:25ч.

    Докато грижата на англичаните е дали да си купят електромобил, ще идват хора с лодки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи