Протест пред посолството на САЩ иска паметникът на американските летци в София да бъде преместен

Протест пред посолството на САЩ иска паметникът на американските летци в София да бъде преместен

За 14 часа пред посолството на САЩ в София граждани планират митинг с искане паметникът на американските летци, загинали по време на Втората световна война, да бъде преместен. Посланието е монументът, дарен от Стародавната и почитаема Масачузетска артилерийска рота да бъде прибран зад оградата на дипломатическото представителство, и да се почита паметта на жертвите на американските бомбардировки в България през миналия век.

"Организаторите - граждани и граждански организации, не приемат в столицата ни да има паметник на хора, изпратени у нас да убиват цивилни граждани и да разрушават града ни:, се казва в съобщението до медиите.  

Пред паметника ще бъдат поднесени черни ябълки, а на посолството ще бъде предадено подписано от присъстващите писмо, в което се настоява в името на добрите отношения между двете страни, паметникът да бъде преместен. 

Поводът за този митинг е, че на 10 януари се навършиха 80 години от бомбардировките над София от страна на английски и американски бомбардировачи. В резултат на дневното и нощното нападение на София загиват над 1200 жители, ранените са над 1300. Тежко ударени са над 5300 сгради, а хвърлените бомби над столицата са общо 1784. Според исторически сведения българската противовъздушна отбрана сваля над 100 американски и британски самолета, загиват 159 офицери и сержанти, в плен попадат 330 летци и бордови стрелци. 

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Правилно

    13 Яну 2024 8:28ч.

    Да си приберат плочата зад стените на посолството. И да започне историческо проучване и събиране на данни за всички загинали цивилни, техните наследници и роднини. Да се заведе колективен съдебен иск за обезщетения за загиналите ! Може и индивидуални искове. Също и за разрушенията които са се изчислявали намилиарди левове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    13 Яну 2024 8:39ч.

    това нещо има по-скоро обратен ефект, паметникът, де. вдига кръвното на нормалните граждани - напомня за това, кои са извършителите на гнусното деяние преди 80 годин, какъв е моралът на предложилите паметника, а и какви плужеци са съгласилите се да бъде поставен. имам резерви относно борбата с паметници. но за самата акция - уважуха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    13 Яну 2024 9:04ч.

    Искането да ссе премести паметника на територията на американското посолство е съвсем резонен, защото този паметник е на загиналите летци, които са бомбардирали българските градове с цивилно население-София, Пловдив, Враца, Скопие, а не военни обекти и по същество това е военно престъпление! Ако американските и английски самолети атакуваха военни обекти-летища, казарми, военни складове и др. , тогава не може да имаме претенции, защото България е била присъединена към Тройния съюз и макар и формално е обявила война на САЩ и Англия. На практика англоамериканците са действали навсякъде така варварски, като са се надявали избивайки и осакатявайки мирни граждани да деморализират обществата на страните с които . Не случайно над София са хвърляни и минибомби-играчки, които са убивали и осакатявали най-вече деца! От тогава в нашия език е навлязъл израза "играчка плачка". Преди десетина години по Националната телевизия гледах филм за Втората световна война в който показаха стар вестник, който предупреждава да не се пипат такива играчки, защото те избухват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надписа псувня ли е??

    13 Яну 2024 9:55ч.

    Що не е на разбираем език??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надписът на английски език е псувня към българите

    13 Яну 2024 18:02ч.

    Ето защо до паметника на убийците на над 4200 мирни български граждани задължително трябва да бъде построен паметник на убитите от англо-американските варварски бомбардировки българи - мъже, жени и деца - и на осакатените българи, включително деца, от англоамериканците. Паметникът на жертвите на англоамериканските убийци трябва ясно да обяснява на разбираем български език защо и как убийците са убили своите хиляди български жертви и как са осакатили други хиляди жертви. В допълнение трябва да се обясни на българите, на чист български език англо-американската псувня срещу българите, която е изписана на английски език на паметната плоча на убийците пред американското посолство в София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Georgia Guidestones

    13 Яну 2024 8:28ч.

    Амонит няма ли в милата ни Родина?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато има такава заспала,егоистична тълпа

    13 Яну 2024 8:43ч.

    наричаща се български политици,ни амонит има,ни а най обикновенна кирка за да се разруши това позорище за България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    13 Яну 2024 8:29ч.

    Браво, подкрепям инициативата. Моля повече българи да има днес пред посолството. Това е лесен, безопасен и нищоструващо усилие за Софиянци да покажем, че все още имаме гръбнак. Моля за масово присъствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заразата да се рушат паметници

    13 Яну 2024 9:50ч.

    е лоша, но винаги за събитията има причинно следствени връзки. Иначе „…които са бомбардирали българските градове с цивилно население-София, Пловдив, Враца, Скопие, а не военни обекти и по същество това е военно престъпление“ [13 Яну 2024 9:04ч.]. Това трябва да бъде компенсирано с репарации заплащани от извършителите. „... и масово присъствие.” [13 Яну 2024 8:29ч.] Няма протест, до сега, който да не е дал на протестиращите точно това срещу което са протестирали. Последния фрапантен пример е от простите простаци, които откраднаха протеста срещу тулупа и феномена и сега крадат и продават Родината. Технологията за крадене на справедливите протестите от т.н. шарените революции е овладяна до съвъшенство и протестите не вършат работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Внук

    13 Яну 2024 8:41ч.

    Прадядо ми е инвалидизиран от американските бомбардировки над София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано бъдеш

    13 Яну 2024 8:44ч.

    сред протестиращите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    13 Яну 2024 8:44ч.

    Да си го прибират тия изроди там зад океана!Другият вариант е, хора да се организират и да го съборят.Тая плоча с един джип да се бутне и ще падне.Тия летци не ги знам що за хора са били , съзнавам че са жертва на политиците и на обстоятелствата, но паметник тук не е нужен.Там в сатаната да си го пазят.Прочетете книгата "ние бранихме тебе София" от летеца Стоян Стоянов.Там този участник е описал и как тия летци са атакували и хора долу на земята с пикиране и стрелба с картечници.Това е основна тактика на англоамериканците исторически погледнато-терор върху цивилните.Били са давани ясни задачи и указания как да бомбардират и над Германия и Италия и Япония че и над Франция и къде ли не.Това го видяхме и над Виетнам и Индокитай както и на Ирак и Афганистан.....с една дума навсякъде.Ред е тия 2 основни фактора за войни да бъдат ударени.Няма друг начин, за да променят виждането си за светът и за другите хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективно.бг

    13 Яну 2024 8:46ч.

    „Чуждестранната собственост върху земите на Съединените щати е сериозен проблем, който с право предизвика безпокойство сред фермерите, животновъдите и лесовъдите в цялата страна“, казва още Чавес-ДеРемер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    13 Яну 2024 8:57ч.

    паметник на убийци е най-малкото оскверняване на паментта на убитите мирни граждани и на убитите български войници. Да бъде разрушен и премахнат и то веднага!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поддържам !

    13 Яну 2024 10:49ч.

    +++ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    13 Яну 2024 9:05ч.

    Чудесен ход! От зор да се накарат американците да си спомнят за Рузвелт, и борбата на САЩ против фашизма. Мисля, че някъде януари месец всяка година на Арлингтонското гробище се отбелязва паметта на загиналите американски военни, участвали във ВСВ срещу Хитлеристката коалиция, на което събитие винаги присъства и руският посланник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Яну 2024 16:32ч.

    8-9 май 1945 г е началото на Европейската трагедия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    13 Яну 2024 17:33ч.

    Трагедия? И това го казва един парцаливец, който тридесет години си брои стотинките за хляб, а европееца се чуди къде да си харчи парите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Яну 2024 19:22ч.

    пак ме изтриха за пепеляшка и сандвича, която се притеснява, че трудно си намирам място за Кадилака при паркиране .........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихо мирчо,

    13 Яну 2024 20:33ч.

    напразно се напъваш да се правиш на интересен. Виждаме колко заоблен фашист си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    13 Яну 2024 9:17ч.

    Най-после нещо смислено и показване на национален гръбнак! Да си мислят помиярите ни, каква ще е следващата проява, като се срути " бентът"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    13 Яну 2024 9:20ч.

    Този извънредно грозен тотем на американския колониализъм трябва да се премахне незабавно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    13 Яну 2024 9:31ч.

    На всичкото отгоре съдържа и фашистко-нацистка символика, както се вижда от стилизираната птица кацнала върху фашите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ама

    13 Яну 2024 9:23ч.

    Ама то ако е извън посолството. хусите от Факултета ще му видят сметклата (срещу 100 лева)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЯВно няма достатъчно бронз в него - затова и не са му видели сметката...

    13 Яну 2024 10:52ч.

    Това да не са надписите на Докторския паметник в Докторската градина до ул. Оборище?!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    13 Яну 2024 9:24ч.

    Ще има ли някой творец-режисьор, да направи един филм по тези събития? Да намери смелост, както и екипа който ще работи по този проект, да покаже истината на тази трагедия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Врачката от Съчуан

    13 Яну 2024 9:35ч.

    Пред българското посолство в САЩ да се направи паметник на жертвите на американските бомбардировки в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХЕГЕМОНЪТ

    13 Яну 2024 9:39ч.

    аа, ще се наказваме май за вироглавство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А пред Английското посолство кога?

    13 Яну 2024 9:47ч.

    „ по настояване на Уинстън Чърчил[22] започват въздушни удари в различни краища на страната с мотива, че България е немски съюзник.[23] След заключителния доклад на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ и Англия на Квебекската конференция, състояла се на 23 август 1943 г. са отправени препоръки до главнокомандващия съюзническите войски в Европа, генерал Дуайт Айзенхауер, ударите по обекти на територията на България да бъдат увеличени. Решението за въздушна кампания срещу България на Имперския комитет по отбраната е взето под председателството на премиера Уинстън Чърчил и формално е протоколирано на заседанието от 19 октомври 1943 г.„ https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8_%D0%BD%D0%B0%D0%B4_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7_%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0 Хе хе хе! Или да зададем въпросът в прав текст. В момента англичаните атакуват съюзникът САЩ с този общонароден протест пред посолството на САЩ? Чудничко! Надявам се и Германия да поиска обяснение за бомбардировките на Дрезден от американците, и за изравненият със земята Берлин от руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Английските империалисти

    13 Яну 2024 20:54ч.

    са стари курви в сравнение с каубоите в САЩ. И в Дрезден и в София английските пилоти са убивали мирни хора само през нощта, като истински бандити. Джек-изкормвачът е англичанин. Още от средновековието англичаните са практикували наказанието изкормване и навиване на червата на изкормения, докато още е жив. Английската свобода на господстващата класа да изкормва няма аналог по света. Единствените им съперници са османските турци, които са практикували набиване на кол на непокорните българи в Родопа планина, които са отказали за си сменят вярата. Относно Берлин, не руснаците, а съветската армия води боевете на освобождението на Берлин и по никакъв начин не извършва разрушения, за да наказва цивилните германски граждани, макар че невинните берлинчани са били ликвидирани от Хитлер още преди на нападне СССР. Впрочем име не повече от 1-2 точни попадения на англо-американската авиация по време на бомбардировките над София. Със сигурност първото точно попадение е на югозападния ъгъл на фашисткото антинародно "Народно събрание" и ако не се лъжа, второто точно попадение е върху Министерството на войната. Това са и единствените два военни обекта, които са атакувани в София. Третият военен обект - царският дворец не е атакуван, дали защото е в непосредствена близост с Руската църква и със сградата на Съветското посолство в София или защото е имало политически умисъл да не се засяга царският имот, за да може регентите на цар Симеон II да участват в сепаративните преговори с англичаните в Кайро... Железопътните гари също са законни цели за бомбардиране, като осигуряващи военните превози.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    13 Яну 2024 9:54ч.

    Дават ли си сметка борците с историческата памет, че монетата има две страни? Нека си стои паметника! Приемам обяснението на БЕНЗИНАЖИЯТА. А някой светъл ден може да се превърне в Грамада! Това просто е първият камък!:) Инициативата е достойна за уважение! Не е като да искат да го съборят!:) За съжаление, някой с дръжка в гащите, просто ще си я премести в другия крачол. Най-много умните и красивите да организират 24-часов патрул за охрана или да сложат полицейски такъв.:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГРАМАДА

    13 Яну 2024 21:01ч.

    Това е добро решение. Ако всеки софиянец, който е българин и обича София и своя български род, хвърли по един камък върху пурвия камък - паметната плоча на убийците на невинни деца, жени и мъже, ще стане ГРАМАДА! По-голямо унижение за наглостта на американците не мога да си представя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Събудиха

    13 Яну 2024 9:57ч.

    Софиянци се събудиха!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянци се събудиха

    13 Яну 2024 10:01ч.

    И си искат Царя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Царот, дето прокара ЗЗД срещу евреите през41г

    13 Яну 2024 10:23ч.

    и разстреля Вапцаров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянци трябва да плащат диш хакъ на българите, задето им живеят в държавата

    13 Яну 2024 12:07ч.

    София затрива България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаш право, донякъде...

    13 Яну 2024 21:06ч.

    За онези пишман софиянци, които се натъпкаха в София след 1989 г., и с просташка провинциална амбиция станаха по-по-най-софиянци в повече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извънредният Закон за защита на държавата (ЗЗД)

    13 Яну 2024 21:32ч.

    пак е с фашистката благословия на цар Борис III, но е срещу българите и е от 1923 г., след кървавия фашистки 9-о юнски преврат, юнските и септемврийските кланета на фашистката буржоазия в селата на Царство България. Извънредният Закон за защита на нацията (ЗЗН) е нацистки закон от януари 1941 г. и е насочен срещу юдаистите (така наречените евреи), като по същество копира част от законодателството на нацистка Германия. Защото сме били съюзници с нацистка Германия, така както днес сме съюзници с евроатлантическата фашистка отганизация нАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    13 Яну 2024 10:01ч.

    Що няма снимка на 10те дърти комунета, дето протестират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    13 Яну 2024 10:06ч.

    Защо? Нали БСП докараха Сакса в България. Очаквай и възстановяване на Царство Бъгария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивелина

    14 Яну 2024 8:39ч.

    Голям си простак и такъв ще си останеш! Няма изгледи за промяна на учили до трети клас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    13 Яну 2024 10:23ч.

    подкрепям

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Група граждани, наместо общинските съветници предлагат

    13 Яну 2024 10:37ч.

    Паметникът да се премести в музея на либерализма (на открито) поради неактуалност на посланието му към момента. Със символичния жест на събарянето на ПСА бе признато, че страната ни е тръгнала отново по пътя на монархофашизма и ревизира резултатите от великата северноамериканска победа над Хитлер и неговите местни слуги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    13 Яну 2024 10:39ч.

    От надписа излиза, че офицерите свалени от българската армия са индианци-американс. Другата стилистика изобщо не прави добро за паметта на никого, а напротив целта е душите на тези хора и нашата омраза да захранват астралните същности, истинските господари на английският трон и марионетките в "бившите" им колонии. Знам, че се наименова по друг начин, но това също е вид вербална защита. Освен това имах картофена реколта - от Лондон, така нарекох каръчето дето ги гледах. Символично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Караман

    13 Яну 2024 10:49ч.

    По-добре до тази цинична плоча да изградят паметник на българските жертви на тяхната демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами гражданите които дойдат, да носят камъни- строителен материал за такъв паметник

    13 Яну 2024 11:13ч.

    А когато грамадата зарие и наличния паметник - на някой може да му светне под шапката някои важни истини ... Е, Гледайте Иван Кръстев, върлия евроатлантик-соросоид от Виена, как обърна палачинката...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    13 Яну 2024 10:54ч.

    Подкрепа за исканията. Ако сащ толкова искат, нека си правят паметници на своя територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    13 Яну 2024 11:06ч.

    Да си го прибират в посолството, но на първо място трябва да бъде премахнат демоничният символ, стърчащ в центъра на София, фалшиво именуван като Св. София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    13 Яну 2024 11:07ч.

    И Рейгън да си вземат от Южния парк! Смешници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    13 Яну 2024 11:12ч.

    П.С. И задължително да си вземат безродника Монито Паси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сулейман Паси можем да го идпратим и в дар на Ердоган!

    13 Яну 2024 11:16ч.

    Той знае какво да прави с еврейски диверсанти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм за преместване

    13 Яну 2024 11:20ч.

    на паметника в двора на американското посолство. Но едновременно с преместването на Альоша, граф Игнатиев и всички други съветски и великоруски капища в двора на руското посолство и на консулствата им в страната. Не е нормално Софийската община да е на адрес “Московска”, а пред парламента да има паметник на руски цар, а не на Аспарух, Крум, Борис Покръстител, Симеон, Иван Асен Втори или на друг от десетките велики български владетели. Крайно време е Пеевски да предложи проектозакон по въпроса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    13 Яну 2024 11:45ч.

    Формално сте прав, но помислете колко много е направила Русия за България и колко и какво са направили американците. Тогава всичко ще си дойде на мястото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Яну 2024 21:02ч.

    американският журналист Макгахан с репортажите си запозна света с потушеното в кръв Априлско въстание, избитите в Батак мирни жители и даде повод за избухване на Руско-турската освободителна война, след ПСВ Франция е искала България да бъде поделена между Сърбия, Гърция и Румъния, да престане да съществува като държава, американският президент Уилсън отказал да подпише документа и спасил България от погибел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RE :13 Яну 2024 11:20ч.

    13 Яну 2024 11:56ч.

    И к'во сега, търсач/ка на чистата истина? Или пълният вакум? Гиди, елементарна" гювендия" с паничка в ръцете, а!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hitch

    13 Яну 2024 12:00ч.

    Не разбирам как една суверенна държава е издигнала паметник на военнопрестъпници, убивали нейни граждани... Не е европейско някак, не ли? Или е допустимо, щото сред убитите гарантирано няма афро-българиканци, ЛГВГЗ-хора и зелени активисти? Все пак съм против бутането с джипове, кирките, флекса и другите евроценностни средства за ремонт на паметници. Предлагам да вдигнем до плочата на храбрите топгънци един паметник на жертвите им. Мащаб 1:10, мисля, би бил коректен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паметникът е подходящ за разстрели. На по видните евроатлантици може да бъде оказана честта да бъдат гръмнати, завързани за него

    13 Яну 2024 12:00ч.

    Надявам се да не се разпадне твърде бързо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обидно за държавата

    13 Яну 2024 13:39ч.

    Обидно за държавата и жертвите на бомбардировките такъв паметник да има на публично място. Кога е поставен, по времето на чий кмет е било, имало ли е несъгласни тогава? ....... Да си го приберат зад оградата, а на негово място да има плоча с имената на всички загинали и пострадали. Плочата да е с лице към посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не пипайте камъка с подигравателния надпис!

    13 Яну 2024 13:59ч.

    Унижението трябва да се помни и да се припомня ежедневно, както и тези, които са го допуснали! Последните си имат имена и възмездието няма да ги пропусне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що пък не

    13 Яну 2024 14:04ч.

    Върху него да порисуват с графити

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    13 Яну 2024 14:36ч.

    Фашистите у нас се спотайваха, докато не дойдоха украинците, с нацистки свастики по телата и пречупени кръстове на знамената. Нашите неофашисти и ЛГБТ добиха смелост, заедно с тях боядисват и рушат съветските и руските паметници на културата, открито афишират своята фашистка принадлежност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтопаветните провинциалисти или комплексирани селяндури и тунингованите еснафи

    13 Яну 2024 14:38ч.

    И президентът Румен Радев забрави за своя вдигнат юмрук на протестите през 2020 г. Отказа поканата на Русия да присъства на 9 май на тържествения парад в Русия като предпочете някакво събиране на Атлантическия клуб на Соломон Паси, активно участва в „Триморието” на НАТО против Русия, В Брюксел подписа декларация, че Русия е „агресор”, беше политически баща на групировката от Харвард и крепител на тяхното антируско правителство, което за своите седем месеца в управлението на държавата сътвори многобройни зулуми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шефът на Пентагона Лойд Остин изглежда като голям страшен канибал от романа РОБИНЗОН КРУЗО?

    13 Яну 2024 14:45ч.

    Знаете ли, че Съединените щати и техните марионетки са хвърлили повече от 350 000 бомби и ракети върху 9 държави от 2001 г. насам? Повечето американци споделят общото отвращение към войната, но са склонни да приемат тази милитаризирана външна политика, защото сме трагично податливи на пропаганда, машината за публична манипулация, която работи ръка за ръка с машината за убийства, за да оправдае иначе немислимите ужаси. https://www.globalresearch.ca/israeli-war-crimes-propaganda-follow-us-blueprint/5839983 Did you know that the United States and its puppets have dropped more than 350,000 bombs and missiles on 9 countries since 2001? Most Americans share a general aversion to war, but tend to accept this militarized foreign policy because we are tragically susceptible to propaganda, the machinery of public manipulation that works hand in hand with the machinery of killing to justify otherwise unthinkable horrors. https://www.globalresearch.ca/israeli-war-crimes-propaganda-follow-us-blueprint/5839983

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Яну 2024 21:07ч.

    лагосъстоянието на американците се дължи почти изцяло на военната промишленост, 90% от военната помощ за украйна е останала в американски фирми, а ЕС със своята помощ изплаща пенсиите и бюджетните заплати на украинците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новини от протеста?

    13 Яну 2024 17:19ч.

    Какво стана в крайна сметка с протеста - състоя ли се, имаше ли масовост, някой от четящите тук присъства ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    13 Яну 2024 18:38ч.

    ми те всичките противници на паметника са във форума, така, че кой да отиде там...т'ва е положението:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо чудно

    13 Яну 2024 21:08ч.

    Без пари от Америка срещу България протести няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    13 Яну 2024 18:32ч.

    Да дойде и Тагарев!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивелина

    14 Яну 2024 8:45ч.

    Защо да го местят зад оградата, а да не го нарежат като другия паметник!? Можеха и на съветската армия да го преместят зад оградата на руското посолство, ама там е високо и ще се вижда надалеко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барни Ръбал

    14 Яну 2024 15:46ч.

    Бе да си вземат паметника и да вървят на майната си, от където са дошли???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Альоша

    14 Яну 2024 18:47ч.

    Супер, сага вече ще имам основание когато гласувам положително за Альоша Всички руски паметници вън

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи