Прокурор Кирилова: Предстоят разпити на Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ в Агенция "Митници"

Прокурор Кирилова: Предстоят разпити на Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ в Агенция "Митници"

"Ролята на бившия главен секретар в организираната престъпна група и има ли въобще такава предстои да се разясни. В момента той е с повдигнати обвинения именно за това.В прокуратурата има яснота какво точно е правил Коцев, но информацията не може да се разкрие пред медиите. До момента са разпитани около 50 човека, но предстоят още разпити. Сред разпитаните е и Николина Ангелкова, която също се появи на някои от снимките с Коцев.На една от тях те са заедно в кола, а той показва скъп подарен часовник. Тя обаче не се разпознала на снимките, затова ще има лицево-идентификационна експертиза. Предстоят и разпити на бившия МВР-министър Бойко Рашков и на бившия финансов министър Асен Василев. Това разказа градският прокурор на София Илиана Кирилова в интервю пред БТВ.  

 

 

Петър Петров-Еврото е имал намерение да ме залее с киселина. Това каза градският прокурор на София Илиана Кирилова пред Мария Цънцарова в предаването „Тази сутрин".

„Познавам Петър Петров от 1995-1996 г. тогава той беше прокурор. Дълги години не съм комуникирала с него. Обяснила съм един момент от личния си живот, при който се срещнах с него след дълго прекъсване“, поясни тя.

Според нея Петър Петров-Еврото няма как да ѝ влияе. „Това, което зная, е, че той е имал намерение да ме залива с киселина. Доколкото зная, излезе един разпит на Любена Павлов – оттам научих“, поясни прокурор Кирилова.

Тя не се чувства заплашена и никога не се е чувствала заплашена, но това с киселината било новина и за нея самата.

Свидетелите често си променят показанията в съда. Това пречи на прокуратурата да си поддържа обвинителния акт. Има две дела, които все още не са приключили. Аз съм разпитвана и по двете дела“, каза тя на въпрос за честите ѝ посещение в „Осемте джуджета“.

Ролята на Николина Ангелкова

„Ролята на Николина Ангелкова предстои да се изясни. Тя няма спомен да за това нещо.  Предстои да се направи лицево-идентификационна експертиза дали лицето – дали на снимката е тя или не. Тя не се разпознава“, каза прокурорът и допълни, че очаква Ангелкова сама и доброволно да разкаже за снимката в колата, на която Коцев си показва часовника.

„Ако експертизата потвърди, че на снимката е тя, се притеснявам, че тя може да има проблеми с паметта. Не мога да кажа“, поясни още тя.

 

 

Снимките с пудела и пачките

„Има забрана по отношение на прокурорите да коментират каквито и да било доказателства, които са събрани по по-специален ред. Мястото, където трябва да бъдат представени, е в съда“, каза прокурор Кирилова по повод скандалните снимки с пудела и пачките с пари, които изтекоха в медиите.

Тя коментира и кой е пуснал в публичното пространство въпросните снимки и свидетелските показания. „Това е въпрос, който доста време седи на дневен ред. Не може да бъде отговорено еднозначно. Материалите по едно дело минават през много хора. Второ – когато едно дело постъпи в съда с него имат право да се запознаят адвокатите и е твърде неприятно, особено за прокуратурата, защото се наблюдава тенденция за „омаскаряване“ на тези хора, както се изразяват медиите“, поясни тя.

Според нея самото изтичане на тези снимки нарушава следствената тайна, но тя е категорична, че „прокуратурата няма такава задача – да омаскарява хората“. Прокуратурата на този етап не се е самосезирала, стана ясно още от думите ѝ.

"Разказът, който сам може да си изгради по тези снимки, е съобразно собственото му възприятие. Дали това е възможно или не? Дали тези лица на снимките имат необходимия морал или това е действие на прокуратурата, което цели да ги дискредитира? Това е въпрос на възприятие“, обясни още прокурор Кирилова.

 

 

Обвиненията срещу Живко Коцев

Според нея „ако се докаже, че лицата, които са на снимките, са именно тези, наблюдаващите прокурори би трябвало да проверят кога са направени те, по какъв повод и хората имат ли връзка помежду си“. Тя е категорична, че ролята на бившия главен секретар на МВР в тази организирана престъпна група предстои да се изясни, ако наистина има такава връзка.

„Повдигнато му обвинение е за участие в организирана престъпна група. Разпитани са 50 човека, но по това дело предстоят още разпити, които трябва да дадат по-голяма конкретика по евентуалната роля на бившия главен секретар на МВР“, каза още тя.

Прокурор Кирилова поясни, че познава Живко Коцев от 1994 г. Според нея не може да се отрече, че той има една добра кариера. „От разпита, който изтече, се разбира, че той го е правил от лоялност към свои бивши началници и настоящи приятели – това е, което аз видях. На този етап има яснота, но няма как да я споделя, защото не бива г-н Коцев да научава за това от медиите“, посочи още тя.  

 

 

 

 

 

 

Източник: бТВ

 

Коментари

  • Бойка Рашко

    23 Апр 2024 9:24ч.

    Копи-пасте 😁

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е българския ЕЛИТ от Освобождението насам.

    23 Апр 2024 9:59ч.

    С малки изключения (като Петко Каравелов)... Това са плодовете на безверието и невежеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И за нивото на журналистиката.

    23 Апр 2024 10:09ч.

    Едва ли не първи въпрос - КОЙ пусна снимките, ЗАЩО не го преследвате. Това е пак България. Не е интересно дали министри другаруват с организирани престъпници, интересно е кой си позволил да ги покаже на обществото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не бъркай мухата с кюфтето

    23 Апр 2024 10:39ч.

    и каката, свалила скъпите си"подаръци".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    23 Апр 2024 12:40ч.

    Кога ще разпитат Атанас Атанасов, който си призна в ефир, че е назначил Коцев? Може би той е организаторът на контрабандата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПП-ДБ имаха карти да спечелят играта, НО играха слабо и загубиха всичко

    23 Апр 2024 9:29ч.

    Жалко, че толкова българи им повериха бъдещето си! Оказа се , че са "събратя по дух" на ББ ДП , които владеят "мимикрията"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    23 Апр 2024 9:44ч.

    Специално с ДП наистина са събратя по дух. ДП го мразят защото им е най-големия конкурент. Свързват ги основно любовта към фондовите евроценности и желанието за контрол над правосъдната система, за да може като ги хванат в крачка, да не може нищо да се докаже. 1 към 1 с ДПС и ДП = ПП ДБ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    23 Апр 2024 9:40ч.

    Много е тенденциозна тази леля. За някои въпроси твърди, че "истината ще излезе наяве", а за други удобно "това никога не може да се докаже". Като я питаха защо не се е самосезирала за изтеклите доказателства тя каза, че не се е самосезирала, но не каза защо.. а и не я попитаха. Иначе удобно била в отпуска там баш когато трябвало да я питат разни неубодни въпроси. Не ги защитавам тия пълни неудачници дето са се щракали по снимките, но докато такива като този застаряващ миндил не бъдат изхвърлени най-безскруполно и публично от прокуратурата, системата никога няма да се оправи. Хитруша с претенции за институция и една неособено умна журналистка. Жалка история. Половин час интервю...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Апр 2024 11:37ч.

    Има кинти към магистратите има и подходящи решения . Действа се избирателно. С пожелания за рак на панкреаса на тези съсипали живота на Иванчева и Петрова !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-безскрупОлно

    23 Апр 2024 13:36ч.

    Евгени Василев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имам чувството че и тая особа

    23 Апр 2024 9:40ч.

    шикалкави нещо и то не случайно!Слушах я сутринта по радиото и още тогава ми направи впечетление че има елементарен изказ,граничещ с простотия както и субективен поглед към политическата обстановка в страната.Прочетете внимателно и горният материал и ще усетите как непрекъснато гледа да се измъкне от факта че се познава с тая МВР пасмина,нещо което пречи на обективната истина и около нея самата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да се измъкне от факта че се познава с тая МВР пасмина

    23 Апр 2024 9:56ч.

    Е то остана градския прокурор на София да не се познава с върхушката на МВР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    23 Апр 2024 10:34ч.

    Естествено, че шикалкави. Системата на правосъдието е тотално объркана. Прокуратурата трябва да доказва, а не да се оправдава, каткто в случая. Тая леля най-безцеремонно изразява недопустимо субективно мнение, напр.: За 1. твърди "това е недокзауемо", за 2. "истината ще излезе наяве" Не може да се говори така от прокуратурата. Прокуратурата трябва да разследва, да се самосезира, да доказва, а не да се оправдава постоянно и да бъде субективна. Ако има нещо се вади - ако няма - не се фабрикува, което видяхме нееднократно по всякакви въпроси. Това е резултат от много народно творчество по доказателствената част, както и сама каза тя - "пепи го познавала от 1995-6".. та той и пеевски тогава беше в следствието.. еми ето го резултата от такива кадри. Трябва да се реже месо в тая система. Ама яко. И в МВР също - който не може да си изпълни физическите норми - на борсата. Прокуратурата не е част от правосъдната ситема. Тя е потребител на право, а не създател на право. Прокуратурата е страна по делото, а не институция, която трябва да дава оценки на доказателствата, както тая кранта направи в ефир най-нагло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даа

    23 Апр 2024 9:46ч.

    Няма да е изненада ако се окаже, че само кученцето е виновно. Домъкнало отнякъде пачките и никой нищо не знае за тях. Те и това кученце не знаят откъде е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    23 Апр 2024 10:53ч.

    Това пуделче с кучето което му носи пачки трябва до го пуснем да го разпита моя шаро с голямото махало и всичко ще си признае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bmbmbhkjhh

    23 Апр 2024 10:13ч.

    Тази била близка с Пепи Еврото, ходила в ресторанта му и сега се опитва да се измъкне с някаква глупава история за киселина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йхгйхгйхкй

    23 Апр 2024 10:17ч.

    И аз си търся такова сладко кученце да ми носи отнякъде пачки! Куче пачконосец или пачкотърсач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    23 Апр 2024 11:36ч.

    Жалка и смешна!!! Резултатът е предварително известен!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    23 Апр 2024 11:55ч.

    колко години ще ги разпитвате те ще вземат да се гътнат от чакане

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти да видиш чудеса

    23 Апр 2024 12:00ч.

    Тоя филм сме го гледали - с анти руско говорене се изкарват евроатланрици! Та и тая другарка - оня имал намерение да я залива с киселина?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Резюме

    23 Апр 2024 13:11ч.

    ,💥Да, България" винаги са били с Пеевски! 💥Бойко Борисов разрушава ПП-ДБ чрез митниците. НО не ги убива! ❗️Това са само малко от скандалните твърдения на Росен Миленов В разговор в две части Миленов ще разкрива престъпните корупционни схеми на източването на държавата чрез митниците. Информационният повод е ясен - ареста на шефката на агенция "Митници" и оставката на главния секретар Коцев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факт

    23 Апр 2024 13:14ч.

    Галя от ПосолствоТО уволни Деница Сачева от ГЕРБ като неин говорител (рublic relations (PR)) и назначи на нейно място Шиши Беевски (лауреат на наградата за корупция МАГНИТСКИ) от ДПС, Петата колона на Анкара в подмандатната територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карл Маркс: „За 300 % печалба капиталът върши престъпления, погазва човешките закони“

    23 Апр 2024 13:20ч.

    Карл Маркс: „За 300 % печалба капиталът върши престъпления, погазва човешките закони“ „При достатъчна печалба капиталът става смел. При сигурни 10% той вече може да бъде употребен навсякъде. При 20% той се оживява. При 50% той става безумно смел. За 100% капиталът ПОГАЗВА С КРАКАТА СИ ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ЗАКОНИ. ПРИ 300% НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НА КОЕТО ТОЙ ДА НЕ СЕ РЕШИ – дори с риск да увисне на бесилката. Ако смутовете и кавгите носят печалба, той ще ги подбужда.“ – Карл Маркс

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Апр 2024 16:37ч.

    Името на автора е Мордохай Леви ....................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Апр 2024 14:47ч.

    Не я знам, може и да е читава. Но почнат ли да ми се хвалят, че са първи врагове на мафиотите, значи, или косъмът им не е много чист, или са просто тъпи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както казваше баба: "И на тая не и чист косъма."

    23 Апр 2024 14:50ч.

    Умна беше баба!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незнаещ

    23 Апр 2024 15:03ч.

    Ангелкова не се разпознала на снимките и разследващите и те не са я разпознали, странно и мястото не е разпознато (Летище София) и тя бегло познавала Живко Коцев и той не я разпознал ама се връщали от почивка на Малдивите и в регистърната сиситема на гранична полиция не знаят това и на летището няма камери и Майбаха не знаят на кои е с много тройки в номера ... Доообре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи