Прокуратурата: Снимките от спалнята на Борисов са манипулирани, няма доказателства за кюлчета и пачки

Прокуратурата: Снимките от спалнята на Борисов са манипулирани, няма доказателства за кюлчета и пачки

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Прокуратурата прекрати разследването, започнало по снимки, за които се твърди, че са от спалнята на Бойко Борисов. Това съобщиха от прокуратурата.

Поради високия обществен и медиен интерес и след разрешение на наблюдаващия прокурор по реда на чл. 198 от НПК, Софийска градска прокуратура предоставя информация за досъдебно производство, образувано на 29.07.2020 г. във връзка с разпространен снимков материал, за който се твърди, че е заснет в имот, обитаван от тогавашния министър-председател на Република България.

С постановление на СГП от 07.01.2022 г. към това производство са обединени материали по досъдебно производство, образувано във връзка с публикувани на 09.11.2021 г. нови снимки, за които се твърди, че са от жилището на Бойко Борисов. С постановление на СГП от 10.05.2023 г. наказателното производство е било прекратено на основание чл.243, ал.1, т.1, вр.чл.24, ал.1, т.1 от НПК. На 29.05.2023 г. постановлението е отменено от Апелативна прокуратура-София, като са дадени указания за извършването на допълнителни действия по разследването. Указанията са изпълнени в цялост и коректно.

В рамките на досъдебното производство са назначени и изготвени седем броя компютърно-технически експертизи на 17  файла – 16  бр. снимки и един видеоматериал, както и една допълнителна разширена комплексна компютърно-техническа и лицево-идентификационна експертиза.

Изготвените експертизи сочат, че приобщените по делото файлове със снимки и видеозапис представляват резултат от използвано техническо средство, но въпреки че са изчерпани способите на доказване, предвидени в НПК, не е възможно да се установи категорично дали отразяват обективната действителност, тъй като същите не са оригиналните файлове, а техническото средство, с което са направени, не е установено.

По делото са събрани доказателства за това, че снимките са подправени. Експертизите установяват подправка в метаданните им и констатират несъответствия в изображенията, които обосновават предположение за манипулиране и поставят под съмнение истинността на направените копия на снимковия материал. (Пример - файл MG_7777.JPG - съдържа дата на заснемане 25.09.2017 г.,  а метаданните са били променени с дата 22.07.2024 г., която все ще не е била настъпила към момента на публикуването на снимката - 17.06.2020 г.)

Допълнителната разширена комплексна компютърно-техническа и лицево-идентификационна експертиза, назначена след указанието на АП-София, е изследвала и видеофайла. От изследването се потвърждават констатациите на предходната експертиза. От файла са премахнати част от характеристиките и лична информация, в това число са заличени датата на създаване и модела на използваното устройство. Установява се единствено, че е използван мобилен телефон, марка „Apple“. Резолюцията на видео файла е една от най-ниските възможни, при което не се отразяват частни индивидуални белези на обекти, заснети на средна и далечна дистанция. Ниското качество на изследваните кадри, заснети при лоши светлинни условия, при движение на камерата, с ниска резолюция и приложена компресия не позволяват идентифициране на заснетото отражение на лицето, което прави записа.

От СГП са изготвени и изпратени пет Европейски заповеди за разследване (ЕЗР) до следните държави-членки на ЕС - Германия, Франция, Австрия, Испания, Белгия във връзка с изследвания снимков и видеоматериал, на които са изобразени банкноти в евро, както и жълти предмети, наподобяващи златни кюлчета. В рамките на разследването от СГП са събрани множество сведения от различни държавни институции - министерства, Българска народна банка, Агенция „Митници“.

Не е възможно да бъде доказано по несъмнен начин дали процесните предмети (банкноти с номинал 500 евро, златни кюлчета и пистолет) действително са се намирали на изобразеното на снимките място. Не може да бъде доказано и дали пачките с банкноти с номинал 500 евро съдържат и други банкноти (освен тази, която се вижда най-отгоре), колко на брой са и на каква обща стойност.

Според отговора на Централната банка на Република Франция една от тези банкноти (със серия и номер U09014849096) не съществува, което допълнително разколебава извода за достоверност на снимките. Всичко това навежда на извод, че обективно е възможно да са били извършени манипулации на направените снимки, включващи добавяне на нови детайли, изменение на съществуващи или изтриване на такива. В отговорите от националните банки на Германия и Испания се посочва, че не са в състояние да установят дали посочените на снимките банкноти са в обращение или същите са изтеглени.

За банкнота, която според серийния й номер би трябвало да е пусната в обращение от Централната банка на Република Австрия, прокуратурата във Виена е поискала  допълнителна информация. Следва да се отбележи, че във връзка с изготвената ЕЗР наблюдаващият прокурор е предоставил на австрийската прокуратура всички данни и факти, въз основа на които е образувано и се води разследването – публикувани в медиите снимки и видеофайл, за които са изнесени твърдения, че са от дома на бившия министър-председател на Република България, на които се виждат предмети, отговарящи на обективните белези на евробанкноти и кюлчета с благороден метал. От страна на австрийската прокуратура е изпратен отговор, че Европейската заповед за разследване не може да бъде изпълнена, тъй като деянията, за които у нас се води разследването, в Австрия не съставляват престъпление, нито административно нарушение.

При детайлното изследване на изображенията, съдържащи се в процесните файлове, са установени множество несъответствия - липса на водни знаци на изображения на банкнотите с номинал от 500 евро; несъответствие в цвета на холограмните знаци на изображения на банкноти; разлика в оцветяването на номиналната стойност на изображения на банкнотите при наличното осветление; наличие на размити петна по части от изображенията на банкнотите; физическото разположение на използвания ластик; разлика в структурата на две или повече изображения на банкноти, намиращи се на една снимка (много добра резолюция на банкнота, на която се вижда серийният номер и размазани букви и цифри на банкноти, на които не се виждат серийни номера). На някои снимки ластиците, използвани за стягане на банкнотите, са в неестествена позиция, а на други снимки - изобщо липсват.

От постъпилата в СГП от Кралство Белгия информация за предметите, с обективни признаци на кюлчета от благороден метал, не е възможно да се проследи и установи по несъмнен начин дали същите са били внесени или изнесени през границата на Република България, нито дали и от кого евентуално са били предмет на покупко-продажба у нас.

Въпреки че са извършени всички възможни действия по разследването, не може да бъде доказано по несъмнен начин на коя дата и от кого са били заснети съдържащите се на процесните седемнадесет файла снимки и видеозапис. Датите, съдържащи се в метаданните на някои от файловете, не могат да се приемат за достоверни предвид назначените и изготвените по делото експертизи. Поради това не се установяват и действителните  дати, на които снимките са направени, за да могат да се търсят лицата, които са посещавали имота. Отделно от това липсва и информация за лицата, които са посещавали имота изобщо, защото охраната от НСО не е имала задължение и не е записвала данните на посетителите.

В хода на досъдебното производство са разпитани служители на НСО, озеленител, както и лицата, отговарящи за хигиенно-битовите нужди на имота, обитаван от тогавашния премиер. Разпитани са лица, спрямо които са отправени твърдения, че са правили лични подаръци на тогавашния министър-председател. Същите са отрекли да са посещавали имота и/или да са правили подаръци.

В качеството си на свидетел Б. Борисов е посочил, че никога не е държал пари, златни кюлчета и други ценни вещи в нощно шкафче. Заявил е също така, че не знае кой и кога може да е правил процесните снимки и видеозапис, а относно негови изявления пред медиите, че снимките може да са направени от една „прекрасна госпожа“, заявява, че се е пошегувал, провокиран от журналистически публикации, според които снимките са направени от жена.

Невъзможно е установяването на това кой е изпратил файловете със снимките и видеозаписа до различни медии, тъй като същите са изпращани от безплатни електронни адреси в „Guerrilla Mail“, които съществуват до 60 минути. За изпращането на мейлите е използвана публично достъпна свободна Wi-Fi мрежа, намираща се в близост до НДК и поддържана от Столична община.

От всичко изложено дотук се налага единственият възможен правен извод, че двете деяния, за които се води досъдебното производство, не съставляват престъпления по чл. 287а, т. 3 от НК и по чл. 339а, ал. 1 от НК, както и че от извършеното разследване не са събрани доказателства за извършено друго престъпление от общ характер.

По делото не се съдържат доказателства, нито дори достатъчно данни, за да се разследва престъпление, свързано с естеството на наблюдаващите се на снимките и видеозаписа вещи (евробанкноти, златни кюлчета и пистолет), нито за престъпление, свързано с произхода на тези вещи или режима на тяхното държане – например вещно укривателство по чл. 215 от НК, изпиране на пари по чл. 253 от НК, присвояване, подкуп или друго корупционно престъпление, държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешително по чл.339 от НК, или друго престъпление, свързано с дейности с огнестрелни оръжия.

Поради това, че деянията - предмет на разследването, не съставляват престъпление, прокурор при СГП е изготвил постановление за прекратяване на досъдебното производство. То подлежи на проверка от гореинстанционната прокуратура.

Източник: prb.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Том Сойер

    24 Авг 2023 20:04ч.

    Перем, перем........нали Ицето ви каза ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vanish течен за цветни и бели дрехи

    24 Авг 2023 22:58ч.

    Удивително отстранява петната от 1-вия път – повече видове петна Добавете към всяко пране! Перална машина – Добавете 100 мл към Вашия прах за пране. Накисване – Добавете 100 мл в 4 литра вода, при максимум 400С за максимум 1 час. След накисване изперете както обикновено или изплакнете добре. За най-добри резултати върху петната, втрийте преди да изплакнете. Предварително третиране – Използвайте Vanish директно върху петното за максимум 10 мин. След предварително третиране изперете както обикновено или изплакнете добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо Иванов

    24 Авг 2023 20:11ч.

    Бойко е невинен , трала лала ла ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ////

    24 Авг 2023 22:44ч.

    Христо е на плаж в Росенец, след победата над мафията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    24 Авг 2023 20:15ч.

    Ооо, ама разбира се! Не сме се и съмнявали в светостта на Тиквата! Никога!... Като и безпристрастието и компактността на съответните "органи"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха, изпраха го

    24 Авг 2023 20:15ч.

    При това без Гешев! Ама айде малко по-сериозно, че това е, хм, леко некадърно - снимките били манипулирани, щото им бил пипан EXIF-a. Е, че много ясно, че ще е пипан. Много ви се ще да разберете коя и кога ги е снимала, нали? Питайте Тиквун бе, той знае! "Предмети, наподобяващи златни кюлчета"... Ще падна от смях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valentin Petkov

    24 Авг 2023 21:11ч.

    ХАА ХАА ХААХ!!!???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Предмети, наподобяващи златни кюлчета"

    24 Авг 2023 22:21ч.

    Сещам се за един хотел в Дубай, където имало надпис от сорта на: "Тук всичко, което прилича на злато, е злато ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    25 Авг 2023 1:42ч.

    цъ, Той сам. те само му дадоха възможност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    24 Авг 2023 20:17ч.

    Сарафов, колкото и да си верен, един ден ще ти натиснат и на теб копчето "Делийт", да знаеш....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    24 Авг 2023 20:21ч.

    Тиквата казала, "че никога не е държал пари, златни кюлчета и други ценни вещи в нощно шкафче" следователно разследването се прекратява. Това някакъв виц ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има един начин да откриете дали човек е честен

    24 Авг 2023 22:34ч.

    Попитайте го. Ако отговори "да", той лъже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продажни парвенюта

    24 Авг 2023 20:31ч.

    Перат и препират.. Народна омраза събират..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    24 Авг 2023 20:32ч.

    Явно прането е с предпране, a за по добър ефект ще сложат и омекотител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    24 Авг 2023 20:36ч.

    Божеее, разплаках се от вълнение. Най-после прокуратурата намери начин да изпере мутрата. Леко се бях притеснил че след като мутрагена каза че знае коя е Мата Хари дето го е снимала и не отричаше че снимките са истински прокуратурата ще подходи професионално и ще го разследва. Но слава Богу тя подходи “правилно” и Сарафов може да получи поздравления и честитки за титулярна длъжност главен прокурор, а прокурора по делото го чака повишение. Аферим, ашколсун, машаллаааа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    24 Авг 2023 20:46ч.

    Търси се свободно консулско място. Прокурорът-кандидат може и да не знае чужд език. Те изпраха "Ало, Ваньо", че и Мата Хари да си признае, пак няма да и повярват, защо се е пошегувала. Шенген искали....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако едно време героите са били

    24 Авг 2023 20:46ч.

    Непобедими, Незабравими и т.н. - "героят" на днешния ден Боко тиквата е Неизпераем, колкото и да се старае Прокуратурата. Не се пере това, което не може да се изпере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    24 Авг 2023 20:48ч.

    Е нема такава държава!!! Некой ако може да ми посочи, друга европейска прокуратура, която ще гледа това, ще слуша свдетелствата на Божков и няма да събере достатъчно данни!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шенген, Шенген...

    24 Авг 2023 20:54ч.

    Готино си е там, затова политическият ни елит е толкова старателен. Заплатите са прилични, лесно е да спестява човек... https://obektivno.bg/balgarski-evrodeputati-s-nad-1-milion-lv-spestyavaniya-ot-zaplati/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кукурайко

    24 Авг 2023 20:55ч.

    Ще го новопредставят май.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    24 Авг 2023 21:02ч.

    А коя е мата хари ще кажат ли от прокуратурата и дали са и взели интервю?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тиквата.....

    24 Авг 2023 21:07ч.

    Си е тиква-проста и неузряла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    24 Авг 2023 21:34ч.

    Хайде сега - ако обича - "великият творец" Давид Черни, да пооправи недостижимата си творба с кенефа, като добави европейския континент. Тя, по - умна няма да стане, ама ще е по- коректна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    24 Авг 2023 21:35ч.

    Видя се,че правосъдието в тоя свят се прави от човеци.Надявяме се на Бог да въздаде правосъдие над страхливеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откъде

    24 Авг 2023 21:49ч.

    ли са намерили такъв голям спящ манекен, сущий Боко и да го завият на леглото му?!? Щото жив втори Боко няма и не се е раждал...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дали

    24 Авг 2023 22:03ч.

    тази на снимката до него няма нещо общо с манипулациите на снимките с кюлчетата и прочие.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пфу кенеф бг

    24 Авг 2023 22:13ч.

    БКП-Мутро-джелатът БОКо го искараха "жертва"?! Остава да поиска от държавата и да му дадат и две (2) чекмеджета с 500€-пачки и Au-кюлчета като обезщетение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    24 Авг 2023 22:30ч.

    "не е възможно да се установи категорично дали отразяват обективната действителност..." "не позволяват идентифициране на заснетото отражение на лицето, което прави записа... " "не е възможно да бъде доказано по несъмнен начин дали процесните предмети действително са се намирали на изобразеното на снимките място... " "Не може да бъде доказано и дали пачките с банкноти с номинал 500 евро съдържат и други банкноти (освен тази, която се вижда най-отгоре)..." "обективно е възможно да са били извършени манипулации..." "На някои снимки ластиците, използвани за стягане на банкнотите, са в неестествена позиция..." " не може да бъде доказано по несъмнен начин на коя дата и от кого са били заснети съдържащите се на процесните седемнадесет файла снимки и видеозапис..." ОЩЕ ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ БАЦЕ Е АПЦЕЛЮТНО НЕВИНЕН, ИСКАТЕ? ДОБРЕ, ЕТО ВИ И ТОВА: ...относно негови изявления пред медиите, че снимките може да са направени от една „прекрасна госпожа“, заявява, че се е пошегувал... МАЙТАП БЕ, УИЛИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е то

    24 Авг 2023 22:37ч.

    нашето"справедливо" и "безпристрастно" правосъдие! Мижи да те лажем...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съдба...

    24 Авг 2023 22:43ч.

    В рамките на седмица Алексей е очистен, а Борисов е също очистен, но в друг смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видимо работи

    24 Авг 2023 22:51ч.

    някакъв чистач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    24 Авг 2023 22:51ч.

    Ся, съдът е арботър. Той всъщност е правораздаващ орган. Далеч съм от мислътъ че всички там са ангели белоснежни. Но съдът не се самосезира. Някой трябва да изготви обвинителен акт. Това е прокуратурата(следствието няма да разглеждам поради маргиналната му роля ). Помощници на прокурора(който действа по вътрешно убеждение с оглед на кариерното си развитие) са МВР и вещи лица. Които имат навика или да се загубят при акция, или да препикаят тефтерчето на Златанов. Поради туй трябва да си луд да купуваш състав на ВКС, вместо да уредиш нещата още ма ниво прокуратура, вещи лица и МВР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Авг 2023 22:56ч.

    И какво от това? Аз не познавам някой, който да е взел със себе си нещо от този свят... да ти пикам и на кюлчетата, ако се оглеждаш като гърмян заек и не моеш да спиш ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    24 Авг 2023 22:59ч.

    Видно от репортажа на Мата Хари е че Боце няюа проблеми със съня, вместо да трепери как заяц се е разплул все едно тюленче на леда и ме му пука че веят бири, веят хали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    24 Авг 2023 23:01ч.

    Бури....бутилката беше Чивас-едва ли точно бира ще го приспи, поне Шехерезада

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    24 Авг 2023 23:14ч.

    Нещастници пълни. Българи ,без кръв няма да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Квантова реалност

    24 Авг 2023 23:44ч.

    Всъщност то и снимки няма... Жалки леваци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИЩО НЯМА

    25 Авг 2023 0:16ч.

    Няма снимки, няма пачки, няма кюлчета, няма Хари Мата Хари, няма състав на престъпление. И прокуратура няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рашистки дебил

    24 Авг 2023 23:46ч.

    ТулупЪ целия в бяло и форевър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    25 Авг 2023 0:19ч.

    Само миризмата, не на сяра, а на куп ферментиращи говна, малко ги издава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марин

    25 Авг 2023 0:41ч.

    Много тъп народ сме. Един вместо да е в изолатора,си назначава прокурори,те го вадят от тинята, а ние лапаме мухите.75% от българите,едва връзват двата края. Живеят ден за ден.Един милиардер гледа сънародниците в очите,кръсти се като вярващ в Господ,но Господ ще спре да му вярва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    25 Авг 2023 1:04ч.

    Снимката не дава основания Негово Високотиквие да бъде обвиняван в каквото и да е. Единствената негова вещ в нея е чаршафът. Той е част от неговия младоженчески чеиз. Сред сватбените му дарове има също юрган, дюшек, пешкири и бархетна пижама 56-ти номер, декорирана със съвокупляващи се мечета в пози от пожарникарската камасутра. Най-пикантната сред тях се нарича "маркуч погасява любовен пламък". Пистолетът от скандалната снимка е на Мата Хара. Той всъщност не е пистолет, а дизайнерски вагинален вибратор с форма на късоцевно оръжие. Парите също са на Мата Хари. Тя е собственичка на ателие, специализирано в производство на фалшиви 500 еврови банкноти. Има съмнение, но няма никакви доказателства, че една от тубичките върху нощното шкафче е на Тиквун. Въпросната тубичка е на преден план, синя на цвят и съдържа анален лубрикант направен от свинска мас и пчелен восък. Лубрикантът е с двойно предназначение - има вкус на бахур и става за ядене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    25 Авг 2023 1:29ч.

    ХАХАХА! БОКЛУЦИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зеленски Олеся

    25 Авг 2023 2:02ч.

    Да еба и този дрон на РадеФ- ни резолюция, ни контраст, ни натривки , ни отпечатъците от тез кюлчета. Жив боклук е тоз Радевия Дрон???? . Виж на наркоманът Веселински к'ви дрончета дават- и снимки и всичко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • експерт

    25 Авг 2023 3:06ч.

    разбира се, че ще редактират метаданните EXIF. Там се съдържа информация конкретно от кое устройство е снимано. Притежателят на това устройство щеше да бъде линчуван на момента и изтриването на тези данни е напълно естествена защитна мярка. Но това е използвано да заклеймят цялата истинност на снимките, които са 100% автентични

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    25 Авг 2023 12:53ч.

    Съгласен. Смеят ли да кажат дали образът е манипулиран, или метаданните (моделът фотоапарат/телефон)?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рашистки дебил

    25 Авг 2023 19:52ч.

    именно...в прикриватурата се прикриват зад понятието"манипулирани снимки", защото датата била сменена...и не могат да направят проверка кои са влизали в спалнята на ТулупЪ, та това е истинска трудност за тях:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    25 Авг 2023 3:49ч.

    От предоставения снимков материал и всичко изложено дотук прокуратурата стига до единствения възможен правен извод, а именно че бате Бойко не е ходил на Луната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смеееееееех

    25 Авг 2023 5:09ч.

    Миризмата на Сарафов е толкова добре разпознаваема , чеНЕ може да се сбърка с нищо друго ! вЕрвайте му !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анализатор

    25 Авг 2023 12:42ч.

    Назначаваш си гл. прокурор,газиш закона и не ти дреме на х.я! Това е българската картина в детайли! Иначе се дерем по повод и без повод, да скиндираме "Българи юнаци!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    25 Авг 2023 12:50ч.

    Кюлчетата злато и пачките са се загубили !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    25 Авг 2023 14:49ч.

    Боже, в какъв престъпен свят живеем! Защо? Знае се от години, че този и този краде, друг поръчва убийци, трети прост и не може да обели две думи на кръст, но умее да се превива на 9о градуса, да лакейства, да ближе з...ци. . . Всички тези и подобни ни управляват, но най-важното е ,че съсипват, продават България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи