Прокуратурата се самосезира по изказванията на Нинова и Свиленски за машините за гласуване

Прокуратурата се самосезира по изказванията на Нинова и Свиленски за машините за гласуване

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Софийската градска прокуратура се е самосезирала във връзка с изказвания на лидера на БСП Корнелия Нинова и на депутата от левицата Георги Свиленски за машинното гласуване и кодовете за машините. От прокуратурата ще възложат и проверка на ДАНС по случая, съобщиха от държавното обвинение за БТА.

"Защото откраднахте изборите, уважаеми колеги, ето затова БСП няма да оттегли закона", заяви Георги Свиленски („БСП за България“) по време на обсъждането на промените в Изборния кодекс в парламента. "Защото вашият съпредседател и бивш премиер, ето там, дойде и каза: "оттеглете закона и ще ви дам кодовете на машините". Кой е той, че ще държи кодовете на машините", коментира депутатът от левицата. Той предупреди представителите на "Продължаваме Промяната" да внимават какво говорят и правят с БСП. "От вашата парламентарна група ще останете 15 човека", каза Свиленски по време на дебатите за Изборния кодекс.

Корнелия Нинова коментира вчера в Пловдив, че не може да тълкува какво е искал да каже Кирил Петков във връзка с изнесената информация от депутата Георги Свиленски за даване на кодове. Свидетел съм, че той каза "Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете“, каза Нинова и добави: „Какво той е имал предвид, да си обяснява“.

На 25 ноември Кирил Петков обяви от парламентарната трибуна, че следващата седмица ще подаде иск срещу Георги Свиленски от "БСП за България" заради негово изказване по време на дебата по второто четене на промените в Изборния кодекс . По думите на Петков след това Свиленски е решил да ползва лъжа, преправяйки казаното. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Схемата

  28 Ное 2022 13:03ч.

  Вариантите не са много. 1. кирилчо е нередовен и не си дава сметка за смисъла на думите, които изрича. Някаква условна разновидност на този вариант е също и хипотезата, че той по принцип си лъже за всичко и окото му не мига.; 2. умишлена и репетирана театрална постановка, която цели да тества реакциите на "партньора"! И в двата случая срамът е за бсп и Нинова, защото веднага след изричането на тези думи е трябвало да се консултират със специалисти и да разберат, че това са напълно идиотски приказки, защото такива кодове НЯМА! Резултатите биха могли на теория да бъдат "сменени" само в Информационно обслужване ЕАД, но това не върши никому работа, защото сравнително елементарно може да се хване. Би било опит за държавен преврат на високопоставени държавни служители! "Хващането" ще е свързано с доста техническа работа, но всяка уважаваща себе си партия вече трябва да го е направила - да е прочела и сумирала секционни протоколи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мира

  28 Ное 2022 13:22ч.

  Нинова просто стигна дъното, но не спира да се излага и с това обезмисли съществуването на БСП. Когато една партия има 20-25 депутати, то тя не носи никаква полза на избирателите си, защото от нея нищо не зависи. Тези, които обикалят като палета около нея са неубедителни, не интелигенти, т.н. не будят никакво доверие. Според мен те отлично разбират, че са бита кауза, но се борят да влязат в парламента единствено ,а своя полза. Като толкова много мислят за народа, за честни избори защо се пишат на по две първи места е листите и защо не може да бъде изместен първия. При това положение има ли избор! Влизат по право и задължително, макар че не ги искаме. Защо не се явяват като останалите кандидати. Та така, Нинова, нищо няма да се промени за БСП, освен падане, падане и то напълно заслужено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Значи и ДейБъ не носи полза на избирателите си

  28 Ное 2022 13:37ч.

  Абе не е баш така. Масажира колективната психопатия, живуща около жълтите павета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нинова успя...

  28 Ное 2022 14:14ч.

  да вкара променливите в обяснителен режим. От няколко дена разни измисленяци от промяната блеят по телевизиите, и все неубедително. А също и пишман-експерти от дебъ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да видим каакво че стане,

  28 Ное 2022 15:44ч.

  но една българска поговорка гласи, че гарван гарвану око не вади...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи