Прокуратурата разследва за шпионаж в полза на Русия двама служители на ДАНС и служител в министерство

Прокуратурата разследва за шпионаж в полза на Русия двама служители на ДАНС и служител в министерство

Специализираната прокуратурата разследва за шпионаж в полза на Русия двама служители на средно ръководно ниво в ДАНС и служител на българско министерство, различно от МВР, на пост "над средно ръководно ниво", съобщи БНТ.

"Става въпрос за случай на шпионаж, разкрит вследствие на активната работа на ДАНС. Това е престъпление против републиката. Този тип престъпления се извършват обикновено конфиденциално и са секретни, затова на този етап не можем да разкрием много подробности", каза ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Според разследващите има вероятност тези лица да са предавали информация в полза на Руската федерация на лице, което е различно от изгонените руски дипломати. Предаването на информация е ставало непряко, чрез използването на онлайн платформи, показващи местоположението.

Към момента няма задържани. От Специализираната прокуратура заявиха, че очакват ДАНС да предприеме мерки за дисциплинарното уволнение на двамата служители, разследвани за шпионаж.

Няма данни шпионажът да е бил насочен срещу подобряването на отношенията между България и Република Северна Македония, уточни Валентина Маджарова.

 

 

 

 

Коментари

  • И тия сколопендри се разшаваха

    01 Апр 2022 13:10ч.

    излязоха на припек, да ги забележи Големия Бял Вожд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    01 Апр 2022 13:12ч.

    Какво може да се шпионира у нас в полза на Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от кривина

    01 Апр 2022 13:29ч.

    леле майкоооо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предаването на информация е ставало непряко, чрез използването на онлайн платформи, показващи местоположението.

    01 Апр 2022 14:06ч.

    това звучи като арестувани зарад коментари, които не отговарят на утвърдената партийна линия.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прокуратурата спи

    01 Апр 2022 16:37ч.

    ШПИОНСКИ ТРИЛЪР! Управляващите крият скандал с турски агенти и кетчер https://frognews.bg/obshtestvo/underground/shpionski-trilar-upravliavashtite-kriiat-skandal-turski-agenti-ketcher.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пореден впечатляващ успех на Специализираната прокуратура и лично на хубавелка Валентина Маджарова! Публиката превъзбудено и настоятелно желае да узнае как това моме е сгащило руските шпиони.

    01 Апр 2022 16:38ч.

    Досещаме се, че за подобни неща е прието да се мълчи, но всички знаят, че там където се намесва Валентина има много секс и изневери. В своята работа тя се придържа към парадигмите на кримналната антропология, съчетана с тантра йога. През ноември 2021 г. Маджарова изисква да се й предоставят психосексуални профили на най-надарените служители на ДАНС, придружени със служебни актови фотографии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя знае, че където в полунощ се вирят дълги пишки, там е уязвимото място на националната сигурност. Прокурорката старателно анализира предоставената й информация и с триходова комбинация хваща измениците.

    01 Апр 2022 16:41ч.

    Това са Г.Г. 42 годишен анализатор от дирекция "Русия", 28 см, с прякор Распутин. Вторият е контраразузнавачът К. Р от дирекция "Из степите на Средна Азия", разведен, пенис 22 см., пристрастен към Бородин руската водка и зрели жени-господарки тип Митрофанова. Засичан е да отскача и до отсрещния бряг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това изяжда гравата му..

    01 Апр 2022 16:50ч.

    Контрарзузнаването многократно регистрира негови нощни изпълнения с помощника на военното аташе на Русия майор Свинцов. Те са бурни, сцените са доста извратени и в темпо con fuocco. Правени са в пълно заслепение от любовта и без никаква предпазливост. Провеждани са в парк-хотел Москва, близо за до рускато посолство в София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи