Прокуратурата проверява служители на МВР за „чадър” над Семерджиев

Прокуратурата проверява служители на МВР за „чадър” над Семерджиев

Униформен се разследва за покровителстване на обвиняемия за катастрофата на бул "Черни връх" и търговия с влияние

Софиската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за престъпление по служба от страна на работещи в МВР. 

То е за това, че в периода от 2021 г. до 5 юли 2022 г., при условията на продължавано престъпление, "длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици".

Досъдебното производство е образувано след проверка по материали от воденото срещу Георги Семерджиев дело за катастрофата на бул. "Черни връх" миналия вторник. Материалите са отделени във връзка със събрани данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от заети в МВР, включително - в КАТ-СДВР, за "покровителстване на Семерджиев, както и за търговия с влияние".

Прокурор от СГП е счел, че има достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и е образувал досъдебно производство за престъпление по служба.

Предстои разследване по делото, което трябва да установи дали има достатъчно доказателства за извършено престъпление.

 

Източник: NOVA TV

 

 

 

Коментари

  • софиянец

    11 Юли 2022 18:13ч.

    вече чух от демократите, как каскета бил виноват, време е да им тегли балтията, ама и той на козяк 16 получава инструкцийките през дупиту...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи