Прокуратурата прекрати проверките по "Магнитски" срещу Пеевски и Желязков

Прокуратурата прекрати проверките по "Магнитски" срещу Пеевски и Желязков

Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратураСнимка: БГНЕС, архив

Заради липса на данни за извършено престъпление специализираната прокуратурата е прекратила проверките срещу две от лицата в списъка "Магнитски" - депутатът от ДПС Делян Пеевски и бившият заместник-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Това каза в предаването "Преди всички" Валентина Маджарова, ръководител на Специализираната прокуратура

"Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП), не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания, и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка".

По отношение на третото лице в списъка "Магнитски" - намиращият се в Дубай Васил Божков, разследванията продължат, добави Маджарова. 

Тя уточни, че след преустановяване на дейността на спецструктурите от утре, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи