Прокуратурата повдига обвинение на княгиня Калина

Прокуратурата повдига обвинение на княгиня Калина

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски – Калина, която вчера катастрофира след употреба на алкохол, ще бъде привлечена към наказателна отговорност, съобщиха от прокуратурата. Тя е била задържана за 24 часа. Вече е освободена. Автомобилът, с който се е придвижвала, е иззет от полицаите. По случая вече е образувано и досъдебно производство.

Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков се водят действия по разследване по образувано бързо производство за извършено престъпление – управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, съобщиха от държавното обвинение. Установено, че около 15,00 ч. на 19.08.2023 г. в района на хотел „Мура“ в  „Боровец“, Калина е шофирала лек автомобил „Сузуки“. Тестът за употреба на алкохол отчел 1,5 промила. Водачът е отказал да даде кръвна проба.

С протокол за доброволно предаване превозното средство е предадено на органите на реда. Предстои Районна прокуратура – Самоков да предяви постановление за привличане към наказателна отговорност. Разследването по случая продължава, като наблюдаващият прокурор въз основа на събраните доказателства ще направи преценка за наличие на данни за извършено друго престъпление по транспорта.

Вчера МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата. От съобщението на прокуратурата става ясно, че впоследствие тя е отказала проба. Сега разследващите ще вземат предвид резултата от дрегера.

Няма пострадали при пътното произшествие. 

Пред бТВ вчера съпругът й Китин Муньос каза,  че "Съпругата ми е изгубила кучето си. Много го обичаше. Има три кучета. Все още не можем да го открием. Тя е под стрес. Цяла сутрин обикаляхме Боровец. При паркиране е ударила колата, виждате. Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина“.

Катастрофата е станала край хотел "Мура". Вчера в бюлетина на МВР бе съобщено за ПТП в Боровец. "Към 15.20 часа е подаден сигнал за самокатастрофирал лек автомобил на изхода от паркинг на хотел в Боровец. Отзовалият се незабавно на място автопатрул установил водача - 51-годишна жена, като след направен тест с техническо средство пробата отчела над 1,2 промила алкохол".

Преди месец на излизане от денонощен магазин певицата Белослава бе задържана, защото пътен патрул откри 1.25 промила алкохол в кръвта й. Миналата седмица й беше повдигнато обвинение. 

Според закона управление на МПС с алкохол в кръвта над 1.2 промила, установено по надлежния ред, се квалифицира като престъпление от общ характер. Наказва се с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от двеста до хиляда лева. Според последните промени в НК автомобилът на водача трябва да бъде отнет.

Източник: segabg.com

 

 

Коментари

  • Deron

    20 Авг 2023 21:54ч.

    Сега, след като вече няма "или-или"/или глоба, тази трябва да влезе в затвор за минимум 1 година, нали? Питам прокуратурата как ще заобиколят закона, защото княгиня в затвор не нито демократично нито евро-ценностно. Сами се навряха в безизходица с тези противоконституционни простотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а светлейшият й баща –

    20 Авг 2023 22:48ч.

    минимум за 800 дни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо подобно

    21 Авг 2023 0:37ч.

    Автомобилът ще бъде отнет, глобата ще бъде платена, а княгинята ще получи условна присъда от 1 година лишаване от свобода с 2-3годишен изпитателен срок. Под внимание ще се вземе чистото й криминално минало. По-важното е, ще бъде ли наистина осъдена или не?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • maмасол

    20 Авг 2023 21:55ч.

    На тази носа й прилича на този на Джако след като му беше паднал. Баси изрода!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    21 Авг 2023 2:00ч.

    И аз това се чудех - естествен ли е или е резултат от някакъв ритуал по обрязване на носа. Изглежда доста зловещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, големи простаци сте!

    21 Авг 2023 15:21ч.

    И двамата! Не ви ли е срам да дращите такива простотии? Малко срам нямате ли? Повръща ми се и от двама ви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фрогмор

    20 Авг 2023 22:11ч.

    Да върнат горите и ще ѝ простим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    20 Авг 2023 22:20ч.

    Тая много тъпа бе! Княгиня! Подписала протокол за доброволно предаване. Не че я жаля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 'ю'юю'

    21 Авг 2023 0:29ч.

    Ще бъде оправдана от всички съдилища! Не си мислете, че ще получи осъдителна присъда! Има си масонски ложи, Кобурги и Готи - световните семейства на "царя", а както знаем - агресорът сащ споснорира българските съдии, така, че отсега да се знае, че е невинна! Нямайте илюзии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    21 Авг 2023 1:15ч.

    Ха сега де. Къде го чукаш, къде се пука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    21 Авг 2023 1:35ч.

    Напомням, че България Република, а не монархия! Следователно, нямаме, царе, князе, царици, княгини и прочие измет! Всяко писане, че иамме подобни лица, е наказуемо според закон! Спрете с това лицемерие и безхаберие!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крум Крумов

    21 Авг 2023 2:54ч.

    Гледайки снимката неразбирам, в мъжки или женски затвор ще лежи нарушителят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговори

    21 Авг 2023 3:33ч.

    Вероятно в трансексуален или по евроатлантически се нарича "лъгъбътъ", но няма да е затвор, той е за нормалните хора...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    21 Авг 2023 4:47ч.

    Пред бТВ вчера съпругът й Китин Муньос каза, че "Съпругата ми е изгубила кучето си. Много го обичаше. Има три кучета. Все още не можем да го открием. Тя е под стрес. Цяла сутрин обикаляхме Боровец. При паркиране е ударила колата, виждате. Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина“. *** Ако 1.5 промила не е пиене за муньо, тогава какво ли е?! Хем грозно, хем нахално...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Caesar

    21 Авг 2023 12:02ч.

    Срам за цялата им династия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    21 Авг 2023 12:03ч.

    пияници по генезис фердинанд го намират в кръчмата в центъра на виена и го правят цар на българите пиян залян и болен да се махат от българия и обратно в мароко без право на влизане в българия нямат никаква работа тука какво чакат та висят все тука

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    21 Авг 2023 12:07ч.

    КНЯГИНЯ - на кого!? Законите трябва да са еднакви за всички. За пияни и дрогирани - драконовски мерки! Защо не отиде в Германия или Испания, да се напие и да седне зад волана, за да види какво ще й се случи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    21 Авг 2023 12:09ч.

    Княгиня на какво и на кого?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крушата не пада по-далеч от дървото.

    21 Авг 2023 12:35ч.

    Цялата им династия, като всички династии, е срам - пияници и комарджии осребрили кръвта на българското войнство преди век и вярата на българина в красивата приказка за 800-те дни в настоящето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наред със заговора срещу българския народ и държавност

    21 Авг 2023 13:01ч.

    либерастите-троцкисти-компрадори постоянно се опитват да дискредитират традиционната институция на монарха, имаща своя политически потенциал и своето място в нашата действителност, въпреки че не фигурира в българската Конституция. Категоричното незачитане на българската Конституция от страна на водещите фигури от новата сглобка и откритите постъпки за нейното изменение са неоспорими факти. Така че съществуването на монархическата институция в битието ни е не по-малко легитимно, поне на фона на нулевата легитимност на НЕкоалицията пп-дб-герб и НЕправителството денков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    21 Авг 2023 14:46ч.

    Кой им върна горите, които изсякоха, имотите и прочие? Един засмян човечец....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мАгел Джамбаз комита

    21 Авг 2023 14:57ч.

    Кърканите шофьори от ЧамКориа към София обикновено ги опрощават!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тоя форум заприлича на прокопиевия!

    21 Авг 2023 15:25ч.

    Какво сте се нахвърлили като лешояди на мърша? Има си закон, княгинята ще си понесе последствията, но той НЕ предвижда медиен линч и всякакви гадости от скучаещи пенсии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма такъв закон

    22 Авг 2023 0:43ч.

    малоумни драсканици с две гласувания на един ден от шайка неграмотни наркомани между две дози кристали. Наркоманите са в парламента, не по пътищата. Те катастрофират държавата ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи