Прокуратурата показа писмото от ОАЕ, че Божков е екстрадиран. Адвокатът му: Той се върна по собствено желание

Прокуратурата показа писмото от ОАЕ, че Божков е екстрадиран. Адвокатът му: Той се върна по собствено желание

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Софийската градска прокуратура разпространи документи, от които става ясно, че на 23 август ОАЕ са уведомили българските власти, че на 25 август ще екстрадират бизнесмена Васил Божков с директен полет от Дубай до София.  

От прокуратурата уточняват, че до момента не са получили съдебен акт на компетентните власти на ОАЕ за решението за екстрадиция. 

Прилагат се обаче следните сканирани документи, които са получени в СГП в следобедни часове на 28.08.2023 г.:

1 – Писмо от Министерство на вътрешните работи на ОАЕ на английски език от дата 23.08.2023 г.;

2 – Превод на български език на писмо от Министерство на вътрешните работи на ОАЕ от дата 23.08.2023 г.;

3 – Писмо от ДМОС-МВР от дата 28.08.2023 г.;

Адвокатът на Божков Георги Гатев продължава категорично да твърди, че Божков се е върнал по собствено желание, не е нито екстрадиран, нито експулсиран.

“Ако е бил екстрадиран, то има различен начин на работа. Изпраща се съдебна охрана, взимат го и т.н. А той се е прибрал сам”, уточни адвокатът. 

Гатев показа и документи на арабски език, за да потвърди думите си.

Той коментира и това защо Божков се е върнал у нас. “Той разчиташе, че може би има промяна в съдебната система, правосъдието и т.н.”, добави адвокатът.

Припомняме ви, че първоначално бизнесменът създаде впечатлението, че се прибира в България по собствено решение, а адвокатът му твърдеше, че пътуването е планирано отдавна.

В деня, когато с пост във социалните мрежи бизнесменът написа, че се връща, един от адвокатите му - Георги Гатев, обяви, че клиентът му отдавна е взел решението да се прибере в България, но е имал пречки за това от месец май, "които го възпрепятстваха да си пристигне по-бързо".

Само преди три дни Софийският градски съд остави Васил Божков в ареста по обвинението за укриване на такси, дължими на държавата от хазартния му бизнес.

Източници: БНР, бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • рис

    29 Авг 2023 22:19ч.

    Показаното на снимката псимо е писано на български език, вероятно в България. Арабския оригинал не е показан, нито е спомената подробност за превода. Но че това не писано от арабски представител е очевидно. Би могло например думата "екстрадиция" да е превод от фразата "разрешение за напускане" - защото нито едното, нито другото звучат така в арабския език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    30 Авг 2023 0:17ч.

    Туй ще да го е уредил Путин. ОАЕ ги приеха в БРИКС при Русия и ето ти и Божков обратно в България. Много сме го изплашили този Путин, бе! Що не си върнем и Волжка България, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    30 Авг 2023 3:11ч.

    Тез каквото и да ми пуснат - не го вярвам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    30 Авг 2023 3:58ч.

    Божко е прибран на топло, за да държат БОКО в кърпата, че тъкмо щеше да се развързва ? май пак ще има проблем - няма проблем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    30 Авг 2023 4:00ч.

    Преди два дни ви казах, че очаквам да видя как хаитянина ще си върне контролът над БОКО, посредством Румбата... ето, че не чакахме дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи