Прокуратурата: Краят на издирването не означава край на разследването около случая с Александър

Прокуратурата: Краят на издирването не означава край на разследването около случая с Александър

Специалист ще говори с Александър, за да получи данни около изчезването му. Едно от големите съмнения е дали Сашко е държан някъде принудително. Следвайте "Гласове" в Телеграм

Краят на издирването не означава край на разследването около случая с 12-годишния Александър. Работи се по няколко версия, основна няма, но едно от големите съмнения е дали Сашко е държал някъде принудително. Това коментираха тази сутрин от прокуратурата.

Предстои да бъде възложена съдебно-медицинска експертиза. Иззети са дрехите, с които детето е намерено. То е било с тези, с които изчезна. Доброволците са го открили с мокри обувки и са ги свалили, за да го затоплят.

„Не са констатирани следи от насилие, експертизата ще установи дали има такива. Александър все още не е успял да говори. Ще се опитаме да получим сведения от него с помощта на специалист и в присъствието на бащата. Не може да дадем приоритет на нито една от версиите“, посочиха от прокуратурата.

Няма данни да е искан подкуп от бащата. Разпити предстоят и днес, такива ще бъдат направени и с майката на Сашко. Нейната нагласа е била да дойде, но е изчаквала да приключи издирванетото на детето.

Бащата на Александър е посочил, че няма конфликтни отношения с когото и да било. Не е получавал заплахи. Ще се проверява дали детето е държано някъде, основание за това дават медицинските изследвания, според които детето е приемало вода и храна, посочиха още от прокуратурата.

 

Коментари

  • Бойко Европалета

    20 Ное 2022 11:34ч.

    Точно това означава. Започва прикриватурно нищоправене и вятър на устата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    20 Ное 2022 11:36ч.

    Аз и семейството ми вчера въздъхнахме с облекчение, че Алекс беше намерен. Това беше добрата новина, но... това породи и много нови въпроси около цялата тази история. Как е оцелял толкова време в гората/?/, времето вече е есенно и става студено? Според мед. изследвания-приемал храна и вода-кой му ги е осигурил? Твърди се, че мястото е претърсвано, но не са го намерили тогава...Въпроси, много въпроси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светла

    20 Ное 2022 11:54ч.

    Има предположения, че не през всичките 8 дни Сашко е бил в гората. Една от версиите вероятно е, че детето е било задържано от някой и в края на този период го е оставил в гората. Това би могло да обясни защо не са го намерили първите дни, когато са претърсвали същия район.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    20 Ное 2022 12:05ч.

    Аз също мисля, че Алекс е бил някъде на закрито и се появи, когато бащата обяви наградата от 100 000лева. Вярвам на медиците,които са го прегледали и заключенията, които са направили. Въпросът е кой/?/ го е държал и защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    20 Ное 2022 12:13ч.

    Издирването приключи, да живее разследването! А разследването е поверено на топ следователя Радойчо родом от Парамун, трънско. Селото е само на 38 км. от мястото на Сашковото изчезване. Радойчо познава този дивен край, като задника на жена си и затова действа уверено и решително. Първата му стъпка е да посочи прекия виновник за изчезването на Сашко. Оказва се, че това е розовото мече Велизарий, което Сашко трогателно гушкаше на снимките преди да изчезне. Радой знае - появи ли се някъде розово мече, очаквай престъпление. Cherchez l'ours - търси мечето, както казват французите, колеги на Радой, когато дирят престъпника. Най-важното при разследването е да намериш подходящ обвиняем - това Радой го е учил още в първи курс на Симеоновската академия. Мотиви, вързможност да извършване и т.н. са академични алабализми. Радой добре знае тези работи и ето, че розовото мече Велизарий вече е обвинено в подбуждане към изчезване. Още първите разпитани свидетели потвърждават съмненията на Радой. Мисис Колева, учителка на Сашко по английски, твърди, че Велизарий често е придруавал Сашко в нейните часове. "Розово, космато, с мръснишки поглед и гадни намерения!" - така Колева кратичко определя мечето, вече обявено за издирване. Очаквайте скоро нови подробности!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Детето не е аутист,ами е съботничаво

    20 Ное 2022 21:39ч.

    За невежите пояснявам.Родените в събота могат да виждат самодиви .И съвсем нормално е ако си хем гладен хем виждаш и самодивите да им поискаш 2 филии хляб ,че даже и да ти дадат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фактите говорят, че полицията прикрива извършителя, защото най-вероятно извършителя е в средите им,а бащата е в някаква зависимост от този човек.

    20 Ное 2022 13:17ч.

    Всичко е прекалено нагласено.Самият факт, че веднага след полиграфа на бащата беше внушено от някой да обяви награда от 100 хиляди, като свое лично решение, намеква че се играе игра за пред публиката. Сега ще кажат че детето е намирало кроасани по пътя и затова се е хранило. Само че намерете онзи "доброволеец", който предложи да се окачват кроасани по дърветата, щото така да проследят дали детето е минало по този път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи