Прокуратурата бави без мотиви разследването за измама срещу Петков и Бориславова, по което са събрани доказателства и разпитани свидетели

Прокуратурата бави без мотиви разследването за измама срещу Петков и Бориславова, по което са събрани доказателства и разпитани свидетели

Следвайте "Гласове" в Телеграм

За основателни съмнения за извършени престъпления по няколко члена на Наказателния кодекс на Р. България е сезирана ДАНС през м. юни 2023 г, за факти, според които Кирил Петков е станал служебен министър на икономиката с цената на фалшифицирани документи и фактическа измама, представени на Агенцията по вписванията.

Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интереси.

Фалшификацията е включвала поредица от недействителни и неистински документи, изготвени и легализирани от адвокат Лена Бориславова. Целта е била да бъдат въведени в заблуждение държавните институции, че Кирил Петков Петков няма никакакво противоречие със законите, за да бъде назначен за Министър на икономиката през 2021 г.

С измамата Петков слага и свое подставено лице в управата на "Да запазим Корал", а Лена Бориславова внася фалшиви документи с фалшиво пълномощно в Агенцията по вписванията.

Незабавно е извършена проверка и през м. юли 2023 г., материалите са изпратени в Софийска градска прокуратура. От там през м. август попадат в Софийската районна прокуратура и в началото на м. септември 2023 г. е образувано досъдебно производство в МВР.

Случаят е даден на разследващ полицай в 5-то РПУ към СДВР София. Случаят е заведен като Досъдебно производство № 5275/2023 г. , а по описа на Софийска Районна Прокуратура е 38008/2023 г.

Започва разследване по което до този момент за 8 месеца за събрани доказателства и са разпитани над 15 свидетеля. Изведнъж без никакви обяснения СРП изземва обратно делото и го праща за разследване на … Бургаската районна прокуратура.

Не е ясно по какви мотиви и какво въобще се работи по това скандално дело, което засяга неопровержими доказателства за груби престъпления влизащи в разпоредбите за документна измама, длъжностно престъпление, нарушение на Закона за администрацията, Закона за адвокатурата, възможно съучастие на служители или съдии по вписванията и най-общо с една дума #КОРУПЦИЯ.

Тук отговорността е не само на съставителите на фалшификациите, а и на лицето, което съзнателно се ползва от резултата на подобно престъпление. Значението на криминалния акт, ако все пак бъде установен по съответния ред от Прокуратурата е огромно, защото става дума за лица, които са участвали и участват във висшето ръководство на Българската държава и вземат съдбоносни решения за нейната съдба.

Ето какво написа Атанас Русев, председател на "Да запазим Корал":

"Не само аз мога да потвърдя, но и 10 члена на сдружението, на които също са им подправени подписите. Арогантна наглост, фалшифицирани документи и подписи, с които се сменя Управителния съвет на сдружението! Лично "иконата" на Подмяната с ФАЛШИВО ПЪЛНОМОЩНО ОТ МОЕ ИМЕ внася всички фалшиви документи в Агенцията по вписванията с електронния си подпис. Ред извършени престъпления според Наказателния кодекс. Ако живеем в нормална държава отдавна щяха да са в затвора, както предвижда законът”.

Коментарът на Атанас Русев е написан под пост на Атанас Чобанов от сайта bird.bg, който преразказва разследването на "Биволъ" за измамата на Кирил Петков и Лена Бориславова.

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Българин

    28 Апр 2024 19:05ч.

    Извод: т.нар. прокуратура, заедно с лена, про100киро и цялата останала сволоч направо в затвора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    28 Апр 2024 19:26ч.

    Прокурора си вдига мизата с изчакване на удобния момент за подарък !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Апр 2024 19:36ч.

    Извинявам се че се повтарям, но според мен е обяснено логично - “ГЕРБ и ДПС си имат "евроатлантическа партия към посолството" на каишка! Тя им служи за индулгенция пред Брюксел и Вашингтон. В замяна опрощават безобразията на харвардските шарлатани. Чиста работа. И пълна мръсотия.” - https://pik.bg/горещо-в-пик-кирил-и-лена-на-каишка-при-борисов-и-дпс-news1227190.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мравката

    28 Апр 2024 20:04ч.

    Ще чакаме и ще се надяваме...от умрял писмо да получим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    28 Апр 2024 20:48ч.

    Напишете името на прокурора пратил всички документи по измамата на Киртака и Лена ..... в 18-ти глух коловоз чак в Бургас???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    28 Апр 2024 21:43ч.

    Тоя път глобохомо тропоса много куци коне. Бобо им извади всички кирливи ризи много лесно и смърди здраво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Апр 2024 22:09ч.

    И с кво тоя път се различава от оня път когато Кики излъга за канадското гражданство? С нищо. Как да кажа по-нормално? Ега ти държавата. Да * ******** ******.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нечувано: Мата Хари е лена борислив0в@?!

    28 Апр 2024 23:55ч.

    Нечувано: Мата Хари е лена борислив0в@?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бе, тя малко си мяза...

    29 Апр 2024 7:37ч.

    ...на инди-българка, така че подобни мушенгии и се лепят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прокоратурата?

    29 Апр 2024 9:11ч.

    За нея или лошо или нищо. Перачница или бухалка. Казвам го от личен опит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяко нещо с времето си

    29 Апр 2024 9:17ч.

    Сега му дойде времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    29 Апр 2024 18:17ч.

    Съвременикът на героя, от "Опасен чар" май излезе от класа? Като кураторите му. А тези над 18 години / преди 3 години насам / са си заслужили " ало измамата". Но що ги траят пък другите кибици ? Вероятно, за да страдат? Или шегуват? Народопсихология, още от времето на" Крали Марко", а не от това на Георги Бенковски и сподвижници! Мъка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи