Професор от Йейл предложи старите хора в Япония да се самоубият ритуално или да се евтаназират

Професор от Йейл предложи старите хора в Япония да се самоубият ритуално или да се евтаназират

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Професор Юсуке Нарита от университета в Йейл предложи скандално решение за това как Япония да се справи с бързо застаряващото си население. Според икономиста, старите хора трябва да извършват ритуално самоубийство или "масово сепуку", пише в. "Ню Йорк Таймс".

Миналия месец японският премиер Фумио Кишида каза, че страната е на ръба на криза. Япония има най-високият процент възрастни граждани в света и изключително ниска раждаемост.

Плащането на пенсиите става все по-трудно. Същевременно именно хората в пенсионна възраст са били двигателят превърнал Япония в икономическа сила.

"Решението е въвеждане на масово самоубийство за старците. Дали това е нещо добро или лошо е въпрос, на който трудно може да се даде отговор", казва Нарита.

"Ако сте на мнение, че това е добро нещо, тогава можете да работите по-усилено за създаването на такова общество", допълва икономистът.

Според професора друг вариант може да бъде въвеждане на задължителна евтаназия при навършване на определена възраст. В едно от предложенията му тя е 65 години, а в друго - 75.

Говорейки за евтаназия, Нарита споменава майка си. Икономистът заяви, че грижите за нея му костват 755 долара всеки месец.

Позициите на професора разтревожиха някои японски политици. Критиците се опасяват, че Токио може върне под някаква форма законите за евгениката от 1948 г., съобщава "Таймс".

Законът за защита на евгениката позволява принудителни стерилизации на хора с наследствени заболявания, психични разстройства и интелектуални затруднения. Той е премахнат едва през 1996 година, като до тогава Япония стерилизира десетки хиляди.

Парадоксално, коментарите на Нарита му печелят множество последователи в Япония. Професорът е особено популярен сред младите хора, според които по-възрастните спират икономическия им напредък.

Противоречивият икономист от Йейл вече има над 550 000 последователи в Twitter и редовно се появява в онлайн японски предавания. Той е на корици на списания и дори участва в реклама за енергийни напитки.

Говорейки пред "Ню Йорк Таймс" Нарита твърди, че коментарите му до голяма степен са били извадени от контекста, като той вече се въздържа от термина "масово сепуку".

Той обаче не спира да прави коментари с противоречив характер в Twitter и не се отказва от идеите си.

"Всеки път, когато отворя вратата на къщата си, съм готов да се сблъскам с окървавен старец, който плаче и ака в хола. Късметлия съм, че досега не ми се е случвало", гласи негов пост от началото на февруари.

Според Нарита сегашната ситуация е изключително неблагоприятна за младите поколения. Те трудно могат да си проправят път в политиката, бизнеса и кариерата, защото старото поколение отказва да напусне позициите си.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • --------

    25 Фев 2023 15:11ч.

    Щом е от Йейл, работата е ясна. Там трябва да си с напълно тройно промит мозък, за да си професор или студент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прекият път към липсата на бъдеще на народите е разпадът на чувството за историята им и липсата на уважение към предишните поколения.

    25 Фев 2023 16:33ч.

    Не е чело натурализирано то японче приказката за онзи цар, който е наредил да се избият старите хора, защото били безполезни, а след като дошъл глада друга песен запял, но за полираните неолиберални мозъци, състоящи се от две мозаечни клетки може ли да се очаква друго?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    25 Фев 2023 18:13ч.

    Пълно Ку Ку, а младите ще му се радват докато наближат 65 години !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    25 Фев 2023 18:39ч.

    За разглезените консуматори егоисти, израстнали без лишения и без чувство за дълг, подобни идеи не са особено скандални, макиавелизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо се чудите? Неолиберализмът - това е РАКЪТ на човешката цивилизация, който много бързо ще я изяде от вътре и разруши!

    26 Фев 2023 8:11ч.

    Днешния най-летален цивилизационен вирус - "отвореното обшество" на Сорос- преди 25 века още от първото си появление е унишожил древногръцката (Атинска)цивилизация. Днес е на път да унищожи половината от цивилизационни реалицзации на Земята. Освен горния изкукал американсо-японски професор ги има и ред други подобни - от предложението на един шведски професор да се възобнови човекоядството (като веднага са му предложили точно него да изядат за начало) през модерния днес вой на ЛГБТИ+ да се разреши на деца(!!!) да сменят пола си ("масово рязане на цицки и пишки"!) и се стигне до ... ЕВрокомисарията, който ще ни задължи да ядем млени хлебарки и скакалци в добавка към генно-модифицирани рако-генериращи разтения в дневното хранително меню на Човечеството... В най-старата цивилизационна писменост - Тората има цяла книга посветена на "богоугодността" на храната която е задължен да консумира Божия избранник. И затова тази цивилизация изкара над 3500години, докато днешните "неолиберални" цивилизационни екскременти я изкарат 35 години, я само три и половина години(!!!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • avatar

    26 Фев 2023 8:53ч.

    Предлагам да изядем първо тях

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сатанизмът не признава раси

    25 Фев 2023 15:19ч.

    Японското общество явно не е помръднало напред от ВСВ. Сепуко ! Атака банзай ! Полети камикадзе !... На този фон американските им окупатори почват да стават симпатични, а Хирошима и Нагазаки оправдаеми... Болна нация, болно общество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откаченото японче

    25 Фев 2023 15:26ч.

    не е казало нищо оригинално. Българските деца четат “Приказка за стареца и житото” още във втори или трети клас. Приказката започва със заповедта на жестокия цар да бъдат избити всички старци, защото не работят, а само ядат. Народната приказка пресъздава много по-стари притчи, дошли от Изток. Не е лошо редакторите в dir.bg да си препрочетат читанките за 2 и 3 клас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е лошо редакторите в dir.bg да си препрочетат читанките за 2 и 3 клас.

    25 Фев 2023 16:35ч.

    Трудно ще е редактор четата вероятно са милениум, а те като всички с осакатени мозъци са убедени, че светът започва от тях, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стар човек

    25 Фев 2023 15:28ч.

    Аз му предлагам на тоя жълтурко, да се обеси и така грижата му за старите хора ще отпадне автоматично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • младеж

    26 Фев 2023 22:31ч.

    Подкрепям предложението, при това ритуално да го направи, за да отърве и майка си от себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професор от Йейл предложи старите хора в Япония да се самоубият ритуално или да се евтаназират

    25 Фев 2023 15:28ч.

    Тази информация показва колко прев е в.В.Путин когато твърди, че Россия се бори срещу сатанизма в света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Търсих биография, къде е роден поне

    25 Фев 2023 15:29ч.

    Не намерих. Че е с дръпнати очички, значи ли, че е японец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигурно значи, че

    25 Фев 2023 16:32ч.

    е скандинавец. Ама верно ли си толкова тъп?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еха

    25 Фев 2023 15:29ч.

    И после плюете по нашите професори ... Не че сред тях няма за мощно освиркване ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    25 Фев 2023 15:36ч.

    "Добър" син , ще се погрижи подобаващо за майка си , която го е родила и отгледала без да прави сметки какво струва това. Това са западните "ценности" които се опитват да наложат и на нас: докато има какво да измъкват от човек ще го крепят, а след това ликвидация , евтаназия, тор за градината! Такива потресаващи закони се предлагат и приемат непрекъснато в "демократичните" държави , към които се стремят нашите малоумни управници !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да София, добрият син ще се погрижи за майка си,

    25 Фев 2023 16:21ч.

    а лошия ще бъде един Не Храни Майко, като очилатия джендър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Н. Пр. Христофор Белокровски

    25 Фев 2023 16:27ч.

    Плебеи с плебеи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    25 Фев 2023 15:48ч.

    Айде преди да почнем да плюем по тъй наречени “западни “ ценности малко да се поограмотим за японската култура и история. Имаше един игрален японски филм от 50те или 60те години в който точно се разказваше за древен японски обичай в който старите хора от селото като достигнат някаква възраст си взимат багажа и отиват в планината да умрат. Не че навсякъде се е правило това. Та въпроса е малко по-различен от постоянните спорове между “евроатлантици” и путинисти” (хвани едните, та удари другите.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Филмът е разтърсващ - "Легенда за Нараяма"

    25 Фев 2023 16:11ч.

    Който не го е гледал, да го гледа. Филмът отразява друга епоха, тотален недостиг на храна /сега натам ни тласкат/. Трябва да оцелеят само младите и работоспособните. Темата е табу, но има данни как се е процедирало с немощните не само в Япония, но и в Африка, в Северна Англия, та дори и у нас. Спомнете си народната приказка: “Живял някога старец. Той имал женен син и внуче. Веднъж старецът се разболял. Легнал. Заохкал ..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    25 Фев 2023 16:19ч.

    За японците не съм чела, но имаше една книга за ескимосите. Те със зъби обработват кожите на животните и когато зъбите на човек-мъж или жена се изхабят, той сам решава да излезе на студа, за да умре, защото вече е безполезен. Такъв е техния обичай. За другите хора е безчовечен и ето, че уж цивилизованото човечество напира да се върне към това. Досега се смяташе, че еволюцията се движи по възходяща права, но май ще се окаже, че се движи по кръг и ние вървим към изходящата точка. Аналена с нейните 360 гр. може да се окаже права без да подозира за какво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До хахо

    25 Фев 2023 16:35ч.

    Никой не ти пречи след навършване на 65 години да престанеш да се храниш и така да си заминеш тихичко и спокойно. Без драми, без филмчета, без бохчи и планини, и без да ни натрапваш сатанистки ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    25 Фев 2023 17:22ч.

    Филмът е от 83г. и уникален и разтърсващ. Но като говорим за японски обичаи и традиции не е ли по добре етиката и морала, ведно със сепукото да станат задължителни за политици, финансисти и т.н. та тогава да видим дали ще стигнем до този хал, да не можем да се грижим за старите хора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    25 Фев 2023 20:40ч.

    Филмът е "Балада за Нараяма", от 1983 г. е, но историята в него няма общо с това, че дъртите японци затлачвали кариерното развитие на младежта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симпатичничко е това, което предлага йейлчето:

    25 Фев 2023 15:51ч.

    Като хабилитиран 64-годишен преподовател в университет до ноември си плащам данъците, осигуровките за безработица (?!, да), здравните и ПЕНСИОННИТЕ осигуровки, в началото на ноември навършвам 65 и бам! евтаназират ме, за да не преча на икономическия възход на младите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да, това би облекчило и подобрило в значителна степен

    25 Фев 2023 15:58ч.

    икономическото състояние на държавата. Хвала на такива съзнателни граждани като Вас. Вашите надгробни паметници са надежден и здрав фундамент на световния прогрес и просперитет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    25 Фев 2023 17:09ч.

    Мисля, че в България сме различни, слава Богу. Човешките отношения не се градят само върху икономика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    25 Фев 2023 16:04ч.

    Йейл и той като Харвард брЯ ! Колко са им заплатите там , че се притеснява да отделя 750$ за майка си ? Напомня ми за Симеон Дянков, който след образованието си в САЩ и като Министър у нас подмина селото на баща си и така и не го посети да се срещне с него. Човеци ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    25 Фев 2023 16:16ч.

    Това само показва и доказва още веднаж какви изроди в морален и ментален аспект раждат кампусите на североамериканските университети. Много умни хора са забелязали злото което се роди и отгледа там с мозъчните промивки на питомците им . Това са свърталищата на сатанизма- Бъркли, Иейл, Станфорд, Харвард....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свърталища мърталища ама алъмнитата им

    25 Фев 2023 16:20ч.

    бичат луди кинти със суперреализация плюс тънък синекур. Така се живее земният кратък животец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свърталищата на сатанизма- Бъркли, Иейл, Станфорд, Харвард....

    25 Фев 2023 16:33ч.

    Генерале, пропуснали сте Кеймбридж. Вчера тук имаше информация, че студентите там гласували за изцяло веганско меню.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Живей кратко но ЛУКСОЗНО!" - девиза на мухата върху кравешкото изпражнение на ливадата...

    26 Фев 2023 8:40ч.

    Само гдето мухите никога не са сътворили Цивилизация , като напр. мравките или пчелите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чудесно

    25 Фев 2023 16:19ч.

    Хайде Байдън първи за пример.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И цялата им свита

    25 Фев 2023 17:33ч.

    Сорос най-първи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джордж Сорос е

    25 Фев 2023 17:49ч.

    достоен член на обществото, милиардер финансист и благотворител, и далеч по-полезен за моралния и финансов просперитет на света, отколкото тези дрипави старци консуматори и спирачки на прогреса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еха

    25 Фев 2023 21:50ч.

    Да не забравят и Нанси Пелоси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нансито е

    25 Фев 2023 21:57ч.

    на 82 лета, обаче е много секси и с младежки дух ! Затова не подлежи на евтаназия. На, на, пукнете се от яд ! ... Само има лек говорен дефект и бърка Ухан с Украина, но кой го бризга ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе,

    26 Фев 2023 1:22ч.

    а на Нанси новото гадже е сатанист №1 Хенри Кисинджър - гони 100 годинки костенурката от мъжки пол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    25 Фев 2023 16:27ч.

    "Професор" е колкото котката ми (бог да я прости,почина преди 1 седмица) беше магистър.Сульо и пульо щом е нает някъде си да чете (именно да чете а не преподова) и вече "професор".Точно такива като тоя са учили на курсове нашето про100киро и кокорчо(за които така и не се видяха дипломите им).И ги виждаме що за оригофрени са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • buratinob

    25 Фев 2023 16:31ч.

    "Аз самата съм работеща пенсионерка, юрист, но подкрепям тази идея." За юристите трябва да се направи изключение, няма защо да чакат до старост, още щом им хрумне че трябжва да стават такива да се евтанизират. Също и звършилите Харвард, Йейл... ако някой не е изкласил там има надежда не е урод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "За юристите трябва да се направи изключение, няма защо да чакат до старост, още щом им хрумне че трябжва да стават такива да се евтанизират. Също и звършилите Харвард, Йейл... ако някой не е изкласил там има надежда не е урод."

    25 Фев 2023 16:39ч.

    Хахахахахахахахахахахахахахаха, точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 111

    25 Фев 2023 16:33ч.

    Бесове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    26 Фев 2023 0:10ч.

    Да, демон с диплома.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом и умниците в този форум

    25 Фев 2023 16:48ч.

    започнаха да умуват по въпроса, значи прозорецът на Овертон е вече отворено достатъчно широко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тотален недостиг на храна /сега натам ни тласкат

    25 Фев 2023 17:20ч.

    Няма такъв недостиг. Нито тотален, нито субтотален. Непрекъснатото набиване на хората в главите на "недостиг на храна" е лъжа. САТАНИСТКА ЛЪЖА ! Тази лъжа беше излята в медийната сфера от 2020 с началото на НСР и планът за депопулация /ПЛАН 2030/. Как до преди три години нямаше никакъв "недостиг на храни" , напротив - имаше огромен излишък и изхвърляне на храни, дори в Африка се обяви че гладът е ликвидиран ! И изведнъж , от март 2020 насам редом с "Вируса" , 32-та пола и Изкуствения Интелект, непрекъснато ни набиват "недостиг на храна, недостиг на храна" ? Ало ? Огромното мнозинство от хората не страдаме от амнезия и помним какво е било точно преди три години. От къде се взе този "недостиг" при практически същото население ? ? Помним също анализи от преди 2020 които спокойно даваха, че при сегашния темп на нарастване на населението и доста нерационално потребление, няма никакъв проблем Земята да изхранва около 15 милиарда човека ! А ако потреблението стане по-рационално и по-справедливо , т.е. има някаква форма на глобална социална политика / да не се бърка със Швааб !!!/ - Земята може да изхрани до 30 000 000 000 /тридесет милиарда/ човека ! ... В момента населението на Земята , което ни се представя като "чудовищно голямо" и "причина за глад" е толкова голямо, че ако се подредят всички хора на Земята в квадрат, като всеки човек застане на 1 метър от съседните, ще се получи квадрат с размери малко по-големи от ...Софийско поле ! Всички хора на Земята , събрани на едно, ще представляват една голяма точка върху земната повърхност ! Опитайте се да схването тази реалност, освободете се от щампите налагани от САТАНИЗМА - "свръхнаселение" ---"глад" --- "трябва да поизтрепем няколко милиарда" ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уважаеми, наистина недостиг на храна няма,

    25 Фев 2023 18:16ч.

    Но той може лесно да бъде изкуствено създаден за постигане на определени цели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    25 Фев 2023 20:54ч.

    Ако напъхате населението на Земята в Софийска котловина, всеки човек ще има 0,1475 кв/м. Сметнах това с калкулатора. Пробвайте и Вие! Котловината е 1180 кв/км, хората са 8 000 000 000.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    25 Фев 2023 17:32ч.

    Тая раса винаги ми е изглеждала подозрителна, а още по-малко ми е харесвало, като я даваха за пример за точност. Има нещо сбъркано, аутитистично в тая точност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа...

    25 Фев 2023 17:54ч.

    По-скоро е изкуствена, барабар с китайците. Особено последните имат сериозни проблеми с вдигането на самолета, затова избиха стотици видове животни и растения за да си набавят афродизиаци и изведнъж са станали 1,5млрд!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Фев 2023 17:40ч.

    Преди малко предложих нещо, но го изтриха. Сега предлагам - за особени заслуги към демокрацията, към Истамбулската конвенция, за правилно гласуване и т.н., сещате се, да се дава я, месец, я година след 65. С президентски указ: "За еди-какво си, еди кой-си се удостоява с 200 дена допълнителен живот". И да дават неква значка там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone, по всеобхватен вариант на предложението Ви има във вече не съвсем футуристичния филм от 2011г.

    25 Фев 2023 18:06ч.

    In Time / Дилъри на време. Посредствен филм, но заслужава да се види. Времето е всичко. Единственият начин да останеш жив е да спечелиш, заемеш, откраднеш или наследиш време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой уби лара от пийкса

    25 Фев 2023 17:47ч.

    Когато е речено, че само Православната вяра може да спаси човека, повечето се хилят като пачи . На ви пресен пример. Всички се хванаха за морала. А откъде идва този морал, не стана ясно. Колко още ще трябва да се спъваме в един и същи камък докато осъзнаем думите - "Аз съм Пътят и Истината и Животът"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    25 Фев 2023 17:53ч.

    Вижте само снимката - едното очило кръгло като цайсите на Хари Потър, другото е квадратно. Този има психически проблем, за да ходи така. Все едно да ходи с две различни обувки, или развървен/разгащен. Но ще се намери кой да нарита този Нарита. Сам едва ли би имал доблестта и смелостта да си направи сепуко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    25 Фев 2023 18:04ч.

    Нямат фантазия сатанистите и усет за човешката психология. Прибягват до очевидно отвратителни методи, ще срещнат съпротива и накрая ще се провалят. Ако бяха обявили програма за колонизиране на космоса - Луната, Марс, спътниците на Юпитер, хората щяха да се избият да се пишат доброволци. Ефектът накрая би бил същият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еni

    25 Фев 2023 18:35ч.

    Тоя Йейл като Харвард ли е? Само полирани мозъци и грам нормална мисъл? За какви заслуги са го направили професор тоя? Да върви той да се гръмне, щом досега не е направил 3-4 дечица. Хубаво е имало ергенски данък едно време за такива, като тоя, ама за сегашните трябва нещо по-сериозно от данъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    25 Фев 2023 19:38ч.

    Работя с около 30 годишни колеги и колежки и за съжаление многократно съм чувал ,, къде са тръгнали пенсионерите в 8 ч сутринта, ние им плащаме пенсиите, над 60 години не трябва да се шофира, бутат се в автобуса за да седнат, нямат пари, а мъкнат пълни торби " и други подобни. Повечето млади имат отрицателно отношение, но такава дивотия каквато предлага младия професора не съм чувал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • basta

    25 Фев 2023 19:50ч.

    Я не се тревожете. Този е някакво ку ку с психични проблеми. В Япония има невероятно уважение към възрастните хора. Това са наистина щастливи хора, които живеят спокойно - пазаруват си с колелета и въртят педалите даже над 80 г. Ходят на групи по екскурзии и се радват на природата. Винаги спретнато облечени и живеят без стрес, защото почти няма престъпност. Тоя да ходи да се гръмни. Стига идиотии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мъдер

    25 Фев 2023 20:05ч.

    Поведението на модератора е разочароващо. Трие оригиналното и свежото, само и само да защити авторитета на отявлени сатанистчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кво да прави ?

    25 Фев 2023 21:52ч.

    И той семейство храни. Висят му над главата СЕМ-аджии, копои като ВИВА-та...и той брише, и брише. Иначе не е лош чиляк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    25 Фев 2023 20:17ч.

    Браво Малтус! И много американци пеят същата песен щото старите хора били виновни за високите цени на здравеопазването. Като ги питам обаче какво ще правим с майка ти дето си я пратил в старчески дом мълчат като обрани евреи... Впрочем този професор дето е на студентска възраст е индикатор за това какво произвеждат университетите в САЩ - море от нищоправци срещу 2-3 инжинера на хиляда. Явно трансджендърните теми се поизчерпаха та опряхме до старците. Всъщност призива отнася ли се до по-мургавите, гейовете и лезбийките или само до обикновените японци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горното състояние има наименование"организирана цивилизационна ефтаназия"

    26 Фев 2023 8:59ч.

    Когато основния закон на Цивилизацията изисква непрекъснато ТЕХНОЛОГИЧНО развитие-усъвършенстване, то липсата на произведени инженери е еквивалентна на затягане примката на врата на тази цивилизация - асфикция и КРАЙ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    25 Фев 2023 20:35ч.

    Младите могат да ядат повече. Според хранителните пирамиди изобилието от калории води до размножение на поглъщащите ги. И все пак, старите, като приближени до супервлиятелното "отвъдно", провеждат от неговите политики и затриват силите на младите. Старците могат да са радикално репресивни и себично недалновидни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Фев 2023 20:47ч.

    "... като приближени до супервлиятелното "отвъдно", провеждат от неговите политики и затриват силите на младите. Старците могат да са радикално репресивни и себично недалновидни.". Кви са тия Дайновщини?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    25 Фев 2023 20:49ч.

    Ако мама и тате, баба и дядо, те пердашат, тва не е репресивност, а обич и загриженост :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    25 Фев 2023 21:15ч.

    Икономиката е чудо, способно да материализира реалност, в която галоши като теб съвсем ги няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добре че е "чудото" да преувеличаваме статистиката, иначе нямаше да има никаква икономика

    25 Фев 2023 21:24ч.

    Що ли ми приличаш на една п*тка заспала от нашата служба и не си никакъв Свиленчо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    25 Фев 2023 22:13ч.

    Предлагам ви, да повдигнете малко нивото на разговора. Разбирам, че упоритото ви присъствие до боклуци ги е еманирало в личностите ви, можете да започнете промяната си оттам. Човек трябва да се бори с идиотизма в себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой уби лара от пийкса

    25 Фев 2023 22:35ч.

    @ Свилнчо: Дай да го повдигнем до небесата. Какво ще кажеш, че чревоугодието е един от смъртните грехове. Толкова за плюскането.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • примери от все по-репресивната трансхуманизация

    25 Фев 2023 21:01ч.

    Изключиха канадски ученик от училището му заради отстояване на възгледа, че половете са само два - https://politikus.info/events/150156-uchenika-v-kanade-isklyuchili-iz-uchebnogo-zavedeniya-za-mnenie-o-suschestvovanii-dvuh-polov.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз пък имам др6го предложение

    25 Фев 2023 21:21ч.

    Йейлските професоря да им дадат по една лопата и да си построят хеопсова пирамида, където да се гръмнат ритуално!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    25 Фев 2023 23:55ч.

    Ето такъв е средностатистическият възрастен човек - дебил и половина. Образованието му е като възпитание за петилетка. После вече е ояден, понеже храната прави борбата, и е важен, понеже борбата му срещу хората го е поставила в уважение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    26 Фев 2023 19:15ч.

    Че си тотален идиот по рождение не буди съмнения дори у пеленачета, а те както би трябвало да се съгласиш са най-прогресивната част на популацията и бъдещите кретени дето дори няма да ти дадат шанса да остарееш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление

    25 Фев 2023 21:26ч.

    Популярния образ на кротките японски градинари е за пред света. Те вярват, че като идващи от слънцето трябва да владеят света. Опитват се с Китай , Манджурия, Русия и постигат някакъв успех , като налагат в завладените земи жесток режим. После идва ред на Съединените щати и започват с Пърл Харбър, после историята я знаят всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много точно

    25 Фев 2023 22:21ч.

    Само да допълним, щото вече е широко известен исторически факт. Американците добре им "скрояват шапката". За да ги подмамят те /японците/ да нападнат първи , и да станат агресор - подмамват ги за Пърл Харбър. И Рузевелт и висшите военни са били в течение на японските приготовления, изкарват от Пърл Харбър най-важните и тежки кораби в океана, оставят на пристан второстепенни по важност кораби. "Ела вълчо, изяж ме !" Японците захапват примамката и нападат. Печалбите от нападението на Пърл Харбър са мимолетни , стратегическата загуба за Япония - огромна ! Рузевелт намира повода за война и мобилизира огромната американска икономика, следват битките в Коралово Море, Гуадалканал, и най-вече Мидуей /американския "Сталинград"/ след което на Япония са счупени зъбите и краят е предизвестен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    26 Фев 2023 9:50ч.

    Въпросните "битки" са изсмукани от пръстите на военните историци - нито количествата, нито мащабите им, нито дадените военни жертви са съизмерими със съветските приноси за разгрома на фашизма на Източния фронт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    26 Фев 2023 19:20ч.

    "... и най-вече Мидуей /американския "Сталинград"/..." Ако бях руснак щях да кажа: сравнил хрен с палцем! За по-обстойни пояснения ще се наложи да платиш скромна сума в биткойни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    25 Фев 2023 21:44ч.

    Фарма-мафията сигурно вече му е поръчала музиката на завалията. Не знам на какво ги учат в Йейл, но явно не и да сметнат от 65 до 85 колко пенсии на човек са, що илачи, а що бустери...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    25 Фев 2023 21:52ч.

    Само мутрата му да погледнеш и ти става ясно, че не само му е промит мозъкът, но и че поначало не му е бил много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мутрата му да погледнеш

    25 Фев 2023 22:13ч.

    Ремикс към типичния императорски войник от преди 1945. Жесток и безмозъчен. Любимият им метод за екзекуции на пленници бил отрязване на главата с един удар със самурайски меч ! Със садизма си в Азия и Тихия океан японците са настроили против себе си всички народи ! Въпреки че проповядали "антиколониална риторика" , на практика направили така че окупираните да посрещат с радост колонизаторите - американци и британци. Скапана нация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • културолог

    26 Фев 2023 9:53ч.

    Не си наясно с дълбинните пластове (архетипите) на японската култура. Просто не се вписват в западния начин на гледане на света. Трябва да си наясно, че преди още да започнеш да ги осъждаш, глобализацията по западному си е свършила работата, предрешавайки кривосъдния тертип и съдържание на съжденията ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    25 Фев 2023 22:59ч.

    Все по-бързо местят прозореца на Овертон. Някъде бях, чел, че човечеството никога няма да събере достатъчно енергия за да може да се пресели в друга галактика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    26 Фев 2023 0:01ч.

    Всяка медия си има нуждата от гозба. Като на ресторант - поднася словесната разядка и после разхвърля суровите свински кокали за струпалите се помияри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • професор от Корнел

    26 Фев 2023 1:06ч.

    Аджендата Ви го казаха сто пъти по сто начина. Искат да очистят планетата Земя от хората. До около 800 000 000 човека. Неизвестно е за кого работят. Работят от страх , че ще ги анихилират на атомно ниво, тоест от тях няма да остане нищо, даже пепел. Човечеството като цяло е стадо и ако водачът на стадото е откачен то и стадото отива по дяволите. Както се опитват в случая да пратят човечеството по дяволите. Засега Руската империя се опитва да бъде контра на откачалките , така че алтернатива има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    26 Фев 2023 1:38ч.

    В политическия спектър старците са у лево. Леваци отвсякъде, дори до смъртта са по-близо от педали и жени. Ей къде един такъв "жив труп" направи Обществен съвет към платформата си "Левицата!". Евреин - все някъде отгоре да е, все над някого шеф да е, все да има в повече. Името си на камък да изпишел. И докато обикновените алчни хора искат и се молят с двете си ръце към небето, еврейската оранта иска с цели шест ръце - менората. Какво от това? Ами, произходът на възгледа за самоубийството на старците е от десния политически спектър. И съответно го подкрепят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Внимавай, Дебиленчо

    26 Фев 2023 9:01ч.

    Излизаш извън опорките. Антисемитизмът е твоя лична инициатива... А иначе си тъпанар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    26 Фев 2023 10:07ч.

    Заплахата се съдържа още в правилата, които всеки пишещ тук бил прочел. Софийски съд, намек за доносничество, без имена... И пропъждането присъства там - който не е съгласен, веднага да изчезвал оттук. Няма ли селяндурско пропъждане, има либералност - разсъждават радикално ксенофобите. Придавайки още една символика към всепризнатата еврейска алчност, не противореча на визията за тях, която всеки човек има от обща култура. Гноми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    26 Фев 2023 3:30ч.

    Доколкото знам, действително е професор и преподава. Преди години попаднах на негово интервю. Изключително посредствен и обслужващ статуквото конформист, боравещ с митологеми и лозунги от миналия век..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • събуден прогресист флуид

    26 Фев 2023 5:58ч.

    принудителна евтаназия над 30г за мъжете и 25г за жените

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз да кажа

    26 Фев 2023 6:49ч.

    Ето това е фашизма в чистия си, и начален вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Славов

    26 Фев 2023 7:00ч.

    Забелязахте ли на снимката как едното очило е кръгло а другото квадратно. Забавна личност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    26 Фев 2023 7:20ч.

    Превъзнасяйте идващите с дипломи от американски и всякакви западни хуниверситети, туряйте ги веднага на висши държавни длъжности, защото те са обучавани от подобни чудовища, събирани от цял свят. Този изрод, който иска да унищожава възрастните, сякаш се е родил без да е бил бебе, дете и не е срал и ревал. Сякаш него не са го хранили в устата, не са му бърсали задника и не са го къпали. Да даде Господ скоро съвсем да се побърка и си направи сепуко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиленчо

    26 Фев 2023 18:15ч.

    Бърсачка на бебешки гъзове. Доживот ли искаш благодарност и уважение за подвизите си? Виж се каква болна ненавист излъчваш, имаш се за божество. Акъл нямате, тоталитарните луди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    26 Фев 2023 19:28ч.

    Веске, аз просто му пожелавам, както и на Сви(ле)нчо да ги хване Алцхаймера. Дори няма да разберат че са остарели. Пък и като няма дъртаци професори да ги лекуват...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новите съседи

    26 Фев 2023 9:07ч.

    Това говно свиленчо - новият катализатор на форумните дискусии ли е ? Защо се трият смислени коментари, а се оставят такива малоумщини ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    26 Фев 2023 9:57ч.

    Ами те американците, средата им, в която се подвизава, са го направили такъв дебил. В натурална японска среда нямаше как да стане такъв и да направи такива изказвания... а даже и да ги беше направил, нямаше да се впишат по определен начин в западния когнитивен императив, нито пък някой щеше да узнае за тях, просто защото медиите днес са ловци на американски стереотипи на поведение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev-изводи

    26 Фев 2023 10:27ч.

    1.Да си професор в Йеил не е необходимо да си християнин даже ако си човекомразец е бонус . 2.Кариерното ти развитие зависи не от знанията а от това да си в тренда.Тренда е ик.геноцид професора е предложил газови камери.Надеждата му е да бъде забелязан от когото трябва.Ей на Петков,Зеленски,Саакашвили,Санду,Трюдо бяха забелязани и наместо бригадири във ферми за червеи са президенти.3.Българските професори не бяха и не са по различни 4.В този форум участват преди всичко хора над 60 г. Което е добре за мен т.е има от кого да науча нещо и зле за всички нас:Скъсана връзка между поколенията .4.След 40г умствените способности деградират.Деградацията има числови измерения.Нооо ...се компенсира от опита.Пример от седмицата.Познат на 70+ успява в област изключително заета от млади.Докато младите търпят провал той заработва по максимална пенсия понякога и по няколко.Изключително със знание,търпение,премерен риск.Неща които идват с годините.5.Егати и професора ако не е наясно с основния фактор поразил японската икономика 6.Свръх богатите живеят подозрително дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    26 Фев 2023 19:39ч.

    jjelev-изводи 26 Фев 2023 10:27ч. , ще добавя по собствени наблюдения и предполагам че не е тайна за никого, че в САЩ за мениджъри се назначават точно такива при това не само в държавната админситрация, но и частни фирми. Докарват някакъв пубертет с жълто около устата с Бачелър завършил ПР и комуникация и го правят някакъв шеф на хора работещи в тесно специализирани области. Въпросният ако е особено деен и има поне що годе критичен разум (което е по-скоро изключение) започва да товари работещите с доброволчески труд, резултатите от който присвоява и така расте в йерархията докато другите япериодично си смаляват кюбикълите за да се твори място за нов кабинет. В другия вариант същия просто препраща и-мейли и тормози работещите със задължителни курсове и уебинари по-теми, каторасова дискриминация, ЛГБТ, лоялност и всяка възможна приумица дошла на ум на някакъв идито подработващ из аиви лиг университети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По точка 6:

    27 Фев 2023 5:12ч.

    Съгласно законите на Цивилизацията - всяка олигархизация унищожава съответната цивилизационна реализация така, както ракът унищожава живия организъм. Прогресивното данъчно облагане е създало Британската империя, а не известните английски пиратПо същия начин САЩ е спечелил и!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • очевадно е

    26 Фев 2023 11:08ч.

    Професорчето е психопат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • точно

    26 Фев 2023 23:22ч.

    ++++++++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    27 Фев 2023 18:39ч.

    За професорчето е ясно. А студентите му?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    28 Фев 2023 4:16ч.

    Интересен е живота в Америка. Ката ден едни ми проглушават ушите с ейджеизъм, докато други настояват за евтаназия. И няма веке оправия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи