Проф. Стоян Денчев: Австрия стреля с “въздушна” пушка по българското самочувствие! Що за простотия!

Проф. Стоян Денчев: Австрия стреля с “въздушна” пушка по българското самочувствие! Що за простотия!

Автор: проф. Стоян Денчев Следвайте "Гласове" в Телеграм

Моята държава, Република България, пълноправен член на Европейския съюз щяла да бъде „допусната“ до Шенгенското пространство, но само до т.н. „въздушен“ Шенген. Смятам, че съм интелигентен човек, но тази „новина“ ме изкара от релси.
Що за простотия е това предложение? Да не би някой австрийски политически стрелец да прави опит да стреля по българското самочувствие с … „въздушна“ пушка, за да пробва нашето прословуто търпение ?!! 
Та ние не сме аборигени, за да получаваме такова унизително подаяние!

А освен това като постна гарнитура подаянието е подплатено с настояване да приемем обратно от Австрия бежанци от Сирия и Афганистан! Защо бе джанъм? Та тези нещастни хора никога не са изявявали желания да пребивават в нашата страна. И да ги доведете тук, те пак ще избягат на Запад. За тях обетованата земя беше и си остава Западна Европа – Германия, Италия, Франция, Белгия, Австрия .…! 

За разлика от горещата покана  от  г-жа Меркел, аз не си спомням някой от България да ги е канил у нас. Това е вопиюща простотия, но както и да ...

Важното е, някой от управляващата сглобка да не припознае тази глупост и вкупом некоалицията да се съгласи да влезем във „въздушния“ Шенген.

Защото България не е „въздушен“, а пълноправен член на общото Европейско семейство и всяко половинчато решение в тази насока ще е обида за нашите деди, за нас самите и за нашите деца.

Вярно е, че ние сме търпелива нация, но нищо не ни пречи, хей така, защитавайки националния си интерес да блокираме всички възможни колективни решения на Европейския съюз, докато този Европейски съюз, не признае, че като част от него, сме не по-малко равни на всички други европейски народи!

А иначе, сега пиша тези няколко реда от Виена – столицата на европейския лукс. Хората тук са добри и добре живеят. А и не мразят българите! Пустите политици … и техните, а и нашите …?

Отговорът е един – на доброто с добро, на лошото с лошо !!!!

 

 

 

Коментари

  • Българин

    10 Дек 2023 20:18ч.

    БРАВО !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мише

    10 Дек 2023 21:31ч.

    България отдавна е изгубила своя суверенитет. Тя няма ПРАВО НА МНЕНИЕ. Фашистка Европа ще я накаже ако надигне глава. България не е никакъв пълноправен член на т.нар. европейско семейство и никога не е била. Няма и да бъде с такива надрискани политици. И дай Боже никога да не стане "европейска". Тази българска назадничава и примитивна сган имам предвид пилитическа сган не трябва да живее. Куршум за българските псевдополитици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yyyyyyyyyy

    10 Дек 2023 22:14ч.

    Прав е, отговорете на сънародниците на Хитлер адекватно, ама нашите г.зомийници пак няма нищо да направят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • у Виена у Виена

    10 Дек 2023 20:33ч.

    Средно азиатските инженери и мозъчни хирурзи да шибат австрийки. Тука много, много да ги нема. С пък, за Шенгено, майната му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    11 Дек 2023 7:21ч.

    Да сме блокирали решенията в ЕС?!?! Професоре, единствения път когато блокирахме решение на ЕС бе по повод вписването на кирилицата в евробанкнотите и то доколкото си спомням бе след серия предупреждения от нашите политици или по точно серия от уведомления, че видите ли, ей на, ама таковата, ама ще наложим вето и то заради кирилицата! Не се надявайте че ще покажем политически гръбнак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи