Проф. Маринов: ПП и БСП губят от агресивните и дори оскърбителни нападки към президента

Проф. Маринов: ПП и БСП губят от агресивните и дори оскърбителни нападки към президента

"За пръв път, откакто е в сила Българската конституция и се провежда тази процедура, две парламентарни групи не отиват на консултации при президента. ... Не става дума за война, а за процедура, която винаги се е осъществявала по този начин". Това каза пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при държавния глава.

Той определи като несериозен аргумента, с който "Продължаваме промяната" и БСП не са отишли на консултациите при президента, защото и другите парламентарни групи са имали участие в бюджетната комисия в парламента, но са отишли в президентството. По думите му, ПП и БСП губят от "тези агресивни и дори оскърбителни нападки към президента", тъй като голяма част от избирателите им са гласували за тях, защото са били партньори с Румен Радев.

"Продължаваме промяната" ги нямаше на протестите през лятото на 2020 г. , подчерта проф. Маринов и попита: "Къде щяха да са сега ПП, ако президентът Радев не им беше дал това доверие на Кирил Петков и Асен Василев да бъдат служебни министри". Александър Маринов изтъкна, че Румен Радев много пъти е казвал, че не иска повече власт.

Председателят на Стратегическия съвет при президента не изключи възможността за сформиране на някакво правителство с мандат на ПП в този парламент, като подчерта, че се съмнява, че това ще бъде устойчиво и работещо управление: "В този парламент не е възможно сформиране на политическо мнозинство. ... Програмното правителство беше една възможност преди, но сега, при тази изостреност на отношенията, не виждам как ще стане, а и повечето партии заявяват, че са за избори".

Според него предсрочните избори са най-малко лошият вариант за изход от политическата ситуация в момента, добър вариант няма.

Интервюто на Людмила Железова с проф. Александър Маринов в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • изчегъртайте Радев!

    28 Юни 2022 18:51ч.

    Ей тоя агент на ДС е нагледен пример за президентската шайка, доста по-вредна от кирчовците. Чорапа ги използва и захвърли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    28 Юни 2022 19:43ч.

    Прав е проф.Маринов,Промяната станаха нетърпими.днес гледаме как Кирчо радостно ни казва как изгонил 70 руски депутати.И това е ''промяна''.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спечелиха сърцето на "бандеровката" все пак

    28 Юни 2022 20:17ч.

    макар че нейното влияние сред електората не е решаващо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи