Проф. Иво Христов: Уважавам ген. Янев, но каквото кажат американците, това ще стане

Проф. Иво Христов: Уважавам ген. Янев, но каквото кажат американците, това ще стане
"Аз уважавам генерал Янев и ми е ясно, че той е в рамките на много тесни граници, в които трябва да оперира, за да каже едно, друго или трето, още по-малко да извърши нещо. Същото се отнася и за българската държава като цяло. Така нареченият български суверенитет никога не е съществувал в последните 120 години, а сега пък още по-малко. Ние просто бяхме прехвърлени от съветската зона на военно, политическо и икономическо господство в американската зона. Каквото кажат американците, това ще стане". Това каза в интервю за предаването "12+3" на БНР проф. Иво Христов.

Снимка: личен архив

 

Книгата “Български правни метаморфози” беше продукт на едно мое нарастващо в годините отначало учудване, след това любопитство, след това интерес, след това вече научна страст, а след това отегчение от проблема, разказа пред Националното радио проф. Иво Христов.

"Аз завърших право, но винаги съм имал по-широк социологически интерес защо в България правото не значи нищо. На този въпрос има много и различни отговори, даже в първата глава съм се концентрирал точно върху интерпретацията на така наречения проблем. Всъщност широко разпространено е убеждението, за съжаление и в така наречените академични среди, че това е проблем на националната ни психология, на гена на българина. Това няма нищо общо със съдържателния отговор на проблема. Отговорът е следният – българското общество не е правопригодно. Това не е лошо или добро, това е факт. Правото като основен социален регулатор е характерен по-скоро за така наречената Романо-тевтонска Европа, тоест образно казано – Европа от Цариград нататък".

Проф. Христов коментира и изказването на министъра на отбраната относно напрежението по границата с Украйна: 

"Аз уважавам генерал Янев и ми е ясно, че той е в рамките на много тесни граници, в които трябва да оперира, за да каже едно, друго или трето, още по-малко да извърши нещо. Същото се отнася и за българската държава като цяло. Така нареченият български суверенитет никога не е съществувал в последните 120 години, а сега пък още по-малко. Ние просто бяхме прехвърлени от съветската зона на военно, политическо и икономическо господство в американската зона. Каквото кажат американците, това ще стане". 

Цялото интервю с проф. Иво Христов можете да чуете от звуковия файл.

Коментари

  • Членството в НАТО и ЕС е пагубно за България

    08 Фев 2022 14:00ч.

    Само небългари могат да не виждат този печален факт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каквото кажат американците, това ще стане"

    08 Фев 2022 14:00ч.

    Тъй де. Хубаво е нещата да се казват в прав текст, ако и да е политически неизгодно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    08 Фев 2022 14:05ч.

    Янев отсега репетира за ролята си на лице на новата партия на Льотчика, която е в процес на формиране, след като престъпниците от камората ПП се изринат по трасето. Невероятно, но Зеления чорап е с един милиметър по малко противен от Просто Киро, а тоя чудовищен тандем е коронавирусът на държавата. Герберастите на Тиквата бяха като лек грип спрямо омикрона днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещо му се размъти мозъка

    08 Фев 2022 14:08ч.

    Само да припомня че проф. Иво Христов е член на инициативния комитет който издигна Румен радев!! И както разбирам професора някак си така много спокойно го казва това че каквото кажат от САЩ това ще става! А до преди време все не бедоволен от българите че не се вдигали. А сега що така професоре нищо не съветвате, а приканвате да се съгласим? Янев той е ясен американсик генерал, а Румен Радев натовски!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майка плаче

    08 Фев 2022 14:09ч.

    Отчайващо е, че дори и българските генерали са продажни и обслужват чужди интереси, въпреки, че са се клели да пазят и бранят България, при това и членове на тайна организация, масони. Какво остава за пришълците гладни скакалци като шайката на харвардците и Америка за България, Отворено общество и куп НПО-та все на чужда хранилка и работещи против България. България се управлява от хора работещи против България и българския народ. Рестарт във всичко и на всички нива, това е спасението

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не Цариград, вероятно има предвид Цариброд

    08 Фев 2022 14:12ч.

    Пресилено

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И слава Богу.

    08 Фев 2022 14:14ч.

    Ако зависеше от другаря Христов и от другаря Янев, а най-вече от другаря Радев вече щяхме дя сме руска република. Ако не се лъжа другаря Христов, и другарката Елена Йончева и другаря Станишев всичките са завършили в СССР образованието си. Без комнтар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проф.Иво 80% Дебило Христов

    08 Фев 2022 14:15ч.

    Пак изръси куп тъпни.Бил завършил право,но се занимавал със социология и народопсихология.След като преди време изкара 80% народа дебили,сега народа не е бил правнопригоден.За сведение сега премиера е на 100% правнонепригоден,със цялото му обкръжение,защото ежедневно нарушават правни норми.И професорче,стига си обиждал народа.А ако обществото в Българиая не е "правопригодно" ,щеше да има хаос и анархия,което сега го извършиха Кирчо и Кокорчо.И по добре да сме под икономическо,военно,политическо господство на най-развитата технологически държава в света САЩ,отколкото от полуфеодална,имперска Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    08 Фев 2022 14:15ч.

    Крайно време е да се противопоставим на американците и да си гледаме собствените интереси! Не на вкарването на американски войници и оръжия на наша територия, не на въвличане във война с която и да е друга държава! Неутралитет! Права е баба Мара!! Българи, ако сме нормални, не трябва да допускаме да ни въвличат в чужда война! Никой няма да ни нападне, ако сме неутрални!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И по добре да сме под икономическо,военно,политическо господство на най-развитата технологически държава в света САЩ,отколкото от полуфеодална,имперска Русия.

    08 Фев 2022 14:17ч.

    Робската психика е нелечима...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забележка до 14.15

    08 Фев 2022 14:18ч.

    Най-развитата технологична държава вече не е Америка, а Китай, имайте го предвид...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    08 Фев 2022 14:22ч.

    Професоре, май и ти вече не си достатъчно умен с тези остарели схващания... Сори...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • допълнение към забележката

    08 Фев 2022 14:23ч.

    Не е даже и Китай, а Русия, доколкото решаващите за сигурността авангардни технологии, вкл. и космическите, са руски. А онова зомби, което ни призовава, с неговото "по-добре", както винаги, не знае какво говори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    08 Фев 2022 14:24ч.

    вън нато от българия - слава на ПУТИН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даа,за сетен път се уверявам,

    08 Фев 2022 14:25ч.

    че да си правилния човек в България,трябва да си ГОРД РУСКИ РОБ.Такива бяхме 45 год.,а сега не знам да се чувствам американски роб. Та да и допълня. В САЩ вече се преселиха и живеят със семействата си милиони руснаци в цели техни градове и квартали ,вероятно се чувствуват американски роби. Бах ти смотаняците дето драскат по форума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винаги, когато съм чел коментарите на този човек и други пишманрусофили

    08 Фев 2022 14:25ч.

    съм си правил сравнение - какво е да си путинист и русофил, едно и също ли е ? И съм си отговярял с категорично не. Русофилите и аз съм в това число, мислят от позициите на руския народ, на руската интелигенция, огромното мнозинство добри хора, за любителите на руската култура. Путин и путинистите у нас са политически екстремисти, които застрашават бъдещето на руската нация и държава, а оттам и на България Те се стремят да се възползват максимално от своите властови позиции и да крадат по експертни данни около 100 млрд.долара от многострадалния народ. Тези огромни пари биха решили много проблеми - демографски, икономически и др. Руските офицери начело с бащата на руската военна геополитика генерал-полковник Ивашов и други негови колеги военни определят поведението на Путин и его команда като ПРЕДАТЕЛСТВО спрямо интересите на руския народ. Масовото зомбиране на населението чрез телевизията и медиите за война с Украйна и Западът, според тях, ще доведат до икономическа, технологическа и национална деградация, съпроводена с разпад на Руската федерация. Замислете се другари местни путинисти и не бъркайте руския народ са тази клептократична клика, която днес управлява Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гюро

    08 Фев 2022 14:28ч.

    Професорът все така си остава топ-класа, но поради всеобщо ширещата се простотия няма как да бъде разбран. Жалко за тая държава и нейния народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "българското общество не е правопригодно"

    08 Фев 2022 14:28ч.

    Тука е много прав. Ние не сме западна държава, никога не сме били част от западния империализъм и мафиотският тип управление на държава и икономика, ни е противопоказен, макар да бе внедрен по западен почин преди малко повече от 30 г. Ние принадлежим към т.нар. съборни източни култури, характерни за Евразия, като тук вече можем да тълкуваме по-издълбоко термина "съборност", но няма да го правим сега. Типът на съборното управление е диаметрално противоположно на западния мафиотски тип, който е по същество с юдейски корени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха, сега, видиш ли!

    08 Фев 2022 14:29ч.

    Смешен плач! Истината боли, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не случайно най-много русофоби има в самата Русия.

    08 Фев 2022 14:31ч.

    Толстой в дневниците си - "ако ме бяха попитали къде искам да дсе родя щях да отговоря - където и да е, но никога в Русия". Здравомислещите хора в Русия са съвсем на ясно какво представляват политиците им. Особено днешните - наследници на КГБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко

    08 Фев 2022 14:32ч.

    Всеки от позицията на която е поставен налива вода в мелницата на САЩ.Този също но така по тарикатски.Вероятно си мисли че е лесно да преметне 80% че даже с +.Само ще припомня ,че един свинар от Шуменско разбива на два или три пъти войските на Източната Римска Империя и един път войските на монголите.Това Бърдоква той и ''цар'' Ивайло прави с онези 80% от които казионения ''професор'' се срамува.Имам още много исторически примери но този е достатъчен.А релациите право/българи си е върховна глупост родена в алкохолен или друг вид делириум.Да и свинарят е нямал време да чете търновските ''книжници''Ако е можел да чете.Нещо ми се струва България тръгва в обратна посока след като ни ограмотяват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А до преди време все не бедоволен от българите че не се вдигали.

    08 Фев 2022 14:34ч.

    А ми отговорът на твоя въпрос е в твоите думи. Ох, този Шапиро... Колко е прав..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • правната култура

    08 Фев 2022 14:36ч.

    Прочее, правната култура на един народ трябва да се основава не просто на формалната власт на закона, а на дълбоко внедрените в душата на човека морални правила за честност, достойнство, съвест, неприкосновеност на личността, уважение към ближния, обществена солидарност, справедливо натрупване и разпределение на обществено богатство. Право, което съществува само с оглед да се следи кое не противоречи на буквата на закона, каквото е правото на мафията, не е в наш стил. Правото е дух едва когато е облечено в безкористна моралност. В противен случай е хуманно извращение под формата на все по-излишни регламентации, формализъъм и буквоядство... и обслужва интересите на шайка хитреци и мошеници, обсебили властта и парите, които постепенно яхват обществото и го подкопават, докато го отчуждят от изконните му интереси като активни граждани и народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много жалко за мисленето на този човек, на когото

    08 Фев 2022 14:38ч.

    и майката и съпругата са рускини. Промили са му мозъка, но той би трябвало да има и собствен мозък. Нищо против руснаците, но тези явно се са от онези широкоскроени и добри руски хора, за които съм чел и познавам !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха

    08 Фев 2022 14:43ч.

    И аз уважавах тоя професор, до момента в който се изтъпани шастлифт до Румбата Радеф!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    08 Фев 2022 14:45ч.

    Не че не е прав, но почва да ми идва в повече, смяната му на лагерите. Предполагам, меркантилно? Загуби уважение, морално, а и от там вяра в предложената експертност. И социалният антрополог Харлан е умен, така и Цацаров, но.....?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • професорът нещо май

    08 Фев 2022 14:45ч.

    е развял бялото знаме. Колко удобно представя като аргумент, че "България не била имала суверенитет през последните 120 г. " !!!! Пълна глупост е това. При соц-а макар и да бяхме в СИВ и Варшавския договор, никога не сме били окупирана дъргжава и тук никога не е имало руски войник, камо ли руска база ! И да, при соц-а имахме много повече суверенитет, бяхме си нормална държава с развита индустрия- лека и тежка, с развито селско стопанство, с безплатно образование и здравеопазване, развита в спортно и културно отношение, и с помощта на СССР бяхме с доста добре обучена и оборудвана армия !!! И това ако не есуверените, здраве му кажи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проф.Иво 80% Дебило Христов на 08.02.2022 в 14:15

    08 Фев 2022 14:53ч.

    Ти, разбира се от поста ти, си изключително умен, ти не си от 80%...:))) Но я ми кажи като си толкоз умен, кой народ има поговорка: Законът е врата у полето и само глупаците минават през нея...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    08 Фев 2022 14:54ч.

    Даже и така да е както казва този Иво Христов, все пак е факт, че можем да си псуваме американците на воля. Докато в ония години това не можеше да се случи без последствия за псуващия. Ма, не сме били окупирани! И какво от това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не случайно най-много русофоби има в самата Русия. на 08.02.2022 в 14:31

    08 Фев 2022 14:59ч.

    ма много си прав шъ знайш...Лев Толстой е роден преди почти 2 века...Русия не е била цвете, но в Щатите си е имало робство като стой та гледай...а интересно ако тогава биха питали някой българин къде ли би искал да се роди, какво ли би казал? Всъщност защо ли питам - по това време по българските земи образованите и още повече графове са били кът....:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • цвят лилав

    08 Фев 2022 15:17ч.

    Преди изборите за президент в САЩ Баш Професора говореше, че ако Байдън спечели, в региона ще се случат няколко войни. Тогава не каза между кого и кого. Може ли сега по-конкретно, все пак явно натам отиват работите - кой с кого ще се бие, включително и на Балканите? И ако САЩ наредят на България да започне или да се включи във война срещу съседна държава, какъв трябва да бъде българския отговор? Оня ден украинеца каза на украинците да не се шашкат от апокалиптични прогнози - демек, война може и да няма. При аналогична ситуация българина какво ще каже на българите? Каквото кажат американците това ще стане? Толкоз ли няма друг вариант? И друго - колко е удобно да казваш само това, което искаш, и нито дума повече! Дъра-бъра, ама с много подтекст! Сещайте се! Това ли е начина?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странно изказване

    08 Фев 2022 15:33ч.

    Проф. Иво Христов: Уважавам ген. Янев, но каквото кажат американците, това ще стане. И за какво го уважавате, като е кукла на конци. Както съм споменавала, мъжете вече са рядкост, затова пък панталони колкото искаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайно време е да се противопоставим на американците и да си гледаме собствените интереси!

    08 Фев 2022 15:43ч.

    Не, крайно време е да си гледаме собствените си интереси. Прекалено малки и слаби сме да се противопоставим на великите сили, но трябва да си пазим колкото се може повече нашия интерес. Понякога той ще върви със САЩ, друг път с Русия, ЕС или Китай. Но да се противопоставяш на някого, значи преди всичко да си чуждофил, но не и българофил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    08 Фев 2022 15:44ч.

    Много ми хареса констатацията, че "българското общество е неправипригодно". Много ясно. "понеже не сте под закон, а под благодат" - така го е казал ап. Павел. А още от времето на Атила, Кубрат и Аспарух за българите етиката е над закона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като се оставяме на чужди интереси колко ни струват генералите

    08 Фев 2022 15:44ч.

    прав е професора, както винаги. Генералите и официалните лица са само лицето на българската негодност да бъдем субект на настоящето си, да виждаме интересите си защитени от правото, държавата и институциите в нея. Съзнавайки тази си негодност се заравяме в исторически спорове и заяждане за кривиците на другите народи, държави и истории. Така вместо да се фокусираме върху това което трябва да направим, се занимаваме с празни приказки и спорове за несъществени неща или направо глупости на глупави и невежи хора. Липства ни висок идеал и като народ, и като хора в него, само че тази липса ни е станала привична, даже неизбежна в мисленето ни, като цената да преживяваме на този свят. Такава е психиката на хронично болните хора, те се радват. че въпреки неудобствата и поносимите болки, все пак още са живи и са избегнали за малко поне пътя към гробищата. Ние сме сега болния човек на Балканите и Изтока, затова се дразним когато ни говорят за това което не сме способни да бъдем и за това колко сме болни и изоставени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаах

    08 Фев 2022 15:55ч.

    Товарищ Путин каза за цяла Европа, без значение някоя страна дали е неутрална:-"предадайте на читателите си в печатни, телевизионни и онлайн издания." "Няма да има победители. И вие ще бъдете въвлечени в този конфликт против волята си. Няма да имате време дори да мигнете с окото си, когато изпълнявате член 5 (колективна защита на членовете на НАТО)…" А товарищ Христов що ни говори, форума ко ни говори.Има ли значение дали за Щатите или за Русия се дърляте.Искали някои тука да се изтеглело НАТО ама веднага, а те да управлават по Руския модел, за да могат да мародерстват още 30 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пусть Всегда Будет Правда

    08 Фев 2022 16:30ч.

    Професор Христов, нещо май е развял бялото знаме. Колко удобно представя като аргумент, че "България, сега Булгаристан не била имала суверенитет през последните 120 г.!!!! Пълна глупост е това. При соц-а макар и да бяхме в СИВ и Варшавския договор, никога не сме били окупирана държава и тук никога не е имало руски войник, камо ли руска база ! Единственият такъв беше майор Юрий Алексеевич Гагарин !!!! И да, при соц-а имахме много повече суверенитет, бяхме си нормална държава с развита индустрия- лека и тежка, с развито селско стопанство, с безплатно образование и здравеопазване, развита в спортно и културно отношение, а с помощта на СССР бяхме с доста добре обучена и оборудвана армия !!! И това ако не суверенитет, здраве му кажи. Сега Булгаристан вече 32 години не суверенна, а С У В Е Н И Р Н А територия, даже не е и държава !!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно

    08 Фев 2022 16:40ч.

    Я, виж какъв песимизъм е обзел професора русофил. Сигурно това е свързано с факта, че сънародниците му, които навремето определи като 80% дебили, не са склонни да го признаят за чак такъв гений, за какъвто се смята той самият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трябва да си ГОРД РУСКИ РОБ.Такива бяхме 45 год.,а сега не знам да се чувствам американски роб.

    08 Фев 2022 16:52ч.

    Кат ти думам, че си с робска психика,Той бил горд руски роб, обаче сега не бил сигурен дали се чувства американски такъв. Роба си е роб, без значение дали руски или американски..Въпрос на светоусещане.. Язе нивгаш не съм се чувствал ничий роб..и едните и другите са ми през дедовия.. Ама случих да се родя за съжаление на територия управлявана от хора с такава психика.. Най сте ми любими такива, дето ми изтъквате предимствата да си нечий друг роб, щото видиш ли новия господар бил много незнам къв си...пък стария толкова отвратителен Генетика, нимойш избяга от нея...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полубългарин

    08 Фев 2022 17:25ч.

    Презиращ българите. Обаче избрал да е тук, сред тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гербераст

    08 Фев 2022 17:55ч.

    Електората на копейкин в потрес от една очеизведна истина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Герберастче, кво думаш?

    08 Фев 2022 18:07ч.

    Истината в случая, не е потресаваща, а за ръкопляскане.. Трябва да сме изключително щастливи, че от нашите бунаци нищо не зависи. По-добре е да правим квото е наредил агата, дето ич не го е еня за раята..и да не мърдаме много-много, че инак по-навътре ни влиза..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елмо

    08 Фев 2022 18:07ч.

    Не знам защо толкова превъзнасят Иво Христов като анализатор. Той си е просто представител на т.нар. "хайверена левица", която винаги иска да е близо да властимащите. Анализите му представляват компилации от мненията на сериозни анализатори, които той е прочел някъде си, но винаги забравя да ги цитира. Оставям на страна и неприкритото му презрение и омраза към собствения му народ, което говори за определени комплекси и чувство за неоцененост. Само искам да кажа, че ако е имало подобни на въпросния професор преди Втората световна война - то те биха твърдели, че каквото иска Хитлер това и ще стане. През социализма подобните на Иво Христов биха твърдели, че каквото иска СССП това и ще стане. Ако се направи справка в историята се вижда, че това не е точно така и България винаги е успявала да маневрира, стига да е имала държавници, поставящи най-високо българския национален интерес. Ако трубадура на Радев вярва в това, което е написал, то определено вярва и в неминуемостта на синергията с отвъдокеанския "партньор".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елмо

    08 Фев 2022 18:10ч.

    СССР не СССП

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - и на оня в 14:15 и другите "80%-ници"

    08 Фев 2022 18:22ч.

    Чета и не вярвам на ... - изберете си какво. Идиотията на идиотите идва от самото заболяване - ментално-физически дефицит - неспособност да се видят подредени фактите, техните взаимовръзки и изводите. В резултат, където минат, все ще намерят ръб, в който да си блъснат за пореден път кратуните! Така сте с вашата "американофилия", а по скоро, това е перверзен Стокхолмски синдром! Понякога , както днес тук, имам чувството, че чета съжденията на уважаемият Соломон Паси размножен в мултиплексно дежурство. Професор Христов е повече родолюбец, отколкото САЩисаните палаши декламиращи правоговор. Повече разбира дилемата в която се намира ген. Янев и неговата невъзможност да постъпи ... както трябва. Не заради самият него, а заради резултата от резки движения всред глутница едри хищници. А оръжие - нямаме. Същите се постараха България да е разоръжена, смазана от липсата на патриотични субекти и от дебилизирането 'и чрез въжделеното и не успяло "благополучие" чрез компрадорския, пост терминален, капитализъм. И проф. Христов е прав - дори да преболява, фактите са такива: - Не е имало самостойност, субектност и пълноценна независимост след Освобождението до днес! Защо ли? ** - Просто защото, са липсвали множество количествени и качествени ФАКТОРИ: -брой население, натрупан национален продукт, интелектуална, икономическа и управляваща прослойки - плюс външни катастрофи! Въпреки наличие на отделни малки групи ярките личности, възможно най-достойни представители на Народа! Представители да - но като цяло: - малцинство. Имало е винаги като противо тежест самонарекъл се "елит" от Мунчовци, бая ви Ганьовци, от преминали през партийните върхушки, слуги по душа и призвание, сродни и еволюирали представители сега. В последните 30 години вече дооформили се като дегенерирал предателски, слугински, необразован и просташко-разбойнически "Елит". Върхът вече е достигнат с назначаване на най-ярки екземпляри директно от Работодателите им да "управляват" съдбините на държава и територия. Всички тези са прекрасни наместници всред плебса - като видиотени про-САЩисани тролове, "специалисти" по всичко, видни "разбирачи" на случващото се по света и у нас... *** - Но, все още блъскащи се по всеки един стърчащ виртуален, физически, интелектуален и всякакъв друг Ръб. С водеща ги максима: - Най-много мразим да мислим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дон Рапон

    08 Фев 2022 18:48ч.

    Елмо,азбуката,азбуката.Като начало започни с първите три букви,А,Б,В.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз, например,

    08 Фев 2022 18:57ч.

    първо бих прочел книгата на професора, ако трябва и още веднъж, пък след това щях да разсъждавам какво имал пред вид под "неправопригоден" и какво нямал. Коментарът в 14:28 дава интересен ход на мисли, само дето не мога да се съглася, че мафиотският тип управление на държава и икономика ни е внедрен преди малко повече от 30 години. Да, той наистина е внедрен, но много преди това и то доста силово и безскрупулно, от Стефан Стамболов. Именно той, според мен, загърби повелите на Ботев и Левски и се юрна из европата с нарочна делегация, та да ни търси цар. След това, типично по бригадирски започна да изгражда държавни, че и бизнес структури у нас пак по западен модел, но съвсем изкуствено, без никаква мисъл подходящо ли е за нас, ако да - защо точно това, а не друго ... с една дума - копи-пейст. Който не ще или задава много въпроси - бой по тиквата. Негативите от всичко това са много повече от позитивите, ако въобще има такива. Можем да отидем и далеч по-назад в историята, когато Борис-Михаил решава да подмени автентичната вяра на българите по това време, с християнството на Византия. Това е бил много сериозен трус за държавата ни тогава и някои от последствията са валидни и днес. И като капак на всичко - прекалено многото бели петна и неизвестни относно нашата история и произход. Кои изгорени, кои откраднати от чужденци и покрити в дълбока секретност, кои насилствено подменени и изопачени. А това се върши и днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гербераст

    08 Фев 2022 19:49ч.

    Герберастче, кво думаш? на 08.02.2022 в 18:07 осъзнаването на факта, че България е на ръчно управление от Козяк 16 е първата стъпка. Втората е, да заебеш всякаква външна политика и да си оправиш кочината, защото само това зависи от теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кривата краставица

    08 Фев 2022 20:22ч.

    Иво Христов откакто се появи на сцената, непрекъснато свети с отразена светлина. Той паразитира върху Андрей Фурсов, като повтаря неговите по-интересно звучащи фрази, обаче ги изважда от контекста. Така за българската публика остават недостъпни мислите на Фурсов, а още повече - неговия светоглед. Христов точно като папагал върти произволни комбинации от 30-40 чужди фрази, като единственото му усилие е от време да попълва този набор с нови фрази, които - повтарям - са извадени от контекста. Има обаче едно изречение, любима шега на Фурсов, което едва ли ще чуем от устата на Христов: "Процентът на дебилите сред професорите е равен на процента на дебилите сред обикновените хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Втората е,...

    08 Фев 2022 20:22ч.

    По първата, нямаме спор. Относно втората, аз съм диво прасе и не обитавам кочина. Недоволен съм, че унищожават гората, ако правилно ме разбираш..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гербераст

    08 Фев 2022 21:27ч.

    кривата краставица на 08.02.2022 в 20:22 а ти пък паразитираш върху паразитиращия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайтов

    08 Фев 2022 21:31ч.

    Тези внушения за неизбежност на безропотното подчинение на американския диктат вонят (с извинение) на мърша. Да хвърлим децата си в огъня защото на американските господари им се пие кръв? Нямаме избор, така ли? Но пасаран! Имаме избор - излизаме всички по площадите и булевардите, непреклонни. Няма да позволим България и децата ни да бъдат пушечно месо в чужди войни! Това е. Просто и ясно. Няма да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кривата краставица

    08 Фев 2022 21:59ч.

    Точно така, Хайтов 08.02.2022 в 21:31. Кариерата на Иво Христов е анти-български проект, чиято цел е докрай да обезсмисли живота ни. След като нямаме цел, нямаме средства, НЯМАМЕ ИЗБОР, и животът ни няма смисъл. Тоя плужек 10 години се занимава само с това - да ни набива в главите, че НЯМАМЕ ИЗБОР защото сме били нещастници и дебили. На въпроса какво трябва да се прави, за да не сме толкова зле, той винаги отговаря само с една от двете фрази: "Това не е моя работа" или "Кой си ти, че да ме питаш."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гербераст

    08 Фев 2022 22:36ч.

    Хайтов на 08.02.2022 в 21:31 Ти сериозно ли си мислиш, че единствения народ на Балканите, който не е бил дорасъл да се освободи сам от турско робство е способен на такова нещо ? Сериозно си се объркал, ама много сериозно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Кривата Краставица

    08 Фев 2022 22:49ч.

    Ами, правилно отговаря. Явно не сте наясно, какво означава зомбиране. Значи много неща, едно от които е - да не осазнавате, колко сте затънали в блатото. Да не осъзнавате, че са ви внушили, как всичко е ОК, докато вие си мислите противоположното. Въобще не е вярно, че се измъква с една от двете фрази. На подобен въпрос наскоро отговори така /цитирам по памет/: "Предстои нова технологична революция. Как българите ще се впишат в нея? Как ще се впишат в нея, така че да престанат да са съвременни роби. Просто ми дайте план, как може да стане това. България, отново да е в първите 30-на държави по технологично развитие." И всичко това беше, защото отново го зачекнаха, че бил голям песимист и много плашел. Той, за хилада и не знам кой си път отговори, че никъде не пише, че ние трябва да сме супер, само защото Бог така е отредил. Каза също, че никога и пред никого не е поемал ангажимент за доброто му настроение. Ами - ЕВАЛА МУ!!! Много бил плашел! Такава глупост! Ако има от какво да се плашим - това трябва да се каже ясно и разбрано, както прави професора. А не да дрънка глупости, с които да стане смешен, само и само на някой представител на капитала да му станело убаво, щото иначе ще му стане скучно и има да чакате за повишение на заплатите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • към "на 08.02.2022 в 18:41" Я стига с тези Биволь,

    08 Фев 2022 23:01ч.

    видяхме ги и тях как раболепничат пред героинята... Грамите са си грами, нека си оценяват личностите на "човешките ресурси на място" колкото си искат и както възможностите им позволяват. Техните преценки са точно това - ТЕХНИТЕ преценки за нашите хора. Не могат да знаят какви точно са мислите и въжделенията им, нито колко силно е патриотичното им чувство. Да припомням ли, че по време на предизборната кампания всичкия ГЕРБтролетарият взе страната на противника на Асен Василев в ЧАСТЕН бизнес спор, въпреки че ставаше въпрос за: чужденец решил да наклевети бившия си съдружник, когото никой не познава (и никой не знае колко честен или лъжлив е той), без никой да го е виждал дори, без да се знае какъв е спорът им, в който Василев е излязъл победител по силата на СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ... Т.е. специализиран съдия е отсъдил в полза на А. Василев. Награкахте човека, Василев, и дадохте право 100 % на противника му, който логично, дори само заради загубата си - едва ли би пропуснал да му напакости... И всичките тези низки емоции и писаници - само защото Асен Василев беше изборен противник на любимия ви Тиквун! И сега е същото. Стефан Янев е може би най-зрелият ни и читав политик в изпълнителната власт в момента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адвокат от САК

    08 Фев 2022 23:09ч.

    Христов е с руски произход, ама не точно, владее идиш. Презрението му е вече дразнещо. А постоянните профанизирани повторения на Фурсов вече дотягат. Новото му откритие е съмнително. Неправопригодност е някаква странна манджа, не е ясно какво има предвид- архаичност или какво?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаме избор - излизаме всички по площадите и булевардите, непреклонни

    08 Фев 2022 23:12ч.

    Прекрасно Хайтов! Ха дано, ама ... Обаче, просто не се случва масово. Винаги с "изборите" се настъпва една и съща мотика. С времето, желанието да се излезе и се покаже "единство" намалява все повече. Дори при явна гавра с хората, вече няма желаещи "да излязат". Така, че анализатора не е виновен, че показва действителността. Считам, че се опитва да въздейства, а не, че бил "инсталиран" и пр. дивотии. Кратунчо и Кокорчо са инсталирани, Боко бе инсталиран... Кои ще излязат утре, в други ден да викат: "Янки, го хом!" и пр. ? НИТО ЕДИН НЯМА ДА ИМА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До "До Кривата Краставица на 08.02.2022 в 22:49 "

    08 Фев 2022 23:16ч.

    А-а-а, мерси, мерси. Разбрах, че имало и трети начин Христов да се измъкне от отговор на въпроса какво да се прави, за да не сме толкова зле. "Просто ми дайте план, как може да стане това." Ще си го запиша, благодарско!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко-Симеон добре го казва

    08 Фев 2022 23:48ч.

    Като му дойде времето.А ще дойде.Точно така както познах,че ковид идиотите ще предизвикат масови размирици някъде по света.Така Ви казвам днес и сега;Българските мекерета сами ще си окачат въжето на шията.Не са нужни а и възможни площадни изпълнения.В самонадеяноста си,в чувството на безнаказаност,в арогантноста си,с дебилизма си /техния и на господарите си/ някой ден фатално ще сгрешат.Ще трябва само да се ритне столчето.Нямайте милост тогава.Гена на лакействането веднъж за винаги трябва да бъде унищожен в българския етнос.Вацев твърдеше някъде че % на съглашенците е еднакъв във всички държави.Проверявах.Не е вярно.И българите далеч не сме в топ листата.Напротив.Но може да го изчистим тоя ген.А както се вижда и ни го привнасят.Виновни били сме,нищо не можем,слаби били сме!Само през 20 век народа ни има умопомрачителни победи.Такъв народ не умира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кривата краставица го е заклал тоя полубългарина

    09 Фев 2022 4:06ч.

    Ама наистина е любопитно, защо пък изобщо му дават думата? Ха де! Все едно човек да попита, що са го назначили на длъжност професор, кандидати ли са нямали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До кривата краставица го е заклал тоя полубългарина

    09 Фев 2022 7:35ч.

    Абе ти кой клас си? Аз подобни въпроси си задавам в 5 клас. Ти явно не си излязъл от петия си клас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И все пак, защо го канят по телевизиите?

    09 Фев 2022 8:56ч.

    Бивш политик, от новите фалшиви професори, дето титлата им нищо не означава, че и прочул се с презрението си към българите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мие се образа на Янев

    09 Фев 2022 9:09ч.

    Все повече българи разбират че Янев и Радев не са тия хора за които се представят! Все повече българи разбират че да си генерал и то от БА не означава да си родолюбец!! Все повече българи разбират че има инфлация и тя става все по-голяма, а през това време Янев и Радев дрънкат глупости! Та работата на професора е да пренасочи мисленето на българите че видите ли както казваше борисов, каквото кажат "Началниците"! Та какво излиза че ПРОМЯНА няма има само една голям ИЗМАМА!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от групата на мислещите

    09 Фев 2022 9:21ч.

    Форумът малко попрекали с емоционалните критики. Нямаме друг такъв медиен анализатор и коментатор по точно определен тип теми като този, освен може би Вацев. И двамата са посвоему оригинални. Що се отнася до казаното, че американците решават, той го е казал полуевфемистично - по-скоро е искал да жегне лакеите-назначенци на САЩ във властта, отколкото да се подмазва на американците. Не виждам нищо нереалистично в това по-скоро метафорично изказване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хулите

    09 Фев 2022 9:53ч.

    срещу Христов са ненужни. Не говорят добре за авторите им. В изказването на Христов има две тези: а) България не била и не е независима държава. Всеки ученик от 10 клас знае, че понятието “суверенитет” задължително включва независимост във външната политика. Такава не сме имали нито от ссср, нито сега от сащ. Следователно първата му теза е безспорна; б) Втората му теза е че сме “неправопригодни”. Този му извод е свързан вероятно с непригодността на Радев и Кирето да спазят елементарно изискване на българската конституция. Какво да очакваме тогава от другите? Иначе не сме по-непригодни от всеки друг народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гербераст

    09 Фев 2022 10:13ч.

    от групата на мислещите на 09.02.2022 в 09:21 Двамата с Вацев трябва да се презентират единствено като специалисти по Русия. Щото при тях тема несвързана с Русия не се дискутира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гербераст

    09 Фев 2022 10:14ч.

    б) Втората му теза е че сме “неправопригодни”. Този му извод е свързан вероятно с непригодността на Радев и Кирето да спазят елементарно изискване на българската конституция. Какво да очакваме тогава от другите? Иначе не сме по-непригодни от всеки друг народ. гербераст на 09.02.2022 в 10:13 Втората му теза е свързана с това, че от 1992 г.,демек от правителството на Фил България се управлява от американската амбасада, но това го знае вече всяко дете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коце

    09 Фев 2022 10:19ч.

    Ивчо е псевдосимпатичното лице на българския нихилизъм. Той всъщност хвали Стефан Янев. И го оправдава за слугуването му на външни сили. Ами как няма да го оправдава като самият Ивчо е крупен капиталист. Заинтересувайте се. В чичко Гугъл има всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Ердо как им се опъва?

    09 Фев 2022 10:29ч.

    Въпрос на гръбнак. И други атрибути.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    09 Фев 2022 10:53ч.

    Безспорната истина е, че съдбата на България ще се реши отново на Източния фронт. А друга безспорна истина е, че много българи мразят да им посочват голата истината в очите. Навремето булгериън изпадна в див амок, когато Иван Костов им посочи, че " в България всички са батовчеди" . Същата работа беше и с 80%те процента и със "сухите съчки" на Мангъров. И това не е по-различно - България нищо не решава. Все едно реши за реакторите а АЕЦ или за Южен поток. България ще защитава англо-саксонския интерес и усилието на САЩ да запази световната си доминация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    09 Фев 2022 11:20ч.

    За мен поне нещата с Иво Христов стоят повече в плоскостта на морала. Тези заключения за незначителността на България и зависимостта ѝ от силните не струват нищо. А както разбираме от написаното дотук, някога майката на Иво е избрала да живее в България, същото години по-късно е направила и съпругата му. Може и така да е, не ми се рови. Значи не величието, ядрената мощ, необятните простори и несметните природни богатства, а нещо друго се е оказало по-ценно за тях, нещо в чисто човешки план, което с цялата му неблагодарност и показно пренебрежение, май е било определящо и за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Woland

    09 Фев 2022 11:21ч.

    @А Ердо как им се опъва? на 09.02.2022 в 10:29. - Бай ти Ердо е шеф на империя, бивша, но империя. И си има атрибутите на империя. България не е нито настояща , нито бивша империя. Има разлика ! Освен това България няма с какво да вдъхва уважение у чужденците, които и да са те. А като не те уважават, не те Еbaват за нищо. Сори, но е истина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer на 09.02.2022 в 11:20

    09 Фев 2022 12:11ч.

    Не знам дали е до ценност, нека не забравяме, че върховете на планините, които вдъхновяват по-творческите натури, изобщо не се пригодни не само за живеене, но даже и за еднодневно усядане. Това никак не сваля ценността им да вдъхновяват, нито отменя величавата перспектива да се стремим към тях - разбира се, не всички личности, а главно по-романтичните. Така е и с Русия, която не е достояние само на простичкия ум и онези, които се борят за ежедневен живот - от метафизиката бягат не защото е немагнетична по принцип за всички, а защото повечето не я разбират. Ако попитаме Кирил Петков в частен разговор, той ще избере величието на планината пред Харвард и северноамериканската потребителска (псевдо)идилия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Фев 2022 12:48ч.

    ген радев е втори мандат нищо няма да загуби ако предизвика референдум за излизане или оставане в нато и ес мен никои не ме е питал какво мисля по въпроса и сега след 70 години мир какво правим ще загинем заради безкраините ам интереси и печалби от продажбата на оръжие тяхната цел не е украина а ресурсите на русия и връзките с китаи така че пълен неутралитет и никакви ам делегации тука балканите и черно море зона на мира и дружбата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    09 Фев 2022 13:33ч.

    Не възнамерявах да чета точно него, но се зачудих какви глупости е написал, че е прочетено от толкова хора и няма изненада, пак е хейтил българите. Относно правото, целият свят употребява българската дума за заповеди, която звучи на древния ни език като „гени“. За древния българин-тракиец целият свят е подчинен на закон, т.е., той има своите гени, отнасящи се до всички измерения на битието - дух, душа, тяло. Заповедите, които е спазвал тракиеца са основно 20, аналог на десетте заповеди към евреите, но не са написани в забранителен стил. Обратното е, написано е какво да правиш. На по-късен етап тези заповеди влизат в риското право. Ето ги и тях никой да не говори повече, че народът ни е без закон! 1. „Слушай, Тракиецо, нашият Бог е Един, нашият Бог е Всемогъщ, нашият Бог е Дионът – Иисус, само Той е Бог на Правдата и на Истината. Той е наш небесен Отец, Той е наша небесна Майка, Той е наш небесен Брат. 2. Да благославяш винаги и на всяко място Бога на Правдата и на Истината и да търсиш Лицето Му, да Му благодариш за живота, който ти е дал даром е Любов, и че дава е Милост Слънцето си да изгрява над добрите и над злите всеки ден! 3. Да съблюдаваш и изпълняваш през всичките дни на живота си Правдата и Истината и да не престъпваш законите на Любовта и Милостта. 4. Да не посягаш да нараняваш без вина нито човек, нито животно. 5. Да не вършиш никакво престъпление, нито да се сближаваш със злото, нито с престъпник. 6. Да вършиш всеки ден правда и истина и да работиш всеки ден повече, отколкото се изисква от тебе. 7. Дa не ставаш причина да се хвърля от някого укор срещу Бога, нито срещу царя-арих. 8. Да не ставаш причина никому нито за страдание, нито за болка, нито за плач, нито за бедност, нито зло да бъде сторено някому от господаря му. 9. Да не убиваш, нито да даваш заповед да бъде убит някой, без да бъде доказана вина, достойна за смъртта му. 10. Да не онеправдаваш никого, да не извършиш мерзост пред Бога, нито да откраднеш от приносите в храмовете му. Да не изискваш повече от дължимото, нито да отнемаш от всички дължими приноси. 11. Да не блудстваш и да не прелюбодействаш, нито да оскверняваш тялото си. 12. Да не крадеш от градините, нито да тъпчеш полетата. 13. Да не променяш точността на кантара, нито да отнемаш от теглото на везните или пък да прибавяш към него. 14. Да не отнемаш млякото от устата на сукалчето, нито хляба от сиромаха. 15. Да не прогонваш добитъка от пасищата, нито да ловиш риба с примамка от плътта й. 16. Да не спираш водата като запушваш извора й, нито да повреждаш или мърсиш цистерните (резервоарите, тръбите или водохранилищата), в които тече. 17. Да не загасваш светилника или огъня на никого. 18. Да не пренебрегваш сезоните, светите празници и шествия, нито полагащите се в тях приноси и да не отлъчваш настрана от тях добитъка, определен за жертвоприношение Богу. Да не нарушаваш Богу-служебните церемонии, шествията и празниците на Бога, но да участвуваш с праведно сърце във всички тях според всичките си възможности. 19. Да не лъжеш, нито да клюкарстваш за повреда на някого. 20. Да се пазиш чист от всеки грях и да търсиш Божието опрощение и очистение относно всичките си минали грехове и нарушения, и Бог ще погледне милостиво на теб, и ще те избави в ден на напаст, и ще те послуша и ще ти помогне, щом призовеш Името Му с разкаяние и правда...“ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българското общество е неправопригодно.

    09 Фев 2022 14:15ч.

    Това е само следствие от основния проблем. А основният проблем е, че България през време на цялата си история е била страна, която е била скърпвана от „подръчни средства“. Спомнете си как е възникнала Дунавска България (т. е. тази България, находяща се на юг от Дунав, на която ние сега сме наследници)! Дошли една шепа степни конници от устията на Дон и Днепър и населили едно МАЛКО, ама МНОГО МАЛКО селце в днешния Шуменски регион. Плиска! След това и Преслав е бил едно такова МАЛКО селце… И толкоз. Това са били българите, т. е. ДЪРЖАВОТВОРНИЯ ФУНДАМЕНТ на утвърдилата се на юг от Дунав Българска държава. И все пак това е била доста обширна страна със сравнително многобройно население — мизийци, тракийци, славяни, тюрки, монголи, гърци, анатолийски племена (преселили се от малоазиатските пустини в по-плодородните Балкански земи)… И кой ли още не! Какво означава това? Това означава ЛИПСА НА ЕТНИЧЕСКА ХОМОГЕННОСТ. Но повярвайте ми — не е възможно едно струпване на хора, у които няма етническа хомогенност, да изгради нещо, което да е правопригодно. Правото е съглашение между индивиди, за които е характерно расово, верско и дори елементарно битово подобие — всеки да живее и постъпва така, че поведението му да не е в разрез с един всеобщ принцип, постановен в самата ДЪРЖАВОТВОРНОСТ. И този всеобщ принцип е Законът и Конституцията (която при нас напоследък се оказа в окаяното състояние на нещо, което се поставя под въпрос). Срам и позор! И до ден днешен всички ние, на които се опитват да ни внушат, че сме БЪЛГАРИ, сме просто само едно струпване на ПОГРАЖДАНЕНИ СЕЛСКИ МАСИ — селяни, за които Родината е стопанския двор с кравите и магарето, градината с доматите и тиквите, както и комшиите, които е най-добре да са ЧИЧОВИ и ВУЙЧОВИ, защото не можем да понасяме „ябанджии“. България — по хитрото хрумване на „българския“ зет Том Хангс — е страната Кракозия, т. е. зона, в която „всяка коза за своя крак виси“. А за да висиш „на своя крак“ не ти е нужна ПРАВОПРИГОДНОСТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винаги има нужда някой

    09 Фев 2022 14:20ч.

    да казва истината в момент на 33 -годишно затъмнение, както е у нас. И това е именно проф.Иво Христов. На някои това не им харесва и му вменяват всички отговорности за нацията, държавата и цялата ни история. Нима наистина си мислят, че такава отговорност може да се носи само от един човек?!?!? Явно това са хора, които са с мироглед на диктатори и че всичко зависи само от един човек. Язък им за претенциите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кривата краставица

    09 Фев 2022 16:29ч.

    Абе вие не се ли усещате как "професорът" ви взема за мезе? Правопригодност? Няма такава дума. Просто му се иска по наукообразен начин да ви засегне. С дебилите работата се поизтърка, та трябва нещо по-свежо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    09 Фев 2022 18:07ч.

    Съчиняването на "неправопригодно" е ясен признак за това, че или няма желание да се дефинира проблема, поради който липсва върховенство на закона по тези земи или е липса на нещо под шапката на тези, на които политиката е възложила да представляват нАучната мисъл. За сведение на учЕния Христов - традиционното /римското/ право е "възникнало" в Констатинопол! И разликата межди тези държави, които учЕния определя като "пригодни" и "непригодните" е в това, че продукт на "пригодните" е селянинът, който решил да реши спора си с Фридрих Велики в съдът, а продукт на "непригодните" е Андрешко! В това е проблемът господин Христов! Пригодността или непригодността не е резултат на селянина, съдещ императорът си или на Андрешко! Германският селянин и Андрешко са ПРОДЪКТЪТ на това, как управляващите ПРИЛАГАТ законът! Народонаселението се обръща към това, което може да му реши проблемите! В Германия нямат приказката "оплачи се на арменския поп", нали? Българинът се оказва изключително дисциплиниран, което означава, че дълго време е живял в условия на законнст, след като след 30 години беззаконие все още не доминира законът на Линч. Но признаци за появата му насякъде! И уЧените се правят на ударени с мокър парцал за да не видят истинските причини за войната по пътищата, например.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи