Проф. Иво Христов: Ще бъде направено всичко да има правителство, което да изпълни обслужваща роля в една война – от логистична до пряко участие

Проф. Иво Христов: Ще бъде направено всичко да има правителство, което да изпълни обслужваща роля в една война – от логистична до пряко участие

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Ние сме жалка картина. Били сме по-бедни, по-гладни, много по-потиснати. Но толкова морално отвратително състояние нашето общество никога не е имало в цялата ни известна съвременна история. И за това носим вина всички. Тук няма невинни. Българското общество допусна да влезе в клопката да бъде водено за носа 30 години, на него това му харесваше. Ние нямаме културата на личната отговорност." Това мнение изрази в интервю за БНР социологът и юрист проф. Иво Христов.

"Хубавото в лошото е, че на края на тези 30 години от т.нар. преход вече виждаме отровните цветя, които цъфнаха – имаме унищожена, деиндустриализирана и примитивизирана страна. Това много хора започнаха да го виждат, и то от младите поколения. В България за първи път започват да се очертават автентични социални групи, които имат автентични социални интереси. Това е плахата ми надежда за някакво политическо бъдеще."

"Нещата, ако трябва да ги коментираме от морално-етична гледна точка, са унизителни, омерзителни и абсолютно закономерни", каза той относно вълната от възмущение след оповестените от Радостин Василев записи от онлайн партийни обсъждания на "Продължаваме промяната" за съвместните им действия с ГЕРБ по съставяне на правителство.

"Това е норма от много отдавна в България. То си е реално. Сега има кокетничене, едва ли не, морално – ау, какво стана. Това е публична истина. Това, което винаги е било практика, вече може да възмути тежки наивници."

"Това е системен проблем. Статутът на страната отпреди 30 години е периферна територия със затихващи функции. Територията – първото нещо, което трябва да ѝ се отнеме, това е суверенитетът, дори в жалките му проявления, които съществуват. "Елитът" трябва да е продукт на отрицателна селекция. 30 години се подбират все по-некадърни, все по-безгръбначни, все по-неграмотни, все по-примитивни хора. Това е следствие от цялостното сриване на България – цивилизационно, икономическо, социално-политическо, демографско. Това, което наблюдаваме, е "хроника на една предизвестена смърт", подчерта проф. Иво Христов в предаването "Политически НЕкоректно".

"В геополитически план България е важно звено във войната между Запада и Русия. Поради тази причина територията трябва да бъде в плътен контрол – икономически, политически, идеологически, военен, информационен и цивилизационен. Тъй като българското общество вече е лишено от почти всякаква виталност за съпротива, изключвам отделни гнезда, нива и т.н., грижата за качеството на управляващата администрация не е чак толкова важно. Важното е като се натисне копчето enter, веднага да има резултат."

Според Христов вътрешната среда е много благодатна за целта и "много често ние поднасяме на нашите господари поведения и практики, които надхвърлят техните очаквания". По думите му тази политическа класа не е възможна без избирателите, които ѝ предоставят тази възможност. Социологът попита избирателите ще поемат ли някога вината за случващото се.

"Политиката не е посещение в супермаркет. Алтернативите се създават с битки, с борба, а не се представят като на пазара", смята той.

Виждат се наченки на политици, които нямат манталитета на колониални чиновници, отбеляза Иво Христов.

"Трябва да се гледа с внимателно, критично, но все пак добронамерено око за друг тип алтернатива. Защото иначе каква е алтернативата? Ние си заминаваме. Големите проблеми на нашата България въобще не се обсъждат."

Проф. Иво Христов акцентира върху "шизофренното раздвоение" на някои политически сили, които "от една страна се изживяват като солта на земята, един вид наместници на цивилизацията от горната земя и нейното присъствие сред туземците от тези географски ширини", а от друга страна "поведението им, речникът им, когато са извън прожекторите", са по-примитивни от тези на каруцарите в околностите на София.

"Тези хора ще станат всякакви, стига конюнктурата да ги поставя на върха на хранителната верига. Плюха на миналото на бащите си и се качиха на новата вълна, а утре, ако се промени геополитическата или друга конюнктура, ще качат и на следващата", добави той.

След като мине бурята на привидното възмущение все пак ще сглобят кабинет, защото има мощен външен натиск "от нашите партньори", не изключва социологът.

"Ще бъде направено всичко необходимо правителството да бъде сглобено и България ще изпълни служебната роля, за която е предназначена – да бъде обслужваща територия в една война – от логистична, до пряко участие. (…) Тук се задейства принципът на сваряването на жабата – постепенно, бавно. Ставките на конфликта се вдигат на територията на Украйна."

Румен Радев остава единствената институционална конструкция в държавата, разполага с властови и символен ресурс да се противопостави на всичко това, коментира социологът.

"Когато пяната тръгне, тя трябва да  залее всичко, а пък тук имате една скала, около която тази пяна се разбива. Следователно, въпросът е тя да бъде ликвидирана и да потънем всички в блатото, само да бълбукат мехурчетата на отровните изпарения. Радев им пречи. Ако президент беше Плевнелиев, нещата щяха да бъдат съвършено различни."

Българските политически партии са недъгави и нефелни, защото не изпълняват обществената си функция, подчерта Христов. 

Интервюто на Петър Волгин с проф. Иво Христов може да чуете тук.

 

 

 

Коментари

  • Митето

    27 Май 2023 18:46ч.

    Харесвам хората,които като мен са умерени песимисти.Особено пък ако са знаещи и можещи като професора.Лошото, е,че умерения ни песимизъм преминава в безнадеждност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професорът е чудесен човек...

    27 Май 2023 19:05ч.

    ...чете и знае, и ни преразказва лекциите на Фурсов, Карадимов, Делягин и Ко., но извън това и позицията му на наблюдател на процесите какво направи, за да ги спре или поне забави?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карадимов да се чете...

    27 Май 2023 19:06ч.

    ...Катасонов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фурсов, Катасонов, Делягин и Ко. не се занимават с България

    27 Май 2023 19:16ч.

    техният мерник е глобален, почват от 15 век, а ние тогава сме били забравена от всички рая. Професорът е рядко ценен, защото в България социологията никаква я няма, жалко че Хаджийски е убит през Първата фаза на Отечествената война, освобождавайки неблагодарните сега северо-македонци. Хаджийски сам през свободното си от адвокатурата време е свършил повече от цели институти на БАН, но не за дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    27 Май 2023 19:24ч.

    Валентин Катасонов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    27 Май 2023 19:32ч.

    Андрей Фурсов: https://yandex.ru/video/preview/6368154634058058663

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забележителна лекция на Фурсов

    28 Май 2023 11:59ч.

    Антисталинизмът е форма на скрита русофобия и косвена реабилитация на германския нацизъм и на европейския фашизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев им пречел, колко да им пречи щом му стига малко "ала-бала"

    27 Май 2023 18:55ч.

    военните не са за политически игри, те мислят праволинейно и спазват правилата, само че в политиката се работи с лицемери, които се присмиват на правилата, именно затова бизнесмените са по-подходящи за политиката. За другото казано от професора съм съгласен. Плевнелиев не е мярка за политиката, но и Радев не е, професорът сгреши че застана зад неговата кандидатура. Ако знаеше историята на България, щеше да предвиди сегашното развитие на нещата, защото военни в България никога не са управлявали, правили са преврати три пъти, но винаги след това са предавали властта на политиците. През 1923 и 1944 почти веднага, а през 1934 г. след 6 месеца са предали властта на Борис Трети, който обаче не възстановил конституцията и управлявал с неограничен мандат, партиите си останали забранени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами не сме били за партии още тогава

    27 Май 2023 22:09ч.

    четете внимателно Чудомир и ще намерите типове и ситуации досущ днес. "Суджуците", "Постоянен делегат", "Наш Пондьо", "Тактика"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    27 Май 2023 22:09ч.

    Борис ||| e военен, пълен генерал, върховен главнокомандващ, сваля военната си униформа само когато е на лов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И след Борис Трети, пак катастрофа

    28 Май 2023 0:15ч.

    както след баща му, когото Стамболов довел като млад лейтенант от Виена, който поискал да му платят дълговете на карти. Когато абдикирал пък поискал и получил от германското правителство плащане защото е вкарал България в Тройния съюз. Внукът му и той наскоро пак ни осъди в Хага да му плащаме за нарушените права да си ползва реституираните имоти в Боровец. Не можахме да се изплатим на тази кобургска фамилия, дано вечно гори в ада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Когато абдикирал пък поискал и получил от германското правителство плащане защото е вкарал България в Тройния съюз."

    28 Май 2023 12:06ч.

    И е получил плащания, гласувани от германския Парламент. Веднъж за това, че вкарва България във войната на страна на Германия, втори път за всеки загинал български войник на фронта и трети път пожизнена рента от германците. Интересно дедо колко е захлебил, за да ни набута в ЕС?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лошото е

    28 Май 2023 12:14ч.

    не само, че "професорът сгреши че застана зад неговата кандидатура", но и че продължава да поддържа един, който на два пъти по 11 месеца е бил култивиран на обучение в САЩ. Тоест, поддържа човека на САЩ на най-висока позиция в България и в същото време го представа като скала, в която се разбива американската зловонна пяна на ПП-ДБ. Професорът не дава признаци да е глупав. Какъв е тогава? - Масон, лицемер или просто реализира раздвоение на собствената си личност?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Май 2023 19:03ч.

    С две думи "държавата не случи на народ". :)) Ето в сий форум да кажем 1000 човека се възмущават ден и нощ, като в Ганкиното кафене и какво ? А колкото една среда е по еднородна толкова повече губи чувство за действителност. А може пък сегашното положение напълно да устройва населението ? Лято на море, зима на мезе а през тва време света се срутва пред очите ни, като на кино.И вихрушката пак ще мине ПОКРАЙ нас? :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    27 Май 2023 19:47ч.

    ЗИП -е, голям оптимист си! Никога не ни е отминавало. Няма да ни отмине и сега. Свинята има една съдба. Това е толкова логично. :) /Затова и минавам без удивителни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    27 Май 2023 19:06ч.

    Летищата в Балчик и Шабла се подготвят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Остров Белене също

    27 Май 2023 19:23ч.

    "Искам главата му, жена му, децата му, слугите му и целият му род!" Княз Борис Първи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барселонският Мутрьо, Симитлийската снаха

    27 Май 2023 19:28ч.

    Я ни разкажи със свои, еврогейски думи, за летището в Шабла!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    27 Май 2023 22:09ч.

    Първо ще бъдат ударени Севастопол и Новоросийск.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тогаз Шабла и Балчик?

    27 Май 2023 22:13ч.

    Да не стане обратното?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    27 Май 2023 22:18ч.

    Когато цъфне копривата и прасетата полетят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копривата цъфти тъкмо сега

    27 Май 2023 23:04ч.

    а прасетата си летят на Фантомите и Апачите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисаре, няма почва за вашия еврофашизъм сред българите. Ние сме русофили.

    27 Май 2023 23:30ч.

    А вие сте българяни. Чуждо тяло в българския народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    28 Май 2023 0:54ч.

    Вие сте рублояди с изтичащ срок на годност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Рашата путинофилите кремльовци преследват, съдят и пращат в каторга русофилите

    28 Май 2023 1:20ч.

    Русофилите са опозиция на путинофилите навсякъде по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    28 Май 2023 1:54ч.

    Вие сте вечен копрофил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    27 Май 2023 19:23ч.

    Каква скала бе Христов ?! Това велико самомнение Радев ни ги сервира и наложи малоумниците от ПП точно под диктата на "външните сили". Нали не мислиш, че просто се е появил разградския визионер и му е казал - ей тия са :) Скала ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев е американски агент

    27 Май 2023 19:25ч.

    Но Америка не е монолит. Радев е човек на американските военни служби, вероятно е вербуван на времето от американското военно разузнаване . Радев служи на интереси гравитиращи около Пентагона и Републиканската партия. Изчакват рухването на гнилата демонократична конструкция. Радев тупа топката да печели време. Едно нещо трябва добре да се разбере, тук проф. Христов е в тотална заблуда. Български военни не могат да се бият в Украйна по никакъв начин. Такъв сценарий НЯМА . И също така , на Козяк са наясно с това. Няма да вдигнат всичко коз на девятка и дама, ще бъдат извъртени и ще загубят всичко. Козяк ще пасуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не става въпрос да се бият българи в Украйна

    27 Май 2023 20:10ч.

    Човешка ръка там трябва за всичко. А човешкият ресурс е на привършване. Слушах една женица, тя разказваше, че има много белгийци там и снайперистите не са украинци. Стрелят на всичко, което мърда! .................................... Война е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Повтарям

    27 Май 2023 20:31ч.

    Кратко и ясно, няма сценарий с български военни на Украинския фронт. Точка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сценарии имат филмите, явно много ги гледате

    27 Май 2023 21:16ч.

    ако се потопите в реалния живот ще забравите за сценариите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Повтарям

    27 Май 2023 22:12ч.

    Кога ти се обади Лойд Остин, кога ти почерня задника

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съществува заповед № 123-НАТО-2023, нито протокол по чл. 5, ал. 1 от Протокола за действия на НАТО в случай на въоръжен конфликт от 2014 г., издадени от НАТО, които да налагат мобилизацията на български военни

    28 Май 2023 2:44ч.

    https://factcheck.bg/ne-sashtestvuva-zapoved-na-nato-za-mobilizaciya-na-balgarski-voenni/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мобилизация в България може да бъде обявена само и единствено с решение на Народното събрание и с указ на президента

    28 Май 2023 2:47ч.

    Министерството на отбраната (МО) неведнъж опроверга слуховете за предстояща мобилизация на цивилни мъже в България. Това обаче не възпрепятства разпространяването на дезинформация по темата и до днес. Указ на президента от февруари 2023 г. е един от най-скорошните поводи за възобновяване на темата за мобилизацията в онлайн пространството. В коментари под публикации се разпространява скрийншот от указ № 34 за 2023 г. с измененията в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Промените са свързани с регулацията на изпращането на български военнослужещи в международни военни и отбранителни мисии във и извън страната. Всички мотиви за измененията могат да бъдат видяни на сайта на Народното събрание. Законопроектът е приет на 1 февруари от 48-ия парламент със 127 гласа „за“, 1 „против“ и 18 „въздържал се“. Няма основания да се смята, че тези промени са предвестник на бъдеща мобилизация в страната или на изпращането на български войници в Украйна, каквито твърдения изказват потребители в онлайн пространството. ===> https://factcheck.bg/dezinformaciya-za-mobilizaciya-na-civilni-v-balgariya-chehiya-i-polsha/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е вярно, че САЩ „мобилизират наемници” за участие във военните действия в Украйна

    28 Май 2023 2:56ч.

    Частна компания е публикувала обява за работа, в която търси лица за участие в евакуацията на хора от територията на военния конфликт. От описанието става ясно, че се търсят специалисти с над 5-годишен военен опит, придобит в този регион на Европа, за участие в операции по извеждане на хора и семейства от територията на Украйна. В зависимост от експертизата на кандидата възнаграждението за тази дейност достига между 1000 и 2000 долара на ден. Позицията, публикувана на SilentProfessionals.org, не е само за американци. За нея могат да кандидатстват и лица, които притежават гражданство във Великобритания, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Украйна, Полша или имат двойно гражданство в държава от ЕС или Шенген. Отношенията между работник и работодател според обявата са уредени, чрез т.нар. Contractor (1099), което сравнено с българските трудовоправни отношения представлява граждански договор. Тоест, лицата се наемат за извършването на определена дейност и не се водят нито служители на компанията, нито „наемници”. Описанието на работата не включва пряко участие във въоръжения конфликт между Русия и Украйна, а само оказване на съдействие при операции за извеждане на хора от Украйна. Твърдението, че по този начин се „набират наемници” не отговаря на истината. Според Първия допълнителен протокол към Женевските конвенции от 12 август 1948 година относно защитата на жертвите на международни въоръжени конфликти „наемници” могат да бъдат само хора, които фактически вземат пряко участие във военни действия срещу заплащане. ===> https://factcheck.bg/ne-e-vyarno-che-sasht-mobilizirat-naemnici-za-uchastie-vav-voennite-dejstviya-v-ukrajna/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имам впечатление

    28 Май 2023 3:06ч.

    Че колегата от 17:31ч. е висш офицер от БА. Така че следващите два поста са на глупаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е вярно, че България изпраща войници в Украйна

    28 Май 2023 3:22ч.

    (Следващите двама може да не са глупаци, а пропутинофили, пропагандиращи рашистките опорки с цел всяване на страх, недоверие към евроатлантизма, НАТО и ЕС, и оттук дестабилизация на единството ни в тези структури) https://factcheck.bg/politicheck-ne-e-vyarno-che-balgariya-izprashta-vojnici-v-ukrajna/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симптом: вярва на factcheck

    28 Май 2023 14:10ч.

    Диагноза: платен лъжец или полезен идиот

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно

    28 Май 2023 17:07ч.

    Който не вярва на аргументиране с факти от официални източници, предпочита да подхранва своите предразсъдъци и архаично мислене, доверяващо се на конспирации и дезинформация от шамански и пропагандни източници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С.А.М.

    27 Май 2023 19:27ч.

    Като цяло съм съгласен с главните точки от интервюто. Една поправка - масовата деградация не е изолирано явление само за България, а това е в световен мащаб. Масова деградация на обществото има в хегемона САЩ, също и в Европа. Дори смятаните за хора на честта и работливи японци не са това, което бяха. Някой спомня ли си колко човека загинаха в Корея излезли масово за да участват в някакъв сатанистки празник? Новите закони за "Асистирана Евтаназия" в Канада? В САЩ се подготвя нов закон за Агенция, която ще следи какво се пише по социалните мрежи и ще съставя профил на "поведението" на всеки един. В Украйна вече започна въвеждането на електронното ГЕСТАПО, според което всеки един от тях ще бъде длъжен да инсталира в телефона си Дiя, за да бъде следен постоянно. Китай се развива икономически, но отдавна там е електронен концлагер със система на социален рейтинг. В Латинска Америка има огромни територии, където организираната пресъпност контролира всичко. А безкрайните войни в арабския свят? В Индия има огромен процент от хора, които работят буквално за да се нахранят в този ден. Този списък може да продължава още дълго...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е точно така

    27 Май 2023 19:45ч.

    Консумеризмът на западния свят, бедността на огромни страни като Индия, престъпните кланове в Латинска Америка и свирепите войни на честта в арабския свят заработиха в една чудна "синергия". Откъде започва всичко и защо се уеднаквяват така странно явленията в целия шарен свят – това едва ли има един изчерпателене отговор, но вероятно боговете от Давос са се ядосали на наглите западни консуматори от плебса и самодоволството на средната класа, решили, че за всички благини трябва да благодарят на себе си, а останалият свят просто е човешки генофонд. Не пречи да се свие, защото количеството няма значение. Тогава вече нищо няма особено значение, защото е изгубена мярата на разбирането, че човекът има И високо предназначение. Предизвикана антиутопия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отделните факти не разкриват обществото

    27 Май 2023 19:49ч.

    нужен е системен анализ, а той използва не толкова факторите които влияят, а влиянието което те имат върху промените в обществото, така се формират корелационните матрици които описват реакциите му на външни фактори. Те са важните, а във фактите можеш да потопиш и удавиш в сегашната информационна епоха и накрая нищо да не ти е ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Масовата деградация

    28 Май 2023 1:19ч.

    Абсолютно съм съгласна с коментара, че масовата деградация е повсевместна. Професорът, мисля, използва фразата “отрицателния подбор“ за България, но отрицателният подбор е факт навсякъде по света. Това не е нищо ново. IQ на хората намалява. С около 1.5 пункта на десетилетие. Живеем в Идиокрация. Не само в България. И ще става все по-лошо и по-лошо. Всяко следващо поколение е по-изродено от предишното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Радев остава единствената институционална конструкция в държавата, разполага с властови и символен ресурс да се противопостави на всичко това, коментира социологът.

    27 Май 2023 19:35ч.

    Професорът не е прав за ренегата румен мустафа радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президент или...

    27 Май 2023 21:10ч.

    ...резидент?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига лъга, бе рубладжийски

    27 Май 2023 19:47ч.

    Минаха 6 избора, говореше същите мантри, а правителство нямаше. Плюеш по Украйна, а си половин украинец, плюеш по прехода, а жената работи в Мултигруп, България загивала, а имаш едно дете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 27 Май 2023 16:47ч. Минаха 6 избора, говореше същите мантри, а правителство нямаше. Плюеш по Украйна, а си половин украинец, плюеш по прехода, а жената работи в Мултигруп, България загивала, а имаш едно дете.

    27 Май 2023 21:07ч.

    Неприятно, но факт! А пред фактите и боговете мълчат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе и на тебе баба ти е подуенска слугиня

    27 Май 2023 22:15ч.

    а се изживяваш за седмо поколение аристократ, ама...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    27 Май 2023 19:54ч.

    "30 години се подбират все по-некадърни, все по-безгръбначни, все по-неграмотни, все по-примитивни хора. Това е следствие от цялостното сриване на България – цивилизационно, икономическо, социално-политическо, демографско." Преди няколко години професори от БАН ръкопляскаха на ОНЗИ, че им пробута няколко милиона. Тъжно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професорът е прав!

    27 Май 2023 19:55ч.

    В случая думите му нямат ролята на морален коректив, а на право, което българската Конституция дава на президента на Република България. А как се казва този президент, явно е въпрос на интерпретация.:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тогава защо споменава Плевнелиев

    27 Май 2023 19:59ч.

    защото имаше наивността да застене в инициативния комитет на Радев. Всеки трябва да се занимава с това за което е учил и има опит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и каква беше

    27 Май 2023 20:29ч.

    алтернативата на Радев ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много бяха на първия тур

    27 Май 2023 20:46ч.

    а защо само Радев и Герджиков останаха на втория тур, роля има и професорът, който бе в комитета на Радев. Сега стана ясно, че имало и троянски кон в машините за гласуване, както ни разкри Петков в "Това си е типично борисовско. И той през цялото време се опитва да отваря тази опция, затова, защото само ние можем да го изперем. ГЕРБ е само един бранд на голямото зло, което стои отзад. И тук може да се отиграе - основен маркетинг бранд за нас, но не и реален враг. Можем да се правим на интересни по телевизията, да казваме “джентълменските уговорки”. След следващите избори стоиш до тоалетната на парламента и те заобикалят. Защото истината е, че цялата схема, която ние направихме тези 2 години, интелектуалците са 7% до 10%. Ако пуснеш народа, както е структуриран в момента, ние трябва да сме 10% с ДБ, с всичко. Направихме леко ала-бала през президента, ВКАРАХМЕ ЕДИН КОН, лека-полека естествения процес, ако успеем да направим нещо, ще бъде това."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и каква беше 27 Май 2023 17:29ч. алтернативата на Радев ?

    27 Май 2023 21:11ч.

    Хехехе, който е бил набелязан от Посолството, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде хайде

    27 Май 2023 22:29ч.

    Кои са тези в България които са учили за политици? Всички са самоуки в най добрия случай, но повечето са на проба грешка и накрая само грешка. Затова сме на това положение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    27 Май 2023 19:57ч.

    "Толкова морално отвратително състояние нашето общество никога не е имало в цялата ни известна съвременна история". Така ще бъде още 100 години. После ще стане още по-зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обичам да слушам Иво Христов,

    27 Май 2023 19:57ч.

    защото скептицизмът му ме провокира да търся някаква надежда. "много често ние поднасяме на нашите господари поведения и практики, които надхвърлят техните очаквания". Може да успеем да надхвърлич очакванията им за нашата резистентност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    27 Май 2023 20:01ч.

    Никога не забравяй те, че тази власт е не легитимна и инсталирана чрез изборни манипулации! Тоест всичките решения са нищожни и не законни, против конституцията и в нарушение на клетва! ПО ТЕХНИ САМОПРИЗНАНИЯ! Не ги хранете, не им работете, и не внасяйте пари в НАП, защото по този начин им ставате съучастници! България приключи, също както по голямата част от "цивилизованият" сатанински свят! Никой не може да ви задължи на сила да спазвате не законни властови решения от чужди агенти на влияние, вкарани да унищожат отвътре всички нормални устои и принципи на държавността! Много скоро тука ще започнат силно да плачат, най вече нищожества като Кики и Асен и подобните им дето ги подкрепят - 7% интелектуалци, ВОЙНА Е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Май 2023 20:01ч.

    Радев не е ангел, всеки си има нещо или неща, за които да не го харесва. В ситуации като тази, чакаме, настояваме, изискваме даже, той да каже нещо. Такова, че мръсниците да се засрамят, да се оттеглят от властта, бизнеса, културата, спорта и т.н. И ние, добрите, да се прегърнем и да заживеем по законите на красотата в царството на справедливостта. Ето, днес Радев праща вицето си да каже нещо, но ние искаме той да се изкаже. Но още непоявил се, го посрещат: "РадеФ - натовски агент, той ги доведе тез, Радеф, скрий се!" Интересно, какво точно искаме? Иво Христов е прав - с повод и без повод, искаме президентът да въведе ред. Той или Нинова, или Костадинов, или някой друг. Но появят ли се, ние си изкарваме яда на тях. Наистина, какво точно искаме? От кого го искаме? Как помагаме на този, от когото нещо искаме? Като го попържаме? Имам чувството, че някои го правят злонамерено - за да ни отклонят от истинския проблем. А всеки проблем си има име и фамилия. И сегашният си има даже имена и фамилии. Но, не - Радеф! Радеф е виновникът! Курнела е виновната! Скоро и Костадинов ще стане виновен. За нещо. Аз го обвинявам за дереджето в ЦСКА (в двете). Сигурен съм, че ако беше Плевнелиев, той нямаше да допусне всичко това, което става. Нали? Ако не сте съгласни за Плевнелиев, посочете вие някой .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Май 2023 20:08ч.

    Не сте съгласни с Иво Христов за Радев. А с това съгласни ли сте? "Политиката не е посещение в супермаркет. Алтернативите се създават с битки, с борба, а не се представят като на пазара". Как се създават алтернативите? С битки. Не се създават с посещение в политическия, изборния супермаркет. Или сергия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Резултатите, делата разкриват хората

    27 Май 2023 20:26ч.

    и от тях не сме доволни защото няма от какво да сме доволни. Много важно че някой имал добри намерения, важно е доколко разбира с какво се е захванал и какво прави след това. Никой не е казал, че това е лесно, но и никой не ги е калесвал с бъклица. Всъщност професорът беше в инициативния комитет на Радев за втория мандат и сега е в небрано лозе, това обяснява "скалата" която внушава че бил Радев. Поредното "ала-бала" за наивниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 27 Май 2023 17:08ч. Не сте съгласни с Иво Христов за Радев. А с това съгласни ли сте? "Политиката не е посещение в супермаркет. Алтернативите се създават с битки, с борба, а не се представят като на пазара".

    28 Май 2023 12:15ч.

    И какви битки е провел Професора, който е толкова професор колкото и Академик е академикът Денков, докато беше в ролята на народен представител на "посещение в политическия, изборния супермаркет. Или сергия." наречено На родно Събрание?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Май 2023 20:04ч.

    Напротив, подминавало ни е. България е почти незасегната в сегашната си територия от ПСВ и ВСВ.Може и ТСВ да ни подмине ? Все пак имаме емпиричен опит.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Май 2023 20:12ч.

    След ПСВ " - 11 хиляди кв.км. (около 10% от цялата територия) и над 200 хиляди българи остават под чужда власт. В следващите години, около 100 хиляди българи идват в Родината като бежанци."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емпиричен опит имаха предишните поколения

    27 Май 2023 20:14ч.

    които платиха цената да запазим територията си след ВСВ. Проверете колко са жертвите ни през Отечествената война, има хора които все още ги помнят. Затова и толкова деца след нея бяха кръстени с "мир" в имената си, като Мирела, Станимир, Красимир, Мирослав, не като сега алекси, симони, емилита и прочие. Беше емпиричния опит, сега управляват илюзиите че всичко ще е като на кино което ще гледаме от диваните си. Надявайте се, най-малко за нас на някой му пука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Май 2023 20:31ч.

    Много са загиналите и осакатените от Първа българска армия в състава на Трети украински фронт. Те платиха с кръвта си, запазването на територии и отхвърлянето на част от репарационните искове на Гърция и Югославия. Много са. И са незаслужено забравени, за сметка на виновниците, които бяха тържествено реабилитирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 27 Май 2023 17:31ч. Много са загиналите и осакатените от Първа българска армия в състава на Трети украински фронт. Те платиха с кръвта си, запазването на територии и отхвърлянето на част от репарационните искове на Гърция и Югославия. Много са.

    27 Май 2023 21:16ч.

    Несправедливо забравени са българските герои от Първа българска армия и героите от съветската дипломация Молотов и Сталин, които не са позволили България да бъде разпарчетосана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    27 Май 2023 22:36ч.

    Така е! Сталин е най оплюван не само у нас, но така бе и в Русия преди години! Една крепост най-лесно може да се превземе отвътре! Затова е тази подмяна на Историята! В България тази подмяна започнала опреди 33 години вече даде отровниъте си плодове! Има една кидайска мъдрост, която гласи: "Този, който забравя поуките на Историята е осъден да ги изживее отново!" Да и България няма да я подмине това, защото по-голямата част от обществото ни е забравило Историята и е тежко дебиулизирано! Особенно младите хора не знаят истинската ни история. Има и друга китайска мъдрост, която гласи: За да победя враговете си, ме оставете да уча децата им!" Е ясно ли ви е защо разните там НПО на Сорос и на "Америка за(против) България така са се загнездили в нашето образование?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно съм съгласен

    28 Май 2023 0:58ч.

    Ама ако питаш Ива Минджева и Сие, три инсулта и псориазис под езика ще получат.. Дейба и Жълтоумните Оаветници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паветници Жълтоумни

    28 Май 2023 1:01ч.

    А Кобургското котило... Най голямото Зло за България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    28 Май 2023 1:03ч.

    Хапчетата! Не пропускай приема!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Има и друга китайска мъдрост, която гласи: За да победя враговете си, ме оставете да уча децата им!" Е ясно ли ви е защо разните там НПО на Сорос и на "Америка за(против) България така са се загнездили в нашето образование?"

    28 Май 2023 12:17ч.

    И тяхното лице е Денков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От снощи, след като изслушах целия запис

    27 Май 2023 20:08ч.

    Усещането, че плужеци са ни напъпливи, друго няма. Противно и мерзко! .............................. Слушаш на Асен Василев гласа и там разсъждение няма, там се усеща предварително подготвена постановка, която трябва да се изиграе. Той даже не противоречеше на хората, които имаха друго мнение. Даже на едно момче каза: "Точно така". ............ Повярвайте, всички които са живяли навън знаят този подход. Този подход го вкараха и у нас. Но българския народ го знае о време оно. .................. Пейш ли си Пенкеле, кой ли те слуша. ................................. Василев го играеше ларж, и толкоз. Той си знаеше крайния резултат. А Петков накрая избесня, сравни колегите си с детска градина. Друг пък един направо заяви, че сме във война. Така и един не го попита, какава война? С кого ще се бием? Та Вие господа сте едно невзрачно процентче от народа, кой изобщо Ви поддържа не знам. ....................... Както се е изрази едно друго момче, вие нямате хора да работите с тях, каза директно, че утре няма да има кой да Ви отвори офисите. ................................. на мен целия запис ми говори за едно, вътрешен тотален преврат! Завинаги! ....................... Лично аз благодаря на Радостин Василев, че изкара тая помия. Браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Танатос

    27 Май 2023 20:45ч.

    Многократно съм призовавал към реализъм и практикуване на реалполитика. Няма никакъв спор, че с определени свои изказвания и действия, президентът Радев ни огорчава и разочарова. По-внимателно вглеждане в детайлите на картината (така добре описани от проф. Христов и аз настоявам да ги прочетете и обмислите пак) води до неизбежен извод, че всъщност катастрофират нашите наивни желания и нереалистични очаквания, а не толкова фигурата на българския президент. Казвам го в качеството на човек, който нееднократно е давал израз на очаквания и желания, резултирали в тежка фрустрация. Реалността е следната: Нереалистично е било да очакваме по-добра съдба, липсват културни предпоставки, геостратегически и други обективни дадености! България можеше да има далеч по-вреден и опасен президент! Апелирам да погледнете действителността право в очите. Аз не знам, какво точно е правил този човек в Америка като слушател, обучаващ се, прихванат ли е и дали и до каква степен е ангажиран с тях, но знам, че по едната гола случайност той на два пъти отиде на балотаж в президентски избори. Там той победи Цецка и Герджиков и в момента дори само това е било на границата на невъзможното, което значи, че е повече реалното, на границата на достатъчно! Казвам нещо примиренческо и на границата с отвратителното, но така стоят нещата! Ами ние искаме ПОВЕЧЕ! Да, искаме, но ... така стоят нещата. АМА ... ИСКАМЕ! Да, искаме, но ... и това е истинско чудо! Иначе - Цецка и Герджиков! Свалете тъмните очила с розови рамки и прогледнете! Страната умира, народът пирува, днес навсякъде гърми от абитуриентски изстъпления. Родители и зрелостници са обхванати от обща лудост. Пир и чума! Момичета и жени мислят за силиконови цици, джуки и богати мъже, деца не щат! Момчета и мъже, мислят за пари, коли, цици, джуки и свежа плът! В световен мащаб тече ускорен процес на социална деградация, а в нашите (български) условия бяха внесени новаторски нотки, като след 2009 г. започна усилено умъртвяване на СМИСЪЛА в най-широк аспект. За да се слеят двата потока и да дадат по-скоро плод, партньорите като израз на недоволство от бавно развиващите се процеси по приключване на България, ни изпратиха през 21-ва специално подготвени разрушители. Поради непонятни причини те дори имат поддръжници сред населението! Може и да не е толкова непонятно - има фройдистки теории за инстинкт и стремеж към Танатос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Май 2023 21:04ч.

    Да. Тва е положението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Победи защото Цецка и Герджиков бяха гола вода и с "Крим е руски"

    27 Май 2023 21:05ч.

    не забравяйте че и Зеленски победи Порошенко защото обеща да прекрати конфликта в Донбас, че и Байдън "победи" Тръмп. И какво от това? Изборите не са цел, те са средство, също като парите, важно е какво правиш след като ги спечелиш и те овластят. Дотогава нямаш власт, но нямаш и отговорност, за която после трябва да отговаряш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдаващ

    27 Май 2023 21:06ч.

    Пращат ни специално обучени разрушители същите тези "хора", които така лесно се справиха с Индия и Китай, но за мен е непонятно защо трябва да се крият зад други, дори и си отгледали свой сорт "българи" за да ни докарат някакъв трудоемък край... Иначе съдбата на българите като цяло е да се научат на едни тежки уроци, ако искаме да ни пребъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивчо и Вацев

    27 Май 2023 21:37ч.

    Говорят това, което дъртите комунета искат да чуят и нищо повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    27 Май 2023 22:32ч.

    нерде ямбол - нерде стамбул

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко, като приемат Евроцензурата

    27 Май 2023 23:02ч.

    ще напишеш донос да закрият тоя сайт, а тях да ги изчезнат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Политиката не е посещение в супермаркет. Алтернативите се създават с битки, с борба, а не се представят като на пазара".

    28 Май 2023 12:22ч.

    Прифесорчето /без ВАК/ ще ни разкаже ли какви битки е провело Президентството, за да произведе Алтернативи. Прости, Господи, но единствената президентска битка, за която се сещаме е назначаването на Кики и Асеня за служебни министърпета, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • *ще напишеш донос да закрият тоя сайт, а тях да ги изчезнат

    28 Май 2023 17:35ч.

    След чистката на неудобни сайтове и инакомислещи, познайте до три пъти дали ще има смисъл тогава да ви плащат с грантове? Е, аз като един от инакомислещите вече се информирах за каквото трябва и нещата няма да се подобрят сам ще си бия камшика. Адиос!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    27 Май 2023 22:28ч.

    Иво Христов добре описва политическата обстановка у нас, погледната "отгоре". Това може и да са очаквани думи за отчаяните сънародници, но в никакъв случай не са успокоителни, нито полезни. Полезен би бил ход, който променя ситуацията за наше добро. Само че Иво не прави и не казва нищо подобно, напротив, ако питат той отговаря в тон "щом аз не виждам изход, то най-вероятно няма такъв".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Ивчо

    28 Май 2023 1:37ч.

    Едно българско може или за вреди или да си сътрудничи с Матушката му. То други функции няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даже и Нинова, която го направи депутат

    28 Май 2023 1:39ч.

    Се отврати от него заради елементарното му рубладжийство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    28 Май 2023 2:21ч.

    Значи "рубладжийството" - лошо, а "грантаджийството" - добро или, когато на Асан му откраднат крава е лошо, а когато Асан открадне крава е добро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политически режими

    28 Май 2023 3:56ч.

    Феодализъм: Имате 2 крави. Вашият господар прибира част от млякото. . Социализъм: Имате 2 крави. Давате едната на съседа. . Комунизъм: Имате 2 крави. Държавата прибира и двете крави и ви дава малко мляко. . Тоталитаризъм: Имате 2 крави. Правителството взема и двете, а вас мобилизира в армията. . Диктатура: Имате 2 крави. Правителството взема и двете, а вас ви разстрелва. Млякото се забранява. Класически капитализъм: Имате 2 крави. Продавате едната и купувате бик. Стадото ви се множи, а икономиката расте. Продавате стадото и със спечелените пари излизате в пенсия. *** Капитализъм по американски: Имате 2 крави. Продавате едната и принуждавате втората да увеличи производството на мляко 4 пъти. След това наемате консултант да изясни защо кравата е умряла. Капитализъм по френски: Имате 2 крави. Излизате на протест, организирате безмирици и блокирате пътища, защото искате три крави. Капитализъм по италиански: Имате 2 крави, но не знаете къде са. Решавате да излезете на обяд. Капитализъм по испански: Имали сте 2 бика, но сте организирали корида, убиват ги и двата, вие плюете на всичко, защото започва сиестата. Капитализъм по Сорос: Имате 2 крави. Продавате 3 крави на дъщерна компания в Корея, използвайки кредит от брюкселска банка, взет на името на тъща ви. После купувате обратно вече 4 крави с помощта на американски посредник, който оформя на ваше име дарение, за да не плащате данък за 5 крави. Евросубсидиите, които вземате за млякото от 6 крави, инвестирате в корейска дъщерна компания; в годишния отчет пишете, че имате 8 крави, а когато в хода на одиторската проверка се изясни, че нищо не разбирате от крави, вдигате ръце и се кълнете в господ, че не знаете защо оборът ви е празен! Капитализъм по швейцарски: Имате 5 000 крави. Нито една от тях не ви принадлежи, но вие ги доите и вземате и пари от собствениците за това, че ги пазите. Капитализъм по индийски: Имате 2 крави. И се молите на тях. Капитализъм по английски: Имате 2 крави. И двете са „луди“. Капитализъм по иракски: Всички мислят, че сте пълен с крави. Вие им казвате, че нищо нямате. Никой не ви вярва и в резултат ви бомбардират, а после окупират страната ви. Вие, както и преди това, нямате крави, но сега поне вече сте част от Демокрацията. Капитализъм по пакистански: Вие никога не сте имали крави, но искрено смятате, че индийските крави са ваши. Капитализъм по руски: Имате 2 крави. Броите ги и разбирате, че имате 5 крави. Отново ги преброявате и разбирате, че имате 47 крави. После пак ги преброявате и разбирате, че имате 14 крави. Поголовието намалява, време да отворите нова бутилка. Капитализъм по български: Шуробаджанизъм в действие. Пасищата се отдават под аренда на приятели и роднини на управляващите с цел кравите на опозицията да измрат, та да нямат мляко да напазаруват гласове, на следващите избори. В България днес: Останаха само "свещени" говеда в политиката:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    28 Май 2023 4:12ч.

    Вицът е добър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой/кои продаде/оха България? И щастливи ли са вече от богатството си?!

    28 Май 2023 3:17ч.

    Искат българи във война срещу Русия, за да не може да ни защити от готвените 5 милиона НОВИ заселници в България! Смятате, че е майтап?! Имаме близо 600 напълно обезлюдени населени места и още толкова с по 50-тина жители. Геноцид, та майка плаче! Щастливи ли сте, бре глупави, алчни продажници ликвидатори на сънародниците си?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо търсите вината в другите, а не първо в себе си?!

    28 Май 2023 3:37ч.

    Вината се търси винаги и единствено в себе си, защото може да промениш себе си, за да подобриш кармата. Не можеш да промениш другите, можеш само да им дадеш... и да бъдеш градивен пример за следване. Имаме толкова обезлюдени населени места, защото така възпитахте децата си и получиха съответно такъв пример от обществото ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 0:37 ч. - опитвате се да мърсувате ли?

    28 Май 2023 5:18ч.

    Опит за духовно замърсяване и то не в полза на България, явно не си българин! Но е факт - пълна каша намесвайки в някаква теза - лична вина, карма, та до възпитание на децата ни, очите ти трябва да са заслепени от завист или банкноти, и не виждаш истината за Планът! Когато държавата те предаде, като ти затворят предприятията, обезценят валутата ти, вземат ти парите, медийнообразователно те принизяват добитък - как си храниш (материално и духовно) децата, всички деца като БЪДЕЩЕ на българската нация?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами, мини по този път и ще разбереш

    28 Май 2023 17:24ч.

    Някои минахме още след преврата 1989 г. "Ако ти затворят предприятието", създаваш свое, частно, но трябва да се гърбиш от сутрин до вечер и да носиш лична отговорност за всичко 100%. "Ако обезценят валутата, вземат ти парите"... парите са средство... Конвертируемо/"валутата" е знанието, което можеш да реализираш. Никой не може да ти открадне акъла, творческите идеи и труда, волята, постоянството, характера, почтеността и т.н., с които да ги реализираш. "Медийнообразователно те принизяват като добитък" - това не го разбирам. Човек се образова цял живот, технологиите вече позволяват това. Оценките и критиките за работата ни са важни, но не се приемат от медии и източници, на които нямаме доверие и/или сме игнорирали. Борбата е безмилостно жестока, но полезна:) Успех в "копаенето на градинката"! Градинка по градинка и България ще стане райска градина... някой ден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 14:24 ч. - даже не можеш да четеш с разбиране!

    28 Май 2023 20:18ч.

    Ние всички тук говорим по темата на проф.Христов за унищожението на българската нация и държава, а ти си се забил егоистично в егото си за лична успешност. На нас какво ни пука как си успял с куфарче, с потупване по рамото или с акъла си, когато ние българите (ти си НЕбългарин, даже подозираме какъв си) и държавата ни е подложена на геноцид! На геноцид бе и все по ясно че е по План! .......... Идват някакви индивиди от оня край на света и взимат от народа и държавата природните богатства, взимат ни ТЕЦове, АЕЦа дори най-безсрамно, подмамиха продажниците небългари, да продават българската земя, и прочие... е горе професора е описал подробно. А и гледай лъжата на простоидиотите тези дни. ... Функционалната неграмотност расте, здравеопазването е здраверазрушение, в учебниците на децата пишат глупости антибългарски автори и истории, от кого бе?! От съюзниците, които мислят доброто на българския народ ли бе, небългарине?! ............ Търпим, защото чрез нашето българско страдание, чифутите, както наричаха бабите ни ЛОШИТЕ хора, ще си получат наказанието. Жив бъди да го видиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Witcher

    28 Май 2023 5:07ч.

    За съжаление , професора е прав. Донякъде. Българският корен е жив , жилав и безсмъртен. Да. Както ирландският, например. България няма да изчезне , защото истинските българи са си у дома , във собствени жилища , на собствена земя , платена със кръв. Земя , платена със кръв , никога не може да бъде загубена , заличена или разпиляна. И на запад и на изток има зомбирани говеда , които беснеят и си мислят , че са хванали бика за рогата и че със тях започва и свършва светът. Разбира се , те отиват в огъня и стават на прах. Но докато беснеят , причиняват много досадни неприятности на хората. :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото истинските българи са си у дома

    28 Май 2023 17:57ч.

    Истинските българи са по целия свят. Кретени има и на територията , никак не малко при това. Дали държавата процъфтява или запада, зависи естествено от туземното население. Отговорете си сам какво имате в момента. Впрочем 2,5 те милиона българи извън България са основна причина да не е толкова зле в България. Все така внасят милиарди, движат цели отрасли като строителството, внасят ДДС , имотни данъци и проч. За да има пари и за такива като вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко милиарди внасят българите зад граница?!

    28 Май 2023 18:04ч.

    Няколко процента/няколко милиарда от националния ни бюджет внасяте вие отвън. БВП е над 143 млрд. и ние, българите, останали да живеят, работят и плащат данъци в България го пълним.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 14:57 ч. - пак мърсуваш, ако зависеше нещо от "туземното население" каквото тук няма,

    28 Май 2023 20:25ч.

    нямаше да пускаме в Родината ни България разни лоши хора от чужди държави да ни взимат НАЙ-НАХАЛНО природните богатства, газопроводите, нефтената рафинерия и с измама да ни купуват българската земеделска земя, да се бъркат във възпитанието и образованието на децата ни, все ПОЧТЕНИ работи, демократични от "съюзници"?! Че и на туземно население обиждат. Всичката лошотия ще им се върне, знаеш нали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Руснаците умират. Никога не сме харчили пари толкова добре", казва американският сенатор Линдзи Греъм на среща със Зеленски.

    28 Май 2023 13:41ч.

    https://vk.com/video-31371206_456267857

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професорът прекалява с това "Казах ли ви?"

    28 Май 2023 17:12ч.

    той като юрист би трябвало да знае, че едно са общите констатации, които никого не изненадват, най-много някой да се обиди на 80-те процента, а съвсем друго са разкритията на място и доказателствата произлизащи от тях. Никой съд не осъжда на основа на общи констатации, защото вината винаги е персонална и трябва да се докаже. Именно затова хората са ядосани и се надяват най-после някой политик да влезе в затвора след толкова години грабеж. Например, всички се опасяваха че машините манипулират изборите, но съвсем други е Петков да признае, че реалните им резултати с ДБ са до 10%, че са "вкарали един кон", тоест троянски кон в софтуера на машините. Другото професорско говорене, че Радев бил "скала", представете си. "Скалата" още не е показала никакви признаци на живот, а би трябвало да откажа да даде мандат на ПП-ДБ за правителство, щом са фалшифицирали изборите, не знае ли президентът на какво е гарант по конституция? Същата "скала" така и не инициира нито един референдум за което има право по конституция, за да си кажат хората думата по толкова важните и належащи въпроси сега като запазването на лева, дали да сме зона на мира, джендърството и т.н. Хората се събират сами подписи по улиците за да получат право да бъдат питани, демонстрират за мир и никой не им обръща внимание, нито "скалата" Радев, нито дори националните медии, които се издържат от техните данъци. Радев, нали си гарант на Конституцията, прочети член първи че цялата власт произлиза и принадлежи на народа, защити правото му да бъде питан по конкретни въпроси поне веднъж! А професорът е ясен, той с приказки си вади хляба, после ги публикува в книжки да ги четат невежите му студенти. а накрая да си закачат на стената диплома която за нищо друго не става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи