Проф. Иво Христов: Под чуждестранен диктат, правителството ще клекне за Македония

Проф. Иво Христов: Под чуждестранен диктат, правителството ще клекне за Македония

Интервюто на Даниела Големинова с проф. Иво Христов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл. 

Под чуждестранен диктат правителството ще предаде българските национални интереси и нашата история и ще клекне за РСМакедония.

Такава прогноза направи за БНР социологът и политически наблюдател проф. Иво Христов.

Ще направим това, което искат от нас геополитическите ни ментори, каза той. И цитира думите на Наполеон: "Географията е съдба". Целта е да бъде заобиколен последният съюзник на Русия в Европа - Сърбия, посочи той. Според проф. Христов "вината" на България е, че през нейната територия минава р. Марица и диагоналният път от Изток на Запад, а на Северна Македония - че на нейна територия е повардарието и пътя север - юг до пристанището в Солун.

От друга страна има факти - има македонска държава, има македонски народ и те са откуснати завинаги от българската снага. Това го казвам като човек с корени от Македония, посочи проф. Иво Христов.

В коментар за войната в Украйна, професорът изтъкна, че няма съюз Русия - Китай, има съвпадение на интереси. Китай е наясно, че ако Русия падне, той е следващият, каза проф. Иво Христов.

Анализаторът отговори и на въпроси от вътрешната политика.

Попитан на какво се дължи бързият срив на "Продължаваме промяната", Иво Христов бе категоричен: "На инфантилна наивност и на къса памет". И посочи, че има гласоподаватели, които непрекъснато търсят следващия спасител. Трябва да напишем на фронтона на Народното събрание "Каква я мислехме, каква стана", пошегува се той.

Просто се изпълнява геополитическа поръчка, каза той в отговор на въпроса за диверсификацията на газовите доставки. И поясни, че като "диверсификация" се разбира само американски втечнен газ.

Проф. Иво Христов напомни, че още преди "Газпром" да ни спре газа, един от лидерите на управляващата коалиция (Асен Василев - б.р.) е заявил, че договорът с "Газпром" няма да се подновява.

 

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • Знам какво направи миналото лято

    17 Май 2022 14:38ч.

    Иди и чуй какво говорят тихичко във Варна украинските бежанци за собствената си армия и президент. Истината не може вечно да се крие. И когато всичко лъсне такива като майната ще трябва да дават отговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проф.Иво - абе ЗАЩО им е на щатите РСМ в ЕС ???

    17 Май 2022 14:56ч.

    БЕЗ да признават ОБЩАТА ни история?! Това е въпроса. И никой ли няма да подкрепи България за да се изпълни ПОДПИСАНИЯ от РСМ през 2017 г. Договор за добросъседство?! .... ЗАЩО презатлантическия САЩ натискат по такъв БЕЗПРАВЕН начин за нас България - да бъде РСМ в ЕС?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото след влизането на БЮРМ в еврокочината ще ни натиснат нас - ние да приемем тяхната версия на "историята"

    17 Май 2022 15:19ч.

    Което значително ще улесни опразването на стратегическата ни територия от неправилното русофилско население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    17 Май 2022 16:25ч.

    Не е до историята. Друг цели имат и РСМ явно играе важна роля. По-важна от нас. Само помислете, с кого е съсед. Впрочем, Иво Христов си го каза, но мисирките пак се правят на не чули.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напротив Су38 - точно ИСТОРИЯТА ще е фаталното

    17 Май 2022 17:58ч.

    за ЦЕЛОСТТА на България и ЕДИНСТВОТО на българския народ! .... Конституция на Република България - Чл.2. (1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания. (2) Териториалната цялост на Република България е неприкосновена. ! Чл.3. Официалният език в републиката е българският. // Кой иска да ни погуби и защо?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мони

    17 Май 2022 20:20ч.

    Професорът е казал причината но според мен не е въпрос само до заобикаляне на Сърбия. Според мен, на Македония и готвят подобна съдба като тази на Украйна. Приемането на Македония има конкретна цел, която е свързана по някакъв начин със Сърбия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като знаем, че половината "македонци" са шиптари

    17 Май 2022 20:43ч.

    кажи ги "косовари", може да им измислят име "тетовари", като знаем, че тия са най-верните роби на САЩ и най-големи главорези на Балканите (ако забравим Павлос-Меласките клефтита) не е трудно да си представим Балканите след 30 години по плановете на САЩ-Британия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анна Киркова

    17 Май 2022 21:45ч.

    Трудно е да унищожиш история на хиляди години! Опити много, но истината е една, има с какво да се гордеем, генът е силен, умни сме, работливи сме! Който се опита да ви каже, че не е така, е ..... Всички се опитват да ни убедят, че сме "утайката" на обществото, но не е така! Бъдете уверени БЪЛГАРИ, можем да се справим с всичко, защото това сме ние!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    17 Май 2022 15:11ч.

    Кой дава тия права на правителството?Има неща от компетенцията на Народно събрание, Българската Академия на науките,на специалисти по даден казус.....(всички вкупом решават).Нещо не е наред с правата на правителството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре 17 Май 2022 15:11ч. Кой дава тия права на правителството?

    17 Май 2022 15:45ч.

    Изборните ротативки на Козяк, които Президентът благослови?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • достойна реакция на България

    17 Май 2022 15:33ч.

    Кирчо, Радев и прочие да свалят вратовръзките си на международни форуми, докато България не срещне разбиране от ЕС по отношение казуса РСМ. Възможно е и временно оттегляне от участие на страната ни от постоянните и временните колективни органи и инициативи на евросъюза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре да се обесят на тях

    17 Май 2022 15:47ч.

    кирето няма, мога да му подаря една.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    17 Май 2022 16:07ч.

    Когато Горбачов свали от власт бай ви Тошо не се жалвахте копейкаджиите, ама сега се жалвате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изяж един локум, че май си забравил колко пъти да глътнеш

    17 Май 2022 20:48ч.

    жълтичкото хапче и сега от хипогликемия дрънкаш несвързано. Нерде Горбачов=Живков, нерде Радев и Македония????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    17 Май 2022 20:51ч.

    Кое е нерде, бе Мунчо ? Свалянето на бай ти Тодор не е ли намеса във вътрешните работи на България ? При аналогична ситуация Боко Тиквата го сваляха 1 година и накрая стана през избори, а не задкулисно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За него ли си заревал сега?

    17 Май 2022 20:55ч.

    Пълна скръб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе

    17 Май 2022 16:03ч.

    Вместо да ги освободим като руснаци украинци, ние ще им любезничим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на какво се дължи бързият срив на "Продължаваме промяната",

    17 Май 2022 16:28ч.

    Иво Христов бе категоричен: "На инфантилна наивност и на къса памет". Професорът го увърта. Просто банда крадци, саботьори и вредители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    17 Май 2022 17:54ч.

    тоя съшият орифесир с послените му десет години изяви ми оставя впечатлението, че е тук да смеки лошите новини които ни съобщава, никъде и никога не удари контрата на союза, нито на партнерите, само им лиже задниците и скимти за загубената ни държава, пълен палячо и ниновец...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zaho47

    17 Май 2022 19:55ч.

    Война! Всички са объркани, особено тези, които защитават украинските нацисти. Иво Христов обясни и на последния глупак, за какво става дума! Войната е между Русия и САЩ на украинска територия! Който разбрал, разбрал! Лошото е, че ние пак сме с гайдите, но този път свирим фалшиво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    17 Май 2022 22:49ч.

    Македония е душегубката на България. Най-голямата глупост на България е да изостави Беломорска Тракия с едни свястно население и да отиде да се бие за вироглавите македонци. Македония ще бъде погълната от Албания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    17 Май 2022 23:27ч.

    Изслушах и звуковия файл /докато чистих коприва/. И защо е тази нихилистична и пораженческа позиция, поднесена пренебрежително, както обикновено, и мимоходом – буквално, професорът ходи и дори се задъхва? Разочарование? Оправдание на присъствието на БСП във властта и на бездействието на президента, зад чийто втори мандат застана? Я по-бодро, време е за Възраждане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той

    17 Май 2022 23:42ч.

    Както винаги, проф. Христов пак е прав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав е, че е профан и не прави разлика между народ и нация.

    17 Май 2022 23:49ч.

    Това доказва, че е пиле от инкубатор. От късния пост социалистически инкубатор. Язък, че умее хубаво да говори! Но не винаги говори истината. Безпорен факт е, че има македонска нация, но още няма македонски народ. Защото нацията е съвкупност от всички, които участват във възпроизводствения капиталистически процес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво Христов, за какъв "македонски" народ бълнуваш? Още е рано за този сън!

    17 Май 2022 23:42ч.

    Всеки народ има собствени: език, вяра, култура, история. Какво липсва на измисления "македонски народ"? Липсва му собствен език (говорят развален български) и собствена история. Вярата и културата му са български, но и общоправославни и общославянски. Открадна ни българския език през август 1944 г., а сега иска и нашата история!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП - Олигарси

    24 Май 2022 20:17ч.

    И да го нямаше пак щеше да клекне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи