Проф. Иво Христов: Да си оптимист за България означава да си глупак или демагог. Това е умираща страна

Проф. Иво Христов: Да си оптимист за България означава да си глупак или демагог. Това е умираща страна

Да си оптимист за България означава да си глупак или демагог. Това е умираща страна. Онзи ден откриха топлата вода, че вече сме били 6 млн., всичко по читаво се е изнесло тук няма перспективи, особено на фона на геополитическите размествания. Това каза проф. Иво Христов, социолог и геополитически анализатор, в интервю пред БНР. И въпреки песимизма си добави: "Винаги има надежда, но както винаги съм казвал, ако има за България надежда, тя не е благодарение, а е въпреки българите, разбирайте го метафорично!".

За предстоящите избори и очакваната ниска избирателна активност, той смята: "Нареждаме се в качеството си на количество, тоест ние не сме субект, които да определя своята външнополитическа позиция. Това, което правят политиците е да се адаптират с оглед на външния суверен. Много неща могат да се променят и това няма да се случи. Политиците не са обезпокоени от този факт – колко хора ще гласуват."

На въпроса, ако се откажем да гласуваме, не отиваме ли към авторитарен режим, той отговори бързо: Сега е нещо по различно ли?

Според него е наивно да се мисли, че всеки от нас може да повлияе: 

"Ние сме като мухата, която кацнала на челото на коня и е убедена, че тя тегли каруцата."

Проф. Иво Христов категорично отказа да коментира агресивната предизборна кампания, защото "няма какво да се коментира, а всеки опит е омерзение за сетивата". 

Той е убеден, че "България няма политика, битката за властта, ресурсите и представянето на еманация на демокрацията, е меко казано смешно. Ние наблюдаваме гърчовете на едно приключило общество."

Прогнозата му за това, какво ще се случи след изборите е, че ще е "каквото наредят началниците отвън, това ще стане". "А на европейско ниво ще станат съвършено нови неща, които ще поставят съвършено нови параметри пред континента. Тъй като в момента статуквото, което се представя за единствено възможното за европейска идея, европейски ценности, за ЕС, за европейска интеграция и други такива алабализми,  за първи път може да бъде заплашено от едни по национални, консервативни и по суверенни желания в части на Европа. В тях народите се опитват да моделират собствения си живот и бъдеще.  България не е между тях", прогнозира анализаторът.

И обясни, че евротематиката е безкрайно далече от българите: "Така че отвъд еврокомсомолските активисти, средният българин не вижда връзката. България  е периферна територия на същия този европейски проект – никакви хора няма да се върнат в България, никаква реиндустриализация няма да има и никакви промени няма да има на сегашното жалко състояние на страната, докато тя се намира в качеството си на количество и на треторазряден периферен елемент в Европейската империя".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Янчева

    02 Май 2024 19:29ч.

    Човече, по-добре замълчи! Може да си интелигентен и компетентен, но си ужасяващо депресиращ. Хората имат нужда от надежда, а не от най- черен песимизъм. Дори не съзнаваш колко си вреден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опс

    02 Май 2024 19:34ч.

    Ми ето - в неделя е празникът на надеждата, като по поръчка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелегален

    02 Май 2024 19:40ч.

    като цяло е прав, за съжаление. вероятно могат да се изкажат някакви резерви във връзка с личното му участие в "процесите". но като цяло е прав. в оная аврупа дори на по-ниско ниво вече се усеща някакво начално ниво на мисловен процес. тук всичко е сведено до избиването на комплекси и безумна, непомерна алчност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    02 Май 2024 19:51ч.

    Тук обикновено се очаква да се коментира казаното, не личността! Никой не ви е задължавал да го четете. Не прехвърляйте вашите недостатъци на други хора и така да се оправдавате за положението си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    02 Май 2024 21:01ч.

    Госпожо Янчева, добре, че има хора като Иво Христов, за да отварят очите на заспалото племе! И не, не е вреден,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    02 Май 2024 21:03ч.

    , а крайно полезен. Според вас е полезно да си заравяме като щрауси главите в пясъка. Вредни са такива като вас, той е казал какви са такива като вас, прочетете пак заглавието!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проф. Проф.

    02 Май 2024 21:38ч.

    Много обичам анализите на тоя човек, действат невероятно зареждащо, а и са пълни догоре с истина! Е те това е учена глава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един Българин

    02 Май 2024 21:42ч.

    Ама Янчева, надеждата нали я дават политиците, човекът ти казва РЕАЛНОСТТА, не е ли достатъчно???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се самоожали този народ и да се задейства

    02 Май 2024 22:46ч.

    От празна, безпочвена надежда, надежда в какво? Ако народът след като разбере и осъзнае какво му е положението,какво се случва и се случвало тук в последните 3десетилетия не счупи оковите с двете си ръце, “надеждата” няма да ги счупи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен

    03 Май 2024 0:42ч.

    В България само българите са нещастни,и само българите нямат деца, има много които лъжат че са българи и живеят материално прекрасно, професора го знае това но не смее да го каже

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2979

    03 Май 2024 9:19ч.

    Иво Христов не е за публика, носеща розови очила

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    03 Май 2024 9:48ч.

    Патко, на вратата на Ада пише : НАДЕЖДА ТУКА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месията

    03 Май 2024 9:59ч.

    В сегашното безвремие в кочината Булгаристан, тази се опитва да ви убеди, че лъжата била по-добрия вариант! Патко, ако си болна от рак, а те убеждават, че имаш простудно заболяване, бъди сигурна, че това няма да ТИ помогне да се излекуваш !!!! А иначе, както винаги, не сме виновни ние, НЕЕЕЕ! Виновен е проф. Иво Христов и тези които казват и виждат ИСТИНАТА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Месия в кочина

    03 Май 2024 11:57ч.

    ВСЕКИ, който говори, пише и МИСЛИ за родното си място като за "кочината Булгаристан" заслужава да се чувства като Месия. В кочина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 03 Май 2024 9:19ч. Иво Христов не е за публика, носеща розови очила

    03 Май 2024 16:55ч.

    Анализаторите били те леви или десни са силно безполезни, ако имат дете еднострък. В това отношение Иво Христов да вземе пример от Андрей Райчев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Гочев:

    03 Май 2024 17:03ч.

    "...който говори за своята родина - трябва да бъде на страната на своя народ. И следователно, по-скоро да го хвали, отколкото да го упреква, и по-скоро да му съчувства, отколкото да го обвинява."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А е за оплаквачка

    07 Май 2024 14:39ч.

    Да отива да реве на гробищата предварително. Кой е безсмъртен, никой не знае утре къде ще е . Но чак толкова негатизъм. Нали затова са интелигенция, да просвещават народа. А то, вместо да върят отперд, те вървят за д ковчега на народа , че и го обвиняват за сосбстената му смърт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибреее

    02 Май 2024 19:30ч.

    Вземи се гръмни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибреее

    02 Май 2024 19:30ч.

    "професора" де!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно, дали семейството...

    02 Май 2024 22:14ч.

    ...на "професора" е произвело минимум 2.1 деца, за да има очи да раздава акъл?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    02 Май 2024 23:59ч.

    По добре ти се гръмни! Казването на истината е полезно и може да мобилизира критична маса от обществото ни за ралика от сладникавите коментари на "експертите" според които сме цъфнали и завързали! Осъзнайте се българи! При "лошия" социализъм бяхме почти 9 милиона и голямата част от народа ни бе добре образован и интелигентен! Сега неграмотността и дебилизма, особенно сред младото поколение са страшни! Вие осъзнавате ли за какъв геноцид на нашия народ става на въпрос- от 9 милиона на 6! Даже мисля, че е още по зле, защото реалните цифри са сигурно 5,5 милиона! В същото време, някой се опитва да ни убеди, че лъжата била по-добрия вариант! Колега, ако сте болен от рак и ви убеждават, че имате простудно заболяване, бъдете сигурен, че това няма да ви помогне да се излекувате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Интересно, дали семейството... 02 Май 2024 22:14ч.

    03 Май 2024 1:05ч.

    Бай Асан циганина има осем чаавета. Това дава ли му право да ти прелее малко акъл? Венозно или анално?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога никъде

    03 Май 2024 7:34ч.

    по света голяма част от народа не е бил и няма да бъде добре образован и интелигентен. Тъжното в България е, че дори необходимата критична маса на мислещи хора у нас е сведена до ниво на кръчмарски анализ и тотална липса на практически действия. Анализът на проф. Христов не е някаква задълбочена академична мисъл, а реален поглед на ситуацията в България. За съжаление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ибреее

    03 Май 2024 12:04ч.

    Бай Иван-ееее! Главата горе и напред! Ако нашите прадеди разсъждаваха по този начин нас нямаше да ни има, ясно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 02 Май 2024 23:59ч. По добре ти се гръмни!

    03 Май 2024 16:46ч.

    Казването на истината за демографията не я оправя - демографията се оправя със секс и раждане, всичко друго е елементарна демагогия. Бъдете здрави!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 02 Май 2024 23:59ч. По добре ти се гръмни!

    03 Май 2024 16:53ч.

    Бай Иван, силно вероятно е многодетен баща с брой деца 3+, за да раздава присъди в стил божество - "По добре ти се гръмни!" или по-скоро е обикновен драскач, а не ебач???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гоче, бъди добър свинар и си озапти барда

    02 Май 2024 19:44ч.

    Егати досадника, все едно и също - мрън-мрън, вай-вай, само аз знам, че иде край. Няма значение дали е вярно или не - ако си до леглото на смъртника, не му повтаряш постоянно, че е пътник. Айде нема нужда да ни цитирате тая латерна постоянно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    02 Май 2024 19:52ч.

    Когато те питат, ако мълчиш и не отговориш ще те сметнат за темерут. Ако кажеш лъжа - си лъжец, ако кажеш истина си виновен за заболяването? Ти май нямаш угодия каквото и да се направи в тази ситуация! Дали го съзнаваш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подкрепям!

    02 Май 2024 20:04ч.

    Този депресиран полу-украинец по-добре да посочи някакъв път за излизане от кризата, отколкото да ни депресира постоянно. И баба знае да побърква хората, трудното е да им посочиш път за справяне.. Каква полза от тъпите му констатации? На Васил Левски да не му е било по-радостно или по-оптимистично? Положението ни тогава е било по-зле и от сегашното... Имаме нужда от конструктивен анализ и предложения за излизане от пропастта. Или от тишинка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така, подкрепист!

    03 Май 2024 1:20ч.

    Имаме нужда най-паче от тишинка. Къф е тоя професор, да ни разваля рахатя! И имаме нужда някой да ни сочи пътя към светлото бъдеще! Гаче ли не ни го сочиха кви ли не мискини дор 33 години. И все сме си на рдин и същи хал. Но не сме виновни ние, нееее! Виновен е Иво Христов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до 02 Май 2024 20:04ч.

    03 Май 2024 10:24ч.

    Път ти е посочен още отпреди 2000 години - изоставяш разпътството (с всякаквите му там удобни намествания) и поемаш кръста на разпятието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обективен

    02 Май 2024 19:48ч.

    Чудно защо сте му наскачали на проф. Христов? Човека ви казва без да ви лъже и да ви замазва очите диагнозата на България. Все едно да идеш на лекар и той да скрие от вас заболяването ви. А ако ви каже да скочите да го обиждате. Информиран човек е подготвен човек. А ако сте толкова лабилни психически, ами не го четете, живейте си във ваша фантазия или в тази на вашия политически идол, или пореден спасител на който сте пристанали, вместо да се захванете всеки със спасението си. И не забравяйте, спасението на всеки един от нас минава през спасението на всички ни! Който е чел книги ме е разбрал. За останалите - професора ще ви е виновен за настоящето и бъдещето ви до последно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно

    02 Май 2024 20:00ч.

    Точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Таня

    02 Май 2024 20:07ч.

    + Точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    02 Май 2024 20:26ч.

    Ми той да даде пример. Нали говори за етика на личната отговорност. Жена му е милионер от Мултигруп. Могат да осиновят поне 2-3 деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Delyan

    02 Май 2024 21:37ч.

    "Професорът " точно затова е професор ,за да е начело да показва да учи да бъде силен ,умен да бъде българин.С неговото мислене никога нямаше да има априлско въстание.Нямаше да има освобождение ,нямаше да има съединение! Ако трябва да се изразя с езика на т.н. професор той е един алабалист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Delyan

    02 Май 2024 21:40ч.

    За него все едно е написал Ботев "Не пей ми се не смей ми се от днес вече ще да блея"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е първият

    03 Май 2024 7:16ч.

    лекар, който поставя само диагнози но не лекува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    03 Май 2024 10:27ч.

    Ти не стигай дотам някой да те лекува. Този професор ти помага сам да се излекуваш чрез освобождаване от празните илюзии. А ти всякога си закъсняващ, затова и си се превърнал в жалък пациент. А Делянчо е смешен: ще речеш, развял пряпореца на Оборище и всеки момент гръм ще избухне в Панагюрище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • една истинска история

    03 Май 2024 12:27ч.

    Запознах се случайно с жена болна от нелечимо заболяване, множествена склероза. Носи си кръста вече 50 години. Сама. Не е имала време да създаде семейство (от 17 годишна се мъчи). Сама си пазарува, сама си готви, сама мие дори прозорците си на 3 етаж! Става сутрин, закусва, прави си едно хубаво кафе, написва си на един лист какво иска да свърши за деня и ... тръгва. С проходилката! Съвсем в началото на това тегло срещнала лекар - физиотерапевт, който и казал: "Няма лечение за това, ЗА СЕГА. Единственият ти изход е да ходиш. Всеки ден." Тя му казала - ще вървя, но много падам. "Ами падаш... Като паднеш - ставаш и отново тръгваш!" Жената е много благодарна на Бога, че този разговор се е случил ПРЕДИ да срещне следващи лекари, които и говорели да не им се оплаква, че пада, защото: "Ти не си за вървене, ти си за легло!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 02 Май 2024 20:26ч. Ми той да даде пример. Нали говори за етика на личната отговорност. Жена му е милионер от Мултигруп. Могат да осиновят поне 2-3 деца.

    03 Май 2024 17:08ч.

    Браво! 6++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    02 Май 2024 20:20ч.

    По принцип ситуацията в света е сатанинска и й подхожда фразата "надежда всяка тука оставете"... Иначе е прав, но не съм съгласен, че избягалите от България са единствено качествените. Но по добре горчивата истина и констатации на професор Христов, отколкото налудните въздухарски глупости на подполковникът Марков, такива езически фашизоиди и слепи водачи са най опасни! В средата на дигиталната решетка естествени процеси като самоорганизация не могат да се случат, напротив всичко се манипулира и подлежи на поквара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    02 Май 2024 20:24ч.

    Лицето е с едно дете и постоянно говори, че България загивала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самогон

    02 Май 2024 20:58ч.

    Тоя професор е прав. Проблемът му е, че казва очевидни неща. Всеки с две мозъчни клетки го вижда. Нищо професорско няма в това. От професорите се очаква да отговорят на въпроса КАКВО ДА СЕ ПРАВИ. Ако не започне да отговаря на този въпрос, значи е най-обикновен лаладжия. В хоремага да сля, за такива "професорски" лакърдии, от всеки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щрак

    02 Май 2024 21:02ч.

    Аз също съм с едно дете, а исках поне три. Но не винаги се случва това, което ти се иска по обективни причини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    03 Май 2024 3:24ч.

    Мужиретката отново блесна. Вече ходи да брои децата на хората. Ако каже какво да се прави ще го обвинят по наказателния кодекс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • български гражданин от Филиповци

    03 Май 2024 10:29ч.

    Мужикът очевидно е цигане с мноо чайвета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ 21:02 Обективните причини

    03 Май 2024 12:13ч.

    са лошо нещо, когато става дума за дете... НО, ако човек иска да има дете, той ще има дете. Ако трябва - ще осинови и ще даде бъдеще на вече създадено дете. По-лошото е промяната в психиката ни, когато младите НЕ желаят да имат деца. По две причини: заради липсата на перспективи пред самите тях, или заради промивка на мозъците, с каквато се занимават у нас вносни "социални инженери", финансирани и покровителствани от прикрити агенти на чуждо влияние (нго-та). Гледайте какво се случва в Грузия с техните жълтопаветници и протестъри срещу "руското" законодателство... И най-ужасното е, че всички хора които срещам в напреднала възраст откровено съжаляват че "са останали" само с едно дете или николко. Без изключение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ 21:02 Обективните причини 03 Май 2024 12:13ч. са лошо нещо, когато става дума за дете... НО, ако човек иска да има дете, той ще има дете. Ако трябва - ще осинови и ще даде бъдеще на вече създадено дете.

    03 Май 2024 17:20ч.

    Отлично!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Май 2024 20:31ч.

    Аз съм глупак... тоз чиляк изобщо не вижда по-далеч от носът си 😄😄🤭 Отдавна си мисля, че е от онези, на които им плащат да мачкат българското.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не той просто е полу-украинец

    03 Май 2024 12:45ч.

    Българското му е само половина, що да не го помачка, не го боли, не милее за нас. Готино му е, да се прави на "ярка личност". Анализатор, с VIP-статус...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    02 Май 2024 20:36ч.

    Ми не е прав, Италия умря вече, ама не плаче за нея, Германия в момента умира, а Китай го гледам с неговите милиарди е прокопсал. Индия ли е жива с нейните касти? Изобщо нищо не вдява, не е важно в какво количество си, а какви качества имаш и като гледам българите как се държат, ги харесвам много повече от другите!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    03 Май 2024 12:04ч.

    Страната си отива, но дебилите се увеличават !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов 03 Май 2024 12:04ч.

    03 Май 2024 13:08ч.

    Точно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    02 Май 2024 20:41ч.

    Легализирайте хашиша , опиума и коката-евтин оптимизъм за масите. Кво се гъбаркатр да търсите религия, кат има химия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Психо

    02 Май 2024 21:00ч.

    Религията е химия. Дори може да пребори хероина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    02 Май 2024 21:40ч.

    По дефиниция е опиум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 02 Май 2024 21:40ч. По дефиниция е опиум.

    03 Май 2024 17:25ч.

    Когато дефиницията е създадена, опиумът е бил считан за лекарство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любомир Русев

    02 Май 2024 20:43ч.

    А дали пък проф. Христов не цели да бъде опроверган? Ако да - това е доста рискована манипулация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо жените са конформисти (навсякъде изскача по една Янчева)

    03 Май 2024 10:32ч.

    Аз не съм чул досега някой да се опитва да го опровергава другояче, освен с бодряшки оптимистични лозунги. За аргументи и дума не може да става - поне за мен, по обясними причини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jchgjgjgjfufuf

    02 Май 2024 20:58ч.

    Аристократът на мрачната мисъл пак ни зарадва със своя оптимизъм! Аз пък мисля, че и тук има поне толкова качествени хора колкото и навсякъде другаде по света и в този ред на мисли е крайно непочтено да се изказваш по този начин за собствения народ. И всеки опит на такива хрантутници да се делят от народа ги прави смешни! Крайно време е да разберат, че и те са част от този народ, който така ненавиждат. Тук се спомена Левски. Разликата е, че наистина големите българи ОБИЧАТ народа си и родината си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българинът не уважава будителите си, освен в спонтанни речи по сватби и погребения

    03 Май 2024 10:34ч.

    Оптимизмът сред заспали е като да храниш кокошки насън. Други, по-груби методи изисква събуждането.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професорчето става досадно.

    02 Май 2024 21:00ч.

    Този път не му и четох излиянието. Сигурно се повтаря. Но мога да погледна на кушия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ми да,

    02 Май 2024 21:21ч.

    като развалена грамофонна плоча е, роден в усрайна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само Лески

    02 Май 2024 21:05ч.

    Тоя професор да излезе и да каже гласувайте за тоя, за тоя, за тоя... Тая програма, тая програма, тая програма... Ама по му изнася, като некой гарван да грачи грозно зловещо. А не му и стиска, щото и него го е шубе да не го изключат шарените демократи. Дба и гарвана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко,

    03 Май 2024 0:46ч.

    че в този сайт няма лайкове за коментарите!...Имаш лайк от мен!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Само Лески

    03 Май 2024 1:28ч.

    Лески, барчед, ами той човекът именно за такива като тебе говори, дето нямат достатъчно акъл да решат за кого да гласуват и чакат някой да им каже:"Гласувай за тоя, за тоя, за тоя"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вдовица за х.

    03 Май 2024 10:37ч.

    Човекът като някоя женска плаче за мъж, демек някой силен вместо него да му реши проблемите... Само Левски дето не се връща заради такива....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    02 Май 2024 21:09ч.

    Форумците само демонстрират, че предпочитат да бъдат щрауси с глави, заровени в пясъка. Добре, че има хора като професора да напомнят накъде отиве България, иначе българите все ще си стоят с глави в пясъка - а в тази поза е ясно какво им стърчи нагоре, подложено на всеки, който иска да ги манипулира. Жалко, че и във форума има толкова много жалки дупедавци и дупедавки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отговори не констатации, че по обед е пладне

    02 Май 2024 21:17ч.

    Вдеки го знае това, което го говори професоро. Неговите лафове беха актуални преди 10 години. Сега сме у друга фаза и такта е друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    02 Май 2024 21:24ч.

    Може и да го знае. Лошото е, че и да го знае, не се замисля. А знаенето без замисляне не върши работа. На това отгоре и не всеки го знае. Полезното на хора като професора е, че бият тъпана. А мълчащите си по въпроса като тебе с мълчанието си копаят гроба на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аборигените са си знаели работата

    02 Май 2024 22:17ч.

    В Северна Мъкидония на тия, дето бият тъпана, им викат тъпанари. Тоя тъпан от десетилетия бие и само глухите не са го чули още. Нямаме нужда някой, бил той професор от нам-кой-си-уж-университет, да ни открива топлата вода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    02 Май 2024 22:48ч.

    Тъпанари са тия, дето чуват тъпана, а си правят оглушки, като горния абориген! Гнусна българска тъпотия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жан-Франсоа Алтъпармаков

    03 Май 2024 1:42ч.

    Стига, капитане! Хората ти казаха и по-горе, че не искат да им се разваля рахатя! И всеки приностел на нелицеприятни факти, като проф. Христов, трябва да бъде разпнат или поне наплют! Овцата си иска стригане и доене. Не съзнава, че, след определен брой стригания и издоявания, следва клане и одиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де бре

    02 Май 2024 21:16ч.

    Ако Христов в прав "за първи път може да бъде заплашено от едни по национални, консервативни и по суверенни желания в части на Европа. В тях народите се опитват да моделират собствения си живот и бъдеще. България не е между тях" , то България нама да има друг избор освен да започне да провежда по-самостоятелна политика, защото това ще бъде модерно. А както се знае ние българите все залитаме по модерното без значение какво е то, без да си направим изводите от миналите грешки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голяма разлика

    02 Май 2024 21:22ч.

    Костадинов ги говори същите неща. Но за разлика от Христов, Костадинов действа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, бе, Костадинов

    02 Май 2024 22:19ч.

    Ако требе да сме екзактни, от МВРО и други подобни ги обясняваха тия работи още преди 20 г., ама никой тогава не обърна внимание, щото масата още се литкаше яко по евроатлантическия оптимизъм. Ей ся ше влезем тук, после ше влезем там, пък междувременно хората взеха, че си излязоха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде айде

    02 Май 2024 22:38ч.

    Я, пак? Не ли шкембе войвода 'одеше с една натовска каска като министър на чорбата в правителството на баш НАТОвеца и настоящ украинец фон Боко? Ако трябва да сме екзактни Волен ги говореше тия работи, но него коката и алкохола му изпържиха мозъка. Иначе от до си беше прав за 'сичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белоглавият си беше прав за всичко. В говоренето

    03 Май 2024 13:02ч.

    но с действията си си направи харакири. Кой го би по главата да пие, да ходи пиян по клек-шоповете, да кани фон Боко на сватбата си? Можеше да свали Борисов 100 пъти, но продължи да подкрепя правителството му... Затова сега си гледа умилен архивни кадри как го обича народът и всички се опитват да го докоснат, него, Месията... Дано поне не запива докато ги гледа, че алкохолът не му носи. Определено..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Северомакедонец

    03 Май 2024 20:37ч.

    Но не повече от това което Боко и Данс му позволят и само в тяхна полза ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    02 Май 2024 21:24ч.

    Янчева, свали си розовите очила! Те няма да ти помогнат да избягаш от действителността! А тя е точно такава, каквато я описва професора! Не всички професори са в мейнстрима на днешната колониална администрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой

    02 Май 2024 22:29ч.

    Ми прав е човека, какво като не ви харесва. Два пъти четох и не намирам кое не е вярно в изказаното. По-скоро има недоизказано. Няма да се оправим отвътре. Ако нещо стане, то ще дойде отвън...както все става с нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • говори, за да те видя

    02 Май 2024 22:44ч.

    Питагор го е казал. Говори, за да видя кой си, какъв си. Професорът е прав отчасти за БГ, никой не е прав 100% винаги. Говори, за да те видя - има нещо много счупено в него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предвеликденско

    03 Май 2024 10:40ч.

    Господ за такива кречетала като тебе е казал, че ако ще гледат с такива мизерни помисли, по-добре да си извадят окото, дето ги съблазнява...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    02 Май 2024 22:50ч.

    Професорът е най-прав за 80-те процента - и от форумците толкова са дебилите, даже и повече! Дебилска им работа, дето искат за истината да се мълчи, за да не им се разваля рахатлъка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wolland

    02 Май 2024 22:54ч.

    България е била , е и ще я бъде много след тези които и мислят края. Да. Временно сега е във поредната криза. Но България е била и в много по големи кризи и е оцеляла и продължила да съществува. Вероятно ще бъде по пъстра етнически , по шарена , но ще я бъде. Светли Празници на всички !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    03 Май 2024 10:04ч.

    И колко пъти може да ходиш за вода със стомничката, а?:) Щях и друго да ти отговоря, ама нейсе! Днес е Разпети Петък! Всеки да си извърви пътя! Амин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганю

    02 Май 2024 22:57ч.

    Професора ги казва тия работи за по-малко наблюдателните ,които не знаят ,че има проблем.А тези ,които го отричат просто са майцепродавци или пълни тъпанари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Караман

    02 Май 2024 22:58ч.

    Не знам как го изтърпя водещата цели 8 минути. Поне професорът втвърди набързо разкашкания ни медиен ефир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    02 Май 2024 23:05ч.

    Оптимист е човек, на който му липсва достатъчно информация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    02 Май 2024 23:07ч.

    Не е нужно да си професор за да го виждаш. Само глупаците все още се заблуждават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демограф

    02 Май 2024 23:11ч.

    Днешна България се простира между всички морета и океани. Не може на се,ението и да се бори както по времето на правешкото свинарче, когато всички бяха закл'чени между кльоновете, та и допълнителна 10км полоса имапе в която се припарваше с "открит лист". И какво толкова се е променило от Правешкия свинар до Банкянкия нерез?! Един народ, един акъл....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    02 Май 2024 23:18ч.

    А може би е просто поредният "агент за социално влияние"? Беше депутат в НС заедно с Йончева, Томата като гражданска квота в БСП. Къде са те днес? - :)) Това по повод, общия преобладаващ дух във форума. Свършил си е работата, май? . Като Станишев, Боко, Пеевски, Костов, Сакса, Първанов, Плевнелиев, Стоянов, Желев & СО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    02 Май 2024 23:23ч.

    Споделям изводите на проф. Христов. В същото време се удивлявам, че все още не му омръзнало да ги повтаря. Тази негова отличителна склонност е характерна по-скоро за пътуващ проповедник, отколкото за университетски учен. Друго, което се забелязва у професора е, че той свише е надарен с баровно презрително излъчване към публиката. То е особено характерно за ранния Мусолини. И то онзи Мусолини, когото познаваме от годините преди да се залюби с Клара Петачи. В повечето си прояви Христов убедително внушава поразителната си вербална и визуална надменност спрямо публиката, която е решил да удостои с присъствието си. Обикновено той се появява с небрежността на демиург, благосклонно отложил следобедната си мастурбация, само и само да облагороди за миг с божественото си излъчване някакъв нещастен плебс. Пределно ясно е обаче, че неговото присъствие и словата му са само една кратка забавна игра и в никакъв случай не са лекарство за болното умиращо общество. Христов не лечител. Той е само някакъв геополитически минувач. Или по-скоро социолог с шлифер, под който е съвършено гол. Подгонен е от пролетния дъжд. Прислонил се е за кратко на сушина, докато превали и прегърми. В този кратък времеви отрязък той благосклонно споделя отчайващо тъжните си прозрения за бъдещото. После излиза навън. Там дъждът е престанал. Христов си тръгва и с бодро ексхибиционистично движение за радост на публиката разтваря шлифера си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    03 Май 2024 10:12ч.

    Ех, доценте! Започна като за празник, а завърши литургията като заупокой!:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганю

    02 Май 2024 23:24ч.

    Основният проблем на форума е,че на мнозинството математиката не е бил любим предмет в училище.Много четене и малко мисъл.А този "демограф" е доста по-тъп от свиня(свинята е от умните животни)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганя,

    02 Май 2024 23:59ч.

    математиката не може да ти помогне, колкото и любима да ти е била. А тоя горния е толкова професор, колкото и оня другия етнонаблюдател "професора" Дайнов. Изобщо, имитационни продукти на народа си, който поне ментета умее да създава, и затова го и мразят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганю

    03 Май 2024 1:35ч.

    В случаят математиката много помага(на теб ,че не ти помага си е твой прблем).При родени 50 000 деца за 2023 година ,поне половината с майчин език НЕбългарски изводите са много прости и се покриват с казано от Иво Христов (бил той истински професор или не).Само за справка по време на Соца са се раждали средно по 150 000 деца и поне 85% са били българчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз се сетих за Дайнов.

    03 Май 2024 1:36ч.

    Май двамата играят една и съща игра. Дразнят аудиторията предизвиквайки "интерес". Ганьовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    03 Май 2024 3:28ч.

    "Ние сме много малък народ, но за сметка на това, - много прост" Радой Ралин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доктор

    02 Май 2024 23:35ч.

    Словения е малко над 2 милиона население и не врещят като приклещени кози , че изчезвали. 1- Не е важно количеството , а качеството на населението. 2- Скапаната пропаганда на запада постига точно обратния ефект .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъп си, ако и да се представяш за доктор

    02 Май 2024 23:41ч.

    Не е въпросът за брой на населението. Исландия е малко над 400 000 и не само не е умираща, но според изследванията там хората са най щастливи. Но от там не са емигрирали над 20% за 20 години. А в абсурдистан - страната на мутрите, лъжците и националните предатели нищо читаво не остана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво, Иво

    02 Май 2024 23:36ч.

    Това то казвам и аз отдавна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професорът е прав

    02 Май 2024 23:37ч.

    Жално ми е за тая държава, за тоя народ, но не мога да си изкривя душата и да кажа, че професорът не е прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекари без граници

    02 Май 2024 23:54ч.

    България се пречиства от ненужното чрез емиграцията . Разни лузъри и антибългари постоянно пророкуват , че България изчезвала. Ами нищо подобно. Всеки здрав организъм се чисти от токсините . Който разбрал - разбрал. Светли празници !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Май 2024 0:40ч.

    Де да беше прав, та да те позлатим! Само, че истината е смразяваща! Ще ти цитирам само един факт споделен от проф. Игнатов преди няколко години (това е бивш министър на образованието при първото правителство на Б. Борисов). Той каза, че през 2012 г., когато той е бил министър, броя на първолаците с майчин език български се е изравнил с броя на тези ученици в първи клас на които българският език не е майчин! С други думи седем години назад-2005 г., българските бебета са били по брой равни на новородените циганчета и турчета! Каква надежда може да има за държавотворния български народ, когато той намалява със страшни темпове? Нас може да ни спаси само предстоящата геополитическа промяна, ако успеем да се откъснем от прегръдката на евроатлантическата анаконда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Христов България е тази страна,

    03 Май 2024 0:04ч.

    за нас глупаците, обаче, тя е нашата страна. И ние сме изпълнени с любов и благоговение към нея, което е много повече от това да си прочел два четирикрилни гардероба с книги, което не винаги значи, че си станал по-умен от другите. Умират империите, а малките и глупави народи обикновено са жилави и корави и отсвирват бурите. Подобно на колегата Олд се чудя кому служи нихилизмът на Христов? На отоманската империя, на руската, на въобразилата се за империя Украйна, на съвременната империя САЩ....? Учудваща е последователността му да набива стереотипи за фатален край на българщината, не само учудваща, но и притеснителна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Служба

    03 Май 2024 0:20ч.

    На собствените си комплекси и несъстоятелност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не съм съгласен

    03 Май 2024 0:09ч.

    Този път не съм съгласен с професора. Ще поживеем и ще видим кой крив, кой прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от името на форума

    03 Май 2024 10:45ч.

    Моментните ти частни психически състояния не ни интересуват. Като ще влизаш тука да изразяваш несъгласие, използвай мисълта си, тоест - аргументирай се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    03 Май 2024 0:17ч.

    Аз пък смятам, че Иво Христов, ако и да е велик и световен и вселенски професор, греши много. България е държава на духа и ще надживее и жалкия ЕС, и жалките САЩ, и жалките дигитални глобалисти, които се мислят за солта и пипера. Една българска чубрица ще им разкаже играта ))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    03 Май 2024 0:45ч.

    Браво! Това е един оптимистичен завършек. Утре може и да прегледам статийката, макар че винаги когато го чета ми става чоглаво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • самоуспокояване без задълбочаване

    03 Май 2024 10:48ч.

    Смяташ или вярваш? Впрочем, ако наистина вярваше, нямаше да се усъмниш в думите му и все пак щеше да запазиш оптимизма си за себе си. Сега си ни ясен отвсякъде, че оптимизмът ти не струва и 5 ст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-ще оцелеем

    03 Май 2024 0:35ч.

    И като народ,и като нация,и като държава!Казва Ви го човек който на 15г. виждаше че с комунизма се приключва.А беше 1979г.Разбира се ще трябват и усилия.И едно изобретение на един доктор от преди 300г.Вижте аз оценявах нещата като ''професора''Но дори тук в най-затънтеното място на България се натъквам на ПРОМЕНЕНИ ХОРА.Засега единици.Но така беше и с емиграцията.Отначало единици после 60 000 на година.А 60 000 ПРОМЕНЕНИ ТУК са цяла армия.И стигат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проф.Христов, кой е агресора довел до "умираща България" след като 20 години НАТО / САЩ ни пази, а от 15 години ЕС ни подпомага с милиарди?

    03 Май 2024 0:37ч.

    Това е въпросът на въпросите - Кой е агресорът, който убива българската нация и държава?! След като от 20 години имаме няколко хиляди американски войници и 3 военни бази на САЩ, за да ни пазят. От какво ни пази 20 години НАТО/САЩ след като констатацията на проф.Христв е, че сме "умираща държава" Какви са причините за да бъдем "умираща България"? .... п.с И да видим новината от вчера ..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    03 Май 2024 0:53ч.

    Е вече и децата са наясно,че колективният запад ни вкара в капана.Докато оня мургавия професор или асистент по полит.икономия проповядваше а после и въдворяваше ''пазарна икономика'', на запад вече ни бяха разкроили и продали.Я се запитайте защо в България присъстват определени западни банки?При космически изгоди.Точно изгоди щото те и печалбите им космически но изгодите са на степен спрямо печалбите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жената на Зоро

    03 Май 2024 7:59ч.

    ПрофесУра ми се струва че се е приготвил да пирува на масата след като му съобщят, че държава България повече няма . Допущам го , защото виждам със какъв патос и настървение говори за изчезването ни ! Но държавата ще си Я ИМА , И ЩЕ СЕ ВЪЗРОДИ НА ПУК НА ПРОФЕСуРА!!! А този песимизъм , ЩЕ МУ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА ! НИЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ УМНИЦИ КОИТО НИ УБИВАТ С ДУМИ ! ->ПрофесУре, пИрИбИрИ чЕшкити от масЪта . НямЪ дЪ празнувЪш! ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ НИЕ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зет като мед

    03 Май 2024 10:50ч.

    Можеш ли да напишеш поне едно изречение на свестен български или ще продължиш да ни се правиш, че уж пародираш някого, без изобщо да си от класата му. То затова и пародиите не ти се получават де...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Иво и ко

    03 Май 2024 0:45ч.

    Бедата на България!Импотентната,нихилистична интелигенция,доморасла!Първо беше се срасла с ''комунистите''.После поведе народа по погрешен път!После мълча при явен геноцид.Сега циври,че не я разпознават като новият месия.А шарлатаните са в парламента и блажат ли блажат.ВРЕМЕТО на всички изброени изтича.И е добре че е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудно как канят умираща България в ОИСР клуба на богатите?на

    03 Май 2024 0:52ч.

    В този клуб към момента, членуват 38 държави, най-богатите, та барабар Петко с мъжете и България да наблъскат в този "съюз". Капан. За да спре мърдането, да спре развитието и работата към повишаване на благосъстоянието на българте. В такъв измислен ОИСР, богатите членки на ОИСР започват да се разпореждат с богатствата на по-бедните държави. Тоест новината на премиера Главчев от вчера, че до края на 2025 г. България ще я поканят в съюза на богатите и какво да очакваме: умираща България да се съживи, или да се доунищожи?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поправка

    03 Май 2024 2:42ч.

    Не е ОИСР а ОСИР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поправката се приема!

    03 Май 2024 12:09ч.

    Добро попадение с ОСИР защото ще е точно такова. Богатите ще се гаврят с НАСИЛСТВЕНО ОБЕДНЕНА България - нашата държава разполага с несметни богатства - природни и човешки - но ни ги ОТКРАДНАХА взеха ги с наглост лъжа и подкупи. Подкупват жалки глупави индивиди т.нар. "чужди агенти българи", долни предатели, презрени завинаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    03 Май 2024 0:56ч.

    Да, така е. Нещата са ясни, а напливът от баламурници към парламента не спира и летаргичният избирател мазохистично нехае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а сегашните парламентаристи напират

    03 Май 2024 13:18ч.

    към ЕП... еволюция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Център и периферия

    03 Май 2024 1:00ч.

    Дълги години бяхме в широкия център на Империята, понастоящем сме периферия..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    03 Май 2024 5:41ч.

    Доволно неприятен тип с огромно самочувствие.Да си гледа мулташкия бизнес с жената. Българите ще намерят начин да се оправят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симо

    03 Май 2024 5:43ч.

    Чочо, прав си. Това е все едно да кажеш на тежко болен в очите,че ще мре. Еми то само това ще го убие на место. Затова си мисля даже, че тоя тип е даже вреден !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да си избием будителите пак

    03 Май 2024 10:53ч.

    Мда, за някои лешпери и с умствени малформации всяко събуждане е една малка смърт, а какво остава пък да си пожелаем голямо събуждане...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    07 Май 2024 23:13ч.

    Какво събуждане,какви 5 лева ? За какви будители бълнуваш ? Хората прекрасно разбират какво се случва с България и кой е виновникът за това. Не е нужно някой “професор” да открива надменно топлата вода за нас. България има проблеми, но те трябва да бъдат решавани, а тази говореща глава не съм го видял в съпротивителното движение :-).Че даже и в парламента беше…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантически идиоти

    03 Май 2024 6:54ч.

    Прав е професора прав! Всяка негова дума както винаги е точно на мястото! Твърдоглавието, ината, егоизма, безчувствието, простотията, наглостта, омразата, безочието, продажността, които са непрекъснато демонстрирани от "управляващите" го мерзавци-негодници, го превърна в зашеметено добиче, което кротко, безропотно следва господаря си по пътя към кланицата и надежда от нигде вече не види. Коментарите под статията показват колко е прав за 80-те процента! "Българи-юнаци!"? Може, но не сега! Сега - на масата, ракийката, салатката, чалгата... Кеф!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    03 Май 2024 7:29ч.

    Има една поговорка :" На крива ракета, Космоса и е крив"! Но трябва да се застане пред не изкривяващо огледало от лунапарк. - :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кривотията е в народа, когато го настъпят по мазола

    03 Май 2024 10:55ч.

    Прав си, тая поговорка се отнася до отричащите казаното от професора, защото те критици не могат и нямат правото да се нарекат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    03 Май 2024 11:54ч.

    Може би и за двете тези? И за гредите в окото на всеки/ всички, след 10.11.89 ? -:))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Май 2024 8:11ч.

    Начи с огромно удоволствие ви чета 🤭 Та, напоследък имам сериозни наблюдения върху циганското население, едно, че спряха да ги раждат на конвейер, другото, че младите се изнасят главоломно към прословутия запад, а дъртите плачат... но и смъртността при циганите е 45 г, за тях да си на 60 си от стар по-стар. От тук се вдига смъртността и миграцията като цяло. Те никога не станаха заплаха за нас, защото програмите на сорос и парите, които им наливат ги направиха невероятно глупави! От друга страна, те успешно пазят страната от новите "българи", където правителството започна да ни кара, всеки чуждоземен яде бой докато си вземе очите, а не виждам кой може да живее някъде под закрила. България е единствената страна в света, в която циганското население слуша, няма друга такава държава /тук ще кажете Русия, но там не могат да имат подобна концентрация, България и Румъния бяха умишлено превърнати в инкубатор за цигани, които да завземат страните отвътре/... хайде да кажете сега, защо тук циганите слушат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руската кола, обаче зетят овреме напусна

    03 Май 2024 10:57ч.

    Ти кажи, какво ни питаш нас, ние не стигаме до такива меко казано смешни заключения...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Май 2024 8:22ч.

    Другото, този прословут професор има едно интервю правено в ротари клуб докато папка... вземете го изгледайте и после ми говорете колко видиш ли е прав, защо го прави и за какво се бори 😜

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • tri_chal

    04 Май 2024 9:50ч.

    Верно ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Май 2024 8:45ч.

    И запомнете нещо - единственото важно нещо на този свят е човешкият капитал, не случайно Найджъл Фараж се ядосваше, че българите колкото и зле да живеят не отиват при тях. Последните събития не ви ли го показаха нагледно? Ковид - едва 9 % реално ваксинирани, 20 % фалшиво ваксинирани - 70 % категоричен отказ... Исландия ваксинирана на 1200 %, Унгария с най много ваксинирани деца и 80% ваксинирано население. България, на първо място в света по негледаемост на "правилните новини" - това ли ви е лош матрял? Ако друга държава беше подложена на подобен геноцид, на какъвто беше подложена България - вече нямаше да съществува, а ние става 30 г. се борим! Искали протести... ми че всеки път идва по-лошо от предишното, че западните тикви умират от страх тук да не си вземем властта в ръцете!!! Нищо не разбирате, не осъзнавате качествата, които притежавате! Живеем като милионери с мижави заплати, откъде идват тези пари? Никоя друга държава няма такива цени, банките не отчитат подобни доходи, мачкат ни умишлено и ние НЕ умираме и няма да умрем, ще ни има въпреки тях! Българин е гордост и аз се гордея, който иска да плаче... няма да му преча!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    03 Май 2024 9:00ч.

    Е това е приказка на място. Браво! Не може всичко да е идеално, но не сме баш за оплакване. Има доста кусури. Както казват политиканите усещане за дефицит насправедливост. Ма къде ли има справедливост пък?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    03 Май 2024 14:55ч.

    @rukola Z 👍

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво, руколко Z!

    04 Май 2024 18:00ч.

    В подкрепа на твоите думи прилагам това интервю: https://www.youtube.com/watch?v=kqYe049JDaM И всички привърженици на тюркската теория да си гледат живота, ние НЕ СМЕ ТЮРКИ! Още по-малко сме турци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да кажеш на болен

    03 Май 2024 8:46ч.

    Че няма надежда да оздравее, значи да му вкараш в главата програма за болест и умирачка. Защо професоре?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не гласувайте за мафията

    03 Май 2024 11:00ч.

    Той едва ли е болен на легло, ами по-скоро тъп заради мързел и конюнктурен тип. Такива и с ритници не можеш да ги събудиш, той тръгнал надежди да им дава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НРБ

    03 Май 2024 8:59ч.

    Незаконната окупаторска псевдодържавица скоро ще падне. Въпросът е, какво ще правим след това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • oбщи приказки и съучастие в

    03 Май 2024 9:04ч.

    Убийството на България, убива ни психологически, отвътре. Хайде анализирай Кой и Защо мачка България, нали сме в НАТО и ЕС, райската градина на света, с най силния военен съюз да ни защитава ? Анализирай това. Или народът ти е 'дебилен' повече от другите народи, а всеки който е живял на запад, знае колко са промити мозъци там. Много Високомерие и Презрение се излъчва от професора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господин доцентът

    03 Май 2024 9:08ч.

    добре го е изтипосал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този професор е Пета Колона

    03 Май 2024 9:12ч.

    На интелектуалците и олигархите които мразят България и българите. Апелира за безнадеждност. Иво Христов и сие ни подкопават отвътре. Пета колона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стани, стани юнак балкански

    03 Май 2024 11:02ч.

    Въпросът открай време е: защо някои удобно настанени в живота се дразнят от истината, когато някой дръзне да им я каже в лицето?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    03 Май 2024 9:16ч.

    @ Янчева 02 Май 2024 19:29ч. Съгласна съм с госпожата. Колкото и да е очукано населението, има нужда от надежда и добър личен пример, които рано или късно ще дойдат, малко ни трябва.... А истината винаги е субективна, животът ще покаже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери Янчева

    03 Май 2024 11:04ч.

    Тебе те знаем и без да ни напомняш коя си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на кого служи

    03 Май 2024 9:18ч.

    Само замъглените мозъци на някои форумци, които смятат, че истината е само една и Иво Христов е пророка, не мОгат да видят на кого служи професорът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2979

    03 Май 2024 9:20ч.

    Българите не са държавотворен народ. Ние не заслужаваме и не можем да си позволим тази територия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чочо

    03 Май 2024 15:08ч.

    @2779 имаш свободата да се махнеш щом така го чувстваш. Ние ще си браним Родината (не я принизявайте само до територия) от хули и нападки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съгласни с Иво Христов са подобните нему

    03 Май 2024 9:25ч.

    Хилари каза назова хората дебили или подобно, сега тоя професор. Това е елита, който загробва страните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щом читавите са се изнесли

    03 Май 2024 9:28ч.

    от ТАЗИ УМИРАЩА СТРАНА, той що ще тука? Не е ли читав или е комплексар?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганю

    03 Май 2024 9:32ч.

    Много сравняват констататициите на Иво Христов с лекар ,който казва на човек ,че е тежко болен.А вие му казвате ,че туберколозата му се лекува с пиене на чайче.Според мен вие сте по-вредни.Статистиката казва 50 000 новородени за 2023г ,като половината не са с майчин език български .По соца са се раждали 150 000 деца на година и поне 85% българчета. Който може да смята (и да мисли) може да си направи извода на къде сме тръгнали.Поведение на щраус няма как да помогне.За да лекуваш проблем ,Първо трябва да осъзнаеш,че го имаш. Това ,че повечето пишещи във форума са от по-големите български градове ви подвежда доста.При вас изглежда ,че всичко си е ОК -има хора и то млади около вас и този Иво (пишман професора) ви говори някакви глупости.Само че много от тези хора не са се раждали в тези по-големи градове ,а в по-малките.Там обаче вече почти никой не се ражда-примерно 5 пъти по малко от преди.На една река като и пресъхнат притоците и тя ппресъхва. Учете децата си (и внуците ) и на математика (и други точни науки),а не само на английски и лалане.Иначе ще станат телета без критично мислене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    03 Май 2024 9:33ч.

    Предлагам да престане това повтаряне на глупавата мантра за 80-те процента. Как ги е сметнал, като всеки се има за най-умен. Ма така е навсякъде. Но у нас има много надувачи на балони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "сбирщина от окаяници”

    03 Май 2024 9:38ч.

    Според Хилари Клинтън. Спотед Иво Христов, "дебили" . Единомислие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    03 Май 2024 9:52ч.

    @ Ганю 03 Май 2024 9:32ч. Преди години лекари казаха на познат, певец от оперетата, че има рак на стомаха. Човекът се хвърли от балкона, а при аутопсията се оказа, че е язва, която се лекува. Имаше дете първолаче... Така че с истините по-полека!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганю

    03 Май 2024 10:17ч.

    Мери, тук диагнозата е ясна. При 25 000 българчета родени на година за пследните 3 години, и тенденция за намаляване на този показател, българският народ върви към изчезване. Ако не се осъзнае и признае проблема, няма как да започнеш да се бориш с него. За да решиш една задача, трябва да имаш коректно условие. Това е положението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всеки вижда света през собствен филтър

    03 Май 2024 10:32ч.

    Било по характер, били в служба на някого, филтър винаги има. Няма неутрални истини. Професорът разколебава хораta, които мислят за връщане в БГ. ЗАЩО? Според него , няма такива, а аз познавам върнали се от запад, и други, които мислят за това. Но професорът работи за " дебилизацията" на БГ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • към математиците във форума

    03 Май 2024 10:35ч.

    Или тези, които цитират числа о проценти. КАК СА ИЗЧИСЛЕНИ 80 ПРОЦЕНТА ДЕБИЛИ? Алфа Рисърч или Галъп анкетите, провеждани само в София, показаха това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганю

    03 Май 2024 11:22ч.

    Аз адвокат на професора не съм. Дали 80% са дебили или повече(или по малко) аз не знам. Но данни за раждаемостта в България има достатъчно. ПЪРВО трябва да осъзнаем, че има проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правия Професор

    03 Май 2024 12:06ч.

    И защо ви е да вдигате ражаемостта на дебилите? Или като станат от 5 на 10 милиона България ще процъфти?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кара колю

    03 Май 2024 10:41ч.

    кой харесва професора , кой не .Ама що го четете ? И що толкова много коментари ? Или всеки иска да се изкаже , че белким някой прочете и него !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    03 Май 2024 10:45ч.

    @ Ганю 03 Май 2024 10:17ч. Така е, имам предвид, че смачканият до последно фасон никому не е помогнал. Трябва подадена ръка в случая с България и няма да е от ТЕЗИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганю

    03 Май 2024 11:32ч.

    Тук съм изцяло на твоето мнение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dabedabe

    03 Май 2024 11:17ч.

    Аз мисля, че ако се позавърнат нашите емигранти, нещата могат да потръгнат. Но предварително условие е ние да поизринем ... таковата. Процесът на емиграция беше неминуем, де от любопитство, де от принуда. У нас още има сили, на които не им отърва емигрантите да се приберат. И по принцип емигранти винаги ще има и това не е трагедия, а връзката ни със света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • плашиш другите, олеква ти

    03 Май 2024 11:33ч.

    Прехвърляш своя страх на околните, олеква ти. Събрал си ядове и стрес в службата, изкарваш си го на домашните. Само два при ера как се прехвърля собствена мизерия на околните. В психологията имаме термин трансфер на емоции. Хора от елита и милионери като Христов имат най добрите лекари и психолози, ще му помогнат с детските травми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голда Графф ,еволюционен биолог

    03 Май 2024 11:33ч.

    Качеството на един народ е по важно от количеството - факт. Аргументи : 1-въпреки напъна на разни диваци да циганизират България над 600 години , не им се получава. 2- българите са към 90 % собственици на земята си и имотите си. Без заеми. 3- българите не са стадо овце както обществата на запад и на изток. Извод : Всички платени или не редки тъп.анари да се върнат при господарите си и да се молят за милост, защото се провалиха и се провалят със идиотската си пропаганда .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в "читавите" страни няма да публикуват

    03 Май 2024 11:41ч.

    Такава психологическа атака, или агресия, срещу националното съзнание. Айде представете си някой на запад или на изток да каже публично от висотата на професор, че 80 % от населението са дебили? И че са умираща нация в предсмъртни гърчове.... Хилари казсла 2-3 думи накриво, разкостиха я, загуби много гласове. А тоя плюе в лицето на българите и България, и го смятане за много умен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • qui Bono, кой има полза

    03 Май 2024 11:49ч.

    Това е големият въпрос, кой има полза от повтарящите се изказвания на проф Христов? Кой има полза от набиване в главите на българите, че са дебили и умираща нация? Кой има полза?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганю

    03 Май 2024 11:54ч.

    А кой има интерес да казва, че проблема е незначителен и ще се реши от само себе си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проблемът е значителен, но пациентът не е на умиране

    03 Май 2024 12:14ч.

    Кой казва, че проблемът с раждаемостта е незначителен? Айде цитирай. От болест до умиране има разлика. Има проблем, умните глави каквито се мислят такива като този професор, да посочат изход, решение на проблема. Не да констатират болестта и като единствен изход да посочват смъртта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проблема с раждаемостта

    03 Май 2024 12:44ч.

    мога да ви го обясня веднага. Едни крадливи цървени кунки за втори път обраха доверчивия народ и му разтягат лакърдии. Всичко е в ръцете им - банки, строителство, земеделие, транспорт, полиция, съд. Не мисля че ще се разминем с революция. Поне 100 тикви ще станат зян.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганю

    03 Май 2024 12:45ч.

    Проблемът е огромен и за да се реши трябва всички да го осъзнаят и да имат желание за неговото решение. Липсата на население в България е предвестник на изчезването и от политическата картата, а от там и стопяването на българската нация до народец, който увеличава многообразието по света. Това е предателство към дедите ни дали живота си да ни има на света. Оцеляването ни като народ и държава трябва да е се приеме като мисия и цел. С ала-бала и от само себе си няма как да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на проф.Христов за диагнозата - "умираща България" след 20 години в НАТО и 15 години членство в Европейският съюз и евроинтеграция!

    03 Май 2024 12:17ч.

    Защото с този си анализ, този български ПРОФЕСОР ХРИСТОВ, ОСВЕН ДИАГНОЗАТА "умираща България", ДАВА РЕЦЕПТАТА ЗА СЪЖИВЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ и тази рецепта е видна от Космоса, макар и не изречена...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-макар и не изречена...

    03 Май 2024 21:10ч.

    И що не я изречее! Ленин ''Какво да се прави'' Ботев ''......а вий,вий сте идиоти....'' Последните двама не само изричат.Но и правят-революция ,бунт.А Иво Х . и думите с ченгел ли да вадим.Такива като него за 33г. много бяха.А защо ли нищо не направиха?То и писанията поне ''езоповски'' да бяха.А те.........не изречени!То списъка дълъг но се сетих за Янаки Стоилов.Общото м/у двамата?Ми гледат ни като войник въшка!Поне за Я.Стоилов гарантирам.Преки впечатления.Няма се учудя ако ''учителите им'' са едни и същи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дачков, това прилича на хейт

    03 Май 2024 12:18ч.

    Такива изказвания на Христов приличат на хейт, език на омразата. Ами то се вижда ясно, че той мрази българите. Той иска това да е умираща нация, иска да е прав. Стига с тоя хейт, нямаме нужда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България ще се съживи отново с БулЕкзит - излизане от ЕС и НАТО, пагубни за българския народ и държава! Вън всички чужди НПО, закон за "чуждите агенти", които убиват българите!

    03 Май 2024 12:26ч.

    Вкараха куп нещастни НПО, които никой не е избирал - да ДУБЛИРАТ отговорностите на държавата, да се бъркат в теорията и практиката за развитие на България, да правят нещастните реформи водещи към погром на държавността, на здравето и живота на Българската нация! ... Вижте какво се случва в образованието - основата, която крепи държавата, професионалното образование е сведено до "готвачи и автомонтьори". Позор за корумпираните алчни глупави жалки антибългари, които с ЛЪЖАТА за демокрация и добър живот ликвидират българите и България! Възмездие ще има - кой каквото е надробил ще си го сърба, закон на Вселената!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    03 Май 2024 13:12ч.

    @ Мери Янчева 03 Май 2024 11:04ч. Тъпо парче си, губиш ми времето. Не познавам г-жа Янчево, но подкрепям написаното от нея. Толкоз. 300 000 не учат и не работят в България, какво правите, бе? Ти си от тях, като гледам какво дращиш. Където вляза в суперите, химическото, аптеките, фризьорките, химическото - бачкат само пенсионерки, как издържат на 10-12 часа... Скапахте народа....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    03 Май 2024 13:12ч.

    Прав е професора- дебилните са ужасяващо много. Единственото ми успокоение че във форумите май са повече, отколкото в целокупния народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма ний

    03 Май 2024 13:49ч.

    не сме от тях, казваш. Демек има малък шанс, ако запазим парите, респективно влиянието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз мисля

    03 Май 2024 14:08ч.

    че честен човек не се стреми към власт. Не знам как е другаде, но у нас властта винаги е била безконтролна. Което ще рече поне крадлива. Щото бидейки безконтролна става безотговорна. И ей ги катастрофите. Цървените много се фръцкат че размножили народа и много бил поумнял. Ама ако беше поумнял, щеше да ги хване за гушата щом врътнаха гъза. Пардон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народът бил поумнял през времето на Соца

    03 Май 2024 16:36ч.

    Не се "фръцкат", че народът е поумнял, а че нивото на образованост беше 96%. Факт. Народът ни си е умен, природен талант. Наблюдавай българските деца в чужбина, във враждебна среда (и да не е враждебна, а тя често е, то поне не е приятелска). Въпреки незнанието на тамошния език, рано или късно децата заемат естествено полагащото им се място в социалната стълбица, и то е винаги в топ 5%!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е вярно

    04 Май 2024 11:04ч.

    Точно обратното е .Деца учили до 5-6 клас в България ,когато отидат в чужбина ги имат за гении в точните науки.После всичко си идва по местата и стават редно посредствени.По време на Соца имаше(и сега са останали някакви остатъци) много добра система на образование и за това бяхме много добре образовани.За никакъв природен талант не става дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    03 Май 2024 14:48ч.

    гешев пред дикоff: "тукъ г-н дикоф един ден ште бъдат индианците"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    03 Май 2024 14:52ч.

    Чоран :земята може и без хората

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    03 Май 2024 14:54ч.

    хамалин: светъ мое и без бългЪре юнаци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Северомакедонец

    03 Май 2024 20:35ч.

    Типичен бьлгарин е проф. Христов. Прав е на 100 процента, но нищо няма да направи за да промени нещата. Има си навярно лозенце и това е...Примирения интелектуалец за народа си има сьщата полза каквато блика и от активния невежа или идиот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    04 Май 2024 14:07ч.

    Всъщност професора не каза че 80% са дебили, а “дебилни”. Не е точно едно и също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    04 Май 2024 14:08ч.

    Уважаеми Северомакедонец, наричате проф. Иво типичен българин. Това понятие е ноподходящо - твърде неясно е, размито, сапунено пенливо и непрестнанно променящо се и по двете забадени определения - и типичен, и българин. Затова нека се абстахираме от ненужни обобщения. Струва ми се, че Иво Христов е по-скоро типичен хабилитиран човек, отдавна насмогнал на харчовете си. Навярно има богата жена, а може би и още по-богат тъст. Не знам дали си има любовница, но при тези буйни вежди и забележителен императив на изказа, лесно може да си завъди. Христов само привидно е бунтар и отрицател. Дълбоко в себе си той е кротък човек. Не се занимава с Велики географски открития, не играе хазарт, едва ли пуши и пие, не чете поезия. Той е мил предвидим мъж е типичен е следобедно неделен кротушко по дефиницията на Парето. Няма да става бунтар, няма да стреля на барикадите, няма да вее обарутени знамена и да окървавява ризата си. Иво Христов отдавна е станал нотабил, човек на положение. Професор е, постигнал е повечето си мечти. Може би му е останала само тази да се научи да играе шах на като първоразрядник и да се срещне с извънземен индивид. Иво няма да стане академик, няма и да полети към Луната, макар там да е любимото му Море на спокойствието. Може да се допрочуе единствено с новия си исторически роман, който скоро ще издаде. В него българите правят обратния си исторически ход - връщат се към изконните си земи. 80% тръгват, 20 остават. Тези, които заминават са водени от доц. д-р хан Телериг. Преминават отново Дунава, този път в обратна посока. Кой по Дунав мост 1, кой по две. Трети го правят с фериботи или лодки еднодравки. После всички се събират около Браила, Рени и Измаил. Тръгват да дирят древните български земи, вглеждайки се стари и подправени географски карти. Колко от тях ще успеят да стигнат да българските си корени, вървейки в неравноделен 7/8 такт и подрънквайки на походни тамбури? Колко ще са щастливците стигнали Гуанджоу, където ще се прегърнат със синовете-андроиди на хан Кубрат, държащи в ръце заветните снопи от бамбукови пръчки? Едва ли ще са повече от 20%. Всичко това ще научите от когнитивния роман на ИВо Христов "Господи, къде е 20% от България?".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безплатна Енергия

    04 Май 2024 20:40ч.

    Истината боли нали. The Truth hurts doesn't.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кафа !

    05 Май 2024 8:44ч.

    Хайде Христов, кафа ! Аман от твоето зацикляне ! Приличаш на полудоктор който е стигнал само до клиничната картина и диференциалната диагностика, но не знае че има и терапия ! "Умираща, умираща, умираща ..." . И като е умираща България /ако и да е така/ - да стоим с ръце на кръста ? И умиращите, Христов, имат терапии, дори палиативни. Горе са ти дали примери, няма да ти давам, не че не мога. Лечителят /а ти се представяш нещо като политолог-социолог и т.н. , демек си "лечител на обществото"/ има мисията да се бори за пациента си до последно. Да му удължи живота /всички сме смъртни !/ , да подобри качеството на оставащия му живот ! Ти какво правиш за болника България ? Две десетилетия ръсиш мрачни картини и безнадеждност, повтаряш и повтаряш , без да даваш решения ! Викат ти феновете - "Професоре, създайте партия и ще ви последваме !" . Обаче Христов не се нагърбва с такова дело. Той си стои в кюшето на червената одая /радевисти и &/ , прави се на "нипречем" , и пуска ли пуска хорор-прогнози....Кафа !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи