Проф. Илко Гетов: Ковид не е приключил, ще приключи тогава, когато СЗО каже

Проф. Илко Гетов: Ковид не е приключил, ще приключи тогава, когато СЗО каже

"Covid не е приключил, ще приключи тогава, когато СЗО каже – край на пандемията и трябва да сме готови за всякакви бъдещи изненади". Това каза пред БНР проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата.

Относно проверките на медикаменти, съдържащи псевдоефедрин, той уточни, че във Франция са установени случаи на сериозни нежелани реакции, има и няколко статии в научни списания. Затова Европейската агенция по лекарствата е започнала да преразглежда профила на безопасност на продуктите, които съдържат тази съставка. 

"Може би ще се стигне до някакви ограничителни мерки", прогнозира Гетов. Според него обаче няма опасност пациентите да останат без лекарства, защото конкуренцията в този сектор е много голяма.

Неговото лично мнение е, че тези лекарствени продукти трябва да бъдат отпускани по лекарско предписание.

Основният проблем с цените на лекарствата е ДДС. Няма логично обяснение защо един регулиран сектор като лекарствата да бъде с 20% ДДС, а други, нерегулирани сектори да бъдат с намален или с премахнат ДДС.

Това мнение изрази пред БНР проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата.

"Нека да излязат тези, които след изборите ще управляват, и да кажат защо се запазва ДДС на лекарствата в този вид, каква е причината", призова той.

Според него за лекарствата по лекарско предписание извън НЗОК ДДС следва да бъде 9%, а за частта, която се заплаща от Касата – нулев. Така по думите му ще се икономисат средства, ще се осигури и по-голям процент реимбурсация.

"И едно лекарство да липсва, за един пациент, значи имаме недостиг, неудовлетворена здравна потребност, което трябва да бъде проблем на политиците, на регулаторите и т.н.", коментира проф. Илко Гетов в предаването "Преди всички".

"Защо има лекарства, които не са абсолютно достъпни? Всеки производител решава дали в една държава да пусне едно лекарство на пазара, или не. В тази посока също се мисли за промени в законодателството на европейско ниво, така е да можем да задължим производителите да бъдат налични лекарства за всички пациенти в ЕС по едно и също време, а не да ходим до Испания, Гърция, Италия…", подчерта Илко Гетов относно лекарствения туризъм.

По темата с искането на България да се оттегли от споразумението за колективното закупуване на ваксините на "Пфайзер" срещу Covid Гетов отбеляза, че "Covid не е приключил, ще приключи тогава, когато СЗО каже – край на пандемията и трябва да сме готови за всякакви бъдещи изненади".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Днес ми се киха, ама

    14 Март 2023 9:39ч.

    няма да кихам, ще кихам, когато СЗО каже! И ми се ходи в тоалетната за облекчаване, ама ще стискам, ще посетя тоалетната и ще се облекча, когато СЗО каже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре научен урок

    14 Март 2023 11:04ч.

    Ако началикът ти е на девет морета и девет земи от България, значи трябва да се подчиняваш безприкословно за всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    14 Март 2023 9:40ч.

    не бих поверил на този "професор" лечение на който и да било от домашните ми любимци, камоли на човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спрях да плащам данък здраве още когато започнаха локдауните

    14 Март 2023 13:03ч.

    И вас не съветвам да им давате пари. Те ще ги откраднат, няма да лекуват някого с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Босилсковски

    14 Март 2023 9:47ч.

    Моля съзнателните убийци да не се титуловат професори. Откога мнението на една неправителствена организация става задължително за изпълнение? Стройната програма на СЗО за унищожение на човешкия род не сработи напълно. Ковид няма и не е имало. Преекспонирането на един обикновен грип, макар и лабораторно модифициран, заедно с нищо не отчитащите пи си ар тестове бяха наложени като първа стъпка за проверка, доколко световното население чрез принуда и страх може да бъде контролирано и подчинено. Промитите западни мозъци се поддадоха, но не и скептичните и прагматични български.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    14 Март 2023 9:51ч.

    Като прочетох заглавието, помислих, че е виц!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вицове вече няма

    14 Март 2023 11:06ч.

    ВСИЧКО Е ИСТИНА - ЗЛОВЕЩА ИСТИНА. (Аз също си помислих че е сарказъм, но уви!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • когато СЗО каже

    14 Март 2023 9:52ч.

    Значи няма да приключи никога! ......... - Ама нямаме вирус! ..... - И вируси ще ви направим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз това щях да напиша

    14 Март 2023 10:16ч.

    Поне докато не се намери нещо по-добро. А който си мисли, че СЗО още има нещо общо с общественото здраве, има много здраве от мен. И който не вижда, че СЗО вече е частно-глобалистка организация, налагаща рестриктивни политики, има проблем. А с приемането на "Пандемичното споразумение" ( https://apps.who.int/gb/inb/pdf_files/inb4/A_INB4_3-en.pdf ) и допълненията към международните здравни регулации (IHR), властта им над нациите се циментира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    14 Март 2023 9:54ч.

    Това е манталитет на похитител- насилник, с абсолютно тоталитарно бинарно мислене(черно и бяло), ролята на плебса е да бъде жертва и добитък... Така го виждат света сатанистите! Господин професоре, вие не знаете за изненадите които ви чакат, вие чакате с трепет какво ще ви спуснат господарите по вертикалата, вие сте излишното добиче на този свят което замърсява околната среда! П.П Може и да си мислите, че сте похитили човечеството, но света не е Стокхолм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Covid не е приключил, ще приключи тогава, КОГАТО СЗО каже

    14 Март 2023 9:57ч.

    Набийте си го в тъпите чутури и се нареждайте на опашката за fuckсиниране! Пък после който е оцелял ще почерпи........... до следващата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз мисля, че този вирус се лекува със запатентованата ваксина "5,45"

    14 Март 2023 10:00ч.

    Но като се замисля има и много други ваксини, които ще свършат същата работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изпитаната стара 7.62 също е съвсем подходяща за такива болести

    14 Март 2023 12:30ч.

    А има и 12.7 и 14.5

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плевнелиев е модерирал нещо за "глобалното здраве" в Баку!

    14 Март 2023 10:05ч.

    Какво глобално здраве ги гони бившите президенти Плевнелиев и Стоянов?! И защо тъй внезапно изненадващо Радев и се върна в София?! .... Готви се "пандемично споразумение" със СЗО най-късно до май 2024 г., с което на практика цялата ВЛАСТ над човечеството ще има тази почти ЧАСТНА организация СЗО! .......... Да ви кажем може да звучи недемократско и еретично дори, но Животът на Планетата беше най-добър за всички и за Изтока, и за Запада до 1989 г., когато имаше Желязна завеса! Искаме я отново (в малко по-модерен подобрен вариант разбира се), защото тази Завеса даваше редът, законността, добротата, ЧИСТОТАТА, красотата - материална и духовна, всичкият този МИР е от Бога! ... Хаосът и мърсотията - материална и духовна, пълчища от народи и антиприродни теории НЕ СА от Бога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    14 Март 2023 10:08ч.

    Кой му плаща на този!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как кой?

    14 Март 2023 10:17ч.

    СЗО и "приятели"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    14 Март 2023 10:29ч.

    Проф. Гетов: гетото ще приключи, когато СЗО каже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Платените агенти на глобалистката НПО,

    14 Март 2023 10:32ч.

    именувана СЗО, също трябва да бъдете обозначавани като чуждестранни агенти. Ако искате, набодете се със 101 бустера, ходете до тоалетна под команда от СЗО, но нямате право да налагате това на всички останали. Глобализмът се проваля, манипулирането на хората чрез тотално насаждане на страх - също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Март 2023 10:34ч.

    СЗО не представлява нищо, че да определя какво почва и какво свършва! Ако има някакви претенции, първо ще трябва да се подложи на общонационален избор и да се управлява от избрани хора, сега не представлява никого, освен себе си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де да беше както мислите, но не е. Това което искаме всички се постига с яка армия, каквато имахме докъм 1999 г. след което войската защитата на държавата ни беше разгромена!

    14 Март 2023 10:52ч.

    "Това са хората от българска страна участвали на 29.11.21 до 01.12.21 в подписването на „Пандемично споразумение“ на СЗО делегиращо им власт над всички нас и национални държави. Ние дори не знаем кои са, но те вече са решили нашата съдба. СЗО няма нищо общо със здравеопазване! СЗО е част от световното правителство. Тази частна организация трябва да бъде публично закрита и съдена за СОVID геноцид срещу човечеството! 09.12.2021 Кой и кога УПЪЛНОМОЩИ тези хора да се подписват от името на българския народ и държава?! .... линк

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Източник

    14 Март 2023 10:53ч.

    https://thebulgariantimes.com/%d0%a2%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%b0-%d1%85%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b0/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Март 2023 12:14ч.

    Аз знам кои са представителите на България, но не знам кой ги е избрал... а и доказаният престъпник начело на организацията никой не е избирал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Злата

    14 Март 2023 10:45ч.

    К'ва пандемия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми прав е СЗО казва кога какво ще има или приключва:

    14 Март 2023 10:56ч.

    Генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус каза на конференцията на Пандемичното споразумение: ...... „Пандемията СОVID-19 показа, че глобалната здравна сигурност НЕ МОЖЕ да бъде оставена на доброволни механизми или добра воля. Според нас нов инструмент може да бъде ефективен за защита на бъдещите поколения от пандемии само ако е обвързващо споразумение, което ПРЕМАХВА ИНДИВИДУАЛНИТЕ СВОБОДИ и НАЦИОНАЛНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ. Това означава, че в обозримо бъдеще ще има глобално задължение за ВАКСИНИРАНЕ под синия флаг на СЗО. ........... Гебрейесус подчерта, че „идеята, че пандемията е приключила, е погрешна“. !?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето ти още от Тедрос:

    14 Март 2023 11:06ч.

    Идеята зад идващата сесия на "Асамблеята за световно здраве" (World Health Assembly) e да започнем да скицираме нов световен ред за управление на бъдещите здравни кризи. "Нямаме правила за играта" - казва Тедрос за настоящата ситуация - "За да управляваме споделени проблеми, като пандемии, ни трябват закони и правила, които задължават отделните държави. Това е, което ни липсва. И се надявам, че държавите ще се съгласят на обвързващ пакт, така че пандемиите да се управляват по-добре". Източник: https://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2021/11/28/1059025751/who-seeks-a-new-treaty-on-handling-future-pandemics-it-could-be-a-hard-sell

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Русия, Иран НЕ въведат отново fuckсинирането

    14 Март 2023 11:07ч.

    е ясно кои са "добрите"!.......... Апропо този "проф" какво ще ни каже за чудовищните нива на смъртност в най-ваксинираните държави?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чудовищните нива на смъртност...

    14 Март 2023 12:06ч.

    Че това е идеята, даже е малка тая смъртност - държат се още и не щат да мрат гадовете! Тия 8 милиарда и нещо им бодат очите още oт времената, когато са били по-малко от 4-5. По времето на Малтус колко са били? https://twitter.com/karma44921039/status/1632318867958636544

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новият Световен Ред настъпва като железен слон...

    14 Март 2023 13:29ч.

    И ce крепи на 3 подпори: 1. СЗО (и последното глобално споразумение (international pandemic treaty?) за борба с пандемиите); 2. Единна световна валута, към която ни тласкат и нас в момента; 3. Програмата за борба с климатичните промени (manmaid climate changes) ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изпуснал си

    14 Март 2023 14:28ч.

    4. Цифровата идентичност (eID в ЕС), която тук ни подготвят Урсула & приятели, но иначе се разгъва едновременно в целия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Март 2023 11:16ч.

    СЗО може да се опитва да прокара наднационални правомощия, но това не става бръкни и си вземи. Такива нямат корпорациите, чрез които се опитаха да пробият и СЗО няма да получи такива, колкото и да им се иска! Арабите им показаха среден, африканците също и много други, само сектата ЕС ще се опита да ги прокара и това ще бъде неговият край!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вирус няма и никога не е циркулирал !

    14 Март 2023 11:20ч.

    "Ковид" е лъжа от начало до край. СЗО е престъпна сатанистка организация с военен престъпник за шеф. СЗО е на финансиране на Бил Гейтс и е основна структура в плановете за унищожение на хората - ДЕПОПУЛАЦИЯТА ! Съпротива !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вирус, с изкуствено усилена патогенност, има.

    14 Март 2023 14:36ч.

    Много хора си заминаха от пневмония, а които преживяха - се оплакват от ясно изразени сходни последици. По-лош е изходът за онези, които се ПРЕдовериха на медицинските власти и си сложиха тези престъпни неизпитани генетични препарати, наричани "ваксини"... Но медийната суматоха и кресливи атаки парализираха толкова много хора, и безвъзвратно промениха начина ни на живот... Мощните антени, които през лок-дауна "поникнаха" тихомълком по покривите на ж. блокове с техните мощни електромагнитни вълни, home-офисите, zoom-събранията и останалите пици-маци, въведени през този луд период, ще си останат... Слава на Бога, у нас поне не затвориха църквите, което се случи в самото начало на Запад... Оставиха им само магазините за алкохол, дори въведоха удължено работно време...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    14 Март 2023 21:22ч.

    Не дрънкайте глупости. НЯМА ТАКЪВ ВИРУС. Има над двадесет добре познати респираторни патогена за хората, които създават патологията. Не си измисляйте "ковид медицина" , разбираме че имате психотравма. Не медицинските спорове между игноранти и специалисти ще ви излекуват психотравмата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    14 Март 2023 11:49ч.

    Хайде, народът неписмен и страхлив, а докторите .... Защо плашехте хората, бе, няма беден лекар. И да има, и да няма вирус, много важно! Вместо да успокояват населението, пищяха повече от всички. Спомням си Цветница преди 3 години, всичко затворено с железа.... Само аз се мотаех из квартала, който се води нелош, и се чудех отде да купя цветя и още нещо на скъпата си майка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Март 2023 12:12ч.

    Няма доктори вече... те се превърнаха в касапи, знайте го преди да отидете на "лекар"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха-ха-ха

    14 Март 2023 12:26ч.

    Този нормален ли е? Защо не ходи на лекар? СЗО щяло да каже. Та те може още 50 години да твърдят че има нещо, дето го няма. Да си гледат работата - и СЗО, и ЕС и подлогите им у нас, дето им плащат да тероризират населението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На тоз търговец на смърт под формата на "медикаменти"

    14 Март 2023 12:59ч.

    може да му повярва само евродобитъка, на който му е трудно да се храни самостойно..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Др. Путин 4

    14 Март 2023 13:19ч.

    Ваксини - хахаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия първа въведе СОБСТВЕНИ ваксини

    14 Март 2023 13:58ч.

    предполагам имайки предвид биолабораториите на територията на U-crane. Вече се установи, че са били не само 30, а над 46, и години наред изпитваха специални етно-съобразени "лекарства" над местното население (Донбас), абсолютно идентично по гени с населението на Русия... (https://www.bitchute.com/video/xSbzoAF6KToT/ ). Неотдавна пожелаха да напуснат СЗО, а май се отказаха и от ваксините, като защита от измислената пЛандемия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ООН

    14 Март 2023 14:17ч.

    В официална нота внесена през 2018 г. (и игнорирана) Русия съобщиха, че по техни данни, по света се събира генетичен материал от етнически руснаци и призоваха да се забранят всички биологични изследвания и производството на (биологични) оръжия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    14 Март 2023 13:27ч.

    Изненади в смисъл на нещо от лабораториите ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    14 Март 2023 13:28ч.

    Не всички лекари, не всички лекари ! Ето в България например, имате поне две известни имена с които да се гордеете - Доцент Мангъров и Д-р Тодоров , респект колеги !... Иначе моите наблюдения на съсловието. Тази история оформи четири ясно различими групи лекари. 1- Абсолютните гадове мръсници. Тези които знаеха от начало целия замисъл, или част от Плана (имаха "инструктажи") и след това ПОЛУЧИХА ПАРИ. Някои от тях много пари, милиони. Вижте си в БГ , припомнете си там НОЩ-ове, други одиозни типове и типки, които течаха ден и нощ по медиите. Заинтересувайте се къде са сега, защо се скриха така изведнъж ? Какво правят в момента ? - Инвестират, дами и господа, инвестират. Кървавите ковидарски милиони в недвижимости, земи, акции, скъпоценности... 2-Група, най-масовата. Лекарите които схващаха всичко, но мълчаха. От страх и то с основание ! Признавам че съм от тази група. 3-Дебилите. За голям свой ужас установих, че и извън България, и в България един смайващо висок процент от колегите (може би едно 30 %) - ВЯРВАХА и все още вярват в лъжата. Сред тях както общопрактикуващи, но има и специалисти , които вярваха във "вируса" ! Има дори единици, които все още са маскирани (навън, в цивилизацията) . 4- Най малката но най-достойна група - откритите съпротивляващи се - авторитетите като Проф.Раулт, проф. Монтание (видяха му сметката) , Проф. Коде и др. Сами мислете и преценяйте кой искате да ви лекува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сърцето ме боли за 3-група. Дори не ми се обръща езика да ги нареча "дебили", а и мислено

    14 Март 2023 13:39ч.

    Мъка ми е, защото пред очите ми си прекараха 80% от времето / живота в труд, за да станат лекари-специалисти и ... до сега не разбират, че са си скъсили живота, с много години и с това - възможността да работят. Като лекари... Това е такава гавра с хората...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Март 2023 13:30ч.

    Здравният министър на Германия не мисли като слугата илко гетоф https://twitter.com/i/status/1635207236481085443 ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    14 Март 2023 13:33ч.

    Карл Лаутербах публично призна, че федералното правителство е добре запознато с широко разпространените наранявания причинени от ваксината срещу COVID. Лаутербах призна, че ваксините са причинили на жертвите тежки увреждания и трайни наранявания, които правителството се е опитало да компенсира финансово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • някой да има по-скорошна диаграма от тази?

    14 Март 2023 13:41ч.

    https://obektivno.bg/visoka-svrahsmartnost-v-czyala-evropa-s-izklyuchenie-na-balgariya-i-rumaniya-evrostat/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    14 Март 2023 13:54ч.

    Току-що на друго място прочетох, че същият лекар предложил да се намали ДДС на лекарствата на 9%. Това го дращя от години, така е у много съседи, също и на основните храни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    14 Март 2023 15:13ч.

    Гетов е фармацевт, а не лекар. СЗО е неправителствена организация, която си е присвоила много правомощия, а и иска още. Назначенците там са си въобразили, че ще имат всеобхватна власт в/у хората на Земята, но вярвам, че това няма да им се позволи! Тази организация трябва да се разследва и да бъде осъдена, защото на тяхната съвест лежи смъртта, не само на децата в Африка/фонд. Гейтс/, за терора Ковид...Само като се прочетат, кои са им големите спонсори..., много неща се изясняват. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи