Проф. Христова: София още не е за грипна епидемия

Проф. Христова: София още не е за грипна епидемия

В София все още няма условия за обявяване на грипна епидемия, стана ясно от изказване на проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, пред БНТ. За София-град статистиката отчита доста под средното за страната ниво на заболеваемост, коментира тя. "Когато се обсъждат мерки за въвеждане на такова извънредно положение, се гледат хоспитализациите и отсъствията на децата от училище. Комплексна е оценката, а не само по заболеваемост, която за София-град е една от най-ниските за страната", обясни проф. Христова. Друга информация имат в Столичната община. Снощи кметът Васил Терзиев каза, че, доколкото знае, местата в болниците са запълнени и "има предпоставки, ако дойде предписание от РЗИ, да бъде обявена грипна ваканция от началото на тази седмица".

Учениците от област Пловдив тази седмица ще учат онлайн заради грипната епидемия. В областта има 192 училища. Тази седмица се приключва първият срок, а междусрочната ваканция за цялата страна е от 3 до 5 февруари включително.

Общо осем области са тази седмица в грипна епидемия - Варна, Бургас, Смолян, Габрово, Пловдив, Плевен, Пазарджик и София област. Освен в Пловдив, само в още две училища в област Габрово ще се учи онлайн, а в другите области занятията са присъствени.

 

Коментари

  • Зловонна сатанистка пача

    29 Яну 2024 11:08ч.

    Гусоужата спокойно може да си изяде дипломата, никой няма да забележи. Който е прибирал мръсни ковидарски пари, е загубил всякаква професионална стойност. Да се готви за Страшния Съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошо Кантара

    29 Яну 2024 11:46ч.

    На тази силата е в ковид-инфодемията и американската лаборатория за биотероризъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Петко на Кирча

    29 Яну 2024 12:40ч.

    Не сме го забравили това плашило от пландемията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    29 Яну 2024 13:01ч.

    Винаги е имало вируси и ще има. Откакто се помня, а паметта ми е перфектна, да пази Господ, всеки февруари и октомври по една седмица кихам и кашлям, това е положението. Може и да е от астрологичния квадрат (човек трябва всички да чете, ако може да чете). По отношение на София ще кажа, че наистина повечето хора кихат и кашлят, което е НА ОСНОВАНИЕ НА НЕВЕРОЯТНАТА МРЪСОТИЯ ПО УЛИЦИТЕ И ОТВРАТИТЕЛНИЯ ВЪЗДУХ благодарение на милионите таратайки, натрупани пред жилищата ни и на нахлулите през последните 15 години селяндури, които си изхвърлят боклука през балконите.... Това е истината. Хигиената е в основата на здравето и т.нар. медицински лица трябва да го кажат, а районните кметове, ако има такива (?), да си гледат работата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    29 Яну 2024 14:42ч.

    Абе направо да им въвежда зелените сертификати и да приключваме с темата. Все едно няма всяка година грип. Даже лекарите знаят предварително какъв антибиотик ще се изписва, а като следите рекламите на лекарства по телевизията можете видите и точно какви симптоми да очаквате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи