Проф. Чорбанов: Новата мутация на COVID-19 вероятно вече е и у нас

Проф. Чорбанов: Новата мутация на COVID-19 вероятно вече е и у нас
„Няма как да се скрием от новата мутация на COVID-19 . Вероятно вече я има и в България - би следвало да е така, защото хората пътуват. Дори да затворим Великобритания, мутацията няма да бъде спряна, тъй като вече е разпространена и в други държави". Това заяви в предаването "Здравей, България" имунологът проф. Андрей Чорбанов.

 

По думите му вирусът постоянно се променя, а новата му разновидност е по-заразна и ще се разпространява по-бързо. „Има няколко протеина, които изграждат структурата на COVID-19. Има един по-голям, с който вирусът се адаптира, за да прониква по-лесно в организма", поясни Чорбанов. 

Имунологът бе категоричен, че мутациите все още не са такива, че да се говори чак за нов щам. „Учените не смеят да коментират, поради простата причина, че не знаят дали мутациите няма да направят промяна. Това, което трябва да се знае е, че дори една две, три или четири съставки да са променени, не означава, че старият протеин се е променил", каза още той. 

По думите му досега всички създадени ваксини срещу коронавирус са на база Спайк протеин, който мутира най-често. 

Професорът заключи, че в света смъртността от COVID-19 е започнала да намалява. „Затова се правят прогнози в кои държави мерките да бъдат разхлабени”, каза още  имунологът.

 

Коментари

  • топ 10

    21 Дек 2020 9:30ч.

    Руското Министерство на отбраната им го каза - ще направят опит да атакуват руската ваксина, която се котираше в света почти идеално. Сатанист не се спира пред нищо, за да спре Русия, ако ще и да пожертва милиони хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    21 Дек 2020 10:01ч.

    Според мен "щама" ще дойде с "ваксината" за да бъде ясно, даже министърът ще го посрещне и после ще го разпространи по масмедиите за да се страхуваме и да се заключим за винаги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратително

    21 Дек 2020 10:08ч.

    А банкянката гад побърза да угодничи на меркелица и от днес за вчера спря пътуванията до Англия и така не само съсипа коледните празници на стотици българи, но и създаде страшен проблем за работещите, които няма да могат да се върнат на работните си места и ще си загубят работата. Но сатанистите много им харесва да не позволят на хората да празнуват Рождество, да се видят, да пообщуват човешки. Напротив, да се задълбочи очуждението. А и да не се говори за текущите проблеми и да няма демонстрации и съпротива. Да Борката пък да не се обсъжда брекзита без сделка. Ако нямаше всичките тези сатанински действия това щеше да премине като всеки сезонен грип,. А и до сега колко хора го прекараха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вирил

    21 Дек 2020 10:18ч.

    Как така, точно от вчера изведнъж стана модерно да се говори за мутиралия вирус. Той бил мутирал още през септември, дали пък не са го хванали още на 6.9, но фотографията му не била иизпратена до световните правителства, така както направи Китай, когато хванаха за ушите братчето му. Тогава как да го разпознаят когато пресича границите? През цялото време са работили по ваксина за немутиралия вирус и изведнъж в момента, в който се съобщава единната дата за ваксинирането на лековерните, на преден план излиза новото страшно лици на мутанта. Аууууу! Случайно съвпадение ли е това? Не разбира се! План-графикът отдавна е спуснат. Дата по дата, лъжа по лъжа. Обаче има нещо, което им обърква плановете и им разобличава лъжите. И те нямат контрол над това нещо. Те хаотично бързат и допускат нови и нови грешки. Все повече хора виждат истинските им оглозгани лица. Маските наистина са им нужни за да скрият отвратителните си физиономии. По очите ще ги познаете. И нещо много любопитно. Знаете ли че осмият камък от стената на Новия град се казвал вирил? Знаете ли, че във времената когато е писано Откровението на Йоан е нямало такъв камък. Няма и след това. Доката един ден една фармацевтична компания не решава да кръсти препарата си за либидо и полова мощ - Вирил Макс! Вирил Макс - новата виагра, на тези които имат полза от новя вириус. А всъщност в речника на българския език "вирил" — преизк. накл. , мин. св. вр. , 3 л. , ед. ч. , м. р. вирил е производна форма на виря ( преизк. накл. , мин. св. вр. , 3 л. , ед. ч. , м. р. ). С една дума някой завирва водата, а после я размътва, за да лови по-лесно рибата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами добре дошъл

    21 Дек 2020 11:04ч.

    Сега какво, ще ни бесят ли или ние сами да го направим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • EUROмутрата, дон EUROлеоне!

    21 Дек 2020 11:10ч.

    Каквито им са PCR Tests, такава им е и новата COVID-19 vaccine (according to new data from the Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Призовавам гласуващите за Властта на суджуците, асансьорите, терасите, къщите на тъщите, EUROпачките в нощните МУ шкафчета, къщата МУ в Барселона, водомора, боклукомора, гладомора, сектата "Свидетели на SARS-CoV-2" да се имунизират до един до изборите! WHO (Finally) Admits PCR Tests Create False Positives SUNDAY, DEC 20, 2020 - 8:12 Authored by Kit Knightly via Off-Guardian.org, Warnings concerning high CT value of tests are months too late…so why are they appearing now? The potential explanation is shockingly cynical... https://www.zerohedge.com/medical/who-finally-admits-pcr-tests-create-false-positives?utm_campaign=&utm_content=Zerohedge%3A+The+Durden+Dispatch&utm_medium=email&utm_source=zh_newsletter CDC Issues New Guidelines, Launches Probe After 1000s Negatively-Affected Following COVID-19 Vaccination https://www.zerohedge.com/covid-19/cdc-issues-new-guidelines-launches-probe-after-1000s-negatively-affected-following-covid?utm_campaign=&utm_content=Zerohedge%3A+The+Durden+Dispatch&utm_medium=email&utm_source=zh_newsletter SUNDAY, DEC 20, 2020 - 19:45 Thousands of people have been unable to work or perform daily activities, or required care from a healthcare professional, after getting the new COVID-19 vaccine, according to new data from the Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • имаме само един изход

    21 Дек 2020 11:10ч.

    Бунт ! Събуждайте заспалите, знам че е трудно, щото маскираните лека полека се превръщат в зомбита и няма начин да ги вразуми човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Англия

    21 Дек 2020 11:36ч.

    Пристигналите вчера от Англия ги поставят под домашен арест 10 дни Това е безумие и фашизъм в чист вид Хора как ще живеем така

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хора, отворете си очите и мислете

    21 Дек 2020 12:22ч.

    От всички страни наложили забрана за пътуване до Англия само тиквуняка го направи до 31 януари. Всички останали са до края на годината. Преди малко го казаха в новините по Нова телевизия. А и я да видим какъв е процента на наложилите забрана от общия брой на държавите от които се пътува до англия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проф. Чорбанов е симпатяга

    21 Дек 2020 12:46ч.

    Искам обаче да чуя мнението на доц. Атанас Мангъров? Неговото мнение, моля!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    21 Дек 2020 13:09ч.

    Ааа, не може да чуете мнението на Мангъров, щото е официално забранен по всички медии. Ако че е шеф в момента на Ковид отделение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Започна ваксинирането

    21 Дек 2020 13:47ч.

    В Англия и изведнъж див вирус ,дали пък не свързан с ваксината?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доц. Атанас Мангъров

    21 Дек 2020 13:58ч.

    е лекарят на годината! Също и д-р Тодоров от Русе, проф. Чорбанов и всички лекари от провинцията, които действително бяха на първа линия в епидемията, за която се чува отдавна, между другото. Също и невероятните медицински сестри (медицински специалисти), санитарите в болниците - ХОРАТА, които лекуваха болните от всякави други болести истинските Хипократовци... Да сте живи и здрави, пък и ние също! Поздрави, Мери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Мара

    21 Дек 2020 15:34ч.

    Вирус нема има бръмбари в главите ви. Всеки вирус мутира и ся да седна да мра ли? Те си живеят неговия аз моя живот. Живот бе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Мара

    21 Дек 2020 15:39ч.

    Аз ко ви казах март месец? Вируса го пуснаха швабците на дръпнатите за да ги ударят икономически. После взеха да се правят на "държте крадеца" Я другаря Дачков да ми извади писанките от март месец. Там ко пише другарю Дачков? Пише ли че маскират голям фалит зад пандемия? Пише я . Пише ли още преди това, че еС се разпада и търсят начин като бактерия да се капсулират и да изгонят източно европейците? И още пише че ще ни изгонят и след това пак ще си се съюзят, ама вече ние сме прецакани и обрани до шушка. Хак да ви е глупендери дето като свраки кълвете на шарени стъкълца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ttt

    21 Дек 2020 17:06ч.

    До вирил на 21.12.2020 в 10:18: Viril - прил. фр. език = Мъжествен (името на лекарството за полова мощ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е нова мутация

    21 Дек 2020 17:39ч.

    Още през април съобщиха за такаква мутация. Сега обаче им дойде на ум да я използват за полит цели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи