Продължават инициираните от ГЕРБ разговори между политическите формации

Продължават инициираните от ГЕРБ разговори между политическите формации

Снимка: Ани Петрова, БНР

Очаква се и днес да продължат разговорите между политически формации ден преди да започне работната седмица на новия парламент. Инициативата е в най-голямата парламентарна група - ГЕРБ-СДС.  

Вчера работни групи от тази коалиция  и от "Продължаваме промяната-Демократична България" обсъждаха съдебната реформа и присъединяването на България към еврозоната и Шенгенското пространство. На срещата не са водени разговори за съставяне на кабинет.

Днес ГЕРБ-СДС ще се срещне с представители на "Възраждане". Двете формации ще разговарят за избора на председател на Народното събрание. 

Те издигнаха съответно Росен Желязков и Петър Петров за поста, но не получиха необходимата подкрепа от останалите партии. От "Възраждане" вече заявиха, че няма да подкрепят друга партия да състави кабинет. 

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Мафията си има Парламент

    18 Апр 2023 9:28ч.

    Не ги интересуват нито закони, нито правителство. Целта им е максимално бързо да се споразумеят за порциите, да ги гласуват и да задължат някакво марионентно или служебно правителство да им ги раздаде, без самите те да носят каквато и да е отговорност. Схемата работи от поне 2 години. Трябва спешно да нахранят клиентелните си обръчи, иначе на следващите избори и те ще ги зарежат и ще останат с по няколко хиляди гласа от роднини и задължени им чиновници. Политическият цирк в България вече наистина удря дъното. Добре поне че президентството им се изплъзва от лапите засега! Ако там беше някой като Плевнелиев например, падението би било пълно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това на снимката сватба ли е?

    18 Апр 2023 10:06ч.

    Коалиционната дейност започва да надминава всякакви очаквания

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • недоволен от поредните простотии

    18 Апр 2023 10:10ч.

    Всичко това са мегапростотии. Първата партия съставя кабинет. Ако не може, прави коалиция. Ако пак не може - отива се на втората и т.н. Няма такова животно "разговор по политики". Какъв разговор без председател на парламента; без правителство; без премиер; без реални закони, по чийто текстове да се дебатира. Това в момента е някаква перверзия, за да се проточва времето преди първия мандат чрез саботиране връчването му, защото без председател на НС не може да се връчи такъв. В същото време назландистване на ПП и ДБ, както и подмазване на избирателите им с вазелинче, за да приемат диктата на чуждото посолство, от където редят и кабинета, и политиките. Че ПП и ДБ са си такива - знаем си, но този път срамът е за ГЕРБ. Ще го усетят на следващите избори, защото електоратът им ще гласува за БСП и Възраждане, но такъв мръсен номер с коленичене пред ДБ и ПП няма да мине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еха

    18 Апр 2023 10:20ч.

    Споко! В Десислава Атанасова ни е надеждата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лаф моабет

    18 Апр 2023 11:23ч.

    Това ще наблюдаваме от тук нататък до следващите избори. Обаче лафмоабет срещу солидни депутатски заплати! Е на това му се казва европеейски ценности и други ала-бала. Да му мислят тези, дето работят за депутатските бля-бля!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има списъци с имена, ЕГН, адреси и всякакви лични данни

    18 Апр 2023 12:31ч.

    Това, което го няма вече е място за скриване

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този път, волно или неволно,

    18 Апр 2023 13:48ч.

    изклатиха президента. Язък за бързането му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Одата

    18 Апр 2023 14:44ч.

    Гражданите буквално не си дават сметка за разразилата се пълна трагедия. Освен всички останали кризи, вече в пълна степен се е разразила и конституционна криза. Не само, че несе разбира същността на случващото се, но и Решаването на тази кризи е в ръцете на напълно неподходящи и негодни за това хора - бх и кирилчо. Доказателство? Преди ваканцията за Велик ден БХ каза в прав текст: сега на нас не ни трябва председател! Това е предизвикващо повдигане и ужас изказване! Субектът очевидно не познава и въобще не се вълнува от факта на съществуването на Конституция. Нито е новост, нито е изненада! Кога през 2020 70 % от хората въстанаха и му искаха оставката, той първо се кри няколко месеца и после прочувствено каза, че разбрал корена проблема и щял да успокои хората. Оказа се, че вместо да подаде оставка, той натоварил Дани (Барни Ръбъл) да размести няколко члена в конституцията и да я представи като нов проект, който щял да реше всички проблеми на страната. Хора, и тогава, пък и сега, това си е все един и същи човек - същество, комуто закон, порядък и ред са напълно чужди категории. Това е уличен артист, схемаджия, това е един модерен варварин, който върти, суче, пък току-виж измислил някакъв ход, маньовър. И веднага се провиква: Я, Калинке, ела тук да напишеш веднага една ода за възхвала на моята находчивост и комбинативност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Одата

    18 Апр 2023 15:03ч.

    Чл. 76 на Конституцията. На първото заседание се избира председател на НС Чл. 77. открива, ръководи и закрива заседанията на Народното събрание и осигурява реда при провеждането им; предлага проект за дневен ред на заседанията; Чл. 78. Народното събрание се свиква на заседания от председателя на Народното събрание: Хора, прочетете, помислете, разберете! Без Председател няма Заседания, няма парламентарни групи, няма дневен ред, няма нищо! Сега се намираме в напълно идиотската хипотеза, която доста наподобява детската игра на "криеница", че първото заседание още от сряда през миналата седмица не е закрито. Още от 12 април тече вече 7-ми ден някакво виртуално ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ, което се води от най-възрастния. Някой символично, уж бил спрял часовника. А през това време, БХ се изоква из цялото си гърло, че сме нямали необходимост от Председател и те сега си говорят по законодателни програма и инициативи. Обаче, законодателната инициатива е на МС основно (на отделните нпредставители също, но тук е неприложимо), а МС съвет няма и въобще не може да започне процедура за избор, преди да се избере Председател. Хора, тези идиоти ни погребват окончателно! Не разбират смисъла на случващото се, а и не ги интересува. Беше пуснал и друга лакърдия - да се изберяло служебното правитлство за редовно. Въобще не си дава сметка, че и това не може да се случи преди да и избран председател. Едва след това се учредяват парламентарните групи, избират се техни председатели. Председателите на парл. групи трябва да свикат техни заседания, на които да се реши, че мандатът на правителство ще се даде на (в случая) Гълъб Донев, който предварително е казал с официално писмено заявление, че го приема. Гълъб Донев официално заяви, че няма да приеме такъв. Това всичко се смахнати приказки на неадекватни хора, лакърдии за след третата голяма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Одата

    18 Апр 2023 15:15ч.

    Вие разбирате ли, че сега нашата нещастна държава все още се държи на един косъм, който формално не се къса, доколкото не са произнесени от трибуната думите: Закривам Първото заседание на навоизбраното 49-то НС. Всеки човек с нормални когнитивни способности, виждайки създалата се ситуация, леко и убедително ще заключи, че Конституцията е грубо смачката и захвърлена, а някакви хора открито безобразничат и своеволничат. Толкова е просто, прекратете тази агония, реставрирайте Конституцията, конституционалистите да кажат как точно Президентът да разпусне това мъртвородено НС. Нещата са докарани до пълна трагедия, защото главният заинтересован веднага ще жали, а дори Конституционният ни съд работи в състав от само 10 съдии, при 12 изискуеми по Конституция и въобще нещата са докарани до под кривата круша!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    18 Апр 2023 15:23ч.

    iiiiiiiiницииииръни, като какво е това.нямаме ли майчин език!!!!!! по-непълноценен ли е !!!!!! што зъ бг шизофриния вече е това.питам. има ли нешто по важно от майчиния език за един народ. вие го подменяте,без да ви пука за стойността на битието ни.точно вие:учители,унито,журналисти и ти ви водешти. ваааас майка бг не ви е раждала. туй ПХ да върви на таковата.продължавате да убивате най милото ни. само псувни и презрение заслужавате. с какво българското иииииницииииране е по лошо. бг езика превъзхожда английския. няма да давам примери заштото вече става наистина дума за идиоти (виж ПХ).трийте ме,българодиваци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Конективитета резултира в магнитута"

    18 Апр 2023 18:09ч.

    Проект за смяна на надписа на сградата по-горе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи