"Продължаваме промяната" решават как ще действат при третия мандат

 "Продължаваме промяната" решават как ще действат при третия мандат

Ръководството и депутатите от парламентарната група на "Продължаваме промяната" обсъждат на изнесено заседание възможностите за съставяне на правителство. Заседанието се провежда в планински курорт, съобщава БНР.

Обсъждат се бъдещите действия на ПП за реализиране на третия мандат при евентуална покана да се включат в правителство. Очаква се да бъде дадена оценка на дейността на кабинета в оставка с премиер Кирил Петков.

От "Демократична България" и БСП вече обявиха, че ако получат третия мандат, ще предложат премиерския пост на "Продължаваме промяната", а и очакват формацията да има водеща роля.

От "Има такъв народ" също заявиха готовност да преговорят за участие в нов кабинет в четиристранен формат, но при условие, че Кирил Петков и Асен Василев не участват в него.

През седмицата вече беше лансирано името на бившия председател на Народното събрание Никола Минчев като евентуален премиер, макар той самият да отрече пред медиите в парламента някой да му е отправял подобно предложение.

По време на консултациите при президента в петък Кирил Петков обеща диалогичност в рамките на четворната коалиция, но не влезе в конкретика дали ще участват категорично в сформирането на кабинет. Премиерът в оставка отново повтори тезата си, че ще разговарят не с партийните лидери, а с отделни народни представители.

По-рано днес председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров по-рано заяви пред Дарик радио, че с "Има такъв народ" страницата е затворена не само за "Продължаваме промяната", а и за българския избирател.

"Не виждам как може да е различно, след като минахме през провален от ИТН парламент с цел по-висок резултат, който беше постигнат на следващите избори, но и този парламент беше провален. Сега за пореден път ИТН показа, че не е конструкивен партньор, а е в тази коалиция с определени интереси, които не са на масата, а се движат от едно задкулисие", заяви Гюров.


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • баба мара

    16 Юли 2022 19:01ч.

    кирчо и кокорчо подават оставки от партията и напускат защото са компрометирани останалите се съгласяват на всичко само и само да има правителство което да получи траншовете от ес а след това кои от къде е

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Юли 2022 22:09ч.

    каквото им наредят от запад, това и ще правят !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    16 Юли 2022 21:03ч.

    Кирча и Кокорча даже американците не ги искат, толкова са долни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МУСТАФА ЩЕ СГЛОБИ ПРАВИТЕЛСТВО. ПРАВИТЕЛСТВО, РОЖБА НА АМЕРИКАНСКО ПОЛИТИЧЕСКО ИНЖЕНЕРСТВО С ЦЕЛ – БЪЛГАРИЯ ОСТРИЕ В РУСОФОБСКИЯ ФРОНТ

    16 Юли 2022 21:07ч.

    https://afera.bg/%d0%b3-%d0%b6%d0%b0-%d0%bc%d1%83%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%84%d0%b0-%d1%89%d0%b5-%d1%81%d0%b3%d0%bb%d0%be%d0%b1%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d1%80/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васил Василев начело ще застане резервният играч на американското посолство Никола Минчев. Ще бъдат купени останките от ИТН, ГЕРБ ще дадат едно рамо, ако трябва, но кабинетът Минчев ще получи 121 гласа.

    16 Юли 2022 21:10ч.

    Трябва да стане ясно, включително чрез демонстративни закуски, че САЩ няма да позволят властта да им се изплъзне и разни русофилски и пацифистки настроения да вземат вЦелта на Козяк – да се запази България като острие в русофобския фронт и да се попречи на възхода на Възраждане – не търпи възражения.ръх. Трябва да е ясно кой командва тук. На война като на война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи