Призоваха Бундестима да се оттегли от световното, заради забраната на лентата с дъгата

Призоваха Бундестима да се оттегли от световното, заради забраната на лентата с дъгата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Германският национален отбор по футбол трябва да напусне световното първенство в Катар. Това призова най-тиражният вестник във федералната република - "Билд".

Часове преди откриващия мач на Бундестима от група Е на Мондиал `22 срещу Япония днес изданието написа, че това е "единственият правилен подход срещу глупостите на ФИФА". Причина за острата позиция на медията е издадената забрана от световната централа капитаните на седем от участниците да носят лента One Love в подкрепа на хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

Според "Билд" решението на германския футболен съюз (DFB) да се примири с нареждането на ФИФА е срамно и недопустимо.

"Срамуваме се от вас! Страната ни дължи много специални моменти на националния отбор. От Чудото в Берн през 1954 г., титлата, спечелена за обединението през 1990 г., историческата победа със 7:1 срещу Бразилия през 2014 г. Но в историята 21 ноември 2022 г. ще бъде запомнен като ден на срам. Денят, в който DFB и Бундестимът загубиха доверие", пише изданието. И добавя:

"ФИФА заплаши със санкции, ако Мануел Нойер носи лентата One Love срещу Япония. Разбира се, това поведение на ФИФА е скандално, но трябва да им се каже: "Е, какво? Покажете на Нойер жълт картон и червен, ако искате, отстранете го, вземете ни точките, пратете ни у дома..." Единствената правилна реакция към ФИФА е да им покажем характер - да напуснем световното първенство!"

Освен Германия още шест страни имаха намерение да демонстрират подкрепата си към LGBTQ+ общността с въпросните ленти - Англия, Уелс, Белгия, Дания, Нидерландия и Швейцария. Всички те бяха разубедени след заплахите на ФИФА, а специално белгийският тим понесе и допълнителни ограничения за екипировката.

От Германския футболен съюз вече обявиха, че планират да заведат дело по казуса в Спортния арбитражен съд (CAS) в Лозана (Швейцария). От централата в Берлин вече са се свързали с адвокати, които да проучат възможността за съдебен иск срещу ФИФА.

Целта е делото да блокира превантивно намерението на световната централа да налага санкции заради кампанията One Love и евентуално Мануел Нойер да използва лентата в следващите мачове на Германия на мондиала в Катар. Ако CAS приеме жалбата на германците, делото ще се разглежда чак след края на световното първенство.

"ФИФА ни забрани да показваме символа на различието и на човешките права. Освен това ни заплаши с големи спортни наказания, но не уточни точно какви са. Проверяваме дали поведението на организацията е според правилата. Не искаме нашият капитан Мануел Нойер да пострада заради носенето на лентата, но не можем да приемем обвинения, че сме се поддали на натиска на ФИФА. На практика това е демонстрация на сила. Ясна заплаха, която ще приемем сериозно", заявиха от DFB.

В знак на протест срещу забраната на ленатта, преди мача си с Япония, германските национали позираха за снимка със запушени усти

Мъка на терена

За капак участието на Германия на шампионата в Катар започна по изключително разочароващ начин за цялата нация и всички фенове на тима по света. "Маншафтът" отстъпи сензационно пред състава на Япония с 1:2, след като четвърт час преди края имаше аванс в резултата на ст. "Халифа Интернешънъл" в Ал Райян.

Германците поведоха с гол от дузпа на Илкай Гюндоган в 33-тата мин. и пропуснаха да решат двубоя още преди почивката. Като цяло селекцията на Ханзи Флик изигра много силно първо полувреме, но пропуски на Томас Мюлер и Джамал Мусиала и отменено попадение на Кай Хаверц заради засада лишиха отбора от по-голяма преднина.

И през втората част действията се развиваха предимно пред японската врата, като този път се стигна до два изстрела в гредите - на Серж Гнабри и Гюндоган, както и до нови пропилени шансове от Мусиала, Йошуа Кимих и Антонио Рюдигер.

Междувременно азиатците заиграха все по-уверено на контраатака и усилията им дадоха плод в 75-ата мин., когато Рицу Доан вкара с добавка след поредното спасяване с една ръка на перфектния до този момент Мануел Нойер. За капак в 83-тата мин. германският страж бе преодолян за втори път с шут от минимален удар след пробив на Такума Асано.

Отчаяните атаки на Бундестима до края на мача останаха безуспешни. Не помогна дори излизането напред на самия Нойер, който прекара последните три минути от добавеното време в противниковото наказателно поле.

За Германия това е второ поредно поражение на старта на световно първенство и общо трета загуба в четири изиграни мача на шампионата на планетата, откакто страната спечели четвъртата си титла в Бразилия през 2014 г. На Мондиал `18 в Русия шампионът отпадна в груповата фаза след една победа и две загуби.

Следващият двубой на германците на Мондиал `22 в Катар е дербито срещу Испания в неделя (27 ноември). Тази вечер "ла фурия роха" излиза във втората среща от група Е срещу Коста Рика - от 18:00 ч. българско време.


Източник: segabg.com

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Бундестимът

    23 Ное 2022 18:02ч.

    алтернативно сексуален ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Важното е, че...

    23 Ное 2022 20:25ч.

    ...Маншафтът на германците е пълен с афро- и тюркотевтонци и чеса си запушили устите, но не и задните части, а футболът кучета го яли. Кой го е еня за него?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верно ще ги оттеглят май...

    23 Ное 2022 18:04ч.

    ...но не федерацията, а съперниците. Още малко остава, дръжте се, германски правозащитни херувими!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    23 Ное 2022 18:18ч.

    побъркани хора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската дума въведе огромни глоби за пропаганда на ЛГБТ, педофилия и смяна на пола

    23 Ное 2022 20:21ч.

    Руската дума въведе огромни глоби за пропаганда на ЛГБТ, педофилия и смяна на пола

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    23 Ное 2022 18:19ч.

    Проблемът е че не показват никаква толерантност към местните традиции и култура, и ислямът като цяло(нагли егоисти, точно като с пландемията)! Невъздържаната содомия е отвратителна, сърби ги да се рекламират, и всичко им е на опаки, проекция на вътрешната гнусотия! Срам за маншафта, това няма нищо с немският отбор от едно време, гнус ме е да ги гледам!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елементарно уважение!

    23 Ное 2022 18:45ч.

    Посещаваш страна с различни традиции! Научи се да уважаваш домакина си! За съжаление това вече не се учи в училище!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катарците не са допуснали самолетът на Луфтханза да кацне...

    23 Ное 2022 20:27ч.

    ...на катарска територия, защото е бил брандиран с прегърнати мъже, някой от които са били изрисувани с женски черти. Слава на Катар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    23 Ное 2022 23:13ч.

    Елементарно уважение? Надменните западняци изобщо не знаят какво е това. Те отдавна свикнаха, че само тях трябва да уважават, по-точно да им се подчиняват, всички останали нямат никакво значение. Сигурно не са и допускали, че някой може да се осмели да поиска от тях да се съобразят с него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светнат

    23 Ное 2022 18:32ч.

    Малииии, без ленти ги отнесоха жълтите. А ако имаха ленти сигурно щеше да е разгром.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    23 Ное 2022 18:56ч.

    западните изроди, ако си мислят, че могат да си прокарват извращенията навсякъде - дълбоко се лъжат! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    23 Ное 2022 19:01ч.

    Котка +котарак....а не котка+котка или кучка+кучка...Новите комунисти либерали са милион пъти по унищожителни от тия на Ленин или Сталин.Там семейството бе святост (нищо че бяха атеисти).Няма 3 пол.Слава на Русия.И долу колонията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jvjvjvucjgjgugu

    23 Ное 2022 19:25ч.

    С лентички или без, ще се приберат скоро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Откраднаха дъгата, направиха я символ на срамно поведение и претенции

    23 Ное 2022 19:26ч.

    Наглост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе,

    23 Ное 2022 23:17ч.

    Дъгата вече не може да се използва за нищо друго, поквариха едно от най-красивите неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фръц

    23 Ное 2022 19:26ч.

    А какво друго им запушиха японците със силната си игра в мача?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    23 Ное 2022 19:57ч.

    Тая европейска нагла гамения, да се оттегля, ама и домакините да им го натеглят, като са толкова мераклии, до сливиците, да им светнат по-ярко зъркелите в повече цветове извън дъгата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо от Кривина

    23 Ное 2022 20:02ч.

    Прекрасно да се махат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дъгова Пъстърва

    23 Ное 2022 20:05ч.

    Споко, след още два мача ще са си в къщи. Тогава могат да си обуват жартиерите и да си слагат макиажа. На не повече от 17 градуса в къщи, че е противо-атлантическо, нали знаете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен Чорап от нато

    23 Ное 2022 20:08ч.

    Здравейте Циркаджий !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • загубата дойде закономерно заради глупавите им схващания; все пак футболът е мъжка игра

    23 Ное 2022 20:22ч.

    Интересна форма на суицид - тия се самоубиват по своеобразен начин и по един не съвсем традиционен за западната култура тертип - даже героизират този си акт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За всеки отбор, който рекламира педерастията ...

    23 Ное 2022 20:28ч.

    Ще се моля през цялото време да падне ! Основен критерий.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    23 Ное 2022 21:12ч.

    Много правилно и аз ще се моля. В спорта няма място за реклама на извращения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    23 Ное 2022 20:45ч.

    Айде стига със суперлативите за германския футбол. Да си отиват обратно и да залягат над гей културата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dma

    23 Ное 2022 20:51ч.

    горките футболисти... папкат огромни заплатии, ама е унизително

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарена курец в гъза

    23 Ное 2022 20:53ч.

    LGBTQ+ спортните лобитата на Англия, Уелс, Белгия, Дания, Нидерландия, Швейцария и Германия са се споразумели отборите им да заменят шарените ленти с нещо друго. Техните футболистите ше излизат на терена, вместо с гей украси по ръкавите, с 20 сантиметрови вибратори заврени в задниците. Всеки футболист, приел LGBTQ+ предизвикателството ще получава от ФИФА по 150 хил. евро за мач. А всеки играч, отбелязал гол с включен вибратор в задника, ще беде премиран допълнитело с още с 80 хил. евра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гнус ма

    23 Ное 2022 21:47ч.

    И това вече ако е спорт!!! Повърня!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    23 Ное 2022 22:06ч.

    Самоунищожават се еврогейците, да не им пречим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Англия, Уелс, Белгия, Дания, Нидерландия и Швейцария.

    23 Ное 2022 22:57ч.

    Вие сте гости на страната домакин. Проявете малко уважение. За какви се мислите?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Ное 2022 23:53ч.

    Гей-рманци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    24 Ное 2022 0:09ч.

    Либералните "ценности" са на път да довършат футбола, както изобщо всичко добро и читаво от западната култура. Така наречените "права на човека" са всъщност античовешки - узаконяването на извращенията руши и погубва най-дълбоката човешка същност. "Цивилизованият" свят обаче се е юрнал натам със страшна сила. Добре, че все още има здрав разум у някои страни извън него, които оказват съпротива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    24 Ное 2022 0:15ч.

    Западняците са изперкали тотално!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    24 Ное 2022 0:54ч.

    Лицемери и безсрамници. Разбира се тези футболистчета ще разберат след години в какъв филм са ги вкарали. Сега само получават пари и сочат с пръст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    24 Ное 2022 5:29ч.

    Срам за швабите.Така както са я подкарали като нищо ще се пръкне някой нов с мустаци и алаброс на дясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    24 Ное 2022 9:04ч.

    Никакъв "Маншафт" не са тези. "Ман" идва от мъж. Това е някакъв "Манафшафт".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    24 Ное 2022 9:10ч.

    П.С. Между другото на немски "Mannschaft" е в женски род - "една отбор"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кво оПШТо има футболът

    24 Ное 2022 9:22ч.

    Със содомията ви, бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    24 Ное 2022 15:04ч.

    Като се примиряват, губят. Содомията води до различни поражения, вкл. загуба на мъжественост и на мач. Наред с това няма основно уважение към арабския морал, който е изцяло затворен за аморалните ГЛТРанс и сие, ами тръгнали немски политици и журналисти да критикуват и нахалстват с 'дъгата'. Поне футболът да си опази Европа от педерасти и лесбийки и да си следва християнската традиция. Браво на ФИФА за решението да не се поддава на протеста за защита на педерастите. Кога, кога Европа ще стане отново нормална като Арабския свят и Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    24 Ное 2022 15:56ч.

    Япония започна изтеглянето на Гюндоган и компания. Вторият гол във вратата на Нойер влезе по покрай капитанската му лента

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    24 Ное 2022 23:27ч.

    Дали пък залезът на западните извращения няма да започне от футбола и от това първенство. Отдавна им се точат Русия, няколкото европейски страни, запазили нормалност в "европейското семейство", арабският свят, африканците, почти цяла Азия, кажи-речи цяла Латинска Америка. Катар може да са салафитска, уахабитска, ислямистка и т.н. държава, но това са техните традиции и разбирания и те си ги отстояват. А ЗапАда предаде християнските си корени, които го направиха световна сила и сега ще страда. Дали Цар Футбол няма формално да катализира геополитическата промяна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи