Приятелка на италианския премиер Джорджия Мелони е сред тримата убити при стрелба в кафене в Рим

Приятелка на италианския премиер Джорджия Мелони е сред тримата убити при стрелба в кафене в Рим

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Приятелка на италианския премиер Джорджия Мелони и още две жени бяха застреляни в неделя от мъж открил огън в кафене в Рим.

Според италианските власти жените провеждали заседание на управителния съвет на жилището си в римския квартал Фидене, когато 57-годишният стрелец нахлул и открил огън.

 

Заподозреният е бил пресрещнат и задържан от други обитатели на събранието. Пристигналата полиция арестува мъжа.

 

57-годишният Клаудио Кампити извикал "Ще ви убия всички", докато стрелял с откраднат пистолет от упор по жертвите си, а свидетели в кафене в квартал Фидене в Рим панически тръгнали да се крият.

Когато пистолетът на Кампити заял, той би обезоръжен от Силвио Паганани, 67-годишен мениджър по туризма, който каза пред италианските медии: "Това бяха секунди на чист терор".

Кампити пристигнал на срещата след години на спорове с асоциацията, през които жителите го обвинявали, че не плаща своя дял от комуналните сметки, а той обвини комисията, че е "мафиотска" организация.

 

Според свидетели заподозреният е бил познат на членовете на управителния съвет и е имал редица спорове с асоциацията на жителите.

Преди това той е бил докладван на властите за отправяне на заплахи срещу местни жители, казват свидетелите.

 

Мелони, която е първата жена начело на страната, публикува късно в неделя в Инстаграм своя снимка с убитата си приятелка Николета Голисано, като написа: "Не е редно да се умира по този начин."

"Николета беше щастлива и красива, в червената рокля, която си беше купила за 50-ия си рожден ден преди няколко седмици. За мен тя винаги ще бъде красива и щастлива по този начин", добави министър-председателят.

Четирима души са ранени при стрелбата, като поне един от тях е получил сериозни наранявания. Полицаите не съобщават мотив за стрелбата. Министър-председателят не допуска, че смъртоносното престъпление е политическо.

 


Мелони написа във Facebook прочувствена възпоменателна статия за приятеля си Голисано, като същевременно призова за справедливост.

 

 

Мелони заяви, че стрелбището, от което заподозреният е взел оръжието, е било затворено и поставено под разследване от властите.

В интернет извършителят на престъплението Кампити разказвл за споровете си с комитета на жителите и на практика прави  предупреждение, че ще прибегне към насилие.

"Лампата пред къщата ми се изключва редовно, оставяйки ме на тъмно цяла нощ", пише той. "Знаете ли, виждате по-малко на тъмно, но можете да стреляте по-лесно."

Джовани, жител, цитиран от италианските медии, каза, че Кампити е "странен тип, самотен и белязан от драмата на юноша, който загина при инцидент на ски преди десет години".

Срещите на асоциациите на наемателите в Италия са известни със споровете между жителите, често заради шума и миризмите, носещи се нагоре по стълбищата, с около 1-2 милиона съдебни дела, произтичащи от спорове, които сега задръстват италианските съдилища.

В проучване миналата година 57 процента от италианците казаха, че шумът на съседите им ги подлудява, докато малко над половината се оплакаха от нарушаването на строителните правила от жителите на техните жилищни сгради.

Кметът на Рим Роберто Гуалтиери свика извънредно заседание по въпросите на сигурността за понеделник, като определи изпитанието като "тежък епизод на насилие, който порази нашия град".

Източници: nypost.com, dnes.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • битовизми ??

    13 Дек 2022 8:19ч.

    Едва ли. Това е димната завеса. Отправено е сурово предупреждение към Мелони да слуша и да се подчинява на прогресистко-сатанисткия дневен ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    13 Дек 2022 9:07ч.

    Глупости, тя си слуша и без никакви предупреждения, всичко си беше само пледизборни шменти-капели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    13 Дек 2022 9:15ч.

    Също като у нас! С разликата, че тук правосъдието е недостъпно. Наскоро някой застреля съседа си заради съседски спорове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бананова държава

    13 Дек 2022 9:16ч.

    Вън от Шенген!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    13 Дек 2022 10:37ч.

    Ако така бързо назовават и стрелците- мигранти.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За една седмица

    13 Дек 2022 11:42ч.

    имахме подобни фишеци в Германия, Италия и ЕП. Правителствата ще се клатят докато не надделее една или друга посока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    13 Дек 2022 12:03ч.

    Рядко интересна дописка, макар посветена на трагично събитие. Преводът навярно е машинен, но това прави текста на места убийствено чаровен. Виждаме как на сцената излиза мъж с пистолет. След малко оръжието ще засече, а мъжът ще бъде арестуван. Засега той влиза в кафенето и открива огън - 7 хил. години след като Прометей вече го е дал на хората. От същия човек получаваме професионален съвет:"Знаете ли, на тъмно виждате по-малко, но можете да стреляте по-лесно". В сюблимния момент, когато пистолетът на Кампити засича, на сцената излиза Силвио Паганани, 67-годишен мениджър по туризъм. Този смелчага обезоръжава стрелеца, но това не е толкова интересно, колкото факта, че Силвио Паганини е потомък на виртуозния цигулар Николо Паганини. Той е правнук на Ахил, син на оперната певица Антониа Биянки и Паганини. Професията на Силвио е далеч от музиката. Хобито му е механиката, но по наследство очевидно е получил превъзходен музикален слух. "Усетих, че при третия изстрел звукът от пистолета стана с две октави по-нисък. Бях сигурен, че ще заяде като ключалката от пощенската кутия на стрелеца Клаудио Кампити" - споделя Силвио Паганини. Той признава, че по заръка на Лучана Чорба, председателка на на етажна собственост във Фидене, често е тормозел Кампини - запушвал е канализацията в дома му, по скрит въздухопровод е отвеждал миризмите от абсорберите директно в спалнята на стрелеца. Представете си сега лятна нощ в югоизточния римски квартал Фидене. От Тибър се носят рояци комари. До отсрещното кафене пияници пеят и пикаят . Провикват се изгубени в нощта туристи. Съседката овонява входа с ястието си - котка с шпикована с тибърски жаби и конфи от сицилиански патладжан и джинджифил. По канализацията пък звучи страховит шум от мазни римски лайна. Квартет за цигулка, китара и, алт и виолончело - опус 4, Паганини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • «Идёт охота на волков, идёт охота! На серых хищников - матёрых и щенков.» В. Висоцкий

    13 Дек 2022 13:37ч.

    Какво странно съвпадение! Преди няколко дни Мелони е снимана усмихната в компанията на приятелката си Урсул фон дер Л. в миланската Скала, да спасяват руската опера и целия руски мир от безобразията на Путин. Ден по-рано, копоите на Урсула фон дер Л. са разбили заговор за възраждане на Райха във фадерланда на фон дер Л., а ден по-късно по искане на същата фон дер Л., е издадено разрешение за безпощаден разстрел на вълка, изял понито й. И каква изненада, само след 3 дена се появава снимка на усмихнатата Мелони със застреляната си вече приятелка, която обаче не е онази от операта на Мусоргски. Какви изводи можем да си направим? Вълкът е женски, другарю милиционер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    13 Дек 2022 14:19ч.

    Едно е ясно - невинното убиство на Николета, приятелка на Мелони, е старанелно подготвено. То е нещо като пушката в първо действие, окачена и прозяваща се на стената, която накрая гръмва за да даде знак на заспалите зрлители, че трябва да се разотиват - "Acta est fabula.". Николета е ритуално убита. Подсказва го червената й рокля, под която тя е била съвършено гола и привлекателна като лунен камък. В кафенето полицията открива захвърлена червената роза и кукла-едноух черен заек, държащ ритуален погребален венец с надпис "Всички ще умрем, но някои без да платят сметките си". Необяснимо е, че все още около местопрестъплението звучат незнайно откъде идващи звуци - Вариации на тема Non più Mesta, Op.12 на Паганини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в допълнение на Карачибук-чибук

    13 Дек 2022 14:22ч.

    А пък филмът "Николо Паганини" е съветско-български четирисериен филм от 1982, в който съфамилника на днешния герой, обезвредил стрелеца от Рим, се играе от кавказец от Орджоникидзе, сега Владикавказ, чиято последна роля е била в "Херострат" преди 20 години. В детска възраст обаче, в кожата на Паганини влиза българче. А Херострат е онзи, дето запалил храма на Артемида, за да си прочуе името, но се оказало, че в същия ден се родил Александър Филипов, който се прославил много повече под името Сандо Македонски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Меркуцио

    13 Дек 2022 15:32ч.

    Евала! Честно! Само какви размисли, анализи и страсти извадихте от един тъп Гугъл преводач!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи