Приходната агенция включи БСП в списъка на големите длъжници

Приходната агенция включи БСП в списъка на големите длъжници

Следвайте "Гласове" в Телеграм

БСП е включена в публичния списък на Националната агенция за приходите (НАП) на големите данъчни длъжници, съобщи "24 часа". Информацията бе потвърдена от приходната агенция пред "Дневник". Сумата, която "левицата" дължи за осигуровки на свои служители е 62 546 лева. Вписана е сред големите длъжници на 7 май.

В края на април бе съобщено, че партийната телевизия "Българска свободна телевизия" (БСТВ) временно спира излъчванията. Като официална причина бе посочено преместване на студиата и техниката в друга сграда.

В някои медии беше публикувано, че всъщност телевизията на БСП въобще няма да излъчва повече, като причината за това е финансовото състояние на медията. Информацията сочеше, че тя има дългове към Националната агенция за приходите (НАП), както и за ток. В допълнително съобщение социалистическата партия отхвърля твърденията в няколко медии за спиране на телевизията заради неплатени дългове и ги определи като фалшиви новини.

В списъка на длъжниците фигурират още 8 политически партии. Те са били добавени в черния списък още през март.

Най-много дължи партия "Атака" на Волен Сидеров - 316 114 лева. На второ място е задължението от 96 917 лв. на "Партия на българските жени". Тя бе мандатоносител през 2001 г. за идването на власт на Симеон Сакскобургготски, но след това изчезна от политическия живот.

78 449 лв. са задълженията на партия "Българска социалдемокрация", а РЗС не е платила на НАП 42 645 лв.

БЗНС също е сред длъжниците с 28 813 лв. "Новото време", които също бяха създадени от отцепници от НДСВ пък дължи на НАП 26 571 лв. Партия "Хората от народа" дължи 10 524 лева.

 

Източник: dnevnik.bg

 

 

 

Коментари

  • old_beggar

    19 Май 2023 20:27ч.

    ain't it a shame! didn't have a dime but I always had a vision…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи