Пригожин заплашил, че ще изтегли войските си от Бахмут

Пригожин заплашил, че ще изтегли войските си от Бахмут

Ръководителят на руската наемническа група "Вагнер" Евгений Пригожин заплаши, че ще изтегли войските си от град Бахмут в Украйна на фона на големия брой жертви, предаде ДПА.

"Всеки ден имаме купчини от хиляди тела, които поставяме в ковчези и изпращаме у дома", заяви Пригожин снощи в интервю за руския военен блогър Семьон Пегов. Загубите са пет пъти по-големи от необходимото заради липсата на артилерийски боеприпаси, каза Пригожин.

Ръководителят на "Вагнер" заяви, че е изпратил писмо до руския министър на отбраната Сергей Шойгу с молба за доставки във възможно най-кратък срок. "Ако недостигът на боеприпаси не бъде попълнен, ние сме принудени - за да не бягаме след това като страхливи плъхове - или да се изтеглим, или да загинем", заяви 61-годишният Пригожин.

Пригожин каза още, че вероятно ще бъде принуден да изтегли част от войските си, но предупреди, че това ще означава, че фронтът ще се срине на други места.

От месеци в Източна Украйна се водят боеве за Бахмут. Загубите и на двете страни са големи. Украинските защитници контролират само малък район в западната част на града. Киев заяви, че Москва няма да успее в усилията си да отреже Бахмут от украинските пътища за доставки.

"От няколко седмици руснаците говорят за завладяване на "пътя на живота", както и за запазване на огневия контрол над него. В действителност всичко е различно", заяви снощи пред онлайн изданието zn.ua говорителят на Източната група на украинските въоръжени сили Сергий Черватко.

Въпреки че се водят боеве за пътя от Бахмут до Часов Яр, руснаците не успяват да нарушат снабдяването на защитниците, каза Черватко. Агенция ДПА отбеляза, че не е успяла да провери тази информация от независими източници.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Делта

    30 Апр 2023 10:15ч.

    БTА, DW, CNN, BBC все тая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цоко

    30 Апр 2023 10:17ч.

    Този е същия като Боко тиквата като гл. секретар - всички са му виновни, журнялата го хвалят и никой не смее да попита защо за половин година частната му армия не може да превземе градче с площ 3х3 км?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    30 Апр 2023 11:00ч.

    Значи с частна армия от 30-40 000 човека трябва да превземе "крепостта Бахмут", наречена така от Зеленски, която украинците яростно бранят, пращайки непрекъснато нови попълнения, тоест трябва сами да бият цялото ВСУ? ЖелЕзна логика...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путинофил

    30 Апр 2023 10:22ч.

    Лошо тавариши, май ще висим от самальотите скоро....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха

    30 Апр 2023 10:27ч.

    Красножопци, хващайте бастуните, слагайте ченетата и към Бахмут! Матушката ви зове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шегите на Вселената

    30 Апр 2023 12:00ч.

    Бастуните сме ги хванали - пази си задника сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    30 Апр 2023 10:34ч.

    Мисля, че Пригожин нарочно говори така за да примамва нови украински сили в месорубката Бахмут. (нещо като лепкавата лента мухоловка). Украинските телеграм канали пишат: Видео Бахмутовской мясорубки, после таких артиллерийских ударов от подразделений защищающих город не остается ничего. Сколько уже было таких кадров, но Сырский продолжает отправлять все новые резервы в Бахмут, чтобы оправдать свою тактику. https://t.me/rezident_ua/17519 И снаряди има, но Пригожин нарочно говори така за да залъже Сирски да праща още и още материал за груз 200

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПА

    30 Апр 2023 10:35ч.

    БТА трябва да се преименува на БПА (Българска пропагандна агенция). Понеже ги няма бленуваните победи на любимите им укронацисти, те вадят от контекста информации и ги разпространяват. Следят канала на Семьон Пегов, но представят пред публиката само това, което може да бъде предпоствка за победа на любимите им укронацисти, след като бяха забранени руските телевизионни канали, гледани от широката публика. Напротив, информацията на ЧВК Вагнер от тази сутрин пред РИА Новости е, че фронтът се движи уверено в западна посока, до достигането на последната западна точка на Бахмут остават 1,5 км.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ловкия

    30 Апр 2023 10:45ч.

    Так держать, молодец, ще изкараш някоя копейка днеска

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зомбита

    30 Апр 2023 10:55ч.

    На зомбита като Ловкия е необходимо повече да четат различни източници, но те имат само една линия, която винаги е подчинена и успоредна на пропагандата на укронацистите. Слушам снощи по БНТ вашия зомбиран Тафров, който е абсолютно сигурен в победата на любимите ви укронацисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Харманлийски фекалий

    30 Апр 2023 12:48ч.

    Чесън, уреди ли и тук платеното тролене ? Значи скоро Дачков ще приключва с форума. Мършоядът е тук в оригиналния си никнейм?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    30 Апр 2023 10:38ч.

    Тая "война" става все по-голям та...шак. Затова не трябва да и обръщаме сериозно внимание.Търговията си продължава, има си дипломатически отношения и так далее.Дебелите чичковци с пурите се опитват "да продават страх" ама кат глеам "Who care" ? :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    30 Апр 2023 11:05ч.

    И ти вярваш на избирателно пускани клипове в мрежата, пускани от "агитките" на единия отбор в мача, целящи да правят определени внушения? Риторичен въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    30 Апр 2023 11:20ч.

    Като се добави и изявлението на Пригожин към видеата... Не знам що се разсъждава в различна посока. Представете си освен това имам представа какво "представлява" включва огнево поразяване на противник. В настъпление и отбрана. Поради което правя изводите, които съм написал. Да повторя - и двете страни изпитват остър недостиг от боеприпаси за артилерията. Остава само едно съмнение - дали едната страна не пести. За нещо, което има намерение да направи съвсем скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • богатир

    30 Апр 2023 10:38ч.

    Шоу за украинците. Пригожин е ПР лицето на Вагнер. Самите Вагнер са си изцяло под ръководството на Руското министерство на отбраната

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ловкия

    30 Апр 2023 10:44ч.

    Самотният гей сега ще скъса ватенката, тежка новина за рубладжийските предатели

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    30 Апр 2023 12:01ч.

    И руснаци и англосакси за мен са прочетена книга. Прекалено са ми ясни. Тъй, че нито Русия ще се изтегли, нито украинците ще се предадат.Ше се бият докато единия не победи другия.И двата народа са безкрайно търпеливи .Ментално са готови да дават милиони жертви.Тва е шокиращо за европейците, но още веднъж показва, че нито Русия нито Украйна са Европа .Тактиката на Кремъл е проста.Да реализира численото си преимущество, като мибилизационен потенциал....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господин " ЗИП ", защо наричате украинците "англосакси" ?

    30 Апр 2023 12:36ч.

    Украинският народ започна своето възраждане и води свещенна война за утвърждаване и защина на совята националност. Такъв народ не може да бъде победен. За 14 месеца се появи една нова християнска регионална свръхсила която очерта границата лежду Европа и Азия. Сега украинският народ преподава уроци на "англосаксите" как трябва да са възпира агресията на Московската федерация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    30 Апр 2023 15:09ч.

    Какъв украински народ? Това са руските македонци! Македонците са сръбски проект, изграден на антибългарска основа! Сърбите, като са разбрали, че от българите живеещи по тези земи, завладени от тях не могат да направят сърби, за да ги отделят от майка България започват да им внушават, че те не са българи , а македонци ( на базата на географското наименование на областта в която живеят)! А ние българите сме обявени за татари и цигани! Най-смешното е, че преди години в стремежа си да докажат, че са нещо различно от нас и са наследници на Александър Македонски, македонските управници бяха уж издирили от Индия един махараджа и го поканиха в Македония и даже го оземлиха! С една дума да се смееш ли, да плачеш ли не знам? По същия начин може да се направи и Странджанска нация. Така се опитват да направят и помашка нация на базата на българите мюсулмани, които не могат да потурчат! Така и украинците живеещи в покрайнините на Русия попадат ту под полско управление, ту под австроунгарско, което дава и отражение в езика им и променя и светогледа им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на Башева

    30 Апр 2023 12:53ч.

    Няма по-долно създание от гнусаря от Сухата Река. Пишман да бъда дето го допуснах приживе да ми се мазни, да ме олигави. Хора ! Бдете !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • питащ

    30 Апр 2023 12:53ч.

    Сега война ли има или някакъв алъш-вериш? Ако имаше война, до сега и Виена нямаше да я има на картата, камо ли Киев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    30 Апр 2023 13:00ч.

    Бият се на 5 улици в града и умирали хиляди всеки ден - на някой нещо да му светва?! Бахмут се превърна ве ПР акция, а конфликта е практически замразен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • HAHA

    30 Апр 2023 13:05ч.

    Ето какво казва самият Пригожин, без преразкази и предположения === https://www.youtube.com/watch?v=leIsib3iidU

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    30 Апр 2023 14:44ч.

    Изслушах го внимателно. Затвърждавам предположението си, че Бахмут се използва като мухоловка за ВСУ. (сам ген. Суровикин одобрил идеята). А жалбите за недостига на снаряди нарочно се изтъкват за да дадат "кураж" на ВСУ да тръгне в контранаступлението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • HAHA

    30 Апр 2023 14:49ч.

    Наистина с това писане на писмо до Шойгу един ден преди крайния срок, при това още неизпратено, започва да звучи несериозно. А иначе обвиненията към тиловите плъхове са си съвсем натурални и истински. Преди време беше направил на бъзе и коприва губернатора на Санкт Петербург.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    30 Апр 2023 13:32ч.

    Контра дезинформация. Шоуто продължава. Пригожин е добър в това. Това вече не прилича на война, а на световен покер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАМАТА

    30 Апр 2023 14:44ч.

    Ако това, което твърди Пригожин, е вярно, Русия е загубила войната. От тук до пълния разпад на РФ е много близко. Излиза, че генералите - власовци взимат връх и слагат прът в колелата на СВО. И какво от първоначално заявените цели беше постигнато? Докараха натото до самите граници на Русия. Така е, когато една свръхядрена сила се кълне и обещава, че никога няма да използва ЯО. А с конвенционално оръжие не може да устиска на колективния Запад. Или както големият ядрен физик Игор Острецов казва, от ядреното оръжие се страхуват висшите ешелони на властта във всички страни в света. А за простия човек е все едно от какво ще умре - от килимни бомбардировки, както в Дрезден или от атомни бомби, както в Хирошима и Нагазаки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    30 Апр 2023 15:08ч.

    Наблюдавам горния колега, как винаги се възползва в пълна степен от правото си в безапелационен стил да пише глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БТА

    30 Апр 2023 15:15ч.

    Ето го оригиналът: https://dzen.ru/video/watch/644cc90da1be2f710a8d82dc?share_to=telegram БТА пише както дявола чете евангелието. А Гласове публикува изкривената (от БТА) информация - защо ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    30 Апр 2023 15:55ч.

    Това вероятно има някаква връзка с интервюто на Пригожин: Генерал-полковника Алексея Кузьменкова назначили заместителем министра обороны по материально-техническому обеспечению, сообщается в Telegram-канале военного ведомства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам

    30 Апр 2023 16:42ч.

    Какво са чели БТА, но аз си четох интервюто на Пегов с Пригожин във WarGonzo и честно казано тези цитати явно съм ги пропуснал. Дори на видео го има ама найсе пак съм ги изпуснал....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    30 Апр 2023 19:17ч.

    Предлгам на този, който ми трие постовете да не го прави избирателно. Защото оставеният извън контекста на написаното преди това няма смисъл. А не съм написал нищо обидно или невярно. За успокоение на феновете на стенвестника - не намирам слисъл да давам мнение за каквото и да е по-вече. Феновете да си се навиват както искат и с каквото искат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    30 Апр 2023 19:42ч.

    Цитат ( БТА ): ""Всеки ден имаме купчини от хиляди тела, които поставяме в ковчези и изпращаме у дома", заяви Пригожин " . ЧВК "Вагнер" наброява най-много 40 хил. души. Задача по аритметика за 2 клас : Колко живи бойци на "Вагнер" има днес - след 6 месеца сражения и 1000 жертви на ден ? Авторът на статията очевидно е бягал от часовете по аритметика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    30 Апр 2023 22:27ч.

    Игорь Гринев. В ИНТЕРЕСАХ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ? https://www.youtube.com/watch?v=2ZH3TswnXQw

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи